Sindicaliștii: Strategia de triaj și îngrijire a pacienților e greșită!

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România consideră că strategia de triaj și îngrijire a pacienților este greșită în privința locurilor destinate acestor activități.

Reprezentanții federației arată că guvernații au obligația să asigure un mediu de lucru în care salariații din sănătate să-și poată desfășura activitatea profesională în bune condiții.

”Costumele individuale de protecție împotriva SARS-CoV-2 generează, îngreunează deja, de unele singure, în mod semnificativ activitatea profesională. Obligația de a face triajul în corturi, unde temperatura depășește deseori 45 grade Celsius, sau de-a asigura tratamentul pacienților în saloane neventilate, în care se ajunge la temperaturi de peste 40 grade Celsius, este greșită, alterând extrem de mult condițiile de muncă ale salariaților”, arată reprezentanții ”Solidarității Sanitare”.

Aceștia sunt de părere că, după 5 luni de pandemie, triajul trebuia să se desfășoare în clădirile spitalelor, nu în corturi, iar în felul acesta ar fi fost protejați de inutile suferințe suplimentare atât pacienții, cât și salariații.

”După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație, capabile să asigure un mediu de lucru decent salariaților care poartă echipamentele individuale de protecție”, au conchis reprezentanții Federației ”Solidaritatea Sanitară”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. După război,mulți viteji se arată!Trebuiau contaminate și spitalele,nu numai corturile,în opinia acestor ne-medici!După 30 de ani,e ușor să spui „După 3 decenii toate spitalele ar fi trebuit să beneficieze de sisteme de ventilație”când tot bugetul unui spital se duce pe salarii,oricât ar fi de mare bugetul,personalul sanitar știe cum să-l pape,iar aparatura e asigurată prin subscriptii publice sau din banii primăriilor,tot din buzunarul contribuabililor extrași!

  2. Sa fie pus dr.Tataru sa trieze pacientii in aceleasi conditii si timp, nu numai el ci toti sefii, pt ca indiferent daca se imbolnavesc sau nu tara are inca cetateni pt inlocuirea lor, daca nu printre medici, mai gasesc la POMPE FUNEBRE, sefi de sala, ca tot sunt inchise restaurantele.
    Sa ne amintim de tanara de 21 de ani care a murit poate si agravandui-se starea asteptand intr-o zi cu ploaie si grindina pe alocuri intr-un cort sau gravida care si-a pierdut copilul din cauza conditiilor inumane in care a fost tinuta la granita.
    Sa fim seriosi in cort acum la 40 de grade trebuie sa fie cumplit. Romanii nu-s adaptati ca oamenii desertului unor astfel de conditii.

  3. Vai ce stire.
    Organizatia PSD din sanatate a aflat ca in spitale nu sant conditii.
    Lasa ca vine PSD-ul, va mai da cateva sute la salariu si iar avem cel mai bun sistem de sanatate.
    Nu v-am auzit niciodata in ultimii patru ani sa intrebati ce se intampla cu spitalele regionale, ce se intampla cu personalul din DSP-uri (lipitorii aia de afise cu trandafiri)……
    Ati intrebat bai jegosilor cate policlinici sau dispensare s-au construit in ultimii patru ani?

  4. Hei, abia acum v-ati trezit din somnul celor 5 luni de zile in care, doar cativa urlau si certaucetatenii invinuindu-i de nemerniciile politicienilor?! In loc sa va asigurati ca este suficient personal sanitar si dotarile necesare, ati iesit sa urlati la cetateni,ne…civilizatilor dintro tara ne mai intalnit de aiurita si terorizata de voi si trantorii de lux prin aberatiile practicate zilnic!

  5. spitale?care spitale?cele din beton,crapate,mucegaite,cu spatii minime,cu instalatii ruginite,etcfacute de statul comunist!
    muntii de marmura,faianta si gresie,mozaicuri aurite,candelabre de cristal,mobilier de lemn sculptat-in sutele de manastiri!-facute de ai nostri cetateni prin donatii benevole!

  6. Sindicatele din sanatate,invatamant,politie ,jandarmerie sunt afiliate PSD-ului.Tocmai din acest motiv nu s-au facut reforme in aceste institutii.Si nici nu se vrea pentru ca odata cu reforma dispare PSD ca partid.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.