Carmen Avram despre PNRR: Riscăm să pierdem

Carmen Avram, europarlamentar PSD, avertizează că „riscăm să pierdem prima tranşă de bani, iar acesta e un risc care poate fi demonstrat matematic“, vorbind despre PNRR. Afirmația sa a fost făcută cu ocazia  dezbaterii “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”, organizată de DC News Media Group

Din punctul meu de vedere şi din păcate pentru România, planul nostru de Redresare şi Rezilienţă, care ar fi trebuit cu adevărat să fie un document istoric a pornit pe picior greşit şi continuă să şchiopăteze. Nu vreau să insist pe aspectul seriei de trimiteri şi retrimiteri către Bucureşti a documentului, dar vreau să menţionez că până şi săptămâna trecută România a primit iar de la CE 25 de pagini de observaţii şi critici pe conţinutul PNRR, asta în timp ce 12 state îşi vedeau planurile aprobate.

Şi spun că e o mare problemă pentru că riscăm să pierdem prima tranşă de bani, iar acesta e un risc care poate fi demonstrat matematic. Din ceea ce spun specialiştii, CE ar avea nevoie pentru această primă tranşă de 44 de miliarde de euro pe care să-i împartă la cele 27 de state. Dar Comisia Europeană, se pare, nu poate obţine de pe piaţă mai mult de 20 de miliarde de euro pe lună, iar banii vor fi distribuiţi pe principiul primul venit, primul plătit. Deci s-ar putea termina până la noi (…)

Șansa ratată a guvernanților

Dar marea şansă pe care am ratat-o a fost când au decis să scoatem agricultura din PNRR. O eroare inadmisibilă având în vedere că nu e o noutate că România e preponderent rurală şi agricolă, că industria autohtonă, atât cât mai e, produce infim şi că aveam această mare şansă să ducem România cu un pas mai departe, transformând ţara într-un mare producător de hrană organică. Pământul acestei ţări încă ne permite. Noi folosim de patru ori mai puţine substanţe chimice decât Franţa de exemplu. Noi avem un teren care permite, şi încă mai avem biodiversitatea foarte aproape de cum ar trebui să fie. În plus, cererea de hrană organică e tot mai mare, cu fiecare an, în Europa, dar mai ales pe plan internaţional„, mai afirmă Carmen Avram.

Tu ce zici? Iulian Iancu, șeful CJ Brăila și Carmen Avram

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

  1. Am vazut un singur om politic competent in domeniu IULIAN IANCU! In rest numai polifrici pusi pe capatuiala de la toate partidele.

  2. Suntem obișnuiți cu pierderile, mai puțin cu riscul. Oricum, trendul este descendent: după 80 de milioane pentru care s-a luptat ca un zmeu Johhanis timp de câteva zile la Bruxeless, apoi 30 de milioane pentru care se luptă de aproape un an, noapte de noapte, tovarășul Ghinea consiliat de Câțu-Barna cu kurul pe birou, urmează neapărat 0 lei și zero bani, bașca vreo amendă că nu suntem în stare să facem un plan ca lumea. Nu cred că proștii trebuie premiați.

  3. ” Carmen Avram despre PNRR: Riscăm să pierdem „. Suta la suta … pierdem ! Nu-l auzisi pe „prea-inteleptul”, ca la toamna se voteaza PNRR-ul pentru Romania ? De-om mai duce-o pan’la toamna … //lelita Ioana, sa beau vin sa manc pastrama, lelita Ioana … hop si-asa !//

  4. Înțelegem că doamna Avram este acoperită, că altfel nu era în presă, dar de ce este nepieptănată? Că din diurna pe o zi poate plăti o coaföză o lună.

  5. Nu l-au impus UE si pe Ciolos PM si a fost guv. 0, bine ar fi sa avem NUMAI ZERO, dar sigur vor lasa nu cu o gaura ci o Groapa a Marianelor dupa „mareata dreapta”…

  6. Face treaba Carmen Avram dusa la munca in strainatate, trimite si bani acasa la al batran,trimite si rapoarte unde trebuie, are grija si de ala micu, si i-a luat tot parul lui Ursu si l-a transpantat pe capelura ei si arata cum arata!Nu bea,nu-i adevarat, ca nu miroase si e blonda…

  7. Nu va suparati pe mine fratilor dar eu cred ca fetita asta nici acum nu pricepe despre ce este PNRR-ul asta. Daca se uita in DEX poate intelegea ce inseamna redresare si rezilienta. Efectiv asta cere sa aduci la forma initiala ceea ce nu ai. Sa faci digitalizare si sa treci la energia verde la ce? La autostrazi pe care nu le ai? La irigatii pe care nu le ai? Sa aduci trenuri pe hidrogen care sa circule pe care sine? Si tot asa. Sa combatem tovarasi cu manie proletara.
    Daca ii intrebi de ce nu avem toate astea, dau vina unii pe altii. Altii fura, ei sant Maica Tereza.

  8. Carmen Avram, europarlamentar Latrina 3 are o singura legatura cu agricultura, farfuria, in rest vorbe!

  9. Normal ca pierdem, cu astia tara se scufunda ca Kurskul

  10. Carmen Avram, cea care dadea sfoara in tara cum ca strainii fura cu roaba aur din Rosia Montana. Ha ha ha ha ha. Cate tropete pesediste

  11. Daca avem un premier cu scoala ajutatoare Gurinel la ce sa te asteptiDaca era cat de cat normal la cap ,cu atata banet bagat in curul lui de Soros ar fi ajuns o somitate mondiala in domeniu ,dar asa…doar o gloaba lingatoare de cur iohanist Celalat ,ghenea ,ghinea ,ghena un ziarici vocal si prost

  12. @tetea buk Ai dreptate. Daca il aveam pe Valcov si Teodorovici le luam la astia de anul trecut toate 750 de miliarde. Ramaneau toti cu ochii in soare. Faceau PNRR-ul numai pentru Romania. Ne aprobau 99,99 % numai pentru pensii si salarii.

  13. Ai dreptate ,Teodorovici va da clasa la toti .Voi nu stiti nici macar sa traduceti un act ,o circulara Dupa voi daca vrei sa mergi la Greci trebue sa stai o luna in carantina Tara condusa de prosti Acesta este doar un exemplu minor Cine stie ce enormitati ati mai,,tradus”cu care ne ati bagat in rahat pana n gat

  14. Nu conteaza cine / cum este / ce spune Carmen Avram pentru ca nu ea trebuie sa daca PNRR-ul Romaniei.
    Acesta trebuie facut de Ghinea alias Ministrul zero care nu se dezminte. Cresc banuielile ca baiatul asta obraznic a fost impus intr-o pozitie cheie tocmai pentru ca Romania sa nu ia nimic si toti banii sa ramana in pusculita UE.
    Esti prea „destept” ca sa pricepi asta, teteo ? Sau esti platit ca sa faci pe prostul ? Ok, poti sa treci pe la casierie !….

  15. tetea buk Unde te crezi cu Teodorovici, la discoteca ? Si Valcov, auzi, ala care face prin cimitire economie. Voi sunteti ironici sper. Altfel,ce sa zic, mai proisti ca voi rar.

  16. @tetea Ba si daca nu v-ar fi bagat in seama UE si nu mai dadeau nici un ban ce se intampla? Acum ca este vorba sa primim niste bani sar pesedeii sa-si dea cu parerea. Ati mai vazut javre ca voi? UE e bun doar cand da, nu? De era muIE psd la guvernare luati mUE fraierilor. Aveti noroc de cotidianul ca baga in seama toate leprele. Ca altfel vai de voi .Dacii liberi, AUR-iti si inapoiati,greu de civilizat. Din cauza inapoierii mintale. Sosoaca vi se potriveste de minune. Scarnavii ce sunteti. V-ati obisnuit sa munceasca altii pentru voi iar voi sa stati in coate la crasma si sa comentati ca nu va creste nimic pe ogor.

  17. Yonumas strofoca atat, vorba lui Smil Isidorovici Ceapaev : „Rachelica ben Avram, davai avtomatu!Pnrr,pirr,pirr na ulite!”
    A transmis de la Brucsel corespondenta pe probleme de cresterea viermilor de matase,agriculta Rachela ben Avram de la Halena 3 tv privata

  18. Nu pricepe mare lucru omul promovat de Varan in PE. Mafiotii din CE stiu ca isi pot face cel mai bine numerele cu colegii din Romania, tara cea mai corupta din Europa dupa stiinta lor. Inca se mai poarta negocieri privind unele mishmashuri, prea putin ii intereseaza pe aia elaborarea si continutul dosarului. Pentru ca vorbind de pregatire sunt chiar mai habarnamisti decat baietii lui Ghinea. Toate tarile au trimis acolo numai giurumele.

  19. Carmen Avram are dreptate ! Riscam sa pierdem niste bani nerambursabili de la UE, ca sprijin pentru revigorarea economiei romanesti , dupa criza pandemica ! De ce putem pierde acesti bani ? Pentru ca nu nefacem corect temele si nu prezentam la UE proiectele necesare CORECTE , pentru a accesa acesti bani ! De ce nu facem asta ? Am incercat de doua ori pana acum sa prezentam ceva proiecte , dar au fost respinse de UE , deoarece nu corespundeau criteriile impuse de UE fiind facute de oameni incompetenti , lipsiti de profesionalism , dar mai ales facute de oameni care ni se rusineaza de propriile incapacitati , care nu dau doi bani pe nimic ! Desigur , sa nu uitam nici faptul , ca , daca Romania va pierde acesti bani , nimeni , dar absolut nimeni nu va fi pus sa raspunda in fata poporului roman , nimeni nu va da socoteala ! Asa ca de ce sa-si bata capul cineva , cand , indiferent cat de habarnist este , salariul si-l ia integral fara impozit pe prostie ! Ca, ne facem , din nou, de cacao si de ras, in fata Europei , nu conteaza , suntem obisnuiti sa fim insultati si umiliti de cei care ne conduc ! N-am inteles cu ce gresit Carmen Avram , a avut vreo actiune la UE, indreptata impotriva Romaniei , asa cum au avut alti europarlamentari , si care in loc sa sprijine tara, au ales sa-i jigneasca pe cei care , prin votul lor , i-au trimis, cu incredere, acolo?

  20. Fraiere, chiar ii crezi pe aia de la Bruxelles eminenti? Te umfla rasul daca crezi ca niste pehlivani mafioti de la Bruxelles sunt capabili sa hotarasca daca un dosar al unei tari este corect sau nu. Cum stabilesc ei asta?! S-a vazut cand au venit pe rand sefii Europei la Bucuresti ca sa o urecheasca pe Dancila ca erau total aerieni privind situatia din Romania. Stiau doar ce le indesase cu limba in urechi nepoti de-ai Macovestii ca Ciolos si Zigfritz Muresan. Sa fim seriosi!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.