Soluția Iohannis fără efect

De departe, din „marile reuniuni“ internaționale unde președintele ne reprezintă fără să ne apere interesele, am primit două soluții pentru ieșirea din criză. Putem rămîne cu guvern interimar pînă cînd partidele vor găsi o soluție ca să formeze o majoritate. A doua pepită de gîndire, privitoare la pandemie, ne transmite că ne putem baza pe spitalele care se vor construi din banii alocați prin PNRR. Corect, simplu, dar fără nici un folos imediat. Ca să nu bănuiți că răspunsurile de tip Gogu au fost inventate de cineva, le reproduc din depărtata sa conferință de presă.

Nu am convingerea că după prima rundă de consultări se va cristaliza o soluție. Este posibil să fie nevoie de încă o rundă de consultări și este nevoie ca partidele să se așeze la discuții în diferite combinații pentru a căuta soluții.
Politica coalițiilor nu se face doar prin niște consultări la Cotroceni. Coalițiile se formează între partide, oamenii trebuie să aibă curajul să lase discursul acela patetic în urmă, să se așeze și să discute concret ce se poate face pentru România. Fiindcă România trebuie guvernată, trebuie să existe un Guvern. Ori dacă partidele nu se înțeleg, să vă explic ce se întâmplă. Dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o nouă soluție. Nu există niciun înlocuitor, țara nu poate să rămână total neguvernată și cred că până la urmă toată lumea va înțelege că este mai bine să avem un guvern cu puteri depline decât un guvern interimar”.

Întrebat de un ziarist cine ar trebui să își asume eșecul în combaterea pandemiei și existența statului eșuat, președintele ne-a luminat pe toți cu o mostră de întuneric. Putem merge liniștiți și cu speranța umflată în saloanele de ATI după care n-avem decît să așteptăm spiralele din PNRR:

Asumarea trebuie făcută de toată clasa politică; atât de simplu este. Dar această asumare trebuie să vină la pereche cu soluția, și soluția există. Noi am creionat-o, este pe masă – se numește Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede peste 2 miliarde de euro pentru sistemul sanitar, bani care vor fi investiți pentru spitale – pentru spitale noi, modernizarea spitalelor vechi, crearea unor noi posturi în sistemul de sănătate și așa mai departe. Deci noi, prin Planul Național, am abordat această chestiune, dar evident că și aici este nevoie de un guvern, care duce lucrurile mai departe. Dacă nu avem guvern, banii nu vor fi folosiţi și lucrurile vor rămâne tot așa nerezolvate”.

În viziunea președintelui, cînd avem temperatură trebuie să sunăm la medicul de familie și să-i urmăm indicațiile, apoi să așteptăm ridicarea spitalelor finanțate din trîmbițatul și bezmeticul PNRR.
Cum nu se poate mai clar, mai general și mai amăgitor!
Presupun că mulți compatrioți iau declarațiile președintelui ca pe niște panseuri politice cu tot soiul de ascunzișuri și trimiteri străvezii. În acest caz, președintele țării noastre a vorbit mai mult „la acoperire”. Adică în lipsă de idei, de soluții și de oameni pe care să se bazeze, a scos și el o mulțime de sunete articulate care, legate între ele, nu spun mare lucru. Acoperă disprețul său față de USR (gata, a terminat cu „moarte PSD”!) pe care nu-l mai vrea la guvernare așa cum nu vrea un scaiete în gît. Dincolo de declarația făcută jurnaliștilor în deplasare, se poate derula o nouă vacanță. Cel puțin pînă cînd partidele vor găsi o soluție pentru formarea unui guvern, soluție care să-i ajute să împartă banii de la Ministerul Transporturilor (unde Adriean Videanu și Lucian Bode abia așteaptă!) și din marile contracte înșirate în PNRR. Sunt zeci și zeci de miliarde de euro care trebuie comisionate de cine trebuie. Adică jumulite! Altfel, nu se pot declanșa marile lucrări. Marea șmecherie vine din faptul că, la vedere, președintele vorbește despre statul de drept, despre democrație, despre progres și anticorupție, despre reziliența „statului” român dar în culise este susținătorul bandei care vămuiește totul cu dexteritatea regimului Băsescu. Adică economia, instituțiile, fondurile, împrumuturile etc. Înainte, cînd se grăbea, Sparanghel Vodă făcea unele consultări și pe întuneric. Acum, cînd are un interes și o invitație la care să se arate, consultările se pot ține și după o săptămînă. Poate se găsește soluția pentru preluarea controlului asupra banilor de la tronsoanele autostrăzii Sibiu-Pitești (două miliarde euro) și a celor care urmează a fi cheltuiți prin PNRR (29,7 miliarde de euro). La care se mai adaugă fondurile neaccesate din care tot mai cade ceva.
Un lucru mi se pare clar. Tot scandalul politic se proptește în președintele Klaus Iohannis. Iar el, lipsit de idei, de energie și de oameni devotați țării, o scaldă și cedează la atacurile insistente ale armatei de piranha, strînsă din PDL sub sigla din ce în ce mai penibilului PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 57

70 de Comentarii

  1. Ii e teama de urmari cu eliminarea din functie, balosului si lasa grada jos dar nu in totalitate! O acadea pentru prosti sa aiba guvern si duoa, o ia de la capat cu invinovatirile si scandalurile! Astia de la realitateatv au dat poze cu ghorghiu, dancu si rozmarinul de la psd plus ministrul culturii pnl, au plecat aseara in rep.moldova pentru dezvelirea unei statui, Rizra a trimis pozele. Posibil ca ghorghiu si dancu sa fi batut palma departe de vazul lumii ca sa ramana citu cu sustinere puternica ascunsa. Poate ca au dezvelit pactul pe intelegere cu psd si plavanul cu citu au intrat in linie dreapta la actiuni inca din seara asta. O gloata adunata intrun norcan plin cu mucegai imputit=politicienii romani.

  2. Nu ii e teama de nimic.Zilele astea au virat presei ,inclusiv celei care se lauda ca e libera,banii .Toti sunt cumparati si joaca teatru ,cenzureaza tot ce e contra regimului si au intrat in corul terorii covid.Asa sa le ajute Dumnezeu,traiasca cenzura de presa.

  3. Gunoiul Fanariot Criminal Klaus Iohannis trebuie Suspendat de Parlamentul Romaniei.
    In cei 7 Ani de Tiranie Saseasca s-a Remarcat prin declansarea unui Lant Toxic de Crize Politice, Darimarea unui Guvern Ales Legitim si Naveta Saptaminala care ne-a Costat mai mult decit 7 Spitale Regionale UltraModerne.
    A Sabotat Continuu Firmele si Bancile Romanesti pentru a Proteja Firmele si Bancile Straine.
    A transformat Spitalele Romaniei in Crematorii unde Iobagii mioritici sint Exterminati in Masa prin Ardere de Vii.
    Acest Criminal Fanariot Nesimtit trebuie Editat Podul Minciunilor in Garnizoana HermannStadt.
    Vom Stopa astfel Tirania Criminala Saseasca!!!

  4. Nea Cornel il acuza pe Tartorul stalinist din Deal exact de ceea ce poate fi acuzat personal, de insistenta inepta ca in Romania ar fi democratie!!! Si il mai acuza de lipsa ideilor cand stie personal, a si spus-o, dar a uitat cu totul, ca citeste si face ce i se trece(ordona, zic eu!) pe prompter/hartie!!! In loc sa se intrebe de ce Cutzu-Cutzu a demis initial ministrul sörosist-rasputinist al justitiei? Stiind ca partidul sörosist-rasputinist o sa dea in turbare, dupa care le-a destituit restul ministrilor sörosist-rasputinisti pentru ca NU PARASISERA COALITIA din prima!!! Cutzu-Cutzu
    a fortat la ORDINUL Securitatii..”.binomiale” demiterea propriei echipe, aspect observabil si dintr-o alta galaxie, ca
    sa-l parafrazez pe celebrul cititor din wiki „doru popescu”…Baietii au cazut la pace, anticipatele de care vorbeau deja in clar cartitele Ciuciu Olacu si Sime Ion, Camiloiul facand doar o aluzie indirecta, ocolind notiunea…

  5. Asta care ne face analfabeți funcționali e dus rău cu pluta. Acum le cere celor din „guvernul meu” maturitate. Deci „guvernul meu” era din imaturi. Da , suplinitorul abia acum a aflat ca a pus un repetent șef peste niște imaturi. I-a spus prompterul.

  6. Logica asociativa ne indeamna spre urmatorul rationament. Daca strategia escrocului de la Cotroceni impreuna cu guwernerul au produs o Romanie esuata, inseamna ca si planul PNNR, produs tot al tomberonismului infantil asociat escrocului, este tot un plan esuat!
    De impartit intre talhari nu sunt doar banii din PNNR, ci si cele 40 miliarde imprumutate de Catu. Ca doar nu s-a chinuit cataitul sa imprumute si sa ascunda banii degeaba.
    Iar la toti acesti bani, asa pe dupa colt, se gandesc si PSD si UDMR si USR+.
    Un stat esuat nu poate fi reorganizat ce cei ce au premeditat si oranizat esuarea statului!
    Singura solutie viabila este expulzarea lui Iohannis dupa care organizarea alegerilor anticipate!

  7. De la Incendiul meu (colectiv) care l-a urcat pe val a urmat parlamentul meu și guvernul meu. Totul a fost doar un fasssss. Acum a rămas doar cu … incendiile mele … care-l vor trimite la părinți în mansarda.

  8. Gata, citu a impartit si tainul, cei peste 1,10 mld lei celor care l-au votat ca presedinte pnl! Mita clara din bugetul de rezerva alocat cu ceva timp in urma, sa ramana gol pentru ca cei care vor veni, sa nu aiba niciun sfant in caz de calamitate! Halal!

  9. Nea Nistorescu cand vrei sa pricepi ca Ciolanis si securistii sunt calii poporului roaman??? Ataca miezul problemei. Sfanta Noastra Romanie e supusa unui razboi bacteorologic de anvergura. Toate festivalurile de zbenguiala de la Cluj, Bucuresti precum si marsurile LGBT de la Cluj, Timisoare, Bucuresti si Iasi au fost organizate si pentru a se raspandi Delat-Covid de catre o entitate statale care vrea efectiv omorarea paturii sarace si mijlocii din tara si inlocuirea cu o alta natie. Si acesta raspandire a variantei Delta in randul cetatenilor s-a facut cu sprijinul activ al SRI si celorlate servicii de informatii romane. Este iesit din orice logica omeneasca si regula statistica ca in doua zile numarul imbolnavirilor sa se dubleze de la o zi la alta, in 26 Sept. au fost 5800 de cazuri iar in 27 Sept. au fost 11500. Deci cineva a raspandit virusul in mod intentionat in Sfanta Noastra Romanie cu obladuirea serviciilor de informatii ale statului roman. Iar daca servicile romane sunt bagate in acesta operatiune e si Ciolanis.

  10. Sincer Werner nu cred că și-a dorit sa fie președinte (părerea mea) stătea bine merci primar cu sași lui … în șase case dar cum dosarele erau gata președinte sau pușcărie ? alegeți si dumneavoastră și de aici tot talentul lui de președinte …ZERO la puterea ZERO înmulțit cu ZERO ….este un zombie îmbrăcat în funcția de președinte ……asta nu-l face nevinovat… nu-l interesează de ROMÂNIA absolut de loc ,de legi de imagine de absolut nimic cred că și-a găsit placeri totuși in luxul de a fi președinte …….ca orice om păcătos …….nu-l interesează nici să învețe un discurs mic pe de rost ,declarațiile care le dă le citește fără sa le gândească nu-l interesează absolut de loc …..este o persoană lipsită de orice fel de ambiție

  11. cred că străunezul ciolanisnor și aeafeat distrug România și pe români

  12. In ritmul asta (dupa cum ii merge mintea asa ii merg si faptele !) parca si vad ca sumele din PNRR-ul asta (un fel de fatuca Morgana !) nici nu vor mai fi necesare pentru spitale, ci direct pentru cimitire ! Cu speranta ca, precum minunile Caracalului, cele mai multe sa se afle pe strada Reinvierii !

  13. Charlie, peste 5 minute te duci în salon și papi pilulele albastre și cele verzi.
    Apoi poți să revii la jocul de bingo din sala mare a ospiciului.

  14. Daca rostea aceste gugumanii acum vreo 30 si ceva de ani, pe cind facea pe Marius Chicos Prostovan pe la vreo scoala unde nimeni n-a vrut, cred ca, odata intors cu spatele la clasa pentru a scrie pe tabla formula „viteza = spatiul de inmultit cu timpul” (orice obraznicatura care l-ar fi contrazis era lasata pe loc corijenta !), ar fi luat in cap zeci de cotoare de mere si cocoloase de hirtie !

  15. Ma si mir ca nu cheama partidele „la consultari” pe pista de schi, unde sa se tina dupa el in coborire cu saniute si capace de wc, sau pe terenul de golf, ca sa-i duca crosele si, discret, sa mai bage cu piciorul in gaura cite o minge ratata de acest Tiger Woods !

  16. Partidele responsabile trebuie sa salveze tara asta. Dati jos shleahta asta de catisti si iohanisti pana nu ajungem cu oistea in gard! Dati-va mana pentru salvarea Romaniei.
    PS: Sa nu uitati si de servicii si sa le scoateti din locurile unde nu e treaba lor!

  17. Mai e un primar la Constangeles care nu si a dorit functia .Amiral la pensie si fost senator.Acum isi bate joc de constanteni dupa ce a promis marea cu sarea

  18. Orice solutie care prevede o guvernare fara vanzatorii de neam din USR devine aproape perfecta.

  19. Cata drepate avea Vadim…

    E un munte de slănină
    Şi-are-o faţă ca de sodă
    Toţi românii se închină:
    Iată-l pe Căpşună Vodă!

    Îl votară căpşunarii
    Risipiţi în patru zări
    Ne-au cam dat cu flit, hoinarii:
    Votul marii răzbunări!

    Ei au pedepsit o ţară
    Ce-n pustiu i-a alungat
    Pentru pîinea lor amară
    Ne-au dat un handicapat.

    Straşnică mobilizare
    Pe Facebook şi Internet!
    Hai la ţară de vînzare
    Are banner şi-n closet!

    A vîndut copii, turbatul
    Plîng familii după ei
    Na rinichiul, ia ficatul
    Inima? 5.000 de lei!

    N-am crezut că ne va bate
    Dumnezeu aşa de rău:
    Ne-a arătat că se poate
    După Chior – un Mutălău.

    E mutant, n-are charismă
    Zici că-i zombi împăiat
    Berlinul ne-a tras o cizmă
    Fiindcă prea des l-am trădat.

    Reichul IV se-nfiripă
    La Dunăre şi-n Carpaţi
    Şmecherul n-are echipă
    Doar nişte băsişti mascaţi.

    Iese Dosia la bătaie
    Trei piftii-s la guşa ei
    Sar în curul gol, din baie
    Pleşu şi cu alţi lachei.

    Doi beţivi îşi cer răsplata
    Buldogul şi Orban L.
    Numai sapa şi lopata
    Mai vindecă PNL.

    La fasole cu ciolannis
    Stau la coadă interlopi –
    La Putere tot golanii-s
    Aţi votat de-aţi dat în gropi.

    Aţi vrut să scăpaţi de Chiorul
    Dar, de fapt, voi l-aţi salvat
    Vă înjură tot poporul
    Mai bine v-aţi fi-mpuşcat.

    Hai, veniţi acum acasă
    Luaţi-vă ţara-napoi!
    Ah, ce farsă dureroasă
    Şi ce baie de noroi!

    Iar e-n lanţuri ţara asta
    Ticăie bomba cu ceas
    Ne-a lovit, din nou, năpasta
    După un tătar – un sas.

    Plîngi pînă îţi crapă buza
    Tu, nefericit norod:
    Pe tronul lui Vodă Cuza
    Stă Căpşună Voevod!

    Sceptrul lui Mihai Viteazul
    E la neamţul second-hand
    Exilul beleşte prazul
    Ce ruşine! Ce mai brand!

    Biată Ţară Românească
    Eşti la capăt de destin…
    Adolf Hitler să trăiască
    Şi nepotul lui cretin!

  20. Ne pierdem timpul cu ipoteze privind barbutul politic şi uităm că România mai e şi altceva. Mai toată presa internaţională vede, pentru prima oară, în Mircea Cărtărescu principalul favorit la premiul Nobel, iar România educată sau mai puţin educată stă şi se miră că preşedintele nu şi-a exercitat rolul de mediator nici la începutul crizei, când Cîţu a demis al doilea ministru userist, nici la agravarea ei după moţiune.

  21. Daca Romania a imprumutat pana acuma 34 milliarde in acest an si nu se vede nimic in economia reala, cum credeti ca se va vedea ceva dupa 29 miliarde? Nimeni din presa de ceea mai joasa calitate nu merge pe urmele celor 34 miliarde sa vada in ce buzunare au ajuns banii. Eu cred ca ceva romanasi au luat firimiturile, ca niste pasari perlite, iar cascavalul il iau cei de la Brussels.

  22. “Ori dacă partidele nu se înțeleg, să vă explic ce se întâmplă. Dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest guvern interimar va rămâne…” Vorba lui coana Carmen, pardon Efimița: -Cum le spui dumneata bobocule mai rar cineva! Sau “ soluția există. NOI am creionat-o, este pe masă…” și “Deci NOI, prin Planul Național, am abordat…” Care Noi domnule președinte al tuturor românilor Klaus Iohannis? Când spuneți PNL spuneți Noi? Și încă că nu v-a suspendat Parlamentul?

  23. Daca USR spera sa fure din electoratul de dreapta ( al PNL), AUR creste necontenit adunand din electoratul de stanga dar si din cel de dreapta. Marii looseri ai demiterii lui Citu sunt in ordine PNL, Jonnahis si PSD.
    Scanteia care a determinat votarea motiunii de catre toti cei care au participat la vot a fost puterea de penetrare a mesajului AUR in populatia Romaniei, lucru ce a facut ca acestia sa aduca 20.000 de protestatari – cu o zi inainte votului- impotriva guvernului, fara ajutorul autobuzelor PSD sau hoardelor de spalati pe creier, batausi ai unor forte oculte sau guracasca stimulati emotional pe facebook.
    Avand in vedere datele problemei, atentie la mesajele si actiunile liderilor AUR , care prin comportament vor determina ezitari si decizii pripite ale celorlate trei partide + Jonnahis.
    Nimeni nu vrea guvernarea caci cartoful guvernarii este mult prea fierbinte iar alegerile sunt mult prea departe.
    Oricine se va alatura lui Jonnahis la guvernare va fi in opozitie dupa 2024. Cu alte cuvinte suntem in haos politic generat de sluga popularilor germani in Romania, sluga care a declarat inca din 2016 ca vrea desfiintarea stangii din politica romaneasca.
    In acest mod, printr-un comportament agresiv prostesc a declarat PSD-ul dusmanul de care trebuie Romania sa scape pentru totdeauna. Numai pentru acest lucru si tot ar trebui sanctionat cumva.
    Desigur ca mai exista o sluga a unei alte tari straine care a declarat deja ca doreste sa i se alature PNL-ului la guvernare , dar o face pentru ca asa a primit ordin, nu pentru are niste calcule politice. Este vorba despre Ciolos, noul lider USR.

  24. pi da di ce nul dati jos, ba strambilor. Ce capatana mea sa faca mutu asta in roma-nia, administrata de tatarii de ilfov si teleorman, can el a fost, e si va fi cetatean strain, lafel cu masa si tasu, ce locuiesc de ani buni in tari straine si nau nimic deaface cu o tara jefuita total de tatari, germani, bozgori ssmd, casa vor muskii vostri de 40 de ani de capitalism. Ardevar focu. Ba strambilor!

  25. Dulapul săsesc se află cu mintea într-o altă lume. Un spital modern, cu 800-1000 de paturi, construit de stat costa în urmă cu câțiva ani între 400 și 600 de milioane de euro în funcție de lăcomia implicaților în construirea acestuia și corupția din respectiva țară europeană. Având în vedere că materialele de construcții și-au dublat prețul anul acesta iar combustibilii sunt tot mai scumpi, presupun că în momentul de față se poate construi cu 2 miliarde cam un spital și jumătate în toată România. Problema este că spitalele de stat existente și sufocate cu covidul, au devenit extrem de energofage în valurile arafatiene dar bani ca să-și plătească utilitățile nu prea au. Au restanțe și de o jumătate de an adică arierate virtuale. Așa că în condițiile actuale și mai ales cele viitoare acest PNRR se va realiza doar pe hârtie pentru că banii destinați lui vor fi ca un fel de mărunțiș pentru păcănele.

  26. Oricat de antipatic ne-ar fi presedintele trebuie sa gandim rational: da, responsabilitatea propunerii de prim ministru revine celor care au pus si sustinut motiunea de cenzura. Conform Constitutiei PSD trebuie sa vina cu prim minstru si coalitie in parlament pt a forma guvernul. Nu se fac alegeri anticipate din start ci acestea sunt rezultatul unor propuneri esuate in parlament. Se vine intai cu premier. Dar daca PSDul a dat jos guvernul sa faca jocurile USRului sa vina indarat la guvernare atunci de-aia nu propun premier propriu, pt ca sunt sluga USRului. Nu sunt capabili sa produca premier trebuiau sa stea la locul lor, nu lasi tara fara guvern ca vrei alegeri cand te trezesti tu din somn.
    Si PSD si AUR si USR se plang ca Iohanis nu le accepta NIMICUL cu care vin ei. Vrei guvern PSD propune-l, vrei tehnocrati propune-i si sustine-i in parlament. Nu poti sa declami demagogic ca guv liberal nu e bun il trantesti apoi te ocupi de papusi superman, costume traditionale, discursuri sforaitoare si circ ieftin in parlament adica zero solutii cand oamenii mor pe scarile spitalelor.. Ati votat motiunea cu 281 voturi veniti la Iohanis cu prim ministru. Asa de face in democratie. Altfel acuzam intruna pe Iohanis ca isi excede atributiile, pai daca voi nu sunteti in stare sa propuneti premier… De-aia isi pierde parlamentul credibilitatea,ca nu isi face treaba, si de-aia ajunge Iohanis si institutia prezidentiala sa isi puna guverne…

  27. Avem un presedinte pentru o Romanie pierduta! Totul este praf si pulbere in tara!In afara de pandemie si vaccinuri mai stie ceva?!! Merita suspendat!

  28. Se caută un portar de Liga a V-a care să-l învețe pe Întâiul Plăvann al Țării tragerea de timp măcar la un standard minim de calitate a actului teatral.
    Căci ceea ce face acum Plăvannul este greu de definit: ori e Tupeu, ori e Nesimțire, ori e Inconștiență, ori e Prostie.
    Am impresia că e câte o cincime din fiecare, la care se adaugă a cincea poarte: IMPERTINENȚA PROVERBIALĂ A ACESTUI PLĂVANN.

  29. Unde sunt propunerile de prim ministru ale PSD si AUR????????????????????????….La ce naiba dai guvernul jos daca nu ai curaj sa guvernezi???

  30. Cu toate ca tzigania asta care nu se mai termina niciodata si cu care ne-am obisnuit( dar o meritam caci sas am vrut…sas avem!) are multe lucruri rele si vom deconta , ne-a dezvaluit totusi un lucru…JOCUL INFECT , SECURISTIC al PSD! De fapt al acestor JEGOSI NENOROCITI din fruntea PSD-Ciolacu, Dancu,Stanescu, Firea, Tudose, Grindeanu….etc.Exact gasca „razvratitilor” care l-au tradat pe Dragnia!Ce fac ei acum!?…un joc de glezne!Dupa ce s-au facut ca sunt in opozitie…acum o lalaie si o dau la intors…Acesti mizerabili securisti nu sunt cu nimic mai buni decat CACATZU…fac doar jocuri securistice de joasa spetza!!ASa ca tzara e pe duca…nu mai avem nici o sperantza fratilor sa se faca bine..toti niste Papagali..GUNOAIE securiste…si tzara e in Moarte Clinica.In afara de AUR ( care pare ca joaca cu Romania pe tricou) si de Diana Sosoaca..restul sunt toti niste LOAZE de doi bani.Nu le pasa nici unuia ca tzara e in colaps…dar nu realizeaza ca daca romanul se revolta la disperare…facem PIPI pe jocurile lor politico securistice si-i demolam pe toti…!Aviz PSD-istilor TRADATORI!

  31. Reuniunea din Slovenia a fost ‘de bun augur’, ‘maica Ioropa’ l-a iluminai norodul este încă odată sacrificat.

  32. Priviti cu drag circul javrelor, mostra de lucru ontelenata in tara in toate domeniile cand cetateanul are de rezolvat probleme de birocratie! In loc sa intre rapid la actiuni sa finalizeze scurt totul spre binele cetateanului si a tarii, totul se amana pentru dezamagire si dezordine coordonata si controlata! De cine? Vedeti si gjiciti boi!

  33. ‘ Oh, ba da ‘, soluția este publică :’ Dacă partidele nu se înțeleg, atunci acest guvern interimar va rămâne în funcție până când se găsește o nouă soluție.’ !

  34. Romania stat esuat-afirmatie Wuhannis-in traducere corecta inseamna:am indeplinit ce mi s-a cerut!

  35. Guvernul meu >> GHINION
    Parlamentul meu >>GHINION
    Ludovic al meu >>GHINION
    Catu matzu partzu al meu >>GHINION
    Euro >> GHINION
    Schengen >> GHINION
    Flatulenta suplinitorului esuat a devenit puternic mirositoare
    Urmeaza momentul in care cu caciula de astrahan ne va anunta ca a marit salariile cu 200 si pensiile cu 100
    Sobolanii din sect 1 parasesc corabia si mineaza opozitia sperand ca ei din esalonul 2 vor ajunge la butoane dupa modelul Iliescu 89

  36. Cică 80% dintre români au devenit anti-jihannisti! Oare comunitatea de informații ii prezintă zilnic la prima ora o sinteza a ce zic amaratii de români? El crede că vine la palat la distracție nu în misiune. Pe el îl interesează să execute ordine de afara și s-o țină săptămânal pe carnecita în brațe la Sibiu de parcă militarii români aflați în misiune în Afganistan vin săptămânal acasă să-și vadă soțiile! Dar Carnecita când se sacrifica pentru țară sa vina sa stea la București fiindcă e mai importanta țară decât clasa ei de copii care oricum „învață” de acasă? Ce trădătoare de tara este aceasta Carmecita? Țara arde și Johannis o tine în brațe pe Carmecita? Un trădător de neam și țară!

  37. Off-topic ; ‘ Arafat pe urmele Clotildei ‘, acesta a declarat cá i s-a spus cá ordinul cu privire la blocarea internárilor/operaiților nu trebuie publicat în Monitorul Oficial, ce/câte alte acte normative avut aceiași soartă ?!

  38. Vine 30 oct. Comemorarea „Incendiului Meu”, ia sa-l vedeti pe Iohannis pus la 4 ace venind direct de la o partida de golf cu servitoarea de protocol trantind parpalacul de capota limuzinei de lux cum arunca totul in capul pesedeilor si useristilor.

  39. Pentru mine KWI părea o variantă buna de președinte în 2014… Totuși ceva m- a făcut să nu votez cu el nici atunci nici în 2015….
    Astăzi este o mare deziluzie …
    Este președintele unui ” stat eșuat” așa cum Petrov era președintele unui ” stat mafiot” ….
    Vă dați seama unde, cat de jos a ajuns România!?
    Incredibil…
    Așa că orice ar spune sau face KWI in restul de mandat pe mine unul nu mă mai interesează.Vorba romanului: „Și- a trăit traiul, și- a mâncat mălaiul” …nu știu cum suna în alte limbi …

  40. nu s-adecis sa cheme partidele la consultatii medicale la o partidă de gol sau pe partia de sky??asteapta utyma zăpadă???

  41. Unde esti tu Malin Bot ? Unde esti Ceausescule cu sapca de smecher ? Unde esti tu Caramitru-Baby ? Unde esti tu Rares batistuta ? Toti campionii la mancat cu lingura mare rahat sunt pe silent. Ce faceti baieti ? Papusa cu Romania Normala si Bunastarea Romanilor era gonflabila ?

  42. Abia astept sa-l vad pe Sparanghel-Voda cu medalia de tinichea la piept cum anunta de la balcon ca guvernul lui esuat mareste pensiile si salariile.

  43. daca partidele nu initiaza demiterea celui mai mare rau al romaniei se fac vinovati de complicitate la acet mare dezastru care s-a abatut asupra romanieiSOLUTIA demiterea cat mai urgenta a lui iohannis , alegeri anticipate cat mai curand, reformarea serviciilor secrete .

  44. Poate că dumneavoastră și cu mine, și alții ca noi nu au înțeles efectul. Intelectualii însă, în frunte cu cel mai bengos dintre ei, Marian Ceaușescu, au înțeles perfect despre ce e vorba. Și nici n-a trebuit să se dea jos de pe trotinetă pentru asta.
    Asta înseamnă să ai tată cu diplomă de revoluționar, și adeverință de intelectual, cu facultate frecventată.

  45. Radu Humor, spune pe 6 Oct, în Germania, partidul care câștigă alegerile chiar și cu o sutime de procent, dă cancelarul.
    În condițiile actuale, CdSG susține:
    „În motivaţia sa domnul Ciolacu a pierdut din vedere să adauge un argument extrem de greu: atitudinea lui Klaus Iohannis faţă de PSD. Să preiei guvernarea în aceste condiţii, cu mai multe crize suprapuse şi cu un popor adus la limita răbdării, şi să ai deasupra un preşedinte ostil, cu toată armata lui de propagandişti interni şi externi, ar fi sinucidere curată. Nu e greu de imaginat cu câtă satisfacţie lăuntrică şi scrâşnet de dinţi acuzator ar primi preşedintele fiecare bâlbă a unui eventual guvern PSD. Ca să nu spun că, în elanul său revanşard hrănit de eşecul răsunător de până acum al “guvernului meu” şi al “partidului meu”, ar fi mai preocupat să pună beţe în roate guvernanţilor pesedişti decât să îi sprijine pentru a salva ţara de colaps”
    Ce este de făcut?
    Lui KWI îi convine un guvern provizoriu PNL și, după modelul cunoscut, va prelungi această situație incertă. Mi-l imaginez bucurându-se de orice situație dificilă a țării, cu satisfacția omului răzbunător.

  46. Partidele nu pot face nimic. Sasul infumurat si aerian nu va fi dat jos niciodata de parlamentarii actuali pentru ca nu pot. Numai securitatea il poate da oricand de-a dura dand ordin oamenilor ei din parlament. Dar il tin ca supapa de refulare pentru a primi toate injuraturile nemultumitilor, multi dintre astia fiind lingaii si admiratorii dinainte. Ca nu au minte o dovedeste faptul ca au pus mereu botul la propaganda securitatii care dupa ce l-a umflat ani de zile cu pompa ca fiind cel mai, acum il prezinta ca pe un neispravit, asta fiind de fapt realitatea. Johanis este pastrat pentru eventuale zile cu adevarat negre. Atunci va fi sacrificat fara mila. Pana atunci este lasat sa-si faca numerele care oricum se intorc impotriva sa. Atat poate.

  47. kwj a făcut măgăria de elev loază, de a nu citi cu atenție fișa postului și de a continua imbecilitățile predecesorului de a se angaja lângă un ”partid”, de fapt o gașcă mafiotă. Are argumente care se află la indemână, doar românul e ortodox bigot și pesede e tătucul BOR,. Ergo are acu o belea mai mare ca un plăvan, pandemia..Nu se știe folosi de argumente care i-ar face zob pe antivacciniștii, pe BOR, pe șoșoacă și pe tumoarea aur.. Mai degrabă stă căscat la evenimente și incasează șuturi , pe care de fapt el ar trebui să le dea..

  48. Bey, nagy medve, KWJ se comporta fix ca Hunor al tau, acum e in stare sa dea mana si cu ciuma rosie, doar sa ramana pe scaun.

  49. Spitalele alea care zice el ca se vor construi din PNNR-ul asta, vor fi gata in cca zece ani, mult dupa ce el nu va mai fi la butoane! Cine stie, pate un ATI intr-unul din noile spitale, il vor gazzdui si pe el, pentru ultima suflare!! PS. Daca nu emigreaza, pentru reunificarea familiei!

  50. Bravo ma Marele Urs/Nagy medvek, ortodoxii sunt bigoti, dar catolicii si protestantii, cum is? Ti-am mai spus tu urasti ortodoxii, in fapt ii urasti pe romani, care sunt ortodoxi! Vezi ca bigotismul e la mare cinste printre catolici si protestant! Tu ce esti? Prost? Esti vaccinat? Dar nu de hungarism, ca se vede!!

  51. Situația actuală este ilustrată în povestea sacului cu șoareci. Ion scutură sacul cu șoareci din vreme în vreme ca să nu apuce șoarecii să roadă sacul.

  52. Au inceput sa apara „disidentii” Ludovic cromoplatin, dar si „marii reformisti” useristi, parasesc corabia care se scufunda.

  53. @ Justițians,..Fă bine și citește dogmatica religiei ortodoxe române, unde scrie clar, românește, cum că este o religie fundamentalistă bigotă,.. Clar bre ?? Pe urmă ar fi cazul să observi că religia catolică și protestantă este nu doar la maghiari, ci la popoarele cela mai culte, evoluate, civilizate.. Știu că te doare, dar e PERFECT,.

  54. nagy medve, ia zine tu cum au ajuns popoarele alea culte, evoluate, civilizate… mai culte si mai civilizate decat romanii, bulgarii ?? Nu cumva prin politica imperiilor care i-au jumulit pe cei saraci si le-au ocupat teritoriile ?? Nu cumva au avut ei colonii de unde furau tot ? Inclusiv sclavi pe care ii vindeau dincolo de ocean ?? Acum dau lectii de corectitudine si sunt modele de urmat. Da , nagy medve , cand un sarb v-a impuscat „preacuratul imparat” care lua taxa de protectie de la ortodocsi ca sa-i lase sa traiasca ati pornit primul macel mondial. Continuati, continuati cu lectiile de filozofie.

  55. catre un ursache troglodit …
    „religia catolică și protestantă este nu doar la maghiari, ci la popoarele cela mai culte, evoluate, civilizate”…
    TOATE (cele mentionate) fiind popoare MIGRATOARE. Si deci INCULTE, NEEVOLUATE si NECIVILIZATE! Goti, vizigoti, franci, germanici, slavi, unguri, populatie vizigota in America …
    Poate doar, in afara de statul Vatican! Ce care poseda insa „CULTURA cea CIVILIZATOARE” a INCHIZITIEI !!!

  56. catre un ursache troglodit …
    „religia catolică și protestantă este nu doar la maghiari, ci la popoarele cela mai culte, evoluate, civilizate”…
    TOATE (cele mentionate) fiind popoare MIGRATOARE. Si deci INCULTE, NEEVOLUATE si NECIVILIZATE! Goti, vizigoti, franci, germanici, slavi, unguri, populatie vizigota in America …
    Poate doar, in afara de statul Vatican! Cel care poseda insa „CULTURA cea CIVILIZATOARE” a INCHIZITIEI !!!

  57. @gelu:cere-i lui „nea Nistorescu” si o cheie de 14, eventual tubulara,daca tot te-ai dedulcit.
    „”Aoleu, cum trece vremea, toate fetele-mi spun nenea”

  58. Stimate dle Nistorescu! Câinele turbat nu este Gheorghe Dinică ci dvs Dle Nistorescu! Cine spune asta? Cum cine?? O nulitate umană, fără cunoștințe elementare de cunoștințe in științe exacte *Matematică, Fizică, Chimie…” si vaduvit violent de cunoștințe elementare de clasa a VIII-a! Ion Cristoiu il cheamă! A zis in ziarul lu’ Magraonul pușcăriaș fără pedeapsă, EVZ,Dan Andronic ca dvs sunteți un farsor, ați „halit” milioane de Euro de la EVZ! Cristoiu zicea ca cartea lui Sorin Roșca Stanescu „Nașul jurnalismului românesc” este o carte excepțională, o carte de referință, ceva gen „Moromeții”. Dan Andronic care a facut Facultatea de Istorie la 30 de ani la seral, care ar face si un mariaj cu câini de sub Podul Grant, dacă cainii ar evea 10 milioane de Euro in cont, zicea că dvs „blamați” cartea lu’ SRS din invidie…Asta e presa din România? Roșca Stănescu e Gurul jurnalismului? O lichea de pușcăriaș ordinar și care la 24 de ani distrugea destine, vieti ca ciripitor la Securitate! El securist si bunicii lui Legionari care au omorat evrei! Ce naște din pisică șobolani mănâncă! Cristoiu, Andronic, Roșca Stanescu niște mari, mari șobolani….Dl Nistorescu e invidios pe SRS? Te inchini…

  59. Daca pentru acesti infractori de lux care ocupa functii publice inalte platiti din bugetul statului roman, Constitutia Romaniei sunt: televiziunile si site-urile, inseamna ca nu au ce cauta in functiile decizionale ale tarii numita Romania! Imediat sau deindata: demisia si demiterea lor! Doar cei care respecta Constitutia si legislatia in vigoare, bune sau rele, au dreptul de a ocupa functii publice ca reprezentare a cetatenilor din Romania indiferent de partid! Cred ca este corect si clar pentru oricine din Romania! Apropo de Arafat,tot urla ca a fost numit de premier! Premierul a cazut prin motiune dedo cenzura, nici el nu mai poate ocupa functia daca cel care l-a nimit a fost destituit!

  60. E unul mai sus care spune ca Diaspora i-a hotarit votul lui Iohannis..O timpenie crasa…din cei 8 mil de votanti a lui Johannis pt mandatu 2 numai 1 mil de voturi a avut din diaspora…un cretin gen salam cu soia…In fine, se vorbeste degeaba…Iohannis trebuie demis, e o nulitate politica, un pafarist…Ramine problema EU, cu rahatul ei de politica paguboasa pt Romania…ramine minciuna mondiala cu Covidu, de fapt capitalismu a esuat, tiparirea de bani a stricat mecanismele de piata si valoarea assets-urilor…Comunism am avut, socialismu e de cacat, intrebarea e ce se va pune in loc?…Marea Resetare e o idiotenie confuza a unor babalici cretini, iar Plandemia sigur mai mult a stricat decit a ajutat…EU, USA – niste have-beens….trebuie pus osul la munca dar ce te faci ca pastile de pofta de munca nu exista, dar poate creeaza globalistii un nvaccin pt asta…oricum romanii nu se vor vaccina nici cu asa ceva…

  61. A trecut si motiunea de cenzura, nimeni nu a observat cate gloabe sunt in parlament! Legea prevede un numar de 448 gloabe de lux si au fost prezenti 466 gloabe cupeste luxul in gat! Au fost 18 gloabe peste numarul legal! A declarat cititorul de la finalul motiunii, nu eu, eu doar atrag atentia ca nici in parlament nu se respecta votul, asa cat si cum a fost al alegatorilor, NU SE RESPECTA LEGEA! Cum sa ai pretentii la ceilalti sa respecte legea daca din parlament, locul unde se fac si desfac legi nu se respecta legea?! Un haos coordonat si controlat pe toate planurile!

  62. Am citit CV-ul lui Silviu Mănăstire pe NET! M-am inchinat cu cele doua mâini, doua picioare, limba pe cerul gurii, pe bolta palatină! Doișpe clase la un liceu de asistenți de popi, de dascăli! ATÂT! Decât NUMAI 12 clase la imbecilul asta total, total analfabet! Si oxiurul ăsta era CA fie pus de Lucian Bode la CA la Nuclear Electrica, la Energie? Ce are Dascalii cu curentul electric? Cata imputiciune in politică si in Media românească! Si imbecilul ăsta își mai altoieste și nevasta! Acum îi cară oliță de noapte lu’ Vasilică Câțu, este supozitorul lui! Cine este mai imputit moral? Vasilică Câțu sau Silviu Mănăstire????

  63. Minunea lumii! Vlad Voiculescu vrea CA sa revina Ministru al Sănătății din partea USR PLUS in noul guvern! De meserie doișpe clase la in liceu industrial din Pucioasa, cu abilități de mecanic de întreținere vrea sa fie șef, Guru, peste Academicianul Dumitru Constantin Dulcan, neurochirurg, peste profesorul universitar Ioan Lascăr de la Floreasca,mare, mare chirurg, peste dl Beuran, peste chirurgi celebri…Si nulitatea asta are „abia” doișpe clase la un liceu industrial din Pucioasa!!! Seful lui Dulcan? Am epuizat căruța de saliva din corp pe capatana lu’Vlad Voiculescu… Tac epuizat! Vlad Voiculescu „iar” ca sa ia „uiumul” ca la moară, 40-50 000 de euro angajare medic spital bun? Iar milioane de euro comision de la producătorii de medicamente si transplanturi pulmonare??? Vlad dracusorule mic! Ce a dracu este pielea pă tine, scarnavie ce esti! Tu ministru? Poate spălător de veceuri…Ce țară, ce țară…

  64. Sa iei doua mandate ca președinte de țară Ortodoxă, sa fii primit cu onoruri militare cu 39 de lovituri de tun si covorasul rosu la intrare in palat…Și Iisus Mântuitorul a intrat in Ierusalim calare pe un magarus si era slavit cu crengi de salcie si proronire cu fruntea in țărână! Iisus e mântuitorului Lumii si dl Johannis in C Klase blindat, de 550 de cai putere, este ACUM „abjecția” României, cel mai infect si detestat personaj politic din România…Cum așa? Un cretin subexecrabil analfabet, cu nota 4 la treapta doi de liceu, cu 2 esece consecutive la ASE, care a vrut sa prăbușească sistemul valutar al României tu il pui prim ministru???? Au murit de vii bolnavi de la Bals și tu te duci la SKI la Azuga? Au murit oameni lângă cotul meu, le-am văzut sufletul plecând la Domnul si 10 zile am băut NUMAI apă!!! Si cretinul asta in aceeasi zi cu morții din spitale pleca voios, razand la ski, cu cohorta de SPP-isti analfabeti, rudimentari intelectual…Imi vine ca sa vomit…Dacă și ăsta e președinte de țară Ortodoxă??? Vid cosmic, pucioasă, vânzător de țară, un mare, mare trântor..

    s

  65. Dragă Core, nu e rău să ne întrebăm ce-i de făcut, dar înainte de asta e bine să încercăm toate variantele avute la dispoziție. Spune Contele că preluarea guvernării ar fi sinucidere curată. Pentru cine? Pentru PSD, și nici măcar pentru partid, ci pentru alde Ciolacu și gașca lui de mameluci care preferă să aleagă varianta cea mai simplă : așteptarea ca să-și rupă gâtul alții în timp ce ei, fără să (mai) facă nimic să crească în sondaje ?!
    Cinică atitudine și total dăunătoare românilor, care în asemenea vremuri au nevoie să simtă că au pe cineva care să le ușureze trecerea prin infernul acesta politic cu Iohanus la cazanul cu smoală a Idului pe care ni-l „asigură” trădătorii ăștia de neam și Țară. După ce preiau guvernarea ( PSD, AUR și USR), urmează suspendarea în Parlament și apoi demiterea prin Referendum a celui mai penibil , josnic, mediocru, indolent și trădător al intereselor noastre, unde mai pui că și penal dovedit , un insultător nesimțit al încrederii acordate prin toate manifestările lui de marionetă ce-a dus la colonizarea României și la prăbușirea nivelului de trai până la limita subzistenței.
    Asta ar trebui să facă actuala gașcă politică, dacă vor să rămână în Istoria acestei Țări ca oameni de stat, patrioți și atenți la avuția națională.
    Îi auzi în cor pe nemernicii de la cârma României că toate statele trec prin acest măcel internațional și că este normal să sărăcim și noi, la fel ca ceilalți . Da măi nesimțiților , dar ăia n-au nici un sfert din bogățiile acestei Românii pentru care și-au dat viața cei de dinainte și acceptul de a le da pe nimic cei care ne conduc de prea multă vreme !

  66. Radu, soluția pe care o vezi tu, mi se pare foarte bună. Am încredere că PSD și AUR au oameni competenți. USR par puțin cam radicali, cam duri, cam departe de oameni… Poate mi-am făcut o impresie greșită generată de loazele de pe forum despre care am aflat cu surprindere că erau ale PNL.
    Îmi imaginez că CdSG a avut ìn minte șicanele incompatibile cu o guvernare din partea lui KWI & co Toata bătaia aia de joc cu „îmi trebe timp să citesc…”, toate tergiversările, piedicile, ațâțarea „prietenilor” externi prin minciuni…
    Da, trăim „asemenea vremuri când oamenii au nevoie să simtă că au pe cineva care să le ușureze trecerea prin infernul acesta politic cu Iohanus la cazanul cu smoală a Iadului pe care ni-l „asigură” trădătorii ăștia de neam și Țară.”
    Greșelile de neiertat ìn sănătate… Era aseară un medic la tv care spunea ceva elementar, gândit și de noi. Da, vaccinul te ajută dar trebuie ca fiecare român să afle ce trebuie să facă de la primele simptome, să poată găsi în farmacii medicamentele de care are nevoie astfel încât să ajungă la spital mult mai puțini.
    Ei au lăsat totul pe seama vaccinului așa că acum am auzit ceva de genul, ce faci tratezi nevaccinatul sau pe cel care a înțeles și s-a vaccinat?
    Și ca să revenim, soluția văzută de tine mi se pare foarte bună.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.