Ce-au obținut sindicaliştii CFR după grevă

Salariile tarifare ale angajaților de la CFR vor crește cu indicele de majorare a prețurilor de consum pentru anul 2022, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Anunțul a fost făcut luni după întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliștii CFR.

Discuțiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar și pe situația creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată.

La finalul discuțiilor, autoritățile au anunțat că salariile vor crește pentru a acoperi inflația.

„Părțile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca și soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022, în condițiile aprobării cadrului legal și financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat și bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar”, au anunțat reprezentanții Ministerului Transportului.

Totodată părțile s-au angajat să identifice soluții pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situația căii ferate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

8 Comentarii

  1. Probabil ca acum urmeaza sa faca greva si aia de la metrou si sa paralizeze Bucurestiul. Nici pe aia nu poti sa-i refuzi.
    Cert este ca scumpirile ploua, dar mariri de salarii si pensii canci.

  2. Este NORMAL, este cea mai performanta institutie din Ministerul Transportului, bineânteles urmata foarte aproape de Tarom….

  3. Propunere de modificare legislativa:
    – Orice greva la societatile comerciale si institutiile de stat, ale angajatilor la stat – daca nu este anuntata de organizatori in media nationala cu cel putin 48 ore inainte – va fi socotita ilegala iar participantii sa fie obligati la plata despagubirilor catre populatia afectata de greva.

  4. Trebuiau arestați toți aia care au oprit trenurile de călători!!..Bă nenorociților erau bătrâni,copii, tineri care aveau treburi si voi opriți fără să anunțați grevă din tîmp!!…
    Urgent arestați și deportați în africa..sa mai oprească trenurile în jungla ecuatorială daca vor!!..
    Rusine criminalilor, hoților, analfabeților!..

  5. Am mers recent cu trenul spre Transilvania/ Mizerie crunta in tren si la wc (desi am platit o groaza sa calatoresc la clasa I-a). Nasii pusi pe ciubuc – puneau pwe cine vor la I-a (pt nelipsitul ciubuc) – tren plin de tzigani si boschetari – multi tot la I-a( ca daca e locuri, ce vrei?) – toti fara masca, cu acordul nashilor, era sa ies si batut ca am reclamat. Si mai vor salarii mai mari indolentii astia??

  6. Doi ani nu a miscat niciun tovaras sa ceara mai mult la salariu cu toate ca preturile au crescut in draci.Cum a ajuns psd-ul la niste butoane au inceput grevele pentru salarii mai mari pentru ca ei sunt crezuti baietii aia buni si bugetarii cred ca astia acum le dau bani de la mamicile lor social-democrate. Si daca deschid calea o sa inceapa o sarabanda a cresterilor de salarii la aia care au cum sa santajeze statul si populatia,iar ceilalti romani au sa stea sa se uite cum cresc preturile si mai mult si ‘mnezeu cu mila,pentru ca si comerciantu stie ca s-a dat si este de luat.Si uite asa o mie ajunge ca o suta.

  7. Le-a promis pe dracu! Poate dupa iunie 2022! Intai ceferistii sa faca curat la ei, sa echilibreze salariile in propria casa, ca unii au prea mult, iar altii putin!

  8. Hmmm,. Probabil roata de rezervă la locomotivă,.Sau, un geam in locul celuia spart de la impiegat..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.