OMS: E doar vârful icebergului

Creșterea globală a numărului de cazuri COVID ar putea fi vârful icebergului, deoarece unele țări raportează și scăderea ratelor de testare, spune șeful Organizației Mondiale a Sănătății. Potrivit acestuia, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalității în multe țări.

Săptămâna trecută, noile infecții au crescut cu 8% la nivel global, comparativ cu săptămâna precedentă.

„Sunt de așteptat creșteri în special în zonele în care restricțiile au fost ridicate. Cu toate acestea, există niveluri inacceptabil de ridicate ale mortalității în multe țări”, a declarat presei șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, conform Reuters.

O combinație de factori a dus la aceste creșteri, inclusiv varianta Omicron, foarte transmisibilă, și ridicarea restricțiilor sociale și de sănătate publică, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru pandemie.

„Înțelegem pe deplin că lumea trebuie să treacă peste COVID-19, vrea să treacă peste COVID-19, dar acest virus se răspândește foarte eficient între oameni”, a spus Maria Van Kerkhove.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. Puiule, gripa sezoniera apare toamna. Primavara sunt viroze, in special alergii, mai ales dupa ce infloresc pomii. Astia de la OMS sunt turbati ca nu-i mai crede nimeni si nu mai stiu cum sa ne sperie.

  2. Cred că se pune de-o intervenție umanitară internațională anticovid în ukraina și de interzicerea comentariilor care nu convin unora. Deja e ceva obișnuit ca acest coronavirus diavolesc să înflorească primăvara datorită încălzirii vremii și în toamnă să înflorească din nou datorită răcirii vremii. Cred că s-au mai inventat între timp niște tipuri noi și performante de teste care trebuiesc vândute și care arată cu precizie ce tip de virus este, câți ani are, ce studii, profilul psihologic și dacă are cazier sau nu. Iar își ascut creioanele rahila și arahat ca să deseneze cocoașele înainte să înceapă valurile.

  3. Si totusi cine raspunde pentru genocidul sanitar intins pe 2 ani de zile? Pentru spitalele arse ? Pentru bolnavii arsi? Puntru mortii non covid care au murit cu zile ca spitalele primeau numai covidati ?Pentru tunurile si tepele din pandemire? Pentru malpraxuri?Pentru bolnavii legati de paturi si lasati zile in sir fara mancare si apa sa moara?Pentru furturile ,,eroilor,,hoitari care luau banii si bijuteriele mortilor covid ? Pentru cei inchisi la gramada zile intregi cu cheia si paziti de ,,eroii,,lui Arafet ,covidati si non-covidati,pana cand ajungeau sa se infecteze toti ?Mari hahalere,bre.Mari.Cum era aia ?A trebuit sa moara oameni.Ghinion.Amu cand e vorba echipa ,,castigatoare,,tac toti ca porcii in cucuruze.Rominia euriopeana,Romnia norr-maaa-laaa,Rominia lucului bine fecut.

  4. Este practic de neinteles ridicarea restrictiilor, chiar si a celor mai de baza si de bun simt masuri de protectie, in majoritatea statelor lumii (poate ne explica si noua „cineva” ? …). Mai putin poate China, unde problema covidului este tratata de doi ani la fel de serios si de responsabil. Si cu totul explicabil in Franta, unde dobitocul de Macron, pentru citeva procente pe care le asteapta de la niste inconstienti care exulta la vestea anularii prostesti a restrictiilor si-l vor vota „ca multumire” peste trei saptamini, este gata sa sacrifice sanatatea unei natiuni !

  5. Conform noii legi împotriva discriminării sunt nevoit să laud OMS. Recomand să faceți la fel, laudati-i de le iese pe nas. Bravo organizație mondială a sceleraților, sub scumpă voastră oglindire a sănătății pe întreaga lume ați condus mii de cortegii funerare, ați produs mii de boli psihice și mii de boli fizice! Sub îndrumarea voastră nețărmurită protocolare, sub un impuls puternic muncitoresc ați ucis pe patul spitalelor mii de nevinovați! Dl Tedros, un mare luptător al terorismului binevoitor cu toate ființele umane, a condus spre distrugere națiuni întregi! Rezultatele acestor acțiuni multidirecționale ne va conduce spre extincția umanității in numele binelui comun al umanității! Bravo!

  6. Omeseul vazand ca nu mai au prosti sa le vanda gogosi si vaccinuri, au reinceput sa reincalzeasca ciorba sperietorilor! Ca daca maine se incheie intelegerea intre cei doi dementi Putin si Zelenski,nu mai incepe WW3 pe 24 martie- iar globalistii raman fara mortaciuni conform planului de depopulare a planetei? In aceasta situatie, cateva ajutoare umanitare in covid, n-ar fi bune pt ukrali? Ca tot se imprastie ei acum prin Europa, cu milioanele! Si nimeni nu le mai cere certificatul verde! PS: Nu vi se pare curios ca dupa anuntul Cotrocenilor de terminare a pandemiei, toti arhanghelii covidului au disparut pur si simplu din presa si teve? Si propaganda inteparii a incetat! Oare de ce? Nu cumva e linistea inaintea unei alte furtuni cu arme biologice?

  7. Curtea aia formidabila de la Haga nu are timp sa se ia și de OMS care nu are arme zgomotoase contra omenirii ci un carcalac și o seringa de fistecare care sta ca vita la bici?

  8. pare ca se apropie sfirsitul razboiului si teroarea trebuie inlocuita cu „noul val de gripa” ….doar sub teroare ne vor ca ei sa poata sa prosperea…doar asa isi pot mentine continue activitatile de acumulare de putere , bani si influenta toti arahatii aparuti in timpuri de pandemie si razboi.

  9. Sa cam saturat lumea de atitia covizi , nu se lasa si ei de noi deloc caci nu mai auzi de doi ani incoace doar de subiectul Covid 19 – mai terminati odata cu nebunia asta !

  10. Se baga in seama si astia care in 2019 au facut tot posibiliul sa arunce planeta in haos.

  11. Cred că e cazul de alertă.. Suntem in fața unui nou val, mai periculos urmare a combinației dintre omicron și delta.. botezat deltacrom..Nu e timp de”fără mască”,. Nu e cazul de relaxare și abandonare a protecției .. Noile medicamente, care incă sunt in stadiul de promisiuni, nu te salvează,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.