Guvernul Scholz pierde susținerea germanilor

Peste 60% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de performanţele cancelarului Olaf Scholz şi ale Guvernului de la Berlin, conform unui sondaj citat de revista Focus.

Peste 60% dintre cetăţeni (62%) sunt nemulţumiţi de politicile cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de Institutul INSA pentru publicaţia Bild am Sonntag. Cancelarul Olaf Scholz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), are o rată a opiniilor favorabile de doar 25%, cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului, în decembrie 2021.

Conform sondajului, 65% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de activitatea generală a Guvernului de la Berlin. Doar 27% dintre germani sunt mulţumiţi de performanţele Guvernului. Coaliţia guvernamentală din Germania este formată din Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal, centru-dreapta) şi Alianţa ’90/Verzi (ecologistă).

Principala formaţiune de opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în preferinţele electorale, cu 28%, în creştere cu 1% faţă de săptămâna trecută. Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu doar 19% din voturi, Alianţa ’90/Verzi cu 21%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP) este la nivelul de 8%.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

24 de Comentarii

  1. Draghi,Johnson,Scholz…nu vă opriți aici .Schimbarea care ne-ați dorit-o , să fie de capul vostru !

  2. INSA este o casa de sondaje infiintata si condusa direct de un politician CDU si are ceva fideli si prin AfD deci nu ma mira rezultatul!E bine sa fiti informati

  3. Și românii vor fi dezamăgiți atunci când o parte din energia autohtonă va lua drumul Germaniei.

  4. Olaf Scholz se află acuma în cea mai tâmpită dilemă, fiind prins între presiunile, amenințările & șantajul „democratic” al SUA și nemulțumirea populară crescândă față de creșterea prețurilor, care se poate transforma oricând într-o revoltă generalizată a populației, atunci când va veni frigul toamnei.

    Pentru a ieși din această dilemă (vorba lui Caragiale), Scholz are la îndemână o soluție simplă: să organizeze un referendum general cu o singură întrebare pe această problemă.
    O idee de întrebare ar fi:
    Pentru a asigura mersul normal al economiei țării noastre și pentru a asigura un nivel de trai decent pentru populație, sunteți de acord cu deschiderea conductei NordStream 2, pentru a aduce gaz din Rusia?
    Răspunsuri:
    1. Da
    2. Nu.

    Ar fi singura posibilitate de ieșire onorabilă.
    Pariez însă că nu va îndrăzni să organizeze un astfel de referendum, pentru că dl cancelar Olaf Scholtz este o molie nevertebrată.

  5. Mai ales ”verzii”, sunt o deziluzie totală..Și sunt un partid mare aflat la guvernare in alianță cu socialiștii,..Deci, nu cred că acest guvern apucă Crăciunul,. Mai apare un ”aliat a lui Putin”,.speranța europei. Nici francezul trișor nu stă pe roze,.

  6. Pot să înceapă nemții a interpreta binecunoscuta arie suedeză. Sigur, suedezii nu le vor cere drepturi de autor, că acum sunt colegi de NATO.

  7. ??The German economy minister said that the launch of Nord Stream 2 would be a political collapse.

    „In this case, I think that the short-term gain from the launch of Nord Stream 2, this gas, the opportunity to survive the winter better will turn into a dramatic political failure,” he said at a meeting with citizens. Pacat ca Redactia Cotidianul nu acopera si declaratia asta, care arata ca politicienii germani, in special de la Verzi, sunt dispusi sa distruga economia, industria si sa bage in faliment, poate chiar si sa omoare o parte din cetatenii din societate aflati in pericol, pentru a-si salva pozitiile, dar si mai grav, ideologia de sclaveti a trupelor de ocupatie americane

  8. Nemtii nu mai sunt ceea ce au fost de doua ori cand au pornit cele doua razboaie pentru a merge la furat. Daca vor fi privati o perioada mai mare de timp de materii prime si energie nu vor mai produce si nu vor mai exporta iar foamea va pune stapanire pe ei. Pana la construirea altor variante sunt dependenti de rusi iar populatia stie acest adevar. Olaf este o marioneta cum a fost si bunicuta Anghelina.Germania este condusa din umbra de mafia marilor oligarhi internationali care urmareste distrugerea si apoi impartirea Rusiei.

  9. Multi actori care joaca rolul de politicieni vor fi pusi la colt din cauza acestui nou razboi rece dublat de razboiul verde. Ce a facut elita conducatoare mondiala cu noi in epoca de aur este planificata pentru toate natiile care beau otrava uniunii europene. Gindaci de mincare vaccinuri si carne de laborator. Era mai buna piinea din epoca de aur. Lumea nu poate fi pacalita in asemenea hal. Le urez tuturor globalistilor slugi ale forumului economic mondial sa pice in dizgratia tuturor.

  10. Ce susținere sa aibă coruptul ăsta, care a înlesnit băncii Warburg, a familiei cu același nume, o evaziune de 60 mil euro pe când era primar în Hamburg? Asta care s-a făcut ca nu vede matrapazlacurile făcute de „inițiați” (între care și el) cu dividendele în preajma datei de acordare a acestora, pt a nu își plăti impozitele aferente, asta care interpelarea parlamentara de sapt trecută a spus de atâtea ori ca nu își mai amintește nimic, ca te întrebi pe bună dreptate dacă handicapat fiind în halul asta, este bun de funcția în care sta?
    A fost huiduit copios săptămâna trecută! Sondajul ca sondajul, da’ huiduielile…..

  11. Cică 60% dintre germani sunt nemulțumiți de Stolz Cezaro in luna august 2022 decand executa ordinele întocmai și la timp ale lui bideu! Cred că depășește 100% in ianuarie 2023! The winter is caming!

  12. Gore Pirgu- intrebati la orice casa de spondaje Soros & Co si veti afla ADEVARUL! Spondaje = Spionaj + Vrajeala CIA.
    Totusi, Boris/Draghi/Scholtz pe faras, se pregateste Sana Yogurt Marin LGBT si Bideu. Ultimul cam prin November Thanksgving Day , last tango .

  13. Dantheman, nu am strigat noi in ’89 ,la unison , ca inecatii , ‘Jos Comunismul!’ si ‘Jos Ceausescu!’??? Iar mucoshii ce erau atunci cu cash la gura si cei care inca nu intrasera in viata intrauterina la momentul dat ,striga si astazi ca drogatii USR ‘ Jos Comunismul!’
    Ce am pus in locul Comunismului ? Nimic , decat tradare, minciuna, jaf, hotie, perfidie, ipocrizie , manipulare ! Ne lasaram jefuiti de cine vrea si de cine poate! Denigrarea tarii si realizarilor ei IMENSE in anii de dupa a doua conflagratie mondiala pana la Lovilutie, a devenit activitate intelectuala cea mai nobila pentru ‘ telectualii romani si mass media occidentalizata pana in chiloti, cei care sug pixul securitatii si occidentului hapsan si nesatul. Vinderea suveranitatii tarii pe bucati strainilor a deventi principala activitate a clasei politice din Rumanistan. Ce de sperietori de ciori ca oameni politici am pus in locul lui Ceausescu & Co ? Azi, Ceausescu si CC al PCR , ba pana si Codoi Coana Leana , ne apar din perspectiva timpului pierdut monumente de patriotism si competeneta politica si economica de ne-egalat !!! Contraziceti-ma !

  14. Nu se poate spune ca nemtii nu-s tari de cap. Cica sunt nemultumiti de Scholz dar mizerile le fac verzii din coalitie, nu SPD. Nemtii nu vor suferinte din cauza sanctiunilor, frig, intuneric si apa rece, dar vad ca-i voteaza pe verzii care impun astea.

  15. Și încă iarna nu a venit, plus măgăriile făcute cît timp a fost primar al Hamburgului, milioanele de euro sifonate încep să-l ajungă din urmă.Și se mai spunea de ai noștri ca sunt campionii corupției,păi la sumele vehiculate prin presă,de alde Scholz, îi fac pe ai noștri copii mici…

  16. ce zici de „catrenul” lui mishteaux
    privind un SCANDAL la nemti in … august ?

    😀

    asa ca mishtokarul doar face … DADAISM ? 😉
    PUP !

  17. … sunt sigur ca tu nu radeai de „catrenul nostradamist” a lui mishteaux
    care profetea (mistic!) un scandal in august la teutoni 😛 (de scheltii in ndulap ai lui Scolz stiau multi, cati insa stiau ca-n august se vor platii polite ? BND-eaua ce face ? Ce pazeste ? 😀 )
    = hahaha
    Oare cine-a pus 200 000E in sertarul ala ? oare cine 😀 !
    si …ce DUMNEZEU … inspira profetica pe MISHTEUX-ul asta … devenit enervant de MISTERIOS !
    (ce bine ca multi vad ca catrenle-i sunt doar …DADAISM :* ! )
    _____
    Nu-ti pare oarceum „narcisist” cum mereu isi implica numele = MISHTEAUX (mai ales ca inseamna …contrariul 😀 ) ?

  18. @Dr. Mengele. Nu râd în general de misteaux, râd numai atunci când este cazul.

    Mai demult, prin 1970, matematicianul român Grigore Moisil, specialist în stochastică, a râs de șeful de la prognoza Meteo, care a zis că în anul precedent a avut prognoze foarte bune, care s-au confirmat 46%. Moisil a zis că mai bine ar fi prognozat exact pe dos și ar fi avut o prognoză și mai bună.

  19. La mishteaux …
    oricat le-ai potrivi ii iese stochastic si pe fata si pe dos , doctore !

    o nedumerire am :
    ai ras sau te-ai intristat, la „catrenul nostradamistic” mishtocaresc: „OCHII PE BUTELIE”
    ______________
    [ca l-ai citit ramanand emotional indiferent 😉 NU CRED 🙂 !]

  20. 🙁 😀
    La „catrenul nostradamistic” mishtocaresc: „OCHII PE BUTELIE” puteau rade doar cei care azi(=NU ATUNCI CAND A FOST ROSTIT! 🙂 ) doar cei care azi castiga 😛
    cei care azi pierd nu gasesc azi(=NU ATUNCI CAND A FOST ROSTIT! 🙂 ) nimic de ras !

    PS: Nici atunci cu „VESTELE GALBENE” …nu s-a crezut unde se poate DIN SENIN AJUNGE
    nici la ce se va ajunge dupa … „septembrie” …n-ar fi credibil azi
    DESEORI in lipsa de parteneri-capabili-la-discutie … TACEREA (temporara) …e o RELAXARE … !

    PPS: Nimic nu-i mai greu de suportat pe lumea asta decat … PLICTISEALA ! NIMIC ! 🙁
    🙂

  21. „mishteaux spune:
    23 IULIE 2022 LA 1:29
    Probabil nemtii se simt inconjurati (= INCERCUITI !) de americani
    si dupa ce-au fost amenintati cu „ceva” …vezi strania „schimbare la fata” a lui Scholz dupa discutia cu Biden
    ______
    Eventual de-aia vor investitie …si aia …surprinzatoare (dupa HARTZ 4 -lor) de 100 milirde in modernizarea armatei … !
    Evident (NORDSTREAM2… doar temporar conservat, pana dupa MIDTERMS) vor schimba ROCADA-n toamna !
    Si dupa cum ii „ajuta” pe ukrani, sub presiunea americana (temporara , vezi midterms) …cu tzataita e observabil ca inarmarea de 100 miliarde euro … e mai degtraba contra …. „BAZELOR MILITARE” din … POLONIA (si nu numai ? )

    Trebuie sa fi ORB (sau prost) sa nu integi ce se petrece subteran „informatiilor precare si partial false mediatice „)
    Din semne se vede ce-i sub vorbe: … nemtii una spun ? si dupa cum „lupta” contra rusilor …alta vor (alta urmaresc ) … = alt VOR FACE ! ?
    ATENTIE … ? … popredictie a la „Le Pen ” ca nemti vor avea schimbari surprinztoare in august ! ? ) … ? ? ?”

    😀

  22. „mishteaux spune:
    31 IULIE 2022 LA 18:10
    Totul depinde de cum va decurge TAMBALAUL atent planificat, acum in august 2022 in Germania !
    (parerea mea e ca teutonii se vor razvratii contra americanilor … ! UE fara GB prin BREXIT, cu rusii si avnatajele din asta , independenta de piata fata de americanii …auto-izolati dupa MIDTERM ? ) !

    Vom vedea daca pancreasul lui Biden suporta …realitatea ? !
    Vin vremi nasoale (pentru unii : ” cine sapa groapa altuia sa ia aminte … ” ?

    Atentie la nemti …vor fi surprize MASIVE acum in august ! ( ? ) sa nu spuneti dupa, ca n-ati fost subtil anuntati ! :*”

  23. mishteaux … esti miezul din dodoashka !
    TATA LOR … numele tau e LEGIUNE !
    :*

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.