„Opinia” lui Ponta despre Grecia

Premierul Victor Ponta afirmă, referindu-se la situația din Grecia, că îi detestă pe „talibanii” sau „măcelarii sociali” care „demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăznește acel popor să aibă altă parere decât ei”.

„Grecia este parte esențială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar și UE are nevoie de greci. Soluția este doar împreună și doar prin dialog și respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii și suferințe”, spune Ponta într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, reproșând că atunci „când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat”.

Pe de altă parte, Victor Ponta susține că România nu seamănă deloc cu Grecia, „nici în bune nici în rele”, atacându-și din nou adversarii politici din țară.

„Există însă și un pericol uriaș care poate strica tot, în buna tradiție a Meșterului nostru național Manole: bătălia haotică și irațională a unor români contra altor români, foamea oarbă de „ciolan” a celor care au mai fost la putere și au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere! O să vedem în curând dacă și de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem național”, spune Ponta în mesajul său.

Mesajul lui Ponta, integral:

„OPINIA MEA DESPRE GRECIA:

– Sunt o democrație funcțională și asta trebuie respectat și chiar admirat. Îi detest pe „talibanii” sau „măcelarii sociali” care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăznește acel popor să aibă altă parere decât ei.
– Grecia este parte esențială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar și UE are nevoie de greci. Soluția este doar împreună și doar prin dialog și respect, nu prin decizii unilaterale.
– Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii și suferințe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aș vrea de data asta să fim toți mai solidari.
– România nu seamănă DELOC cu Grecia – nici în bune, nici în rele. Avem o istorie diferită, mentalitate diferită, condiții naturale, sociale, politice și economice diferite. Trebuie ca cineva să fie foarte ignorant sau foarte manipulator ca să facă niște comparații forțate acolo unde logica spune că nu poți compara mere cu pere.
– Independent de situația de mai sus, România a trecut cu bine de o criză cumplită (2009-2011), se află în al patrulea an consecutiv de creștere economică sustenabilă (locul 1 în Europa pe ultimul trimestru), șomaj sub media europeană, pace socială și stabilitate guvernamentală, o Agenție fiscală în modernizare și eficientă, sistem bancar puternic și bine supravegheat de BNR, potențial economic de creștere și dezvoltare care se pune în valoare prin ultimele măsuri adoptate (în special Codul Fiscal)!
Nici situația din Grecia, nici cea din Ucraina, nici războiul din Siria sau alte evenimente externe nu pot perturba direcția noastră pozitivă. Există însă și un pericol uriaș care poate strica tot, în buna tradiție a Meșterului nostru național Manole: bătălia haotică și irațională a unor români contra altor români, foamea oarbă de „ciolan” a celor care au mai fost la putere și au folosit-o rău sau a celor care au primit deja mult pe degeaba și vor și mai mult neavând habar ce să facă cu acea putere!
O să vedem în curând dacă și de data asta vom strica tot când este bine sau putem să rupem acest blestem național”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.