A căzut un record vechi de zece ani

Producţia de energie electrică a ajuns luni seara la nivelul maxim din ultimii zece ani datorită creşterii consumului populaţiei, a anunţat Octavian Lohan, directorul general al Transelectrica. Conform acestuia, România a consemnat un vârf de producţie de 11.227 MW şi unul de consum de 9.666 MW. „A fost un record de cerere venit din consum. Nu au fost toate localităţile pregătite să alimenteze cu energie termică”, a spus Lohan. Potrivit acestuia, România a ajuns la un record de consum de energie electrică din cauză că în multe oraşe din ţară nu mai există termoficare centralizată. Acesta a dat ca exemplu recent cazul Turnu Severin, care nu are surse de termoficare. Ca atare, în condiţiile unor temperaturi scăzute, multe gospodării aleg să se încălzească folosind energia electrică.

Această creştere a producţiei a fost generată de consumul populaţiei, nicidecum de un avânt al industriei, arătând încă o dată că saltul PIB-ului autohton se bazează în principal pe consum şi mai puţin pe investiţii.

România a consemnat în ultimii 26 de ani o reducere semnificativă a apartamentelor care erau racordate la sistemul centralizat de căldură, de la aproape 3 milioane la aproximativ 1,2 milioane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4533 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.