A fost stabilită perioada în care are loc admiterea la Universitatea Bucureşti

Înscrierea la admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti va avea loc în perioada 9-15 iulie 2012, iar în perioada 17-23 iulie candidaţii înscrişi la facultăţile la care se organizează examene de admitere vor susţine probele stabilite.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, la Universitatea din Bucureşti modalitatea de admitere variază în funcţie de forma de învăţământ, domenii şi specializări.

Astfel, facultăţile Universităţii din Bucureşti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris.

Totodată, la UB sunt facultăţi care propun o formulă mixtă de admitere: o probă scrisă şi media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumită pondere.

De asemenea, la unele facultăţi se va putea intra pe bază de examen/test grilă.

„Modificările aduse anul acesta în privinţa admiterii la facultate au luat în calcul acordarea unei ponderi mai mari examenului de bacalaureat. Cu excepţia facultăţilor care organizează în mod tradiţional examen de admitere, facultăţile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenţă propun ca bibliografie aceeaşi tematica de studiu ca cea pentru bacalaureat. Numărul de locuri scoase la concurs pentru admiterea din sesiunea iulie 2012 va fi ulterior afişat, după aprobarea prin Ordin MECTS a cifrei de şcolarizare”, precizează reprezentanţii Universităţii din Bucureşti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.