Ca la un semn

A înviat DNA: Percheziții la PSD Arad

UPDATE. Procurorii DNA au descins luni la sediul PSD Arad, la sediul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, dar si la alte locații.

Trei parlamentari  sunt vizaţi: Florin Tripa, deputat PSD de Arad, Dorel Căprar, deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă, senator PSD de Caraş Severin.  Ancheta îl vizează şi pe şeful DRDP Timişoara, Cristian Ispravnic, consilier judeţean PSD. Surse din cadrul PSD Arad au declarat că la sediul formaţiunii se aflau procurorii DNA încă de la ora 8,00, când au ajuns secretarele. Ei au cerut o serie de documente şi verifică sistemele informatice.

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ispravnic, a fost ridicat, luni dimineaţa, de la sediul PSD Arad, în cadrul perchezițiilor, au declarat surse din anchetă, la fel și șeful PSD Arad Dorel Căprar, a fost ridicat de procurori și ofițeri din sediul PSD Arad și dus la audieri.

Surse din anchetă au precizat pentru Mediafax că în speță este vorba despre faptul că șeful Direcției de Drumuri și alți directori i-ar fi constrâns pe angajați să solicite de la șoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de șefi. O parte din mită rămânea la aceștia, restul s-ar fi dus către parlamentari pentru favoruri, funcții, posturi etc, au explicat sursele citate.

La punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II șoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport li s-ar fi pretins „taxe”.

Mita dată de transportatori pentru ca angajaţii DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport.

Oficial, DNA central a transmis că procurorii de la Timișoara „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, săvârşite în perioada 2016-2019”.

„În cursul zilei de 09 decembrie 2019, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate pe raza județelor Timiș și Arad, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediul județean al unui partid politic și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție”, precizează DNA central.

În cauză, a fost pus în executare și un mandat de aducere a unui angajat al Direcției de Drumuri.

Declarațiile primului parlamentar audiat

Deputatul Florin Tripa a mers, însoțit de avocatul său, la sediul DNA Timișoara. După audieri Tripa a spus că are calitatea de suspect într-un dosar de trafic de influență.

”Am înţeles că este un dosar în lucru mai complex pe DRDP Timişoara. Mi s-a dat calitate de suspect pentru trafic de influenţă, că aş fi favorizat numirea în funcţie a unui domn, cu care nu mai am o relaţie din 2016, chiar am fost certaţi, dar şi că s-ar fi angajat naşul meu la DRDP Timişoara pe funcţia de inginer simplu, nu pe funcţie de conducere, inginer de drumuri şi poduri, e meseria dânsului de 30 de ani”, a declarat Florin Tripa, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Deputatul PSD a spus că numirea directorului s-a făcut în acest an.

”Cred că există un denunţ pe integralitatea dosarului, nu mi s-a comunicat exact, deci nu pentru mine direct. Există o interceptare, mi s-a pomenit numele, chestiuni de acest gen, nu ştiu exact. În cursul zilei de astăzi o să am acces la dosar” a mai spus Florin Tripa.

Acesta a precizat că nu s-a pus problema reţinerii.

”Am avut o discuţie bună, nu s-a pus problema în acest sens”, a precizat Tripa, care a afirmat că ar mai fi şi alte persoane din PSD implicate în dosar.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Agerpres, că persoana pentru care ar fi intervenit Tripa este Mircea Lucaciu, numit la conducerea Departamentului Venituri din cadrul DRDP Timişoara.

La sosire parlamentarul a declarat: ”Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul, au spart ușa, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Dupa ce in Dictatura Dragnea Penalu’ (RIP) 2017-2019 DNE a fost imobilizata la pat si s-au inmultit ticalosii,acum are activitate,plosnitele penale din cuibul Dragnea trebuie distruse!
    Vedeti si cu Dragnea,ca mai are doua dosare in lucru,bagati carbuni puturosilor..

  2. Dupa ce in Dictatura Dragnea Penalu’ (RIP) 2017-2019 DNA a fost imobilizata la pat si s-au inmultit ticalosii,acum are activitate,plosnitele penale din cuibul Dragnea trebuie distruse!
    Vedeti si cu Dragnea,ca mai are doua dosare in lucru,bagati carbuni puturosilor de magistrati,ca la campionatul de pensionari, sunteti primii..

  3. A avut dreptate Olguta Vasilescu cand a spus ca va incepe din nou „catusiada”! Uite ca a inceput prigoana pesedistilor! Bai javrelor de la DNA, actele false ale impostorului de Cotroceni, cand veti cerceta? Dar evaziunea fiscala a ministrului-grinda care nu a platit impozit 19 ani? Sunti niste ordinari care iar faceti dosare la comanda!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.