A murit fostul președinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie

mischie

Fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, a murit, duminică, în jurul orei 15,00 la Spitalul Elias din Capitală. Decesul lui Nicolae Mischie a survenit în urma unei infecții, el fiind internat în spital de mai mult timp și având și afecțiuni neurologice.

Nicolae Mischie, în vârstă de 73 de ani, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj între anii 1996 şi 2004, perioadă în care a condus şi filiala judeţeană a PSD. Anterior, el a fost deputat de Gorj, în anul 2008 încercând, fără succes, să candideze pentru un nou mandat în Colegiul 6 din Târgu Jiu, colegiu câştigat apoi de Victor Ponta.

Nicolae Mischie s-a născut pe 2 martie 1945 în satul Godinești, din județul Gorj, fiind fiul lui Alexandru și al Mariei Mischie. Este cel mai mic dintre cei 15 frați. A absolvit școala generală în comuna natală și a urmat cursurile Școlii Pedagogice din București, în perioada 1959-1965. El avea doi copii, Alexandru, care este medic în Franța, și Ioana, regizoare.

Pe 30 iulie 2015, Nicolae Mischie a fost adus cu un elicopter SMURD de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu la o unitate medicală din Capitală, după ce ar fi suferit un accident vascular cerebral.

El a fost încarcerat timp de un an şi două luni, fiind eliberat condiţionat în mai 2014. El avea o pedeapsă de patru ani de închisoare, fiind condamnat în martie 2013, de instanţa supremă, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Mischie a fost anchetat şi trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, i-ar fi cerut omului de afaceri Clement Mocanu să îi renoveze vila din Târgu Jiu, moştenită de la o mătuşă, în schimbul facilitării accesului acestuia la o serie de contracte cu unităţile din minerit şi energie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Dumnezeu sa il ierte!Retineti cifra ,15 frati,asa arata o familie romaneasca pana la razboi!Cu 6-8 copii, erai un zero!

  2. Cinste securiștilor vechi, alaturi de Iliescu care au distrus iremediabil țara asta deja săracă. P.S. mai era unu apreciat criminal-vlad.

  3. DUMNEZEU SA-L IERTE. FAPTELE SALE IL VOR FACE NEUITAT PT GORJENI. lE-A DARUIT UNIV C BRANCUSI!A VIZITAT SI SPRIJINIT FINANCIAR FIECARE LOCALITATE!A FOST UN MARE OM, MARE GORJEAN SI NIMENI IN 28 DE ANI CE-A FACUT EL CA DEPUTAT SI PRESEDINTE AL CJ GORJ!

  4. A FOST UN PATRIOT, UN OM DEVOTAT GORJENILOR ĂANA LA SACRIFICII, FONDATORUL UNIVERSITATII C BRANCUSU DIN TG JIU!

    NICIODATA N=-A FOST OMUL DIN PRESA CARE L-ATOCAT SI ANCAT!
    DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

  5. da’ ce fălci avea, măiculiță.. ăsta numai la binele boborului se gândea.. zi si noapte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.