A murit „părintele metroului bucureştean”

Octavian Udrişte, preşedinte al secţiei de rugby din cadrul CS Rapid timp de trei decenii, a decedat la vârsta de 88 de ani, anunţă gruparea alb-vişinie pe site-ul său oficial.

„Luni seară ne-a părăsit inginerul Octavian Udrişte, o minte luminată, specialist în domeniul feroviar, cunoscut drept ‘părintele metroului bucureştean’. Pentru merite deosebite avute în construirea şi dezvoltarea metroului, Metrorex anunţa în toamna anului trecut că staţia Timpuri Noi va fi redenumită şi va primi numele lui Octavian Udrişte. Pe lângă dezvoltarea metroului bucureştean, Octavian Udrişte a fost 30 de ani preşedinte al secţiei de rugby a CS Rapid. A venit la Rapid în 1965 şi a condus secţia de rugby până în 1995. A sprijinit apariţia clubului Locomotiva, cea mai prolifică pepinieră a rugbyului românesc, proiect gândit de Vasile ‘Mao’ Constantin. Sub conducerea lui Octavian Udrişte au apărut o puzderie de echipe de rugby pe lângă diferite entităţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. A existat chiar un campionat al liceelor şi şcolilor profesionale cu profil feroviar”, se menţionează pe site-ul citat.

Octavian Udrişte afirma într-un interviu acordat în luna septembrie a anului trecut că regretă decăderea rugby-ului în cadrul CS Rapid. „Azi, rugby-ul a decăzut mult, din păcate. Cândva era un sport cu care ne fuduleam. Decăderea asta e legată de politica total greşită care se duce în şcoli în raport cu sportul”, spunea Udrişte, cel care făcut echipă multă vreme cu Cornel Burada, fost jucător de rugby, preşedinte al FR Rugby şi ministru al Transporturilor.

CS Rapid transmite condoleanţe familiei lui Octavian Udrişte, cel care pe 18 aprilie 2024 ar fi împlinit 89 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

3 Comentarii

  1. Om priceput cu dragoste de ce făcea dar și școală adevărată. Susțin că politehnicile după al doilea război mondial, pt o vreme, au învățat cu adevărat studenții. Mă gândesc că cei ce conduc lumea au avut nevoie de oameni pricepuți pt ceea ce ei numesc 6uild 6ack 6etter. Susțin că după aceea doar i-au zăpăcit pe studenți și i-au pierdut cu lucruri fără folos, frînturi de adevăr și multă minciună.
    În multinaționala în care am slugărit în Canada și SUA aduceau de cîte ori era nevoie un inginer român ieșit la pensie. Făcuse facultatea imediat după război, la Timișoara cred. A fost un fel de Udriște dar în alt domeniu. Plecase în Occident prin anii 1980.
    Dumnezeu să-l ierte!

  2. Si noi transmitem condoleante,
    DUmnezeu sa-l ierte,Dumnezeu sa-l odihneasca !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.