A picat și referendumul „Olt-Romanaţi”

Șeful Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a anunţat duminică seara, că în urma datelor primite de la reprezentanţii din secţiile de votare, referendumul local pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi, care a fost organizat în același timp cu referendumul pentru familie, nu a întrunit prezenţa necesară pentru a fi validat.

„Se pare că nu s-a făcut nici la Olt pragul de 30% şi se pare că referendumul (…) local va fi invalidat. Nu vorbim acum de cauze, nu vorbim nici de urmări, vreau să mulţumesc cetăţenilor din judeţul Olt, au înţeles cei prezenţi să iasă la votul şi să-şi exprime un drept cetăţenesc, acela de a vota, indiferent de opţiunea pe care au avut-o, cu ‘Da’ sau ‘Nu’. (…) Vreau să spun că a fost un demers democratic, acela de a supune cetăţenilor, a fost o iniţiativă civică, iată că majoritatea cetăţenilor din judeţul Olt, prin lipsa de prezenţă, a decis că această schimbare a denumiri judeţului Olt să nu aibă loc. (…) Din păcate, lipsa de prezenţă la vot face ca ambele referendumuri să fie invalidate”, a afirmat Marius Oprescu, care este preşedinte executiv al PSD Olt.

În opinia acestuia, prezenţa scăzută la votat a fost determinată „poate de lipsa de informare, poate de speculaţiile care au apărut, că oamenii ar fi fost nevoiţi să-şi schimbe actele de identitate”.

În judeţul Olt prezenţa la vot pentru referendumul pentru familie a fost de 27,19%, potrivit datelor transmise de Biroul Electoral Central.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.