A trecut și Consiliul JAI. Predoiu, în loc de concluzii

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, reiterează că „nu s-a pus problema” unui vot pentru aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, „întrucât Olanda trebuie să discute în parlament această chestiune, ca și alte treburi de politică externă”.

Întrebat dacă există vreo șansă să intrăm în Schengen până la finalul anului

„Dacă îmi permiteți, cred că e important să clarificăm exact ce anume se discută în JAI și ce nu se discută, respectiv ce s-a discutat ieri și nu s-a discutat. Ieri s-a discutat un raport de evaluare numit barometrul JAI cu privire la stadiul îndeplinirii criteriilor JAI în ansamblul țărilor membre ale spațiul Schengen”, a spus Predoiu la B1Tv.

„S-a discutat și cu privire la modul de îndeplinire a criteriilor de către Bulgaria și România, criteriilor JAI, și în acest context, într-adevăr, toate țările care au luat cuvântul – și au luat cuvântul aproape toate statele membre, inclusiv președinția spaniolă și Comisia – au remarcat faptul că România îndeplinește toate criteriile Schengen, la fel și Bulgaria, și că ar fi normal ca acest lucru să se concretizeze într-o decizie”, a mai spus Cătălin Predoiu.

„De asemenea, și statele care în trecut au avut rezerve au remarcat faptul că, într-adevăr, România performează, dar că mai trebuie făcute lucruri în interiorul JAI cu privire la îmbunătățirea modului în care se aplică aceste criterii de către toate statele membre, Europa fiind sub o presiune migraționistă pe care o cunoaște toată lumea”, a adăugat el.

Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene (UE) s-a  reunit  la Bruxelles, în zilele de 4-5 decembrie 2023, pe agenda discuţiilor aflându-se ca subiect posibil şi aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Alte subiecte pe ordinea de zi sunt: lupta UE împotriva criminalităţii organizate, răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia, politica UE în domeniul migraţiei şi al azilului, răspunsul UE la terorism 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. Mare prost a fost(si este) cel care si-a pus speranta in pelticul basist !

 2. asta este sugestiva pentru guvernele de habarnisti. Scoateti politicul si serviciile din economie, ca ne ducem dracului pana la vara!
  Si comunistii au fost nevoiti sa readuca directorii capitalisti dar macar aia au recunoscut ca sunt prosti!
  Macar reanfintati Stefan Gheorgiu, poate se mai prinde ceva de ministrii si consilierii vostrii!

 3. Jagardelutele astea din clasa politica romaneasca nu vor sa inteleaga faptul ca nu se doreste aderarea Romaniei la spatiul Schenghen de catre mult iubita noastra Comunitate Europeana .Asa ca tot ce fac jagardelutele ca sa mai inbuneze pe romani ,sint doar jocuri de glezne ,nimic altceva,sau asa pe romaneste isi bat joc de noi ,nedorind sa ne spuna adevarata realitate.

 4. de ce nu blocheaza romania comisia si consiliul pana la aderarea la schengen. ar fi la fel de legitm ca si veto-ul austriei.
  incepand cu consiliul de anul trecut romania trebuia sa boicoteze tot si peste tot pana la un rezultat . acum ar fi trebuit sa se termine sedinta consiliului doar atunci cand rezultatulera cel dorit chiar daca ar fi trecut zile sau luni pana sa se rezolve . avem politicieni slabi subjugati unor interese contrare normalitatii romaniei si romanilor .
  dupa acest esec demisia in bloc a celor responsabil unde este ? avem un presedinte migrator interesat de altceva decat politica externa , un prim ministru poate prea guraliv care din pacate nu prea face si niste ministri si parlamentari plangaciosi pe la cancelariile straine imediat cum nu mai merge treaba cum vor ei .

 5. Noaptea mintii:”Dacă îmi permiteți, cred că e important să clarificăm exact ce anume se discută în JAI și ce nu se discută, respectiv ce s-a discutat ieri și nu s-a discutat.”

 6. predoiu ar fi tzipat la ei in Parliament
  cum a facut in Romania….
  (hai cu predoiu la Haga!)

 7. Peneeleu Werner Predoiu – prescriere Bode – bmw Rareș -pensie deca – pisa impostori dovediți promotori ai cenzurii

 8. O poza cit o mie de cuvinte
  Nici nu stii cum sa-l numesti : Prestoiu sau Prostoiu…Astia-s cei care iau” deciziile” pentru tara si populime….Vai de tara si poporul care-si scoate in frunte toti pampalaii prostalai si-si bat joc de oamenii de valoare.

 9. Ii este greu și să respire!dar mai iau încă 5 la sută la salarii,la anul in ianuarie?!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.