Accidente în lanț în politica României

Sfîrșit de săptămînă ca o gaură fără fund prin care se scufundă certitudinile și iluziile noastre. O tragedie are loc la cel mai important spital de tratament pentru coronavirus. Acolo lucrează cei mai buni specialiști ai României. Acolo se află cele mai bune medicamente, cele mai noi aparate, iar clădirea a fost modernizată. Acolo au fost repartizate cele mai mari cheltuieli. Și totuși s-a întîmplat o nenorocire. Încă nu știm de ce. Acolo s-au prezentat miniștri și politicienii. Cei care n-au ajuns și-au atîrnat gîndirea pe contul lor de facebook.

Ca să nu ne imaginăm că este doar o caricatură, un inutil flămînd, o vulpe strecurată în fruntea domeniului Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu a organizat o conferință de presă ca să ne lămurească. Ne-a limpezit de tot. Nu avem ce aștepta de la el. Nu urmează nici un progres. Nu vom avea parte de nici o schimbare. Dimpotrivă! Se confirmă practica și pentru următorii ani. Sănătatea poate fi condusă de unul care habar nu are. Habarniștii și poamele pot ocupa orice funcție. Și învățămîntul poate fi condus de unul care nu știe mai nimic despre el. O cucoană ne-a demonstrat că poate conduce școala doar în vacanțe. Și Ministerul de Interne poate fi condus de un neica-nimeni. A fost și frînar la Transporturi, și pălărie peste șerpăria din poliție. Există precedent. Internele au fost conduse și de un valutist din Caransebeș ajuns primar, și afacerist cu terenuri. Și dezvoltarea României a putut fi dată în răspundere unuia cu cap de lemn și cu viziune de grindă. A mers de nu s-a văzut nimic de pe urma lui. De la un cap de lemn la o fufă cu gura mare n-au mai încăput decît doi miniștri. Unul a fost secretar general de partid liberal, ministru Dezvoltării, directorul SRI și acum este pregătit să devină ambasadorul României în SUA. Dacă americanii au trimis o catastrofă de ambasador, de ce n-am trimite și noi un aerian în diplomație? A mers cu un șef al turnătorilor și al securiștilor, merge și cu prietenul lui Rareș Bogdan!

Dacă toată această liotă de umbre și caricaturi a fost posibilă, de ce n-ar putea fi urmată de o alta? De ce discursul de sîmbătă al ministrului Vlad Voiculescu n-ar trece ușor de condiția de vorbărie stupidă a unui om speriat care încropește argumente? De ce n-ar deveni o ”cuvîntare istorică” după care lucrătorii din Sănătate să-și ghideze munca, gîndirea și trăirile?

Așadar, avem un groaznic accident și la Ministerul Sănătății! Vă invit să citiți și să înțelegeți noua definiție a responsabilității și să căutați viitorul asistenței medicale din România printre cuvintele acestui impostor în domeniu.

”Nu știm cu exactitate cauzele tragediei de la Matei Balș. Așteptăm rezultatele anchetei pentru a vedea responsabilitățile și responsabilii și să învățăm, vom ști ce măsuri să prioritizăm. Nu s-a concretizat o ipoteză principală. Singurul lucru pe care putem să-l spunem e că un consum mare de oxigen în secțiile COVID e un factor de risc suplimentar și de aceea trebuie să fim foarte atenți la infrastructură și la procedurile care trebuie respectate”

În regalul de patinaj în materie de ministeriat, Vlad Voiculescu a mai spus:

”Sistemul are pacate vechi. Mai ieri aveam infectii nosocomiale, acum avem incendii, nu se stie ce ne asteapta mai departe…..

Avem nevoie de cateva masuri urgente in fiecare spital ca tragedii de acest fel sa nu se mai intample.

Lucram cu ISU pentru masuri urgente care sa repare neregulile constantate. Saptamana viitoare vom avea un raport care o sa prezinta rezultatele dupa investigatiile facute in luna noiembrie……

Vom face un fond pentru siguranta pacientilor in spitale, cu fonduri europene….Avem nevoie de fiecare spatiu disponibil in spital. Am verificat statisticile recente si am vazut ca 85% din decese sunt peste persoane de 65 de ani, cele mai multe aveau deja boli cronice…..De asta am propus premierului ca in perioada urmatoarea, pe perioada luna februarie, toate locurile care vor fi oferite in programul de vaccinare sa fie catre persoane varstnice si cei cu boli cornice”.

Știți ce zice el și ce ar trebui să înțelegem? România și Comisia Europeană să dea cît mai mulți bani pentru reformarea sistemului sanitar, de a cărui cheltuire să se ocupe dînsul. Totul pentru un viitor sigur în care banii sunt la el și fericirea la ceilalți.

Caraghios și dezumflat a ieșit și primul-ministru Florin Vasile Cîțu, semn că, în același timp cu nenorocirea de la Institutul Matei Balș, avem parte de o catastrofă cu efecte tragice și la conducerea Guvernului:

”S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență. S-a întâmplat astăzi din nou. Aşa nu mai merge! Angajaților din administrație, angajaților din Ministerul Sănătății, inspecțiile județene de sănătate, inspecțiile de control ale Ministerului Sănătății, le spun: ieșiți din birouri şi faceți-vă treaba, altfel plecați cu toții acasă! Este momentul ca în România, fiecare angajat din sectorul public să-şi facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public. Vă mulțumesc!”

Nu mai rămîne decît să le transmitem compatrioților noștri un avertisment asemănător.

– Ieșiti cu toții din starea de comoditate și de nepăsare și priviți cu atenție la privatizările (vînzările din ouăle de aur ale bietei economii românești, atîta cît a mai rămas în posesia statului român) pe care le va face premierul Florin Vasile Cîțu și consilierul său Lucian Isar!

Dar accidentul tragic s-a prelungit și la președinția României. Cel mai rapid s-a sinucis politic președintele Klaus Iohannis. S-a hotărît că ar fi cazul să dea și el cu nasul de o nenorocire. A venit, a văzut niște urme ale exploziei, a evitat cetățenii și presa și a pasat totul în cîteva propoziții. Ca România Nouă, ca România educată, ca proiectul de țară, ca măsurile împotriva pandemiei, ca planul de vaccinare.

”Avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei. (Klaus Iohannis)

 

Și de la Institulul ”Matei Balș” a plecat la Sibiu pentru că avea program de ski pe pîrtia de la Păltiniș, lăsînd țara pe deplin edificată în legătură cu anvergura personajului și cu ce fel de om este președintele Klaus Iohannis!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 35

65 de Comentarii

 1. In loc sa faca sedinta de ajutorarea familiilor care au pierdut morti arsi de vii Jouanis spune:
  Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?
  Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi.

 2. DEMISIA LUI WERNER ALOGENUL PARAZIT !
  FARA ALOGENI IN FUNCTII PUBLICE !
  PATRIOTI NATIONALISTI LA CONDUCEREA TARII !

 3. Probabil CAUZA incendiului e nesupravegherea saloanelor,ce se spune despre butelii de oxigen explodate,prize suprasolicitate,resouri ,aerotermice..sunt MOTIVE pentru a arunca mortul pe altcineva.E la mintea cocosului ca daca ne lom dupa pozitia mortilor,unul a fost gasit in baie,unul in mijlocul holului,unul intre paturi si altul in balcon..Au incercat sa fuga de incendiul pentru a se salva singuri.Ce lipseste? Nu avem ,,eroii din prima linie,,printre victime,nici unul nu prezinta arsuri.Asta inseamna un singur lucru,,eroii din prima linie,,nu erau prezenti in saloane pentru a stinge focul de la inceput si sa ajute bolnavii sa fuga,probabil dormeau dusi pana au fost treziti de mirosul de ars si fum.Dar asa cum zice un clasic in viata..E o zi frumoasa.Va invit pe toti la sky.Hei Siktir.

 4. Halucinant sau nu, clanurile se haituiesc si cearta intre ele nonstop si tara plus natiunea se duce la rapa, desi aceste clanuri sunt in functii decizionale, in ministere! In loc sa intre la actiuni urgent, ies cu concluzii si reprosuri de parca aceste clanuri pnl, usr-plus nu sunt la guvernare! Exista posibilitatea ca la un moment dat sa iasa tot ei la mitinguri sa se scoata de la aceste ucideri prin ardere, pentru ca ei NU traiesc, muncesc si incaseaza leafa din functiile ministeriale guvernamentale! Ei inca traiesc in ceea ce cred si spun: in opozitie! Asa reactioneaza la modul real, inclusiv plavanul de lux=seful clanului pnl, usr-plus! Hai sa vedem in cat timp vor iesi la mitinguri, prostovanii din clanul guvernamental plus plavanul!

 5. Îmi pare rău, domnule Nistorescu, dar ați scăpat momentul istori de ieri seară. Odrasla de securist demonstrat cu acte în regulă de CNSAS, a oferit o mostră de genialitate, de au tremurat Immanuel Kant și Artistotel în morminte. A oferit o declarație epocală, care sintetizează în câteva cuvinte esența geniului medicinei românești:

  Vlad Voiculescu:

  „E nevoie ca în spitale să fie cald, să nu fie rece.”

  .

 6. infractiuni continuate, tainuire, compicitate, abuz in serviciu,tradare, incompetenta crasa, aroganta, dictatura prostilor, mastiloe, cozilor de tpopor. sa termini facultatea in 11ani sa-ti iei adjunct.a obsolventas de teologie, iata MIN SANATATII PE CE MAI I A AJUNS???

  UNICA SI PATRIOTICA SOLUTIE=ALEGERI ANTICIPATE.,

 7. Daca unul ca asta a ajuns in acea functie ce sa spunem de capii securitatii care se presupune ca sunt „ochiul si timpanul”? Sunt ei o gasca de analfabeti nenorociti sau nu? Nici unul dintre relele Romaniei n-ar trebui sa ne mai mire.

 8. Maestre,tragedia de la cel mai important spital de infectioase din Romania,nu are nici o legatura cu KWJ.Dealtfel ,pe insul de la Cotroceni il doare la baston de romanii morti sub pastorirea lui, apoi si-a tras-o la schi la Paltinis in ciuda fraierilor de romani.Chiar ma mir ca sunteti revoltat pe situatie.Pai domnia ta nu traiesti in Romania ? Spuneti-mi va rog,cine a facut ceva pentru romani ceva de la 89 incoace ?Revolta ca nu se face nimic pentru romani e altceva,dar cu parere de rau cu actuala clasa politica ,nici o sansa.Suntem morti demult,iar noi nici nu stim ….

 9. In loc sa taie in carne vie in mafiotii dinsistemul sanitar, prezidentul multumeste persomnalului sanitar care doarme pe el in servicul de garda la drapel! Huuo! Operatia reusita, 6 pacienti morti! Noapte buna rromani oriunde va aflati!

 10. La citeva spitale din tara intrate in colaps , s-a pus administratie militara ! Si rezultatele au fost bune ! Poate fi o solutie si la nivel de guvern ? Daca nu cumva se va impune de la sine , la un moment dat ! Ar muri de foame AUR, PNL ,PSD, USR , UDMR ! Dar ar trai Romania si poporul roman !

 11. Acesti ticalosi nu ar putea sa-si exibe imperturbabili ticalosia de odrasle de generali de Securitate daca nu ar beneficia
  de ACOPERIREA Editat care are in custodie oficiala S(ecuritatea)S(tatului)! Nu gargara infama e problema, ci faptul ca nu si-a dat demisia astaptand ca Tartorul sa se intoarca dupa ce se satura de schiat!!! Un aspect scapat…”accidental” de Dl Nistorescu!!!! Nu e mirific ca printr-un simplu titlu sa poti da sentinte care sunt spulberate de realitate? Cum se poate produce un accident intr-un stabiliment superdotat si superreconditionat? Imposibil, facandu-se astfel loc acarilor Paun. Deci, nu cinismul ticaloasei odrasle de securist e de analizat, primordiala fiind demisia/demiterea!!! Dar TICALOSII
  se sustin unii pe altii, astfel Mengele e sustinut de Führer, iar teroristul Ararat de Mengele, doar s-a aflat de ce acest
  nepot de terorist inNOBELat nu-si da demisia, pentru ca nu i-o cere Mengele… Si cand te gandesti ca Mengele ala de acum
  80 de ani a facut experimentele pe oameni avand pregatire medicala…
  de la talpa sistemului medical!

 12. Sursa focului a fost intr-un singur salon sau in mai multe deodata ? Cum s-a propagat asa repede in 4 saloane ? Aici ne scapa ceva ….

 13. Au facut acei consilieri anonimi care au elaborat tot programul de dezvoltarea Romaniei in perioada 2017-2019 si in timpul lui Ponta, au deranjat rau de tot pe „exterior”…numai ca prevad ca o vorba veche se va aplica…Cine sapa groapa altuia cade in ea…
  dupa fapta si rasplata,
  cand paharul se umple se varsa…si inunda pt a spala ca la Potop lumea…

 14. Tu,unul, ce intrebare-i asta:”…cine a facut ceva pentru romani ceva de la 89 incoace ?”Cine? Ia uite:incepem cu nazistul „succesor în drepturi” care este mulțumit de justiție, l-am scăpat de pârnaie cu casele, i-a făcut pe membrii FDGR moștenitorii ai marilor edificii imobiliare din Sibiu, în acest fel le-a luat grija românilor pentru cumpărarea caselor in care locuiau cu chirie. .Nastase patru case, le-a luat mii de gri ji românilor și le-depozitat pe Zambaccian și la Cornu.Dupa aceia s-a îngrijit ca românii să aibe ouăle lui și să i le poată număra.In acest mod i-a învățat să numere!Putem continua lista cu : Băsescu, Blaga, Berceanu, Dragnea,Pantiș, Crin, Stolojan,Stoica, Codreanu,Oprescu, Chirică Stănescu, Ponta, Ghiță Sebastian și mulți, mulți alții.Toti au făcut lecții cu noi , ne-au băgat mințile-n cap iar nouă nu ne-a rămas nimic din lecții. Putem zice că n-au făcut nimic? Istoria se repetă că și cu rușii: ei ne-au luat nouă grâul și noi le-am dat lor porumbul! E clar, nu?!

 15. Dreapta combina meseria se fura si meseria bratara de aur. furacinile bratara de aur. PlUSecuRistii in functii publice rudele unor securisti sau colaboratori cu fosta securitate propusi sau impusi de USR+. Nu mai e nimic de zis.
  Deocamadata 7 morti, numarul de spitale in flacari se opreste la asta sau mai apare unul luna viitoare sa-si faca norma?

 16. Nu va mai infierbantati de pomana pt. ca si acest eveniment se va solutiona la fel ca si celelalte ,adica nu se va face nimic.trebue sa intelegem odata pt. totdeauna ca daca pt. dosarul evenimentelor din 1989 unde au fost impuscati mii de romani nu sa facut nimic ,va dati seama ca pt. alte situatii unde numarul decedatior este mult mai mic ,nu se va face niciodata nimic.Singurii care au de castigat sint mediile care ne omoara cu tot felul de stiri ,dar pt. care nu se face nimic in Romania asa ca ei scriu ,noi citim si ne inervam si caravana trece mai departe linistita si isi vad de hotiile lor si de viata lor imbelsugata.Atata timp cit noi poporul roman ii vom tolera pt. tot ce fac gresit,nu se va putea schimba nimic in Romania.Somn usor dragi romani !

 17. Unde a disparut discutia publica din presa despre IVERMECTINA ?? Sub resturile arse de la diversiunea criminala Bals ?

 18. Sensibili ca bivoli tavaliti in noroi si empatici ca haita de lei gramada pe hoitul aburind, asta este clica iohanista de dreapta. Imi este si jena pentru reluarea (inutila), iar vocabularu este mult prea sarac pentru incadrarea acestor mediocri in limitele sub umanului si insensibilitati crase de care dau dovada – poate ar fi incorect a pretinde ca suplinitorul sa mearga la imormantarea celor arsi din vina ambatului sau bolnav (guvernului lui – anticonstitutional), ori sa se interese cine sunt urmasilor acestora si daca au cu ce-i conduce pe ultimul drum – o fi crezand sarmanul ca toti dispun de sase case si nu au nici o grija pentru ziua de maine (dupa el ramanand , de altfel, doar praful si aburi de natang). Politrucul a mimat grija, a pozat debil electoral (pentru ce oare?) si insotit de coloana de SPP (binenteles ca platiti suplimentar pentru munca in zilele de liber) a taiat-o spre consoarta (caruia ii sarea spoiala daca se muta cu serviciul in Bucuresti), mai mult ii rugineau schiurile daca nu mergea el „sportivul” pe partie si in ziua in care poate tot corect era sa fie declarat doliul national. Nu-s simtaminte umane, nu-i suflet e doar joc politic – pustiul lipsei de educatie (care o fi invataturile bisericii pe care o frecventeaza insotit constant de armata de fotografi si cameramani – ori si asta este doar de PR?).

 19. „Dragi comentatori”, oare ticalosia securistului stalinist „unul” nu-mi indreptateste duritatea fatza de toti ticalosii,
  inclusiv aia de „stanga” de cate ori dejecteaza diversionist? Pentru ca adevarul crimelor comise din 1989 nu poate sub
  nicio forma justifica dezvinovatirea Kapo-ului Secu-i de crimele comise in fruntea Securitatii de SAPTE ani, zi de zi si ceas de ceas!!! Ba chiar a excelat in INCENDIERI si de aceea l-am numit in premiera PIROMANUL!!! Ce au intreprins stalinistii rasputinisti din 2004 pana azi in vreun domeniu economic, politic sau social in acesti 17 ani pentru a repara
  dezastrele Tatucului tuturor Ilici Iliescu-Genocid? Nimic, nimic, nimic, vorba lui…Lenin, chino-niponul asasin expert
  in diversiuni! Asiaticul propunea:”invatati, invatati, invatati” stiind ca in bolsevism are loc doar spalari pe creiere
  si nu-ti foloseste la nimic invatatura intr-o tara a tembelizarii ideologice, in care toti sa gandeasca la fel!!! Asa cum vedem si azi pe forum comentarii identice pretins ale unor diversi prostaci…Fiind modernizat spitalul dispunea de sisteme de alarmare in saloane, la paturi si toalete cand pacienti reclama ceva si tavane de semnalizare acustica a fumului, deasemenea de instalatii de sprinklere si drencere(nume teutone!)intrate automat in actiune!!! Semnalizarea
  acustica in spitalele moderne e combinata cu atentionarea automata a pompierilor, pe langa telefoanele date de personal
  si pacienti! Chestiuni simple care nu au legatura cu…fotonii si integralele si nici cu indoctrinarea…

 20. Stimate dle jurnalist! Ca sa ajungeti la subiect ați început cu anul 1492 cu Columb, ați trecut in revista războiul Crimeii și v-ați oprit la ambasadorul SUA in România! Ce are incendiul de la Matei Bals, cu un cetățean american zau dacă pricep! Incendiul nu a avut legătura cu actul medical, nu a fost Malpraxis, a fost o eroare inginereasca, de management spitalicesc! Siguranțe automate cu protecție diferențială, senzori de fum, diuze de apa montate in tavan, uși antiincendiu, conductori de cupru minim secțiune 2,5 mm pătrați,toate , da’ toate lipsa! Trebuie urgent, da urgent extirpat parlamentului, guvernului, de a pune manageri pe criterii politice! Examen taica, da examen greu, pe bune….Ce au, Diana Tușa, Beni Ardelean, Prisca etc cu actul medical, cu nuclear-electrică, cu BNR, cu, cu…. Nici una! Atunci de ce pun nulității ca manageri? Aici e buba, nici Soros, nici Ambasadorul SUA, …… Asta e statul paralel……Maimuța rujata și pensata Rareș Bogdan așa a urlat din toți rărunchii anii’ trecut! EXAMEN PENTRU OCUPAREA POSTURILOR IN DOMENIUL PUBLIC! Astuia nu merita sa ii crapi căpățâna ca la o naparca???? Vorbesc metaforic dar aceasta infecție umană trebuie scuipat in gura de toți cetățenii României…E așa ușor sa susții examene!!! Știi intri, nu știi pleci și speli vase… Da’ vrea cineva lucrul asta? Toți cu hârtia igienica de la Bioterra se tem ca dracu de tămâie de examene… Mai bine prostimea moarta, carbonizată de vie și ei putrezi de bogați! C-asa-i in tenis…

 21. Ptr d-l cu @Ceaunul din Spate:
  Toata aripa de spital era cu saloane ATI ptr cei cu Covid.
  Deci in toate saloanele se folosea oxigen din butelii sau din reteaua spitalului. Aseara la TV un inginer, geniu al Oxigenului, explica foarte doct ca atunci cand bolnavii mananca sau merg la WC, lasa Oxigenul sa iasa pe furtunasele acelea. Cum mananca si aceia care sunt intubati si cum merg la WC intubati n-a mai spus.
  FALS! Oxigenul in exces apare din cauza consumului mic in plamani, din cauza degradarii plamanilor bolnavilor care nu mai pot respira la intreaga capacitate si nu mai pot sa proceseseze oxigenul la nivel normal, precum si in timpul EXPIRATIEI bolnavului. Cand bolnavul expira, Oxigenul iese in continuare prin furtunas, acumulandu-se in mediul inconjurator. Chiar si in cazul unor plamani sanatosi, daca inspiri Oxigen pur, nu-l poti procesa pe tot in plamani. Expiri pe langa CO2 si un procent de oxigen pe care plamanii nu au avut cum sa-l treaca in sange. La fel ca la respiratia gura-la-gura, cand ii impingi accidentatului in plamani un procent de oxigen din expiratia ta, suficient sa-l reanimezi.
  Deci toate saloanele acelea + holul erau cu Oxigen excedentar, imbibat chiar in imbracaminte si lenjerie. In aceasta situatie aprinderea se produce exploziv de la o flacara sau scanteie, ca si la vaporii de benzina dintr-o incapere, flacara se propaga pe sub usa, sau chiar pe usa daca e deschisa, catre saloanele alaturate sau de vizavi, bogate si acelea in Oxigen si se produce un incendiu generalizat, rapid si intens. Eu am vazut cand eram elev cum a ars in cca 2 secunde un betisor de lemn de vreo 20 cm introdus intr-o sticla cu oxigen. Arde ca praful de pusca.
  Cand flacara bufneste pe sub usa antreneaza si particule aprinse de tesatura, scame, praf etc, de ajuns sa propage incendiul si in vecinatate.

 22. Solutia este aerisirea saloanelor in care se foloseste Oxigenul si dotarea lor cu senzori care sa alarmeze Oxigenul in exces sau sa puna ei in functie niste exhaustoare ptr eliminarea lui.

 23. Discutia continua despre spitale noi este neavenita, din punctul meu de vedere, suntem prea saraci si avem prea putin timp, galagia politica aferenta e insuportabila.Spitalele regionale mutate prin toata tara, pe hartie, sunt un exemplu.

  Exista la americani emisiuni tv, de mare succes, in care designeri, arhitecti si investitori, cumpara imobile vechi (si de o suta de ani), pe care le transforma in bijuterii, cel putin la interior.

  Se spune ca avem vreo 400 de spitale.

  De ce este atat de greu sa intre toate spitalele, pe bucati, intr-un proces de modernizare si reamenajare, profitand de miile de lucratori in constructii, ce tocmai au fost returnati din UK.

  Un program amplu de modernizare, pentru toate spitalele din Romania, care sa includa modernizarea completa a instalatiilor si montarea de dispozitive moderme de preventie a incendiilor, cu monitorizare directa la pompieri.

  Nu cu bani UE, care sunt vise, in Romania condominium de azi, ci cu bani de la buget si din investitii/sponsorizari private,

  Trebuie doar initiativa si plan, si in cateva luni vedem rezultatele.Un spital nou inseamna 10 ani de chin probabil.

  Spitale moderne/modernizate, nu rachete!Inseamna si joburi.

 24. Dl Johannis a plecat la munte! Cetateni Romaniei votanti de-ai dânsului mor arsi de vii si presedintele se da cu schiurile si bea vin fiert cu scortisoara! Ramai mut de nesimtirea acestui om care nu empatizeaza cu suferinta propriului popor! Dacă îl întreb pe narod diferenta dintre radiație alfa și gama se uita ca Popescu Piedone la formula apei! Ți se face scârbă de asemenea om, nu politician ci om….

 25. Pana unde se poate intinde jurnalismul? Care este linia peste care nu se trece?
  Cum sa pui pe Cotidianul un sondaj despre introducerea unui medicament?
  Pai prescrierea lui este atributul unui specialist si doar a unui specialist!

  Asta este dovada clara ca suntem o societate bolnava, fara reguli, fara respect, fara limita, fara educatie. Atunci ce rost mai au toate gandurile, editorialele, asrticolele?

 26. Daca era asta prin 2016 sau 2017 pe vremea lui Dragnea veneau armatele tefelisto-securiste sa arda din temelii Palatul Victoriei si Palatul Parlamentului. Dar cum in prezent sunt ocupate de Guvernul Meu si Parlamentul Meu pot sa arda toate spitalele din Romania nu va protesta niciun tefeleist de securist #rezist sa demisioneze nimeni ca scopul terfelistilor a fost atins.

 27. D-le Nistorescu, ati observat ca PSD e total absent din peisaj? Ati observat cu cata grija ii menajeaza pe ministrii guvernului si pe Comandantul lor Suprem, Iohannis?! E posibil ca dupa a 2-a tragedie de acest fel in 3 luni sa nu poata articula o pozitie politica (si ce usor ar fi, ar putea da copy-paste la ce a spus Iohannis si PNL dupa Colectiv) ptr ca au gura plina de rahat PNL-ist?
  Oare degeaba se spune ca sub conducerea toasu’lui Ciolacu PSD a devenit anexa a Cotroceniului?

 28. Sunteti fericiti ROMANI,cand noua inca ne mor oameni in chinuri GROAZNICE,ARSI DE VII si alesul vostru (cei care l-ati ales) se distreaza pe partie cu o gramada de SPP-sti,politisti si alte persoane din alte sevicii,carora tot noi le platim deplasarile,camerele la hotel,diurnele,orele suplimentare,mancarea si binenteles carburantii!!!Acest profesoras care a facut naveta la AGNITA a venit in acest post si datorita unor ROMANI,usor de manipulat de catre unii JEGOSI din politica.Ce ministru al sanatatii performant o sa fie acest SOROSIST de la USR,VLAD VOICULESCU,cand el nu a manageriat nimic,pana nu a fost numit in aceasta functie? Cata nemernicie am vazut aseara la el,la conferinta de presa,cand ma asteptam sa-si dea demisia de ONOARE,dar care ONOARE la acesti NEOMARXISTI din USR? Ei s-au trezit direct in politica,fara sa lucreze la stat sau la privat.Toti se lauda cu diplomele obtinute pe la UNIVERSITATI PARTICULARE,pe banii parintilor sau ai lui SOROS.Acest Editat,KLAUS WERNER IOHANNIS,merita dat jos imediat.In loc sa stea la BUCURESTI si sa faca o sedinta CSAT,cu masuri imediate in acest sector,nu ca nu sunt bani pentru sanatate cum spune REPETENTUL CITU si cu ce masuri de ajutorare pentru familiile indurerate,el pleaca la SIBIU si la PALTINIS.Nu cred ca exista un alt „PRESEDINTE”de tara mai NEMERNIC ca acest SAS si cred ca nici nu a existat.Voi cei din partidele de opozitie,faceti ceva sa scapam de acest Editat,care nu-l intereseaza aceasta tara.El vrea sa ajunga DICTATOR si mai are putin.”GUVERNUL MEU”,nu face o miscare fara sa stie aceasta PANARAMA de PRESEDINTE.Va rog sa va uitati cati ALOCENI si nu-i mai numesc sunt pe primele cinci trepte de conducere ale acestei tari.Oare ce fac in MORMINTE adevaratii patrioti ai acestei tari?Cat trebuie sa mai asteptam?Sa nu fie prea tarziu.Ce faci CIOLACULE,dormi in post?Avea mai mult sange in instalatie VIORICA DANCILA,fata de tine sau esti VANDUT Editat LUI,care nu respecta acest POPOR?

 29. Pericol de accident iminent în stațiunea Păltiniș unde se interzice accesul celorlalți pe pârtie, dar nu numai, ci și în zonă deoarece apare săptămânal Marele Alb de la Cotroceni ca să se dea nu numai pe sky, ci și în spectacol cu o grămadă de SPP-iști după el !
  Vă dați seama cît dispreț zace în alogenul ăsta și cum își bate joc nu numai de noi românii dar și de funcția acaparată cu ajutor mafiot ?!
  Până când oameni buni ?!
  P.S. Mi-am adus aminte de un banc : Bulă îi zice lui ta-su :
  – Dă-mi te rog un milion de lei …
  – Până când nu te iau la poceală !

 30. Din grabă am ratat o replică:
  -Până când , întreabă babacul ?
  P.S.
  V-aș fi recunoscător să corectați înainte de publicare .
  Mulțumesc !

 31. Pe Păltiniș distractia e maxima.
  Tzeapa asigurata pe 5 ani cu urmari „asigurate” pe zeci de ani de acum inainte.
  Nu se mai poate face nimic.

 32. Dar voi de suspendare ați auzit? Știu… parlament, majoritate, referendum, bla-bla… dar chiar nimic-nimic? Faptele sunt acolo, clare. Nici măcar câteva zeci de mii de indignați în stradă? Pai… o să cam tot aveți din astea! Vă râde sasul în nas!

 33. Momaile tac.https://www.youtube.com/watch?v=2P8gq41ghKQ
  Prostii,prostilor,saracii saracilor si rasul curcilor suntem! La noi hastagii protesteaza pentru interese straine,pentru viata si libertatea lor,ba!
  Cat despre Ivermectina,de ce ar aproba criminalii un medicament ieftin si le-ar spulbera planurile? N-ar mai exploda buteliile de oxigen,s-ar detensiona sectiile ATI,le-am arunca vaccinurile netestate sau testate pe noi,oamenii si-ar relua viata dar nebunii planetei ne-au spus clar,viata nu va mai fi niciodata ca inainte.Hastagii nu inteleg.

 34. Bomba zilei! Dezvăluiri și declarații de la Universitatea din Viena despre Voiculescu. Autor: Daniel Valeriu, 31 ianuarie 2021. În CV-ul lui Vlad Voiculescu există discrepanțe iar anumite lucruri nu se leagă. Ce spune profesorul Gerhard Speckbacher de la Universitatea din Viena despre studiile lui Vlad Voiculescu. Voiculescu, supranumit „Boierul” de colegii săi de la liceul din Pucioasa, a avut o carieră fulminantă în cadrul instituțiilor financiare din Austria, fără a avea studii universitare, afirmă site-ul Criticii.ro. Autorii materialului spun că au încercat să contacteze toate persoanele și instituțiile care ar putea oferi informații despre studiile lui Vlad Voiculescu. Inclusiv la Dexia Kommunalkredit Bank AG, Volksbank International AG și Erste Group Bank AG. Unde Voiculescu a lucrat în poziția de manager, respectiv vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură(Erste Group). Instituțiile bancare din Austria au refuzat să comunice date despre activitatea lui Vlad Voiculescu pe motiv de protecția datelor. „Avem o notificare pe care domnul Vlad Voiculescu a prezentat-o drept diplomă. Aceasta este de fapt un certificat, lucru confirmat de un fost profesor al ministrului Sănătății de la Universitatea din Viena”. Ce scrie în certificat. „Acest document va fi emis și ștampilat cu ștampila Universității de Economie și Afaceri din Viena. Contra acestei decizii se poate face apel la autoritatea emitentă în termen de două săptămâni. Acesta trebuie făcut în scris, dacă este necesar și prin telegramă sau prin intermediul transmisiei automate de date”. Decanatul și ofițerul de presă al Universității din Viena, Cornelia Moll, au spus că nu pot oferi informații despre Vlad Voiculescu din cauza programului de protecție a datelor. Continuare in evz.

 35. @ gogule: tocmai ce voiam să rog Cotidianul cu un CV al ministrului sănătății VVoiculescu, mulțumesc.
  Aștept și urmarea.
  Și al doamnei Oana Gheorghiu.

 36. Am citit ca la Auschwitz nu canta nici pasarile Domnului ca respect pentru mortii de acolo! Liniste totala, liniste mormantala…. Am trecut in anii trecuti in Crangasi la Grant Metal la munca si pe bdul Constructorilor murise o doamna in masina! Am trecut pe langa dansa! Liniste mormantala, nefireasca, fata de cum eram obisnuit! Venise Ingerul Mortii sa ii ia sufletul… Am avut parte de tacere, de lene cerebrala, de lesin cand am auzit de Matei Bals! Tunete si fulgere!!! Sa mori cu zile, ars de viu, carbonizat, nu din fulger din cer, de cutremur, de viitura ci din lipsa de senzori de fum, de protectii diferentiale la 300 mA, de lipsa usilor contra incendiilor, de lipsa diuzelor de apa din tavan… Efectul Joule cu consumatori multi pe conductori subdimensionati o stie un elev de a VI-a….Caldura, topire izolatie conductori, arc electric, incendiu, morti, jale mare.. O bipolara cu protectie diferentiala la 300 mA costa 10 Euro amarati… Ingerul mortii poate sa ia pe oricare dintre noi…. Efectiv am obosit, mi s-a uscat gura de protectii diferentiale…. De acum incolo Auschwitz va scrie pe Romania, la o scara mai mica..

 37. Gogu si Maria! Sunteti pe sufletul meu!!!! Dle Nistorescu din pacate, imi pare rau pt dvs dar ati pierdut „startul” Oamenii nu mai pun „botu” la Soros, Binomul SRI-DNA… Ei vor sa stie competentele sau lipsa lor, a alesilor neamului! Alina Gorghiu absolventa de particulara Titu Maiorescu la drept, prin sutele de comitete si comitii imi dirijeaza viata si nu Soros, martienii si ambasadorul SUA la Bucuresti! Lipsa PRAM-ului si a protectiei diferentiale de la Bals nu a fost din vina lui Soros! Gogosi d-astea nu mai inghit…Dna Maria! Alina Gorghiu e vecina cu mine in cartierul Baneasa, pe strada Ficusului vis a vis de liceul Apicol, intr-un penthouse de aproape 350 000 de Euro! Individa e naroada rau, semianalfabeta… E in comitete si comitii in Parlament de si-a triplat salariul, sare de 30 000 de mii de lei net! In afara politicii, naroada asta statea cu chirie si spala vase in centrul vechi…Titu Maiorescu, Ecologica Bioterra toate sunt succesuri in studii superioare la alesii nostri! Pentru mine diplomele lor sunt hartie igienica! Dl Cornel Nistorescu se impiedica de Soros, ambasadorul SUA in Romania si nu ia LA PURICAT, DIPLOMELE, COMPETENTELE ALESILOR… Le va taia din nas, din avant la jigodiile din fruntea tarii… Soros e de vina! Imi vine sa ma dau cu capul de tocul usii….Cotidianule!!! Publica diplomele alesilor! Tara iti va multumi.
  .

 38. Să nu uităm nicio clipă că românii merită pe deplit tot ce li se întâmplă. Acești conducători nu au căzut din cer, ei au fost votați de foarte mulți dintre noi. Așa că… ghinion!

 39. Mai „Humor”, cum se face ca le zici uneori bine, dar o kakarisesti la concluzii? Uite, Kapo-ul Secu-i nu-i Editat si in acest caz EXCEPTIE, care-ti intareste regula(!?), de ce ne asigur ca l-a instalat „mafia in mod mafiot” si nu ne spui un adevar inatacabil, L-A INSTALAT Securitatea si STASI la ordin Comintern? Uite, accept tot in mod exceptional caComintern
  e in mana „ocultei”,ca bolsevicii sunt controlati de „oculta khazara”,numai sa spui cu gurita ta ca BOLSEVICII SECURITATII
  si ai STASI(te anunt ca BNd e controlat de STASI de la infiintare, Gen Gehlen fiind agent GRU su Hitler)l-au instalat prin frauda electorala si pe urma dezbatem chestiunea „semita”…Ce naiba, v-am adus in situatia sa va deziceti si de Marx, or
  eu care dau in MARXISM/BOLSEVISM/NAZISM ar trebui sa va fiu „cel mai iubit dintre pamanteni”, in niciun caz sa sariti pe mine precum fiarele ca repet la infinit acest adevar!? Un intelectual veritabil cum te erijezi trebuia sa-si inteleaga FRANTURA LOGICA! De la slugoiul tau „rene” nu am ce astepta in acest sens, dar tu, Tatucul lor, trebuia sa observi si sa-i
  fluieri sa-mi sara de pe spinare, sa le pui lesele si botnitele…S-au lasat „khazarii” de Cominternul cu care bolsevizase peste jumatate din Planeta asa, deodata, renuntand la cea mai de succes formula de bolsevizare prin MACELURI BOLSEVICE MONDIALE? Organizatii nationale perfect structurate, dotate logistic si cu agenti si ILEGALI in toate institutiile statelor, optand pentru niste amarate de ong-uri?

 40. Un dulap pe schiuri
  Si un colt uitat de cer
  Un dulap pe schiuri
  Este tot ce va ofer
  Un dulap pe schiuri
  Atat pot sa va ofer
  Un dulap pe schiuri
  Asta este valoarea mea!

  Cand privesc spre voi mai rar
  Pe schiuri eu ma visez
  Ca sunt un dulap pe schiuri
  Si la partia mare ies
  Cu-n ranjet si cai verzi
  Sa va prostesc de zor
  Insa cei prostiti cu spor
  Incep sa se trezeasa usor
  Si incep sa strige-n cor:
  -Uite un dulap….CU OCHI!

 41. Am inteles ca in seara asta au mai luat foc niste prize de la spitalul Sfantul Pantelimon! PSD cand il „furaja” pe Doru Buscu cu 50 000 de mii de Euro lunar din BANII PUBLICI nu s-a gandit la achimbarea conductorilor electrici din aluminiu cu unii FY din cupru cu sectiunea minima de 2.5 mm patrati? Cu 50 000 de mii de Eur0 cumperi cam 500 de kilometri de conductor, suficienti pentru un spital mare, cu inca 50 000 de mii de euro iei sigurante automate cu protectii diferentiale si ai terminat treaba! Spaga pentru Doru Buscu pe 2 luni salveaza de incendiu si moarte cetatenii Ramaniei… Buscu merita puscarie multa, minim 20 de ani! Sa caute mult si bine sapunul in baie, gol pusca.. Alo DNA-ul???? Buscu rade cu lacrimi in vila imensa din Dorobanti si pacientii de la Bals sunt carbonizati de vii…Romania e crematoriul oamenilor vii de la periferia Europei Civilizate… E abia inceputul!

 42. Daca nu ma insel, aseara am scris ca va mai lua foc ceva in Romania! Ce sa citesc, in spitalul pantelimon fara victime! La cata propaganda uriasa si nonstop fac dementii pentru vaccin, nu m-ar mira ca 1/4 din toata cantitatea de vaccinuri sa fie la gunoi! Am citit in pesurse.ro, ca s-au mai aruncat o serie de vaccinuri pe motiv de frigider! Boul principal de la ministerul sanatatii amendeaza medicii ca vaccineaza alte grupuri dar nu vede, nu simte nesimtitul ca se contrazice el pe el! E bolnav stricaciunea si nu vrea sa se vada?! Prostovanul prefera sa se arunce vaccinurile in loc sa vaccineze ce apare?! Cred ca e clar pentru cel putin jumatate din toata Romania bipeda: vaccinurile sunt afaceri cu pisatul boilor daca il arunca la gunoi!

 43. „Trecut de rahat am avut, prezent de rahat avem, măcar e bine că nu avem nici un viitor!” (Horatiu Mălăele)

 44. Din marile realizări liberalo-pluseriste o datorie externă de proporții istorice, falimente și unele intenționate, spitale în flăcări.

  Ce catastrofe mai urmează cu gașca dreaptă la putere?

 45. Adevărul e că ONG-urile lui Soros au transformat Romania în iad .Simți că nu se mai poate ,că nu mai ai aier.

 46. Va zbateti ca pestele pe uscat !5(cinci) ani de aici inainte pana hat in 2025 PSD nu mai pupa guvernare,ba chiar vor dispare dinozaurii politici ca: Iliescu,Tariceanu,Ponta si altii,chiar cu puscaria in CV :dragnea,nastase,Severin..
  Traiti-va cati ani mai aveti in fericire,relaxare si sanatate ,nimic nu se leaga,maioneza voastra se taie permanent,oricat ati freca-o! Cel mai mare si mai bun presedinte pe care l-au avut pana azi Romania,ramane acest Iohannis,modest profesor de liceu,fara titluri sforaitoare,doctorate copy-paste sau carti filozofale ..ca PNL este,in oglinda,PSD ,este o alta poveste,e materialul clientului…Asta e Romania,cine are pretentii,sa emigreze!
  Degeaba auzim acum,ca pământeani,muzica sirenelor,nu conving!

 47. Charlie, iar ai fugit din salon ( spitalul de nebuni) idiotule ,fara sa- ți iei pastilele. Mars înapoi în salon ,te așteaptă ctp să terminați jocul de țintar

 48. Va rog, nu luati in deradere activitatea lui Musiu Sarla! Dansul este insarcinat sa culeaga observatii, pune geana cum se zice, si la momentul oportun, vine pretina mnealui si, pac la rabelu! Treaba serioasa moncher.

 49. Par egzamplu, se egzista fr-un articol la care sa nu provoace Musiu Sarla comentatorii sau autorii? Nu se egzista, v-o spui eu! Par cuvant d’honneur!

 50. Dle Nistorescu! S-au facut cladiri de birouri la Grozavesti langa caminele U de la studentii de la medicina! Am un prieten administrator acolo! Senzori de fum, diuze de apa in tavan, ventilatoare enorme ca sa creeze o presiune in interior peste cea din exterior ca sa nu se intretina arderea cand se deschid ferestrele! Protectii diferentiale in tablouri electrice si usi antiincendiu… Acolo se poate si la spitale nu???? Parandaratul la reabilitarea spitalelor este mare mare, mare! Se fac lucruri de MANTUIALA! Daca si Soros e vinovat….Au si om de permanenta ca sa nu se intample incendii accidentale! 24 de ore non stop sta cu ochii beliti pe monitoare! Nu mai e nimic de spus! Cand idiotii din politica isi pun idiotii prieteni Administratori ASTA SE INTAMPLA! MOARTE…

 51. neonul care a explodat (accidental) la Pantelimon + suprasaturare cu oxigen intr-un salon == intamplarea tragica de la Bals
  Pur accident/intamplare tragica …

  se poate intampla ORICAND si in casele voastre … nu mai cautati INUTIL vinovati .

 52. La fix, Ticuta! Poate te remarca cineva si te face ober chef, pe merit!

 53. “Pe Charlie […] l-a înţeles toată lumea. Pe mine nu m-a înţeles nimeni” scria Albert Einstein …

 54. „Nimic întâmplător” aflai din şcoală
  Şi m-am convins c-aşa-i pe pielea mea:
  O cruce meşterisem cu migală,
  Iar oamenii m-au… răstignit pe ea.

  epigramă de Goethe

 55. „Pac” si slugoiul Generalului de Securitate „Humoroid” seful CUIB -ului legionar,ma refer la poetul ratat „rene” care face
  pac-pac cand nu-si zice „core/ileana/Geanina” si alte travestiuri care-l prind. Intre dejectii posteaza si”@pt charlye” si chiar imi foloseste pseudonimul „Charlie” in doua schimburi cu camaradul legendat pe „dreapta”, „jagardean”. Nenorocitii
  astia turba cand vorbesc de cele DOUA „RAZBELURI” BOLSEVICE MONDIALE, ei dusmanii ANTISEMITI ai bolsevicilor si mai nou ai lui Marx, Tatucul tuturor, adica si al nazistilor/legionarilor clonati de discipolii sai…
  Noua clona atipica a lui „Humoroid” e „doru popescu”, geamanul lui „Sokolovici” care lasa antagonismele interne in momente
  de restriste, stihinice, cand poate suferi Cauza comuna,azi banalizand alte incendii piromane ale camarazilor responsabili
  cu asasinatele individuale si de masa!!! Cine nu vede legatura dintre incendii si solicitarea DNA ca centurista de fica-sa
  sa fie condamnata la 15 ani, ca si trecerea televiziunii basiste a miliardarului Securitatii Ghitza la atacarea guvernarii
  pe care o adula pe fatza si-i justifica austeritatea mistificand pozitionarea ideologica a USr-istilor sörosisti BOLSEVICI
  ca fiind „neomarxisti”, ei bine, toate aceste slugi ale Securitatii de pe forum care nu vad legatura sunt CHIOARE…
  Nu e o paparuda a lui Basoi platita de Ghitza sa nu-si inceapa si termine emisiunile cu sloganul: „neomarxistii”!Si pentru
  ca tot ne aflam sub canonada VIRUSULUI BOLSEVIC CHINEZ-Comintern, nu-i voi mai numi CLONE pe slugile Securitatii din viata
  reala, publica si din virtual, forum, folosind un cuvant mult mai adecvat: MUTANTI…

 56. Ati uitat sa spuneti nimic, de boul baltii, ce se afla bine mersi la schi in poiana Paltinis nu al lui Iohan!!Semn klar ca buna ziua, cum il doare in KURsul saptamanii viitoare de acest popor taimpit si idiot, cu scuzele de rigoare pt. cine se simte jignit.

 57. Eu sustin cu tarie:EXAMEN PE FUNCTII PUBLICE, ELIMINAREA TRASEISMULUI POLITIC….Dle Iohanis, dle Rares Bogdan! Pentru acest lucru v-am ales….Ambii v-ati batut joc de votul meu si al multora ca al meu… Pe ce principii iubitorul de trup tanar si repetent in liceu sau facultate, a fost prim ministru si de 30 de ani(o viata de om) in parlamentul Romaniei? Saltimbancul, analbabetul asta este academician si nu stim noi???? Pre numele lui Calin Tariceanu,cum a reusit sa dribleze munca timp de 30 de ani…Parazitul, molia, lingaul perfect…Am un rau fizic,metafizic,cadere de calciu severa, cand ii vad prezenta.. O molie Cheala inutilitatea perfecta, o celula maligna, rade ca prostul toata ziua la parlamentul tarii, sex in nestire,mancare cu roaba se plimba nauc prin parlament, fara scop, fara nimic….Cine este intreg la capatana sa mai voteze asemenea forma de existenta? Total, total inutil societatii….

 58. Probabil ca este una din cele mai imbecile declaratii date de presedintele Romaniei oricare din ei. Johannis este o marioneta in mana consilierilor care il manipuleaza pentru propriul interes. Acum interesesul lor este sa il tranteasca la pamant in sondaje ca sa se milogeasca de ei ca sa-l ridice. Fapta de a fi plecat la schi dupa vizita la morti este atat de grosolana incat se poate pune pe seama lui Johannis care nu a fost impiedicat sa o faca. Daca s-a lasat totusi influentat si l-au scos pe partie este total imbecil omul. O grosolana lipsa de respect care face din iesirea lui la locul faptei o actiune ipocrita de prefacatorie politica.

 59. Incendiile din guvernarea partidului prezidential devin plictisitoare si obositoare pentru marele carnat umplut. Nu aduc beneficii electorale sau de imagine, asa ca repetarea discursului de la Piatra Neamt, unde nici nu s-a obosit sa se duca in Noiembrie, a fost suficient pentru a pleca in minutul doi direct la relaxare mascat in asa fel ca sa nu fie recunoscut. Dar Ghinion !!

 60. Roemer (1676) masurarea vitezei luminii [c] (Jupiter&Io) …
  Newton (1687) teoria gravitatiei newtoniene (fizica spatiului+timp)…
  Bessel (1838) prima masuratoare a distantei unei stele (61Cyg. 10.3 ani lumina de noi)…
  Eminescu (1886) apare poezia La Steaua …
  Einstein (1905) elaborarea teoriei relativitatii restranse (c viteza limita in Univers) …
  Einstein (1914-1917) elaborarea teoriei generalizata a gravitatiei (fizica continuumului spatiu-timp) …

  Motto:
  “Pe Charlie […] l-a înţeles toată lumea. Pe mine nu m-a înţeles nimeni” scria Albert Einstein …

  … Fara cunoasterea exacta a datelor istorice … unii stupizoizi silopsisti de aici si de acum … incearca sa va vanda gogosi pseudo-stiintifice cu iz politic … gogosi politice – inventate si de mahala !!!!!!!

  Ce sa fac, MIE imi plac anii:
  1789 – 1821 – 1848 – 1859 – 1877 – 1907 – 1917/1918 – 1944/1945 – 1989 ….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.