Accidente mortale la locul de muncă. Ce loc ocupă România

O statistică îngrijorătoare a Eurostat plasează țara noastră în fruntea topului în ceea ce privește numărul de accidente mortale la locul de muncă. România se află pe primul loc în UE, cu 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori, în timp ce Olanda ocupă ultimul loc, cu cea mai scăzută rată de incidență, de 0,8 accidente la 100.000 de locuitori, arată Eurostat.

Conform statisticilor europene privind accidentele de muncă, „accidentele mortale” sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment ce ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

În statele membre, cele mai scăzute rate de incidență au fost înregistrate în Țările de Jos (0,8 la 100.000 de lucrători, Suedia (1,2), Germania (1,3), Danemarca (1,4), Cipru (1,5) și Regatul Unit (1,6), în timp ce la polul opus de află România cu cele mai mari rate de incidență (7,5), urmată de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria și Lituania (4,3).

Statistici

În 2015, au fost înregistrate 3.497 accidente mortale la locul de muncă în Uniunea Europeană (UE), acest lucru însemnând o rată standardizată de incidență de 2,4 accidente mortale la 100 000 de lucrători.

„Numărul accidentelor într-un anumit an este probabil legat într-o oarecare măsură de nivelul general al activității economice a unei țări și de numărul total de persoane angajate în economia sa”, arată raportul.

Eurostat a publicat raportul cu ocazia Zilei Mondiale a Siguranței și Sănătății la Locul de Muncă, o campanie internațională anuală de promovare a muncii sigure, sănătoase și decente, ce are loc în 28 aprilie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.