Actorul Bruce Willis suferă de demență

Celebrul actor Bruce Willis, în vârstă de 67 de ani, care a renunţat în martie anul trecut la meseria sa după ce a fost diagnosticat cu afazie, suferă de demenţă frontotemporală, a anunţat, joi, familia sa.

“De când am anunţat diagnosticul de afazie, în primăvara anului 2022, boala lui Bruce a progresat şi acum avem un diagnostic mai specific: demenţă frontotemporală. Din nefericire, dificultăţile de comunicare reprezintă doar un simptom al bolii de care suferă Bruce. Deşi este dureros, este totuşi o uşurare faptul că în sfârşit avem un diagnostic clar”, se arată în comunicatul familiei lui Willis, semnat Emma, Demi, Rumer, Scout, Tallulah, Mabel şi Evelyn.

Demenţa frontotemporală reprezintă un grup de tulburări care duc la deteriorarea lobilor frontali şi temporali ai creierului prin atrofie.

Familia actorului a menţionat că boala de care suferă Willis este, în cazul persoanelor sub 60 de ani, cea mai întâlnită formă de demenţă. “În prezent nu există tratamente pentru boală, o realitate care sperăm să se va schimba în anii care vin. Pe măsură ce boala lui Bruce avansează, sperăm că mass-media va atrage atenţia asupra acestei boli, care are nevoie să fie ştiută mult mai bine de oameni şi necesită cercetări”, a precizat familia lui Willis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Singurul film în care mi-a plăcut a fost „Vanity Fair”în rest…mai „expresiv”a fost în reclamele pentru „Hell Energy”

  2. Madie și David a fost un serial bun .Păcat de el ,în primul rand este om.

  3. Nu ii vine greu deloc. Oricum a avut roluri doar de dilii……[Rumburak]

  4. Sigur ca da: e cea mai simpla modalitate de-a-l transforma-n pubela publica, apropriindu-si, în acelasi timp, si pe cale „legala”, averea. Bine ca nu-l pun sa si cerseasca, la coltul vreunei strazi.

  5. reamintim rolul din „Armata celor 12 maimute”
    -salvatorul omenirii,
    il descoperise pe cel care raspandise Virusul prin
    Pekin,Bangkok,Kinshasa,Karaci…..

    https://www.youtube.com/watch?v=_whrQX6DL1E

    (este ceva si despre Cip.u ala,
    cica se va implanta in masele;
    ne gandim cate carti de telefoane i-au pus sub …funduletz lui Madeleine Stowe,
    vezi scena cand conduce mashina:
    -daca aveau nevoie de o gorilla- o maimutza evoluata-
    trebuiau sa-i dea casting lu Kodrutza…..)

  6. „…dificultăţile de comunicare reprezintă doar un simptom al bolii..” – aceste simptome le vedem la aproape toata clasa de slug-oi politruci. dementii nu au ce cauta la putere!

  7. Mie mi-au placut toate filmele in care a jucat Bruce Lee. Va rupeti toti in mistouri
    pe seama lui, dar cu certitudine nu ati ratat ultimele capodopere – gunoi ale lui Cameron
    cel cu ”icebergul – acum in relief” si seria a doua cu oameni-pisici albastre(desene animate din alea usor de inteles).
    Armata celor 12 maimute, Al 6 lea simt, seria Greu de ucis , Mady si David plus inca vreo 20 au fost mai mult decat onorabile . Bine… a avut si noroc ca nu se instituise cenzura ideologica.
    Dar PULP FICTION ? Va spune ceva ? Sigur ca acel film putea fi mai reusit daca in locul lui
    Bruce ar fi jucat vreun Moromete hodorog de-al nostru . Sau vreun star mic si kaki de la nord de Bistroe
    care probabil ca va primi peste doua saptamani OSCAR ul pentru intreaga activitate. Desi Bruce e cel care l-ar merita cu adevarat

    Pulp Fiction este o capodopera.

  8. Asa incepe sa se instaleze afazia …”Bruce Lee” …:)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.