Adevărul despre Adevărul

Pe la sfîrșitul mileniului doi, exista în țara noastră un val pro-european, iar presa europeană dădea  destule semne de interes privitoare la investițiile în media din România.

Prezența grupului  Bertelsmann la „Evenimentul zilei” și a CME (o firmă americană din Bermude) la Pro Tv au stîrnit și alte mari grupuri economico-financiare.

Unul dintre cele mai interesate a fost grupul Lagardere, la acea  dată  prezent doar în lumea radiourilor. Ca unul care  avea  deja o cooperare cu grupul Lagardere în Radio Total eram destul de  familiar cu mișcările de pe piață.

Trebuie să precizez un lucru, mai puțin cunoscut. Acordarea unei licențe de radio în FM care să acopere toată România a fost și rezultatul unei înțelegeri între Ion Iliescu și președintele Franței, Jacques Chirac.

Francezii erau interesați de investiții în România, mai ales  în vînzarea către țara noastră a aeronavelor Airbus,  dar și în industria de aviație, lucru petrecut în cele  din urmă prin Eurocopter, la  fabrica de la Ghimbav. În același timp, francezii urmăreau și investițiile în mass-media.

La una dintre întîlnirile între cei doi președinți s-a convenit acordarea către grupul Lagardere a unei frecvențe de radio cu acoperirea națională. Francezii aveau deja  radiouri în  mai toată Europa, chiar și în Rusia, dar nu acopereau încă România. Așa s-a petrecut operațiunea.

A fost scoasă la licitație o frecvență FM cu acoperire națională și, ca prin minune, CNA a stabilit căștigătorul, adică o firmă a grupului francez. Mai rămînea presa scrisă.

Grupul francez, mare editor, dar și cel mai mare distribuitor de presă din lume prin Lagardere Services sau prin HDS  (Hachette Distribution Services), tot proprietate a grupului Lagardere, suferise un eșec în  încercarea sa de a participa la privatizarea Rodipet SA.

Pe neașteptate, grupul Lagardere s-a orientat spre un joint venture cu ziarul „Adevărul”. Așa au început întîlnirile și negocierile între „crucișătorul  presei” române și  ziarul „Nice-Matin”, proprietatea  grupului Lagardere.

”Nice-Matin” era unul dintre cele mai mari și puternice ziare regionale din Hexagon. Francezii erau reprezentați de doi oameni, între care un domn Chastagnol,  iar Adevărul, de  Dumitru Tinu. Negocierile au durat destul de mult și, la un moment  dat, au intrat în impas.

Dumitru Tinu m-a sunat și mi-a făcut o vizită la „Evenimentul zilei”. Voia să știe cîte ceva despre cum se fac asemenea negocieri. Cum se calculează valoarea, cum se stabilește prețul, cum se face investiția, ce condiții să pună.

Eram convins că intrarea francezilor în ziarul „Adevărul” ne folosește tuturor și va aduce cu ea o relansare a distribuției de presă și asta ar fi însemnat salvarea tuturor ziarelor. De la Dumitru Tinu știu că  „greii” de la ”Adevărul” voiau o investiție de multe milioane de euro, plus un cash out  substanțial.

Îmi aduc aminte doar că afacerea reprezenta o  sumă care sărea de 10 milioane de euro.  Cash out înseamnă o sumă  de bani pe care francezii o aduceau în afacere, dar care nu intra în investiție, ci se împărțea principalilor acționari.

Iar greii de la „Adevărul” cereau mult mai mult decît erau francezii dispuși să plătească. În cele din urmă, grupul francez reprezentat de ”Nice- Matin” s-a retras și n-a mai dat nici un semn de interes.

N-a trecut mult și am aflat de o nouă  tentativă de  vînzare a ziarului  ”Adevărul”.

De data aceasta. era vorba de un fond de investiții din Anglia. I-am uitat numele. Acesta a cumpărat acțiunile deținute de  Dumitru Tinu, Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Bogdan Chireac și, dacă nu mă înșel, Lelia Munteanu. Tot de la Dumitru Tinu știu că CT Popescu a cerut și a primit o sumă dublă față de colegii săi, pretinzînd asta pentru că era redactor-șef și avea un nume mult mai cunoscut.

Așa a deveni „Adevărul” un ziar „european”. Abia mai  tîrziu, după moartea lui Dumitru Tinu, aveam să aflu că sub aparența proprietății englezești se ascundea un manager arab care făcuse operațiunea pentru Viorel Hrebengiuc și Fathi Taher.

N-a trecut mult de la moartea ciudată a lui Dumitru Tinu că principalii jurnaliști de la Adevărul au părăsit corabia și au înființat ziarul ”Gândul”, pe care l-au vîndut, tot așa, pe fugă, ca nu care cumva să se scufunde. Provizoriu, la  conducerea ziarului „Adevărul” a  fost numită Corina Drăgotescu.

Ce a urmat sub controlul lui Dinu Patriciu și, mai apoi, Cristian Burci sunt deja alte povești.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 47

43 de Comentarii

 1. Fosta Scinteia s-a privatizat odata pentru a-si pierde numele injurat in acele zile si secundo pentru a-si insusi imensa arhiva a ziarului adunata cu sprijinul baietilor destepti. Noile publicatii infiintate in redactii cu fisetele goale plateau bine celor de la Adevarul pentru le fi livrate date si amanunte ori de cate ori activitatea o cerea. Venea „X” in vizita la Bucuresti, trebuiau scrise niste randuri pentru marele public pentru a-i fi prezentat individul. Cine le detinea, pai numai Scinteia! Noii bisnitari ai economiei libere de piata au inceput cu dreptul.

 2. De Adevarul de pe vremea lui Novceanu, nimic maestre ?
  Cand Novaceanu a lasat prima pagina din Adevarul alba, in preziua alegerilor, pentru ca votantul romanesc sa reflecteze linistit cu cine voteaza, cum a fost ?

 3. Despre șantajul din presă, nimic, nimic?
  Domnule Nistorescu, ati beneficiat de tunurile sistemelor piramidale, dd tip Gelsor, Gerald, Caritas?

 4. Și uite așa aflăm noi că marii deontologi de azi au fost niște bieți vânători de tunuri financiare. Și tot ce s-a investit pe termen ceva mai lung (Pro, în speță) a avut ca scop mancrutizarea nației.
  Operație reușită, pacientul mort. Azi, „deontologii” sunt compozitori de balade pentru zombi.

 5. Da’ despre „rivolutionarul” Adrian Sarbu cu facatura aia de post TV Aleph ?!, cu stiri scremute aiureli, recitate cu gura pana la urechi de niste caraghiosi ce-si dau aere importante, vai-de-capul lor…periodic, venerabilul patron isi baga capul uzat si buhait, in sticla TV Aleph, croncanind ineptii si asmutind pe romani la lupta de clasa si la inarmare, urgent, azi, maine.

 6. Si astfel am ajuns in zilele noastre in care ziarul Adevarul a devenit un ziar maghiar in lb romana , reprezentand ( chiar prin atitudinea „europeana ” in privinta razboiului din Ucraina si fata de UE de fapt o pozitionare antiromaneasca ) interesele perene ale ungurilor in Romania .
  Aflam astfel cat de minunate erau vremurile Austro Ungariei (St Both , Claudia Untaru ) , cat de slabi sunt romanii (Kiarash ) , ca tot ce-i romanesc e tarat , ca romanii cei mai valorosi nu erau romani ( Mihai Bravu , Mircea cel Batran ) , etc. Apoi , interviurile cu specialisti din Cluuj si asa etcetera , dar mi-e teama c’o-nsera .

 7. Cum am intrebat daca Tinu n-a fost cumva drogat, pac, cenzura. Mijto, votati partidul URA !

 8. @de la (7,06 la 10,11)…EXCELENT ai punctat „nemernicia” mass-media din acei ani!…BRAVO !!.
  Cornele, nici tu nu ai fost „use de biserica” !…nu uita.

 9. Adevarul gazduieste articole din Historia pentru cei interesati de istorie. Destul am trait in ignoranta. Adevarul era cunoscut doar de cativa alesi.
  Adevarul te face liber. Liber de prejudecati.

 10. Nu am inteles de ce ASASINATUL „accidental” Tinu nu a venit de la inceput la Nea Cornel, inaintea lungilor negocieri cu galii? S-o fi consultat anterior cu altii mai putin exersati in negocieri capitaliste? Clar ca Ilici GENOCID a TRANSAT VANZAREA cu un CAMARAD DE ARME care a inventat traseul la Elysee Palace prin Primaria Parisului, model preluat de alt camarad, Mongolul Ceacar…
  Chirac din AGENTURA COMINTERN a lu De Gaulle…

 11. Ascunderea adevarului de catre presa, se face fie in scopul manipularii cititorilor, fie mai rau, considerandu-i incapabili sa citeasca in mod corect o stire si sa o asimileze. Inca ar trebui ca argumentul „am citit eu in ziar” sa conteze.

 12. M-as limita la ‘Adevarul despre Cotidianul’unde banuim ca editorialistul e as

 13. Adevarul de azi e o (editat) care CENZUREAZA golaneste…si curlinge la NATO si la UE….Adevarul de azi este o fituica Rusofoba scelerata….nu are nimic romanesc.

 14. „Ziua de 22 decembrie 1989 a însemnat pentru Scînteia modificarea acestuia în Scînteia
  poporului. După trei apariții, Scînteia Poporului a devenit Adevărul. Ziarul și-a schimbat
  titulatura, deoarece jurnaliștii aveau nevoia de un ziar care să aibă o înfățișare diferită și care să
  aibă un nume cu rezonanță. Însă, ziarul „Adevărul” a fost capturat de ziariștii care au lucrat la
  „Scânteia”. După ce numele ziarului s-a schimbat, echipa redacțională a dorit să aducă o
  personalitate externă care să îi ajute. Ei au încercat să îl convingă pe Silviu Brucan, dar nu au
  reușit. Persoana care a dorit să își pună amprenta asupra ziarului a fost Darie Novăceanu, care
  a ajuns în funcția de director. „Adevărul” era un ziar pro – putere. Un moment remarcabil a fost momentul mineriadei
  din 13 – 15 iunie 1990, fiind un moment greu pentru acest ziar. Fiind un ziar care susținea
  puterea, Adevărul era apreciat de către mineri. Directorul ziarului din acel timp, Darie
  Novăceanu, dorea să își creeze o echipă nouă. „Acestui fapt îi găsim mai multe motive și anume:
  ziarul avea nevoie de un suflu nou care să facă uitat trecutul scînteist și faptul că prin crearea
  unei noi echipe încerca să-i înlocuiască pe cei vechi din redacție, care aveau o poziție puternică.
  A fost o luptă surdă între cele două grupări.”

 15. „În aceste condiții, în care exista o neînțelegere în redacție, s-a pus problema privatizării.
  Cristian Tudor Popescu mărturisește că „a fost o ședință cu toată redacția unde s-a supus la vot
  dacă ziarul să rămână la stat sau să se privatizeze. Această ședință a avut loc în anul 1990, prin
  primăvară. Toată lumea, cei care contau, au spus ca să rămânem la stat. Dorința redacției a fost
  să rămânem la stat. La Adevărul concepțiaetatistă era mult mai puternică. A fost o singură
  persoană care s-a opus și a dorit privatizarea, domnul Mihai Ionescu, actualul Președinte al
  Asociației Importatorilor-Exportatorilor, care era familiarizat cu economia.”
  „În momentul în care ziarul și-au schimbat titulatura, jurnaliștii au început să scrie în
  cinstea democrației, astfel preluând patrimonial. Adică, tipografiile, redacțiile, locația ziarului
  au fost capturate de către unele grupuri din interiorul redacțiilor, care au urmărit transformarea
  lor. Așadar, datorită interviului voi da un exemplu: după ce ziarul „Scânteia” și-a schimbat
  numele în „Adevărul”, au apărut patroni la redacție, precum Bogdan Chireac, Cristian Tudor
  Popescu, Dumitru Tinu. Aceștia au preluat toate acțiunile ziaului.”
  -Extrase din art.dnei Ioana Roxana Toth-Marile cotidiene din perioada comunistă și post-comunistă Comunicare și Relații Publice
  Universitatea de Vest Timișoara-(art.care incepe cu „În perioada comunistă, mass-media din România nu era interesată de adevăr, ci de mascarea adevărului. La momentul respectiv, existau ziare și reviste pentru diferite tipuri de cititori, dar care se preocupau de propaganda politică.”)

 16. “afacerea reprezenta 10 milioane de euro plus un cash out, adică o sumă de bani pe care francezii o aduceau în afacere, dar care nu intra în investiție, ci se împărțea principalilor acționari”. Așa au terminat Industria țării noastre protejații SRI-lui începând cu uzina Semănătoarea și toate uzinele și fabricile care făceau ca România și românii să existe pe harta lumii. Acum că nu mai există de la fabrica de hârtie pentru ziare de la Letea la Presa de mii de tone de la IMGB suntem un Nimic. Nici o dictatura comunistă nu mai poate drege situația, fiindcă efectiv NU mai este ce Naționaliza, ce să dezvolte într-un nou Proiect de țară pentru următorii 50 de ani. Viloaiele cu zeci de camere vilele cu turnulețe indiene, mașinile lux dacă le-ai naționaliza la fel proprietățile din Lume ale copiilor beneficiarilor jafului fără precedent în istoria Europei sau fata războinicului prezidențiabil NATO relocată USA precum copii de domnitori la Stambul, nu crează locuri de muncă ca să poți rechema acasă o pătrime din populația României risipită prin toată lumea după 1990, cu care să pornești la un nou drum.

 17. Din actiunile mele am achizionat o Dacia 1300 in stare foarte buna, carburatorul se infunda rar, de obicei cand plec de la o emisiune Recorder und particip pro bono.
  Treningurile mi le plateste tanara mea logodnica.

 18. Agenti precum acest Mihai Ionescu de la import ecport care a pus si pune pe butuci comertul tarii,Rebenciuk,Taher,Ponta care l-a iertat pe Adrian Sirbu de 2 ori de datorii inainte de a vinde Gandul,CTP inhatind milioane de euro,desi se zvonea ca a furat actiunile lui Tinu omorit si aruncat la margien de padure,crima inca neelucidata,Tinu cu viata dubla,toti vinduti in fata presiunilor mogulilor externi,au transformat presa dupa chipul si asemanarea globalistilor ,un apanaj lipsit de incredere,execrabil calitativ si lujind buzunarele mascatilor insirati la jaful economic,social,cultural al tarii,dupa ce au profitat au introdus dusmanul in cetatea cuvintelor!
  Individa asta Toth,ia un interviu lui Brindusa Armeanca ,ambele scolite”la „univ de vest”faimoasa in noua ideologie fata de care aceea „comunista”era mic copil!
  Limbaj de lemn, codat,fals,artificial si prelucrat,afaceri cu idei,vinzari de idei,in templul hirtiei mincinoase,slugi mercenare ,hiene ce vor bani,bani.

 19. @ Ileana
  Lasand la o parte citatele din articolul doamnei Roxana Toth, dvs va amintiti articolul „CUM ATI MUNCIT ASTAZI ?” scris de Darie Novaceanu pentru „populimea” romaneasca care, scapata de sub teroarea ceausista, se „spargea in figuri geometrice” cu demonstratii si greve de solidaritate, zilnice ?

 20. Dacă cineva va scrie vreodată o istorie post-decembristă a poporului român, cel puțin un sfert din ea ar trebui să fie probabil despre mass-media şi presă în sens general. Atât de mari au fost influențele din această direcție. În ciuda unor contribuții benefice care cu greu pot fi identificate, activitatea acestui segment socio-profesional, dacă poate fi denumit astfel, a fost în cea mai mare parte, una fatidică iar dacă avem impresia că s-a schimbat foarte mult, cu siguranță de înşelăm. A câta oară…?

 21. Singurul lucru vizibil rămas la această fițuică e că ori s-a numit Scânteia ori se numește Adevărul reprezintă doar un instrument de manipulare, minciună și „pupincurism” în „dosul” potentaților vremii, atunci Ceaușescu acum globaliștii cu ramurile lor neo-marxiste.Iar modul infect de prezentare și manipulare a știrilor începând din perioada pandemiei și continuând cu situația din Ucraina va fi pe viitor un model de studiu a răului creat de masmedia când e pusă în slujba unor interese obscure .Ce mai e de studiat la acest pseudoziar este folosirea trolilor în comentariile articolelor pentru jigniri și condamnări cu „mânie proletară” a orărui individ care întrăznește să aibă o altă părere față de redacție ( lucru apărut cam tot din aceiași perioadă). Iar dacă comentariul e prea bun pentru a putea fi înjura e cenzurat și nu mai apare.

 22. Spuneam la 12:06 sperand sa trec de avanposturile sovietice si am revenit la 12:28 cu aceeasi speranta desarta:

  Nea Cornel, chiar si atunci cand sunt publicat, precum la 11:02, dupa un blocaj repetat ca ieri si alaltaieri la editorialul precedent, se transcrie Editat in loc de Ticacalosu…De exemplu, in loc de „tomlin Ticacalosu” e transcris „tomlin Editat”, or tomlin e la fel de marsav si secstist ca ticacalosu fiind gemeni…

 23. Această aşa-zisă „a patra putere în stat,” sau „câinele de pază al democrației” a avut doar puterea în stat, nu şi răspunderea. Noroc că a apărut internetul şi a mai diversificat puțin proiectul, programul şi competiția. Altfel…

 24. Mult citeam Adevarul vreo zece ani în urmă..Cu timpul a devenit prea sadic și mincinos…Acum e mult gunoi acolo.. Din când în când îl vizitez din curiozitate,dar când vad analizele de „beton” al unui consilier al garantului,inteleg ca nu ai ce citi acolo.. Se vede bine ca de vreo cinci ani tot mai puțini iti toți îl deschid.. Pe vremuri,unele articole adunau câte 700 de comentarii,ce ridică ratingul pentru publicitatea de pe paginile lui.. Acum s-a cam ințărct balaia..

 25. SI PRESSA se inscrie in Trendul GENERAL de Avantuu’ Prabusirea ROMANIEI,
  Ca SI Explozia Centralei Unuia din Vaslui, care a „inervat” prompt pe UNuu’, Altuu’ …:)
  D’Aia cu TON Represiv SPONTAN_Taietor_Grabit… 🙂 in Vorbele SCARASNITE p[rint Strungareatza ImPlacabila … 🙂
  Cum ca m-as fi ambalat degeaba, ca ASG_HA esrte normal

 26. Tacerea asta mormintala care s-a asternut peste Romania , nu prevesteste nimic bun ! Si sa dea Dumnezeu sa nu fiu un profet bun ! Dorinta de revansa , de pedepsire a asupritorilor batjocoritori interni , este tot mai evidenta ! Nu stiu daca ei realizeaza ! Probabil ca nu … istoria este plina de exemple de orbire politica !

 27. @05 FEB. 2024 LA 14:01
  N-am citit si nu ma interesa ,dar stiu ca il cautam pe fiul meu la Golaniada,in piata !
  Dumnezeu sa-l ierte pe Darius Novaceanu „in primele zile ale Revoluției din decembrie 1989, deși nu mai avusese legătură cu presa cotidiană, cu sprijinul lui Petre Roman și Silviu Brucan Darie Novăceanu a fost numit director al ziarului Adevărul, înființat prin redenumirea fostului oficios al Partidului Comunist Român, cotidianul Scînteia.În timpul Mineriadei din iunie 1990, ziarul Adevărul, condus la acea vreme de Darie Novăceanu, s-a poziționat de partea minerilor veniți să „salveze” Capitala.În martie 1991, când relațiile dintre Ion Iliescu și Petre Roman deveniseră tensionate, Novăceanu a fost îndepărtat de la conducerea ziarului.”Era sa fiu batuta de mineri pt.ca mergind la fac.de drept,am intrebat sitnd pe marginea trotuarului,”ce-i cu astia aici”,o madama in virsta si un tip au chemat minerii care m-au controlat si vazind cartile m-au lasat in pace nu inaite de a le da citeva pachete de tigari.Erau murdari si obositi,il fugareau ep MArian Munteanu prin piata!
  Eram scapati de „teroarea ceausita”?Cu ce drept a aruncat Petre Roman la fiare vechi,industria romaneasca?
  Au avut „dreptate”Brucan,Petre Roman,Iliescu,acesti banditi alogeni?
  Am muncit 38 de ani,ca sa-i raspund lui Darie Novaceanu post mortem si dvs.care aveti tupeu,au muncit si minerii si tot poporul roman si ce ati facut cu „populimea” romaneasca”,apoi, peste ce teroare am dat?Minerii simteau ca a fost confiscata democratia si se vrea distrugerea tarii de catre agentii brucan si Petre Roman!S-a instigat si provocat la violente,nimeni nu ghicea adevarul sub propaganda groasa,directia deturnata de agentii care azi prospera,au conturi grase si tin in saracie si teroarea occidentului si a politicii sale,”unealta”Romania.In haos si degrigolada, a fost complot,conspiratie care au reusit!

 28. Emile, bun articolul si bun comentariul tau!

  Cum zicea cineva, o mână de oameni s-au imbogatit astfel si, trist, „acum nu ar mai fi nimic de nationalizat ca sa se intoarca românii, acasa”. Si ce convenabil, altii sunt de vina.

 29. @ Ileana
  Inainte de mineriada din iunie 1990, a fost Piata Universitatii mai-iunie 1990, iar inainte de aceasta, a fost SOROS la Bucuresti.

 30. Wow, Ileana umblă pe forum cu populimea în gură,ca charlie și Tică…

 31. Nimic nou sub soare,Scînteia a servit vechea putere comunistă,iar Adevărul idem noua putere capitalistă.Cred că dl Nestorescu e în criză de subiecte !

 32. @05 FEB. 2024 LA 17:17
  Nu umblu cu nimic,am citat expresia respectiva din textul la care faceam referire,
  oricum ar fi nu v-am intrecut !

 33. Maestre! Știți ce zic de noi cei trecuți de 50+,ce zice generația PRO? Generație de ratați, slugi la PCR, mamaligari! Un absolvent de Cibernetica la Universitate ar citi ” acum” pe dl Novaceanu, Ursu, Ținu? Nu vă umflă râsul? Nu râdeți în căușul pumnilor ca DD Senzațional? Ursu ziarist? Dle Nistorescu vă dați seama? Pleava, proștii României, ziariști? Am fost facuti in foi de vița de unii mult mai prosti „decât” nou, dar muuult mai lepre, mai șmecheri! Am fost o generație de ratați, slugi supt PCR, iobagi supt Frontul Salvării Naționale, PSDR, PSD, SRI, STS! Îmi asum eticheta de prost, mare prost! Acum? M-am trezit! Restul? Întrebare de 2 miliarde de Euro! Profesorul Epidermă de la veceul SNSPA, fost Ștefan Gheorghiu, este praf și pulbere intelectual, studenții, aptsolventii, cum sunt? Copii cu nevoi speciale de la casa de copii Galbinasi? Așa profesor, așa aptsolventi! Cum e turcu’ și pistolu’ Tac…

 34. Pentru slugoiul pesedist 17.17, care face parte din binomul trinom, pentarom, core, rene, drag de neromania, justi, îl/ii informez că 2 firme celebre de băuturi carbogazoase au prăbușiri catastrofale la vânzări! Peste tot discount-uri la ele! Oricum pleava României, talpa țării, le bea! Cei din Cartierul Francez, Șoseaua Nordului, Bdul Primăverii nu, exclus consum! Deci? Covrigarul analfabet sclavete la un terorist arab va face motorina și benzina 2 Euro! Să vezi prețuri, să vezi inflație! Acum cu 3 litri de lapte cumperi un litru de apă plată din Market, Vom cumpăra cu o vadra de lapte o sticlă de 0.5 litri de apă plată! Slugoii psd râd, dar nu prea e râsul lor! Fiecare pasăre pre limba ei piere! Ce semeni aia culegi, ce votezi aia suporți! Leprele astea de la putere ne bagă în razboi cu rușii! Planul Kalergi, România e prea populată? De proști da!

 35. Tabelul lui Mendeleev in bucătărie? Maestre dacă ați vedea cum se face mezelul la noi, băuturile carbogazoase, patiseria, ați inlemni, ați încremeni! Ați avea plete gen cristi minculescu craniu gen ciorbea! Ați vorbi ca Ciucă in public! Parcă sunteți la injecții mase plastice, Petromidia Năvodari! Vă implor ca pe un tată, exclus patiserii de la: cel mai bun br…, exclus vin de la Focșani, exclus mezel de la Călărași! Vă vomitati mațele, cancer la kil! Deci? Apă plată, carne crudă, verdeață de la țărani! Fructele de la turci cancere vii! Țineți la viață? Urmati- mi sfatul omule bun! Nimic patiserie! Injecții mase plastice… câte vede sufletul meu, câte vede! Mânuiește sufletele al meu pe Domnul! Cei mai cancerosi din Europa, la fiecare 19 minute moare de cancer de plămâni un Român! Dl Ciucă e vesel, vrea președinte, vrea lux, lene, somn, avere! Totul pe spinarea altora!

 36. Și presa anilor 90 a avut partea ei din halca Gerald, Caritas. Acum nimeni nu a jucat, nimeni nu știe nimic. Banii au fost mulți, făceai ce vroiai cu cititorii. Acum e cam la fel

 37. NO,NO,NO ,MAI LOȘOM-ȘI ATUNCI SE SCRIA TOT CE ERA DICTAT DE ORGANIZATORII „TEMBOLUȚIEI”!

 38. Bravos natiune@
  Schimbă-ți numele, proiectul este al meu, sau vrei proces.

 39. F interesant, multumim. Poate spune cineva ceva si despre actionariatul si politica editoriala a Adevarului interbelic.

 40. Novaceanu, care cunostea foarte bine tranzitia spaniola, de dupa moartea dictatorului Franco, a incercat, in opinia mea, sa semnaleze cititorilor Adevarul, ce greseli nu trebuie sa fie comise in tranzitie. Din pacate, romanii le-au cam comis pe toate.
  Dupa parerea mea, in presa romana, a existat „momentul Darie Novaceanu”.

 41. @ Asta e..s-o crezi tu ca iti spune adevarul…Cuvinte cheie; Aleph, „Relatare despre Regele David”, ‘Ministerul Adevarului”

 42. @ cristache
  In anul 2014, in toiul evenimentelor de la Kiev, am dat la Sofia peste un sofer de taxi bulgar, care o rupea pe englezeste si care m-a intrebat : CE FAC AIA IN PIATA MAIDAN ? SUNT TAMPITI LA CAP ?
  Nu am putut decat sa-i raspund : BAI, DAR NOI AM FOST MAI DESTEPTI ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.