Adrian Câciu: ”Şmecheria se încheie începând de azi!”

S-au prins și guvernanții. Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, afirmă miercuri că ”este inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să dea consultanţă în privat, prevalându-se de o legislaţie mult prea permisivă”, menționând că se vor despărți rapid.

”Șmecheria se încheie începând de azi!

Este inacceptabil ca unii functionari ai MIPE să aibă astfel de preocupari și să dea consultanță în privat, prevalându-se de o legislație mult prea permisivă, în loc să îsi vadă de atributiile pe care le au și pentru care sunt plătiți din bani publici.
Ne vom despărți rapid de toti care nu înteleg ce înseamnă serviciul public.
Faptele acestor indivizi aruncă o pată incorectă asupra celor ce muncesc cinstit în MIPE și care au făcut ca aceasta instituție să aibă cele mai bune rezultate în materia absorbției de fonduri europene și de finanțare a dezvoltarii economiei românești.
În perioada imediat urmatoare voi prezenta Guvernului o ordonanță prin care vom stabili clar care sunt restrictiile si constrangerile pe care trebuie sa le aibă un funcționar care lucrează cu fonduri europene și guvernamentale mai ales restricția de oferi consultanță în acest domeniu!
Mulțumesc reprezentanților mass-media și tuturor cetățenilor care sesizează altfel de anomalii inacceptabile.
În mandatul pe care-l am de ministru al MIPE nu voi ezita să iau măsuri imediate și să înăspresc legislația dacă etica și moralitatea nu mai reprezintă principii profesionale pentru o parte dintre funcționari.”, a transmis Adrian Câciu într-o postare pe Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

10 Comentarii

 1. Sa se termine si cu doctorii care consulta in privat si trateaza pe bani publici !

 2. Gata, de retinut 1 nov. 2024 ! Chestiune rezovata de Caciu, fara Ciolacu !

 3. Normal ar fi fost ca acest „minister” sa ofere consultanta GRATUITA tuturor celor care doresc sa initieze proiecte. Inca din 2007. Nu sa dea lectii si cu linia peste unghii. Sa ne invete pe noi prostii, sa colaboreze cu noi, sa mancam bani europeni pe paine (precum polonezii). Dar nu. Pentru ca atat putem. Atata ne duce mintea.

 4. Hai mai, ce amenintare
  se termina cu smecheria in Ro!? E gluma secolului , romanul o are in ADN, nu poate fi extirpata!
  Multumesc Cotidianul, m- am distrat copios!

 5. Corect….Si reducerea platii cu cash l este o masura corecta….Azi am cumparat 2 saci beton. Mi s- a comunicat
  pretul de 60 lei si ca trebuie sa platesc neaparat cu cash ca cica nu merge Netul…Cumparat din Bucuresti pretul era 38 lei….Nu mi s – a dat chitanta….ca nu merge Netul.

 6. Sazi blând ministrule ca noi te ținem. Glume preelectorale pentru votanți creduli. Chiar dacă dați OG tot găsim portițe și și mici urdinisuri.

 7. De ce nu le permite sa fie toți complice la infracțiuni😉? Daca au făcut legea permisivă cu dedicație, nu are decât să răspundă în fața legii.

 8. ce ipocrizie…ce manipulare…circul cotinua. alti actori, alta scena.

 9. Oricum instalatorii, zugravii etc mint că nu au card deci nici cont bancar că sa le dai cash.Asta înseamnă că trebuie să scoți din bancomat cash să plătești evazioniștii. Oricum majoritatea românilor fac evaziune. Plătesc la ANAF doar fraierii. Bonele, persoanele care plimba câinii, profesorii, învățătorii care încasează bani pe care nu-i declara sunt bine mersi, nici măcar nu le este rușine. Ăștia nu se supun acelorași legi? „Jmecheria” în România este fără sfârșit” părerea mea in doua cuvinte(😁) SIK TIR

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.