AEP răspunde acuzațiilor legate de alegeri

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că nu are atribuţii şi nu intervine în niciun fel în numărarea voturilor, înscrierea acestora în procesele-verbale, centralizarea rezultatelor, soluţionarea contestaţiilor sau renumărarea voturilor.

Conform unui comunicat transmis, vineri, de AEP, procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării şi de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale.

„Parcursul acestor documente pleacă de la birourile electorale ale secţiilor de votare din ţară spre Birourile Electorale de Circumscripţie Judeţeană, respectiv spre Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, iar apoi la Biroul Electoral Central”, arată sursa citată.

Totodată, AEP menţionează că nu are atribuţii şi nu intervine în activitatea birourilor electorale, „indiferent de nivelul la care acestea funcţionează”.

„Contestaţiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competenţa Autorităţii Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcţie de problematica sesizată. În contextul proceselor electorale din acest an, Autoritatea Electorală Permanentă va continua să îşi desfăşoare activitatea cu imparţialitate, în mod transparent şi responsabil, cu respectarea Constituţiei şi a standardelor internaţionale şi europene în domeniu”, transmite AEP.

USR şi REPER au solicitat demisia preşedintelui AEP Toni Greblă, invocând nereguli şi fraude în procesul electoral.

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a declarat, joi, că preşedintele AEP, Toni Greblă, a dat dovadă de „rea credinţă” în organizarea procesului de vot şi trebuie să-şi pună demisia pe masă.

Şi deputatul Cristian Seidler, coordonator al campaniei electorale a USR, a afirmat, vineri, că sunt două tipuri de „fraudă posibilă” în privinţa cărora Autoritatea Electorală Permanentă „are de dat explicaţii”: voturile nule de la alegerile europarlamentare şi voturile pierdute, menţionând că preşedintele AEP, Toni Greblă, trebuie demis sau trebuie să îşi dea demisia.

De asemenea, partidul REPER a solicitat, joi, demisia şefului AEP Toni Greblă, a întregii conduceri a Autorităţii Electorale Permanente şi a ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, considerând că aceştia ar fi vinovaţi de „vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie prin nereguli grave constatate de competitorii electorali, observatorii independenţi şi de către cetăţeni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. AEP nu se implica( sic!) in numaratoarea voturilor si procesele verbale, in schimb se implica securicii de la STS ( a 2a tara dupa Coreea de Nord inde securitatea e implicata in alegeri!!!!)La del si in sondarea opiniei publice( chipurile!)- vezi securiciul pieleanu cu nevasta general la sereii, cel ca a dat acum 2 saptamani, primul, asa zisul rezultat al alegerilor -inainte chiar de numararea voturilor!!!

  2. are vreo atribuţie, sau este doar o vacă de la care sug Greblă & Co ?

  3. Astia de la AEP in frunte cu Tony Grebla ar trebui macar sa explice de unde le.a iesit [ numarul de votanti ] mai mare decat (nr. de romani la recensamant) – (nr. de copii) – (nr. de plecati definitiv) – (nr de puscariasi fara drept de vot) .

  4. Ma baieti, nu ati inteles ca AEP este de chichi!!!! Ca sa arate ca avem democratie?!!! T.Grebla a fost pus tocmai ca sa castige cat mai mult PSD si asta a facut. S- au furat voturi si in trecut dar acum se vede cel mai bine. Daca acest spiru haretist Grebla ar fi cinstit ar repeta alegerile acolo unde s- a furat mult si clar. Apoi sunt sate unde nu a votat nimeni. Numarul de locuitori nu depaseste 17 milioane. Restul din pix.

  5. Dar ei ce rol au ? De ce sunt plătiți ? Stăm cu grebla la vedere și lăsăm furtul securiștilor să fie ”validat” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.