Alegeri cu demisia pe masă: „Îmi asum”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară că va demisiona din funcţie dacă va pierde alegerile, iar preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a punctat că nu demisia din funcţie primează, ci rolul liderilor coaliţiei este acela de a mobiliza activul de partid şi electoratul.

Cei doi copreşedinţi ai coaliţiei de guvernare au fost întrebaţi, într-o conferinţă de presă la Parlament, dacă demisionează de la şefia partidelor pe care le conduc în cazul în care alianţa PSD-PNL nu va obţine un scor de 50% la alegerile comasate, europarlamentare şi locale.

„Eu o să demisionez dacă pierd alegerile, momentan nu am pierdut niciun rând de alegeri. Vă rog frumos, nu-mi deranjaţi creşterea, chiar am fost singurul politician care a ieşit şi şi-a asumat, apoi au ieşit zeci de consultanţi, zeci de analişti politici care au zis că am făcut cea mai mare greşeală. Îmi asum în continuare acelaşi lucru, vom câştiga alegerile”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat că nici el şi nici preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu sunt oameni înfumuraţi, întrebat dacă în cazul unui scor electoral de 30% consideră că acesta ar reprezenta o victorie.

„Nu suntem nişte lăudăroşi, lăsaţi să decidă românii (…). Nu este vorba că fugim de răspundere, nu suntem acest tip de oameni”, a mai declarat Ciolacu.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a punctat că rolul liderilor coaliţiei este acela de a mobiliza activul celor două partide şi electoratul.

„Rolul nostru, astăzi, când am luat o decizie, decizie care vizează realizarea unei campanii politice şi a unei confruntări politice. nu este acela de a discuta despre demisie, este să facem tot ceea ce ne stă în putinţă să ne mobilizăm activul de de partid, să ne mobilizăm electoratul, să reuşim ca scorul pe care-l obţinem, fiecare partid la locale, şi, împreună, pe lista comună la europarlamentare să fie cât mai mare cu putinţă”, a evidenţiat Ciucă.

Cei doi lideri ai coaliţiei PSD-PNL au fost întrebaţi şi cine va deschide lista la europarlamentare şi cum se vor împărţi locurile pe listă.

Nicolae Ciucă a precizat că la acest moment nu s-a discutat niciun nume, iar în privinţa locurile pe lista comună se va ţine cont de ponderea fiecărui partid în cadrul coaliţiei.

„În acest moment nu am discutat nici nume, nici modul în care vor fi împărţite aceste poziţii. Este clar că trebuie să se ţină cont de ponderea fiecărui partid în interiorul coaliţiei. La momentul în care vom fi finalizat această analiză, ne ducem din nou în Biroul naţional, vom prezenta lista, va fi aprobată şi după aceea o vom face publică”, a afirmat preşedintele PNL.

Marcel Ciolacu a reiterat faptul că şi-ar dori ca lista comună la europarlamentare să fie deschisă de o doamnă, care să nu fie membru al PSD sau PNL.

„Am spus şi în cadrul coaliţiei, deci nu este un secret şi îmi asum în continuare: mi-aş dori foarte mult să găsim o doamnă care să deschidă lista de europarlamentare a celor două partide, o doamnă care să nu fie nici membră PSD, nici membră PNL. Aş dori, normal, idealul să fie o doamnă care poate gândeşte liberal, dar are o meserie social-democrată sau invers, şi sunt ferm convins că în perioada următoare vom găsi această doamnă şi, mai mult ca sigur, aşa cum spunea şi domnul preşedinte, o să venim în faţa dumneavoastră şi o să o prezentăm”, a arătat Ciolacu.

Acesta a punctat şi faptul că, pe data de 10 iunie şi după anunţarea rezultatelor alegerilor europarlamentare şi locale, coaliţia se va reuni pentru a lua deciziile pentru următoarea perioadă.

„Cred că, în această perioadă, cele două partide, prin specialiştii pe care îi au, pot creiona în primul rând un proiect de ţară şi după ce vedem ce decid românii, cum este şi corect şi un respect faţă de votul românilor, de ce nu să ne strângem într-o coaliţie pe data de 10 iunie, după alegeri şi după ce avem rezultatele, pentru a lua deciziile pentru perioada următoare”, a spus Ciolacu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

  1. Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Christos sa-i pedepseasca pe toti cei care cu buna stiinta au fost implicati in Lovitura de Stat din Dec. 1989. Soarta pe care le-au harazit-o sotilor Ceausescu si noua ca popor si tara sa-i loveasca pe ei, popoarele si tarile lor insutit si inmiit. Aliluia.

  2. Dacă nici acum ne se trezește românia, atunci ne merităm soarta!…
    Români mergeți la vot si alegeți orice numai pe ăștia doi!…

  3. Si Ciolacu si Sosoaca o ard degeaba fara sa faca nimic.
    Curentul costa ba!

  4. De regulă e simplu. Au mărit taxe? Da. Merită să fie votați? Nu.ne iau de proști cu comasările. Ne explica Tudose. Bă! Sictir!

  5. Uăi, dac’ to’ n-au o tuantă di servici car’ să deschizător lista pintru ioroparlamentare, io zâc s-o puie pi Țâțâca Puochii ca-i “independenta” di or’șce da’ totodat’ are iespertiză in varii duomeni… Apruapi ca Monica lu’ Tatoiu…

  6. „asumarea” nu exista din buzitze tzuguiate. asta auzim si vedem de 34 de ani: minciuna, manipulare, talharie, crima. nu exista asumare, bhai! exista CONSTITUTIA ROMANIEI! HAI SIKKTIRRR!

  7. In provincie, se vede clar șantajul laberal la adresa PSD, se contrazic real încât, PSD cedeaza locurile pnl-istilor, ceea ce este perfect pentru hotărâre invalidare vot cetateni, mai bine zis, canci vot. O zicătoare valabilă oricând spune „pe baza slugii(PNL), se uită in fundul pungii(PSD) pentru adunat resturi de praf și pulbere. Doar calculul rotunjit în fals înainte de a baga filele voturilor in saci ii vor salva, poate că pe acesta acțiune obișnuită se bazează, asta se înțelege clar.

  8. muhahahaha

    la atit se rezuma rolul: …”rolul liderilor coaliţiei este acela de a mobiliza activul de partid şi electoratul.” ce dulce e ciolanul…

    intrebarea e citi veti reusi sa mobilizati impotriva voastra???

  9. Se feresc de a preciza ce înseamnă victorie ca dracul de tămâie. Au învățat ceva din pățania lui Crinuț, nu spun o cifră, fie ea chiar și 30%,nici vorbă despre 50%, riscul este imens. Cred că în concepția celor doi ciocli, covrigarul și căprarul, a câștiga alegerile este ceva cu un chior care este un împărat în țara orbilor. Dar dacă AUR face măcar 0,1 % peste frăția contra naturii ?. Vor recunoaște că au pierdut alegerile, sau dau vina pe Putin că a influenţat alegerile din România, deci nu se pune. Există această posibilitate deoarece constat că „alianța” acestora m-a hotărât să votez AUR, chiar dacă aveam mari dubii să o fac, asta până ieri, pentru a le face în ciudă și să știe că nu înghit orice măgărie. Și constat că mulți au acest sentiment chiar și pe aici.

  10. lui Vadim, acum se va fura la doua maini. Cate 10 miliarde de euro, lunar!!!
    Avem gaura 170 miliarde, inca 120 si ne ducem direct in iad!
    Iar voi astia votantii sistemului, o sa mancati coaje de copac. Daca va mai lasa austriecii!

  11. Poți să-ți pui demisia de acum,pentru felul murdar cum joci cu românii,nici o șansă să cîștigi.Poate cu ajutor ocult să obții ceva,altfel alături Orban,Cîțu,Ciucă și Iohannis sunteți groparii României mai ceva decăt comuniștii !

  12. … doar că a uitat să definească sintagma ‘pierderea alegerilor’ !

  13. de 30 ani politicienii isi asuma, se cearta / se prefac ca se cearta … trec anii , voteaza facilitatile lor sa ramana acolo,ptr ca nu exista nici un indicator de eficienta: ai produs iei pensie normala nu speciala ,umflata „a la godei” 😀
    tortionarii politicii de 30 ani+ au ajuns la apogeu maxim de excrocherie de satra,specifica a clanurilor/satrelor care conduc Romania

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.