Alertă în Guatemala: Vulcanul Fuego erupe

Unul dintre cei mai activi vulcani din Guatemala, Fuego, a început să erupă. Norii de cenuşă s-au ridicat până la un kilometru în atmosferă, iar lava se revarsă, pe doi dintre versanţi au informat autorităţile.

Deocamdată locuitorii din zonă n-au primit avize de evacuare, dar au fost sfătuiţi să se pregătească şi pentru un astfel de scenariu. E posibil ca norul de cenuşă să perturbe în următoarele zile traficul aerian în zonă. Vulcanul Fuego se află în apropierea oraşului Antigua, o destinaţie foarte populară printre turişti.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.