BREAKING Alertă transmisă de MApN pentru județele Tulcea şi Galați

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a alertat, vineri seara, în urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din judeţele Tulcea şi Galaţi.

„În noaptea de 29 spre 30 septembrie, forţele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniţei cu România, Ministerul Apărării Naţionale a alertat forţele aflate în Serviciul Poliţie Aeriană şi a notificat, începând cu ora 22,38, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea măsurilor de alertare a populaţiei din Judeţele Tulcea şi Galaţi”, informează un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spaţiul aerian naţional, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galaţi.

Ca urmare, forţe ale ISU, Poliţiei şi Poliţiei de Frontieră au fost redirecţionate către zonele din proximitatea municipiului Galaţi unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv.

„Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spaţiul aerian pe teritoriul naţional. Căutările vor continua şi în cursul acestei zile”, precizează MApN.

Conform sursei citate, la ora 01,41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN menţionează că informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea, şi că va reveni cu detalii, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Alerta pentru ce? Ca sa fim si noi bagati de catre alogenii paraziti care ne-au ocupat tara, in rahatul alogenilor paraziti care au ocupat Ucraina !

  TREZESTE-TE ! alogenii paraziti au ocupat toate institutiile tarii, ca lupii imbracati in blana de oaie si au intrat cu viclenie minciuna si „valori” occidentale in stana de oi !!!
  Trezeste-te !!!
  Ridica-te de sub asuprirea alogenilor paraziti !!!
  Nu mai da putere alogenilor paraziti iudeomasoni folosind cardul bancar, inselaciunea „banilor” digitali, pe card, momeala „vaucerelor” lor digitale intrand in lagarul lor digital! Foloseste numai banii cash, fizici sau troc pentru a fi om liber !!!

 2. După cum am stabilit! Se urmareste evacuarea populației civile din zona deltei Dunării pentru interesele mafioților…

 3. „DE CE NU NE ARĂTAȚI ȘI PUII DE ENOT DIN ADĂPOST??„ORI -ORI! LA ANUL DELTA NU VA MAI FI DELTA NOASTRĂ-VA FI O BAZĂ MILITARĂ AMERICANĂ -POATE CEA MAI MARE DIN EUROPA! SAU UN TERITORIU ALIPIT LA „MATI-ROSSIA ȘI POPULAT CU LIPOVENI-LIPOVENI -MOI DOROGOI-ADUȘI DE PE DONUL LINIȘTIT !! DAȚI-VĂ CU PRESUPUSUL ȘI CARE ÎȚI MAI TRĂI LA ANUL VĂ VEȚI VERIFICA! NO,VISOM LATAȘ!

 4. Rușii ii toacă mărunt pe Urcaci.
  În primăvară, bombardau de 1-2 ori pe lună. Acum ii troZnesc și de 2-3 ori Zilnic.
  În primăvară, Urcacii Ziceau că doboară 20 drone din cele 10 lansate de Ruși.
  Acum nu mai Zic nici pâZ, măRog…😜

 5. Ceva ma face sa cred ca erau trimise tot de ucrainieni, care baga batul prin gard in speranta ca ne antreneaza in conflictul lor cu Rusia. Cel mai bine ar fi sa nu ne amestecam in treaba asta si sa-i gonim din Delta si pe invadatorii americani. N-au decat sa se bata in alta parte! Oaia Sandu de-abia i-asteapta s-o ” elibereze „.

 6. Asta seamana cu o joaca de copii tembeli ce fac inteligentii astia de la MApN ca sa bage frica si panica in oameni.Se pare ca urmaresc sa convinga populatia si sa plece din aceste zone ca sa se instaleze trupele criminale ale lui NATO .

 7. Asta e război direct dar în Romania se caută drone deși locuitorii le aud iar armata tace sa și acopere incompetenta și furttul

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.