Alexandru Cumpănaşu a avut o revelaţie, i s-a arătat agentura Rusiei din Curtea Constituţională a României

A doua sau cine mai ştie a câta oară în ultima săptămână, Alex Cumpănaşu vede agenţii Rusiei din Curtea Constituţională a României. Asemenea viziuni, dacă nu sunt tratate la timp, pot face din cei posedaţi cazuri de real pericol public.

Cum i se iveşte prilejul, cum răspândeşte şi amplifică mesajul. Nu putem să nu ne întrebăm dacă asemenea provocări nu sunt nişte mingi ridicate la fileu celor care acuză România de atitudini inamicale Rusiei.

Dovada recidivei în prostie:

„Ambasador România: ‘Ambasadorul Irlandei despre România'”

Postul de televiziune: „Realitatea TV” din 12.03.2016, ora: 18:30 – Realizator: Alexandru Cumpănaşu

Invitat: Derek Feely, ambasadorul Irlandei la Bucureşti

– Extras –

„A. Cumpănaşu: (…) Observ, fără să am vreo rezervă, că, în aceste zile, Rusia îşi joacă cartea în România. Din păcate, îşi găseşte aliaţi şi acoliţi, atât în instituţiile statului, aşa cum este Curtea Constituţională a României, cât şi în mediul politic. Decizia CCR privind interceptările nu este şi nu trebuie să fie despre un serviciu de informaţii care trebuie controlat atent de către Parlament, ci este vorba despre 80% din clasa politică care, în acest moment, este unită împotriva celor care vor să lupte împotriva fărădelegilor. La rândul lor, comit şi ei greşeli, (…) erori, însă, în vremurile acestea, este foarte important să îţi aperi securitatea. Iar securitatea României este pusă în pericol fix de către cei care trebuiau să o apere. (…) Este, totuşi, o problemă de geopolitică. Deja, (…) în momentul de faţă, Rusia şi partenerii săi din regiune au dat o lovitură foarte puternică în relaţia pe care Statele Unite o au cu Europa şi cu România, în special. Cam asta a fost despre decizia Curţii Constituţionale. (…) Domnule ambasador, (…) dacă ar fi să îmbunătăţiţi ceva la România pentru a o eficientiza, care ar acel lucru? (…)

D. Feely: E un lucru dificil pentru că multe din politicile guvernamentale care sunt implementate şi au fost asumate sunt bune şi se îndreaptă într-o direcţie bună. Nu este o noutate că au fost probleme cu corupţia în România şi nu doar actualul Guvern de tehnocraţi, ci şi următorul va trebui să continue eforturile şi să susţină DNA pentru ca această corupţie să aparţină istoriei. (…) Cred că România a făcut progrese în ultimii ani, chiar şi UE a recunoscut asta în ultimul Raport MCV, aşa încât, dacă aş fi un factor de decizie, aş spune să ne concentrăm, cu mai multă atenţie, pe această problemă şi să o rezolvăm, odată pentru totdeauna. (…)”

Ce să spună domnul ambasador, că nu era să-i dea dreptate!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Vlad Dumitraș 281 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.