Alro, record de producție în ultimele cinci trimestre

Producția de aluminiu primar a Alro Slatina a atins un apogeu în primele trei luni ale anului, atingând cifra de 57.200 de tone, cea mai ridicată performanță în ultimele cinci trimestre, potrivit datelor furnizate de companie. Această cifră reprezintă o creștere semnificativă de 32% față de aceeași perioadă a anului anterior și cu 12% mai mult decât trimestrul precedent.

În plus, producția de aluminiu prelucrat, care adaugă o valoare suplimentară, a înregistrat, de asemenea, performanțe remarcabile, ajungând la niveluri record în ultimele cinci trimestre, totalizând 29.400 de tone. Această cifră reprezintă o creștere de 32% față de acum un an și aceeași proporție față de trimestrul anterior.

Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro, a subliniat aceste evoluții pozitive, explicând că, după un an dificil în 2023, piața aluminiului a început să revină la normalitate. Compania se concentrează acum pe creșterea producției de produse cu valoare adăugată ridicată și foarte ridicată, având în vedere o prognozată de peste 90.000 de tone pentru acest an. Investițiile recente în reciclare și în extinderea portofoliului de produse procesate sunt semne clare ale angajamentului Alro față de segmentul de produse cu valoare adăugată.

Cu toate acestea, trei din cele cinci secții de electroliză ale combinatului rămân închise, deși există o dorință generală, inclusiv din partea Transelectrica, de a le redeschide, pentru a satisface cererea crescută de energie electrică în sectorul industrial.

În ceea ce privește perspectivele de viitor, se pare că Alro și-ar asuma redeschiderea secțiilor de electroliză închise numai dacă va avea asigurate aprovizionarea cu energie electrică la prețuri competitive pe termen lung.

Deși Alro S.A. a înregistrat o cifră de afaceri de 2,85 de miliarde de lei în 2023, mai mică cu 16% față de anul precedent, și a încheiat anul cu pierderi, acesta își menține poziția de lider pe piața regională a aluminiului, fiind susținut de acționari precum Vimetco PLC, Pavăl Holding și Fondul Proprietatea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4575 Articole
Author

5 Comentarii

  1. si inghite juma de reactor nuclear de la cernavoda,
    au curent ieftin,
    „in bandă”
    dupa cum va egsxplica banditu de videanu
    din videle.

  2. Bună!
    Vad ca Fondul Proprietatea este actionar. Eu cred ca acest Fond a cam facut JAF in banii romanilor. Cune este actionarul.majoritar?
    Statul roman a ramas cu pierdrrile! Ce a fost initial acest FOND si ce a ajuns !!
    Intrebati pe BASESCU DE CE A dat cele 20% actiuni la Omv Petrom catre FOND? ERA GITEISTEIN ( fost ambasador american in Romania) PRESEDINTE al Fondului? Așa se explica de ce SUA l-a aparat pe Basescu de demitere de catre USL( CRIN +PONTA)
    TRADARE DE ȚARĂ!
    10 ani cu un bandit( Stat mafiot) si inca 10 ani cu un nimic( Stat EȘUAT)
    Felicitari popor român!

  3. ce bine este ca am dat fabrica la rusi?
    De ce sa ramana profitul in tara, il dam la marele pretin din est. Jos burghiejii!

  4. Bine, alumina, care este materia prima, se fabrica in Bihor, din exploatati interne si la Tulcea, din import. Pravalia s-a inchis la Bihor, iar la Tulcea, mai sunt cativa angajati. De unde vine alumina?

  5. Pe fondul interzicerii importurilor de aluminiu din Rusia de către SUA, ia ghiciți ce cîștiguri va avea ALRO în următorii ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.