Alt Caracal la Cluj

De ani de zile, Caracalul a fost un teritoriu al mafiei din Olt. Femei, abuzuri, ilegalități, mahări și grupuri de interlopi. De mai mulți ani, Clujul este un fel de Caracal cu ștaif. Cea mai importantă cetate universitară a țării a fost transformată în mare parte într-un combinat de diplome cu multe cabarete pentru tineret. Orașul tinde să devină o mare afacere pe seama studenților și a celor tineri. Părinții studenților pompează la greu bani în buzunarele odraslelor care se colectează mai apoi în conturile investitorilor imobiliari, ai Primăriei și ai cîrciumarilor. Untoldul este ultima afacere veroasă pe seama studenților și a elevilor. Adică, în mare parte, a minorilor. Dar și pe seama bugetului local. Poliția și toate celelalte servicii ale orașului servesc o mega-afacere privată. De Untold, cînd vin copiii din Transilvania, Poliția defilează cu mașini noi, de top, oferite pentru promovare de tăticul Internelor și de firmele lui Ion Țiriac. Plouă cu bani la Cluj, de ce să nu pună și el o copaie să se adune ceva? Apa de la țîșnitoarele din parcul public a fost oprită. Fiecare copil trebuie să cumpere cel puțin o stică de apă la preț de aeroport internațional. Nu le cnvine, să nu bea. Sau nu meargă la Untold. Dacă spectatorii ies din acest infern sonor ca să mănînce sau să bea apă nu se mai pot întoarce. Mai cumpără un bilet de cîteva sute de lei. Untoldul a devenit o afacere cu bătaie națională. Chiar internațională. Face și pui. E o piață de muzică, de băuturi (alcoolică, gazoasă și negazoasă etc), unii zic și de droguri, de țigări și de zgomot. Un soi de divertisment în delir, care produce bani.

Enorm de mulți bani. Din bilete, din sponsorizări deșănțate ale multinaționalelor, ale băncilor, ale rețelelor de comunicare. O afacere pe seama adolescenților ademeniți cu cokteiluri de libertate, muzică, gusturi și tării amețitoare. O bombă pentru oraș care poate exploda într-o bună zi și pe care Emil Boc și gruparea lui politico-administrativă și de afaceri n-o controlează. De ce? Din cauza beneficiilor și a profitului. Ei zic, pentru comunitate și instituțiile locale! Eu bănuiesc mult mai mult. De ce Primăria Clujului este dispusă să arunce în aer orașul și să-și provoace locuitorii? Pentru agenda culturală sau pentru bani?

Nu uitați că grupul de la Cluj domină în continuare România,în ciuda războiului sîngeros cu grupul din Teleorman.Clujul este capitala serviciilor secrete românești. Tineți minte, mafia de la Cluj i-a îngropat un dosar penal lui George Maior, ținut ca Sfintele Moaște la Washington, cel care a avut tupeul să nu se preznte al o audiere la Parchet și care a sfidat și Parlamentul României. Și a făcut-o la braț cu șeful DNA și cu generalii din SRI și cu toată liota de generali, politicieni și procurori cu care a fost pe o mînă. Cum să se bage SRI-ul și DIICOT-ul în afacerea Untold? Cum să arunce în aer noua fabrică de făcut bani a Transilvaniei? După Caritas, orașul n-a mai avut o așa vacă bună de muls! Marile afaceri imobiliare, controlate de același grup de politicieni și potentați nu mai ajung nici măcar pe o măsea!

Este Untoldul vaca de muls a Primăriei Cluj Napoca? A serviciilor sau a unui Sebastian Ghiță profilat pe concerte? Pînă cînd vom afla pe la cine se împart banii de la Untold, festivalul se califică doar ca o țeapă dată bugetului local și naivității tinerilor. Și mai ales ca o amenințare nocturnă la somnul localnicilor!
În spatele scenei, Untoldul este doar o petrecere interlopă. Bieții tineri și copiii nu sunt decît victimele nenumite ale acestei ingenioase învîrteli și încălcări de lege. La mintea lui Felix Bănilă, Untoldul este doar un concert, nu o bună piață de paparoase!
În Caracalul muzical al Transilvaniei afacerile merg strună. Pînă la un accident care să tragă cortina de pe culisele orașului protejat de autorități (așa cum protejat a fost Caracalul) afacerile de tip Untold, cu imobiliarele și cu etajele în plus, închirierile pentru studenți și diplomele pe veresie merg strună.
În mintea primarului și a celor care îl secondează, în Cluj Napoca nu se întîmplă nimic deosebit!

Post scriptum:
Respectul subsemnatului pentru marii dascăli, pentru marile glorii medicale și științifice ale orașului rămîne același.Din păcate,în fața unor asemnea valuri de impostură și de afaceri necurate pînă și aceștia sînt siliți să se ferească și să stea în umbră!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 44

96 de Comentarii

 1. Cheia este la inginerul de masini unelte agricole Ioan Rus. Nimic nu misca fara aprobarea lui. Si-a plantat oameni in toate institutiile din tara si din afara unde sunt posturi pentru romani. Numeste presedinti de Academii, rectori si profesori la universitatile clujene, etc. You name it!
  Ar fi un subiect pentru dl Spanu malversatiunile din trei-patru fonduri europene derulate la filiala Academiei Romane din Cluj, sub patronajul lui Aiurel si a lui Leonard Orban, consilier prezidential (o fi voie?), fratele marelui liberal. Noaptea mintii!

  • Este cunoscuta in toata tara triada securista(prostii cred ca astia sunt pesedei!!!) Rus-Maior-Hancu, care a nenorocit Romania inca de acum 20 de ani, dar, hey, neo-marxistii lenesi la barbierit,posesori de trotinete electricoase, doar cu rasini in cap si nimic altceva, se duc la „concertele” din Cluuujî, ca-i trendy-flendy, ca daca nu iesti acolo si nu pui pe FB poze, laivuri si rahaturi cica nu egzisti, iesti degeaba pe planeta!!!
   Oauu, si astia, zice-se, imi vor plati mie pensia, pokemonii astia, pe bune?

  • Sa intelegem deci ca si pe colegul mecanizator (la origini) Coldea tot Rus l-a facut universitar(!) la Cluj?

 2. Asta tot de la Gelu o stiti? Si sa-i spuneti lui Gelu ca George Maior e PSD-ist. Vechi, cu staif. Ca vad ca a uitat 😉

  • Clujul este, sub aspectele vizate, puțin spus Caracal. Acolo este un criminal psihopat și o rețea de prostituire. La Cluj este o rețea de rețele, fără psihopat, dar cu intelectuali ca Dâncu, Ion Aurel Pop, Boc, Florian Coldea, Bolovan, și cu antecesori ca Pleșiță, Ilie Ceaușescu, Pușcaș, Johannis, Rus. Două afaceri vin încet pe rol: ce căutau consilierul prezidențial Orban în proiectul de la academia din Cluj, acum în ancheta DNA? de ce Abramburica a insistat ca rectoratul UBB să fie preluat de inși pe care niciodată comunitatea academică nu i-a ales în vreo funcție: Iona Aurel Pop, Bolovan, Lazăr, Luțaș? Sunt și alte întrebări ce se agravează – de ce se tace în privința afacerilor cu milioane ascunse la UBB în spatele autonomiei universitare? Dar mai este timp.

 3. Clujul este un oras extraordinar!
  Un oras de care orice tara din lume ar fi mandra!
  Ce sa mai vorbim de varza à la Cluj, divina!

 4. Misto articol!Talent 100%,diversiune 100% !Cum spune rabinul din Boo Hush”Indreptarea gândului spre altceva: călătoriile fac o diversiune folositoare la întristare”Cine n-are,sa isi cumpere!

 5. Clujul nu a fost niciodata cea mai importanta cetate universitara a tarii. Este o legenda fabricata la fel cu alte sute si sute ce incearca de 100 de ani sa egalizeze contributiile intelectuale ale celor din Ardeal cu cele ale romanilor adevarati de peste munti. Diferenta de top, plusvaloare si randament in orice domeniu cultural ,stiintific , artistic pana si sportiv este covarsitoare in favoarea romanilor adevarati. Daca autorul a absolvit la Cluj nu inseamna ca trebuie sa idilizeze orasul studentiei sale. Cat despre valorile „nationale” actuale livrate de Clujul universitar este suficient sa ne amintim niste nume (politicieni,asa zisi juristi, generali securisti si militisti etc) care si-au etalat in functiile mari detinute in Bucuresti mediocritatea nativa si precaritatea educatiei universitare, ca sa nu mai vorbim de comportamentul si tinuta specifice omului simplu dar complexat si ca atare parvenit. Veti spune ca si altii sunt la fel, dar cei proveniti din Ardeal raman in proportie covarsitoare asa in timp ce ceilalti romani se mai rafineaza. Despre starea nativa de servilism ce le este inoculata in gene de secole nici nu are rost sa vorbim.

  • George 2, ai tu dreptatea ta, dar asta nu este si a mea! De ce crezi tu ca esti mai bun ca mine, ardeleanul? De ce crezi tu, regatzeanule, ca EU am o atitudine de servilism fata de tot ce vrea muschii tai? De ce crezi tu ca „romanii adevarati” apartin unei alte zone geografice decat Ardealul meu? Tu ai o minima cunostere a Istoriei Romaniei? A stramosilor mei ardeleni care au platit la greu dorinta de „a se uni cu Tara”. Unul dintre locotenentii Craisorului Muntilor era stramosul meu, romanule! Din comuna Buteni, Arad, chiar daca locuiesc de 40 de ani in Hunedoara, asa ca am ajuns sa iubesc si zona asta, cu frumusetile ei, cu istoria ei, cu traditiile ei pe care nu ma satur sa le decopar (si sa le redescopar) de atatia ani si cu oamenii minunati de p’acilea ( ca si Tara Motilor si Tinutul padurenilor semana cu Tara Zarandului a mea). Sunt aradean, sunt roman si sunt mandru de asta, regatzeanule! Asta iti doresc si tie!

  • Mda… Cine nu are struguri, zice ca sunt acrii. Problema lui este ca nu ajunge la ei… Sunt mult prea … SUS !!!
   Si daca vreti sa ne servim istorie, unde s-au refugiat dacii la invazia romana, si cu cine au colonizat romanii zona de care esti asa mandru… Parca a scris un mare carturar despre asta, nu ?…

  • Bună replică,fundamentată pe o realitate ce nu poate fi contestată.

  • @db:”In Slobozia, parca, nu iesi primar daca nu ai o intelegere cu comunitatea roma.”
   Si in Cluj , cu comunicatea de informatii::))Poate si maghiara , financiar-bancara si european expata .
   Far gluma , in mod realde la Bucursti, tara e condusa de ardeleni, majoritatae neromanisau secu: Dnii johannis, Coldea, Helwig,dna K(9acum in pauza pt a veni cu recomandare europeana tot asupar noastra), diversi generali de SSTSS, pregatindu-se L.Orban, dan barna, Rar esti uman, Bogdan

 6. Când era imaginea și porta-voce prin televiziuni a Partidului Democrat și iubea trandafirul roșu , domnul Emil Boc se arăta în costum. Acum când este exprim ministru și este cel mai primar PNL iubește săgeata albastră și se arată în camașă pestriță. Evoluție.

  • Mie imi este rusine de starea in care a ajuns orasul. De pasivitatea DNA fata de activitatiile primariei ( in special autorizatiile de constructie). De prostia oamenilor carora le place sa manance rahat cu lingura din borcanul primarului. De grupul mafiot puternic de aici,care are la mana judecatori,procurori,politisti ( de prezenta lor am luat act cand am inceput cateva procese impotriva primariei si a unor constructori).
   Suntem o tara bananiera fara banane.

 7. Sefu Nistorescu,mai e un Caracal in Argentina!Si un Caracal in Peru!
  Dar cum e caracalul nostru,mai rar:
  1 Aici s-a rasturnat o caruta cu „prostime” in 1848,a ramas caruta cu prosti
  2,Puscaria este pe strada Libertatii
  3.Doar in Caracal a ars cazarma Pompierilor
  Caracalenii nu sunt prosti,dar idioti,da!
  Si toate datorita STS,DIICOT,SRI,statului paralel,etc se stie

 8. Care-i supararea, nea Cornele? Cine-i pune pe trepanatii aia consumatori de etnobotanice (la modul „soft”, ca si de „bagat in vena” se gaseste p’acolo) sa se inghesuie p’acolo? Si la Struffstock si la „Salvati Rosia Montana” e aceiasi reteta. Unde-i drama? Ungurii fac Sziget Festival cu aceleasi rezultate si cu oameni care de multe ori sunt aceiasi, ca trec granita fara probleme la astfel de „festivaluri”. Poi, daca ei cotizeaza…unde-i drama? Si Woodstock ’69 si Isle of Wight au fost injurate la vremea lor (a noastra, nea Cornele), apoi au devenit emblematice in timp. Poi, daca-s prosti (jumatate dintre ei veniti din tari vest-europene) lasa-i sa „cotizeze”. Si la Mamaia „cotizeaza” cretinii cate 1000-2000 Euro pe noapte. Ia-le banii daca-s prosti! Unde-i drama?

  • Bine zis – Clujul noul centru al noii Securități! Nici cea veche nu se poate plânge cu ce a ieșit pe teren de la Cluj – Dâncu, Bok, Kovesi, Johannis, Lazăr, Ion Aurel Pop, Zăgreanu. Cl care l-a salvat pe Băsescu cu erata, Minea, tot de la Cluj, ca și Ciolos. Nu degeaba Aiurel l-a numit profesor la UBB pe Florian Coldea. Vor mai fi multe de zis dacă se trage perdeaua.

 9. Raportul INML pentru a fi credibil pentru opinia publica trebuie sa contina metoda de identificare ADN folosita (cantitatea de ADN extrasa- low copy PCR sau nu, numarul de loci STR examinati- 13 pentru un rezultat de confirmare, tipul de ADN martor, tipul de proba analizata, surse de eroare etc) precum si probabilitatea calculata exacta ca aceasta proba ADN din oase sa apartina Alexandrei. In absenta acestor detalii, acest raport nu poate confirma sau infirma dincolo de orice indoiala sursa probei biologice.

 10. Nea Cornel a pus punctul pe i. Doar in aparenta contribuie Untoldul la dezvoltarea Clujului. In realitate, beneficiarii sunt cativa smenari locali, care probabil ca impart 90% din pot. Teoria numeste practica asta dezvoltarea subdezvoltarii. Un sclav ca Boc, care mergea de-a busilea in fata lui Nicu Ceausescu, ii zice dezvoltare urbana.

  Altfel, Clujul e un oras fain in care polarizarea veniturilor e insa mai accentuata ca in alte orase din Romania. Pe scurt, multa plebe si cativa instariti.

 11. Pe axa Cugir-Slobozia tot ce face Emil Boc trebuie criticat și tot ce face Liviu Dragnea trebuie lăudat. Ordin de serviciu!

 12. Upsss! Abia asteptam sa apara si clujul cu ale lui ascunse „boașe” directionate spre europa occidentala. Clujul e oras dar cantitatea de prostie,prostitutie,trafic de bipede in comparatie cu timisoara este mai mic dar agresiv. Pleaca fetitele cu planul deja stabilit spre vest neasumandu-si riscul pe cont propriu sau ceva asigurare! Ex.caz concret:o bipeda pleaca in elvetia cu autocarul si vrea sa adune 100 mii de franci sau euro pentru a-si deschide o afacere(spune ea),dar dupa 10-12 zile nu mai rezista si in loc sa dea telefon la politie 117 sau la garda/imigrari,da telefon la patronul firmei si la soferii autocarului cu care a venit,sa o salveze din rahatul in care a intrat! Ea zice ca e obligatia soferilor de pe autocar sa o salveze ca sunt romani ca ea,ea fiind o blonda cu buze mari rosii! Sarmana de ea,a ajuns in tara si f.t.ta si fata bani,poate s-a invatat minte. Timisoara si clujul sunt considerate pepiniera de prostituate pentru sex,culmea,din urma vine iasi-ul in forta traficul pe 4 roti fara niciun impediment(racolari din toate zonele sarace si…sclavie sexuala)! Saracia si analfabetismul distrug natiunile,caracere si moralitatea!

 13. 100000 de studenți pe banii celorlalți români nu pe banii locali în timp ce Timișoara și Iași au 46000 iar Craiova 30000. Acesti bani sustin asazisa prosperitate etalată prin servicii și imobiliare caci cine vrea sa afle adevărul va observa ca raportul dinte exporturi și importuri este net de aproape 4 ori in favoarea importurilor.Deci Clujul este de departe O SOCIETATE FALIMENTARA.Cat despre producția de rebuturi se vede in dezastrul in executarea autostrazilor din zona unde constructorii ași etalează nepriceperea in alunecări și fisuri,apoi dezastrul din justiție unde au fost promovării numai non valori de la Cluj cu rezultatele cunoscute și nu în ultimul timp cu medicii promovați și refuzați in Franta.Despre personalități se vede clar pentru cine mai și citește ca nici in 1000 de ani nu vor egală personalitățile date de moldoveni și olteni.O PROPAGANDA odioasă pe banii romanilor regateni.In rest numai de bine.

  • multe din blocurile construite n-au perdele la fereastra. asa-i cind nu ridicam ochii din smartfone.

 14. Domnule Nistorescu,societatea romaneasca s-a degradat in asa hal,incat e greu de crezut ca se mai poate trai in tara asta!Nu cred ca cineva va putea aduce totul la normal.

 15. … in curand, voi romanii adevarati de peste Carpati, o sa aveti ocazia sa stati acolo si sa va rafinati impreuna cu Oltenia, Muntenia si Moldova, ca aveti civilizatie acolo si mai ales o capitala „minunata”!Noi vom ramane provinciali din provincie si mediocri nativi, ca asa ne place.Mai vedem noi cum stau treburile cand banii ardelenior o sa ramana in Ardeal!Oleaca de rabdare sa aveti ca vorba ardeleanului: daca-i musai apai atunci ii musai!

  • Om fără de minte ce ești.. Ardealul singur și „independent” nu poate fi decât al Ungariei.
   Ce-i drept, mulți ardeleni mai înceți de felul lor au fost contaminați de morbul suveranismului, fără să își dea seama cine se află în spatele acetei idei toxice.

  • @ (@george 2)
   Alooo! Alooo! Stati linistriti la locurile voasttre si ascultati la MITICA!
   Ardelul nu va fi al vostru, nici al nostru nici al Ungariei.Ci al…ai , hai ca puteti, o parte dintre voi macar, de ce credeti ca nu nu e inca al Ungariei, hmm, dupa miliarde de euroi bagati anual numai in propaganda /lobby-ul oficial??
   Ardealul va fi si ESTE deja (de facto) al ….
   Cine coordoneaza toate scarbiciile ‘romanesti”?Unde e sediul Gigi 24??Cine a sprijinit finaciar/imprumutat si cu ce suma pe RCSSRDSS? Cine o sustine pe Luluta ??DE unde se veneau sa-mi tulbure mie zgomotul Bucurestiului, ante 10 August cu ” sa va fie frica! Clujul/Studentii se ridica”?
   Ardealul va fi regiune europeana „independenta” multi nationala, multi culturala, subordonat directa, adica in care conducerea reala va apartine… hai ma,, ca trebuie sa va prindeti…hai repede, pana nu o zbugheste melcul!!

 16. La donna è mobile /qual piuma al vento / muta d’accento e di pensiero …Poate asta va place. Celebra arie din ”Rigoletto”rasuna, tot zilele astea, pe scena magnificului si exoticului festival Bregenz, de pe lacul Constance. Ca sa nu mai amintesc, tot acum, si de celebrul festival Verbier. Dar sa stiti ca si aici, pentru iubitorii muzicii clasice, desigur, bauturile sunt tot scumpe. Concertele, festivalurile sunt, de fapt, o afacere crosetata cu muzica de toate genurile. In Romania, zilele astea, este festivalul Untold. Eh, si? Isi are starurile lui pentru iubitorii muzicii electronice. Armin van Buuren, ala, e chiar o vedeta. Nu sunt o cunoscatoare a acestei muzici, dar nici nu i-as infiera. De gustibus … Poate ca pe vremea voastra erau altfel de festivaluri. Un lucru e cert: nunta e cu muzica, divortul e cu cantec pentru toate generatiile. 🙂

 17. Clujul a devenit o cloaca plina de coruptie, incompetenta, nepotism si mafie care subordoneaza DNA, SRI, DIICOT, Parchet, Curte de Conturi. Va rog domnule Nistorescu sa demarati anchete jurnalistice , Clujul nu e deloc asa cum cred bucurestenii, nu cred ca v-ati dori un Boc. E plin de minciuni, nerealizari, mizerie, suntem distrusi din cauza traficului, strazi sparte, si in cartiere, gunoaie peste tot, mafie si nepotism. Poate va afla si tara asta adevarul crunt de la Cluj!

 18. Oriunde exista baze miltare ale cuceritorilor fara lupta, americani, lucrurile se vor petrece la fel ca la Caracal. Asa se petrec in toata lumea in jurul bazelor militare americane.

 19. Mafia din Cluj, in frunte cu nemernicii de Boc si Rus! Rus, o javra ordinara, crede ca am uitat cand a spus ca barbatii se duc in strainatate la lucru, iar femeile se fac curve in tara! Un vierme ordinar, locul lui fiind impreuna cu ceilalti mafioti dupa gratii! Dar la banetul, clar, din „munca cinstita” si protectia lor, nu se intimpla nimic! Imi este scarba de asemenea specimene! Si nenorocirea este ca au si urmasi „educati” in aceasi maniere! Tot niste viermi!

 20. Ai dreptate! Astia sunt „oamenii” daca poti sa-i numesti oameni, care au secatuit avutia tarii!

 21. Din articol se vede invidia si ipocrizia! Sigur e misto sa asociezi intr-o criza emotionala un fapt cu altul doar de dragul de ascrie un articol de defaimare a unui oras care bate orice alta localitate la capitolul realizari, 2 stadioane, o sala polivalenta, un festival cu o audienta fantastica si multe altele

 22. Nu e vorba de defaimarea orasului, ci de trupa de mafioti care secatuiesc tara! Pe Rus sper ca nu-l sustii!

 23. Cu conditia, bineinteles, ca pentru a ajunge la „sculele” de muzica sa nu-si uite scaunelul acasa ! … O piticanie trista si penibila !

 24. O sa se certe astia pe bani si nu se va mai face acest „festival”! Asa s-a intamplat si acum cu Woodstock!

 25. boc şi haştagii sunt de vina. nimic despre carmen dan, iordache, dragnea, şefii teleormaneni ai jandarmeriei ş.a.m.d. ardeleanul nistorescu îi apără pe regăţeni, că doar e centenarul marii uniri!

 26. De ce ar fi Clujul altfel decat toata tara si,mai ales,decat locul de un „rasare soarele pentru toti romanii”(ca sa n-o zicem pe aia cu pestele si capul lui)? „modelul” e patentat (de la venirea lacustelor incoace,cel putin -voi cauta discursul lui Iorga,”Ascundeti taranii”din 1906 pentru exemplificari,ca pe net nu e) „; acum, adevarate modele,ce mai incoace-incolo…startul s-a dat…sa vedem cine va fi campion (de fapt,e o intrebare retorica-nici Clujul,nici Iasul,nici Timisoara n-au sanse…e prea mare avansul in putreziciune,vorba aia :primii si la carte,primii si la sport;in tot cazul,trebuie sa recunoastem: cei mai „curati”,destepti si”’in fine, cei mai cei mai dintre toti sunt tot ardelenii,in varianta udmr-pe ei nu-i gasesti niciodata printre cei „manjiti”,de aia sunt mereu „in frunce”,nu-i asa? adevarate modele…

 27. Mega-Caracalul national va exploda pe 10 august, la Bucuresti. Iar bonzii din strainatate se vor felicita pentru o noua confirmare ca disfunctionala Romanie e neguvernabila, o democratie „flawed”, un invalid al UE si o sluga trepanata a SUA. O entitate utila, dar periferic-nefrecventabila. Aferim!

 28. Anul trecut, unul dintre organizatorii UNTOLD, a fost arestat pentru rețea de trafic de”iarbă”. Fac pariu că acum, e liber și organizează din nou ! Vă mai amintiți de afacerea Caritas a lui Ionel Stoica, organizată parcă tot la Cluj, pe seama românilor de pretutindeni ? PS: Simpla coincidență și Grupul PSD de la Cluj !
  PPS:Pe vremuri, eram bun prieten cu clujenii care veneau la Vama Veche, organizaseră o cantină acolo, cu un băruleț. Ei îmi lăudau Caritas si eu le explicam ce e o Schema Ponzi. Trecând prin București, îmi goleau mie și prietenilor mei rezervorul în canistrele lor, ca să ajungă în vamă, cu cota lor ceaușistă de benzină.

 29. Dupa 30 de ani de democratie bolnava Romania a fost transformata de institutiile de forta ale statuluzi intr-un bordel.Vorbiti de untold ? La postul public de radio doi moderatori chicoteau crezandu-se oameni de radio daca si la acest festival se va canta manele.La cata prostie dezmat si manelism este in bordel nu este nici o surpriza sa fie cu manele si la Festivalul GEORGE ENESCU.

 30. Vara aceasta am avut ocazia sa ajung in Cluj. De la 300km. Termina o nepoata medicina si am fost invitat pe Cluj Arena. Parcarea stadionului inchisa! Parcarea de la sala sporturilor inchisa! Am intrebat un politist local unde pot parca masina, raspunsul a fost promt si lamuritor: „in Somes, nu vezi ce e aici?”. Asa ca am pornit agale spre casa. Sa va fie de bine cu clujul vostru cu tot !

  • Pai daca esti Editat, drum bun, saracule. Ce era greu sa lasi masina parcata oleaca mai departe si sa vii pe jos sau cu un mijloc de transport in comun? Asa de trufas esti ca nu te poti dezlipi o zi de cazanul tau cu 4 roti?

 31. „Clujul este capitala serviciilor secrete românești” .
  Si mie mi s-a parut ca la SRI miroase tare a gulash

 32. Aceeasi politica si in domeniul imobiliarelor.Acolo RUS si gasca.. sunt mult mai la vedere.au mutilat orasul cum au vrut..ce nu au reusit comuistii or razboaiele au reusit ei…au crescut populatia pe unele zone unde ei erau direct interesati …comparabile cu zone din asia…ce calitate a vietii…ce oras europen ……ce aer de burg habsburgic….ghetou direct….nerealizarea centurii face din cluj un untold imobiliar urias…..blocat la intrari si iesiri….de unde unii castiga bani la greu….firmele vin de forma si monteaza pentru 72 ore ..parculete,spatii de joaca….care prim magie dispar…..numai pentru receptie lucrare…aceleasi firme fac aceleasi mizerii de blocuri mici…dar foarte scumpe….si dealurile clujului sunt goale……si aici ne sufoacam in timp ce unii se lafaie la monaco..or alpii austriceci….

 33. Sa ne pastram ratiunea. Clujul, cu oportunitatile si facilitatile sale este de um miliard de ori deasupra Caracalului.Infractionalitatea si criminalitatea merg mana in mana cu saracia zonei de care vinovata este admnistratia politica a zonei respective. Numai UBB Cluj si UVB Bucuresti au ramas in top 1000 universitati din lume. Universitatea Craiova a oltenilor si caracalenilor este locul unde se aduna pleava romanilor. In Cluj ai oportunitatea sa lucrezi ca IT-ist, sa lucrezi la Farmec, la de Lobghi, la Bosch si sa castigi bani, in Caracalul pesedizat singura oportunitate de castig este sa fii traficant si/sau sa furi din banul public. Daca Fordul nu ar fi la Craiova, am putea spune ca toti oltenii care nu sunt asistati sociali, pensionari si capuse bugetare la stat traiesc din activitati ilegale.

 34. Daca dvs vi se pare normal sa amplasezi un stadion si doua sali polivalente in zona centrala a unui oras, doar ca sa mai obtii niste voturi de la galeriile echipei, sunteti prost informata ori scrieti din biroul Primariei la dictare sau obedienta scarboasa. Prost informata sunteti deoarece nu sunt 2 stadionuri ci unul, constituiot in SC care e in faliment. Probail la minte dvs ati fi vrut 2 stadioane unul in fata celuilat, nu lipsea mult si se construia si al treilea, la nici 50 de metri departare. Indivizi ca si dvs, lipsiti de orice empatie fata de cei care sufera in traficul blocat, bolnavii din clinicile care sunt toate grupate in zona scandalului, copii din clinica de chirurgie pediatrica si ATI. Sper ca cineva sa ancheteze aceasta „gala bute ” gen Caritas, o hidra monstru cu mai multe capete!

 35. Ce mai spune vocea Clujului – Articol nou!

  Vă așteptăm cu comentarii.
  Pentru un Cluj nou – prietenos, prielnic, sustenabil!

 36. Clujul da lectii la gospodarire asa ca numai va ofticati,si primar de nota maxima,delegati l la capitala si pe Firea la Cluj sa strice tot.

 37. E simplu: francezii nu au vrut Disneyland. Fac miliarde acum. Parizienii au vrut sa demoleze Turnul Eiffel. Fac miliarde acum. Sudiștii și moldovenii fac biserici. Fără taxă:))))

 38. sunteți penibili.. cu toții!! sunt convins ca nu sunteți Clujeni nativi!! scrieți aici pt. ca sunteți frustrați.. de plăcerile vieții.. nu avem nevoie de voi.. mergeți acasă in România voastră. noi aici suntem în Transilvania. nu în țara românească.. Caracal, auzi măi.. mii rușine de tine.. nu știi despre ce vorbești..

 39. Festivaluri ale dezmăţului cu toate apucăturile:droguri,alcool şi multe altele care nu pot fi enumerate aici.Şi toate în beneficiul celor cărora le intră sume considerabile în buzunar.

 40. Sunt clujean din 5 iunie, 1959. Editorialul este foarte bun. Eu, NOI scriem despre acest Cluj de zeci de ani. NIMENI nu a dorit sa intervina in eliminarea fostilor comunisti de rang inalt, securistilor, informatorilor, etc… Clujul a fost si ramane o cloaca a securitatii regimului dictatorial, cu humanoizi infiltrati la toate nivelele. Mai ales in mediu universitar. Traim o TRAGEDIE. Dar cui ii pasa. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj

  • Da măi Emil Aluaș, dar este vorba de noua Securitate, sper că la ea te gândește. Să lupți doar cu trecutul este ușor, el este mort. Ai curaj să lupți cu noua Securitate? Altfel ce spui este simplu belferism. Vreau să știu cum vezi nu pe cei din trecut, căci aproape toți vedem aceeași tragedie, ci pe securiștii noi și cum lupți cu ei.

 41. Baieti,voi care va dati mai grozavi decat altii,nu mai bateti campii cu comparatii regionaliste de neamuri proaste.Singura diferenta intre romani este cantitatea de fumuri pe care le aveti in cap unii dintre voi si lipsa voastra de cunoastere a lumii in care existam cu totii.Macar daca ati realiza faptul ca natiunea romana este unica,in sensul formarii ei si rezistentei in timp ca natiune,fiind asezata in jurul unor munti care,in decursul vremurilor,nu prea au fost lesne de trecut.Daca natiunea romana nu este in stare sa ramana unita,imediat ne incaleca altii,asa dupa cum au tot poftit si procedat in vremurile trecute si nu este o gluma faptul ca …istoria se poate repeta.Asa ca lasati-o balta cu „regionalismele” si sa fim mai responsabili,in primul rand,fiind foarte atenti la a alege sa ne conduca persoane care vor,cu adevarat, binele general si care sunt in stare sa duca lucrurile catre mai binele societatii romanesti.Asta pentru ca ,vadit lucru,suntem intr-o uriasa lipsa de personalitati demne de incredere.Apoi noi toti romanii sa cenzuram mereu,pe toate caile si din toate locurile,functionarea necorespunzatoare a organelor si institutiilor,a autoritatilor,a alesilor si a primariilor,pentru ca de la astea toate asteptam sa fie mai bine si tot de la astea,dupa cum s-a tot vazut,vin,de prea multe ori, mult prea mult rau,incompetenta,nepasare,etc.

 42. Popica a fost ales majoritar de colegii ‘petrovi’ pripasiti in noua academie ca sef al lor pentru ca este de-al lor. Astia sunt solidari pana la moarte pentru a-si apara si secretiza trecutul.Securitatea este in tot si in toate cand vine vorba de Clujul nulitatilor native.

 43. Am amintit intr-o postare mai veche de realitatea ultimilor zeci de ani de cand Bucurestiul a fost si este napadit doar de un fel de ardeleni: cei cu epoleti, fie ca erau din securitate, armata sau militie. Daca din Moldova, Oltenia si alte zone ale tarii au migrat in Bucuresti (pe langa muncitori harnici si priceputi) numai creiere de calibru adica oameni de stiinta, oameni de arta si de cultura, profesori universitari, ingineri din care multi deveniti cercetatori, medici deveniti renumiti, toti marii actori ai acestor zeci de ani, marii sportivi etc, infinit de putini din aceste categorii au venit dinspre Ardeal. Sa fi fost din cauza ca astfel de capacitati au fost infime, sa fi fost din cauza imobilismului secular cu care iobagii ardelenesti au fost dresati secole la rand,cert este ca doar militieni, securisti si militari au ajuns in Bucuresti, majoritatea dand din coate sa fie selectionati ,mai toti fiind indivizi deloc sclipitori la minte si educatiede orice fel dar dispusi a fi slugile perfecte. Este opinia mea. Deci raul securist venit dinspre Ardeal a avut inceputurile inaintea dominatiei „magurenilor”. Din patria palincii, Clujul si judetele alaturate s-au trimis la ordin in Capitala mii de cinsterne de bautura in acesti zeci de ani pentru sefii cei mari. A fost si acesta un pret platit pentru promovarea unor indivizi carora nu le-a placut munca la ceapeu, desi alte capacitati mintale nu aveau. Iar acum nu mai putem scapa de aceasta filiera securisto-militista ardeleneasca extrem de nociva pentru tara. La orizont se inghesuie „nepotii”.

 44. „Nu uitați că grupul de la Cluj domină în continuare România,în ciuda războiului sîngeros cu grupul din Teleorman.Clujul este capitala serviciilor secrete românești”.
  Deci,mai baieti, aveti prioritate,nu e cazul sa suferiti sau sa insultati si asa cum zice @Tiaso mai sus „nu mai bateti campii cu comparatii regionaliste de neamuri proaste „.
  Nu se pare, este cert aproape ca noi romanii,-ma adresez romanilor nu nonromanilor,-am cazut lesne in capcana lui „dezbina si stapaneste” si nu de acum,deoarece au sapat pe orice cale,metodic si tenace la dezbinare.De aceea se zice avem dezbinare, razboi roman contra roman.dar am observat ca atunci cand se aduna 3-4 romani de buna credinta, apare al 4-lea,spargator de greva si imediat „indreapta”lucrurile pe „fagas”adica confuzie,dezinformare,manipulare, afirmatii soc sau indreptarea atentiei catre subiect,tema,ce nu are legatura.Petrov-Basescu a eliminat partide-PNCD,nu singur cu reteaua, a distrus PNL,cu reteaua si la PSD -Oprea”interesul national”l-a spar prin UNPR.Dupa referendumul din 2014 au iesit la iveala ,ofensiv acoperitul Dancu,Ponta,Maior ,Ioan Rus in timp ce in urma un Nastase,Mitrea,Hrebenciuc si altii cadeau „corupti penalI”,ultimul Dragnea.Apoi spre purificarea cls.politice, I Rus,Dancu l-au propus ,si ales pe Iohannis si in locul lui petrov-base-Boc,PDL,au trimsi echipele directiei a Va s-o sprijine pe Kovesi,via Macovei,Morar trimis la CCR ,iar Coldea pensionat ajuns „universitar”,ramanand Reteaua Helwig-Iohannis_CSTA.Securitatea Transilvaniei domina si acum este fieful PNL+USR+PLUS ceea ce este o rusine imensa in care curg banii ,”spaland rusinea”? Pt.ca Untold este o forma a traficantilor de tari,speculanti si muzica inoculata tineretului romanesc,naiv,impins la noncombat sau racolare.Daca va place, serviti,”dulcea liberatea „a lui Boc si Creierelor”R” in actiune.

 45. Ce-ar fi ca politia in controlu de rutina sa gaseasca la vanzare cu cativa bani carduri furate din europa occidentala(cu ceva bani pe ele: 1000-10.000 €)?

 46. Rapid au apărut trompetiștii suveranismului Ardelenesc – desigur nici unul dintre ei Români. Un Român nu poate pune botul la propaganda Budapestei, decât dacă deține un singur lob de creier dintre cei doi dați de Dumnezeu – și atunci cu greu. Nu avem noi ardelenii trei perechi de c…e, suntem cu toții Români indiferent de accent și cu asta, basta.

 47. Cele mai mari concentratii de tagani sa le cauti in zonele Mures si Oradea, daca tot tii sa fii rasist. Iar cand ceri cu insolenta un exmplu de oras jenant in ardeal, uita-te chiar la kluuuj, cu Pata Rat al lui! Kluuuj, nume unguresc, iar Caracal purtand numele unui imparat roman, desteptule.

  • In Mures sunt mari comunitati deoarece au fost convinsi(cu destula…greutate) sa se declare ceea ce sunt,nu maghiari-(sau,ma rog, „uj magyar”,cum,cu multa simpatie erau numiti de pe vremea lui Bethlen Gabor)

 48. Bai baieti pisdonei ,mai rarut.
  faceti din Craiova,Caracal,Alexandria orase la cel putin 50% din Cluj si pe urma deschideti gura.
  La voi pute tot ce merge spre bine.
  Daca Dunarea trecea pe langa Cluj acum Frankfurt-ul era in urma.
  Ce avantaje aveti voi in Oltenia, nici nu va dati seama.
  ati fost in Cluj mai amaratilor? Si in cartierele de blocuri e o curatenie exemplara,spatii verzi…civilizatie.
  Stati acolo in mizeria voastra,ca nu va putem noi obliga sa va spalati, dar macar lasati-ne pe noi sa ne vedem de viata noastra

 49. Discutia este despre respectarea legilor. Nu despre ardwleni si munteni, nu despre care sunt mai destepti sau mai prosti. Festivalul asta incalca legea cu concursjl institutiilor facute sa apere legea. Jandarmerie, politie, primarie, si culmea nici un procuror din cluj nu sesizeaza asta. Diversiunea cu beneficiile pentru comunitate e clasica. Si Escobar a construit scoli din banii de droguri. Cand vom intelege ca nimic nu justifica incalcarea legii vom deveni un popor civilizat. Pana atunci # rezist se distreaza cu armin van buren si clica.

 50. Dar Sibiul care este cunoscut in toata lumea ca fiind urbea „Casei Regale” Cioaba?

 51. Asocierea intre Untold, „servicii” si Caracal e o nouă nuca in perete a dlui Nistorescu

 52. Domnule Nistorescu, e adevarat. Brasovul cam tot pe-acolo, insa aici, sant mai „discreti”, mai cu „scoala”, mentorii sant mai unsurosi.

 53. Citind comentariile de pe aici ma crucesc cati imbecili exista in tara asta si incep sa inteleg de unde isi trag dragnea si psd-ul seva. Dar e nornal… in romania exista 2 sporturi nationale… strugurii sunt acri si sa moara si capra vecinului.

 54. piticul din rachitele ales cu voturile maghiarilor carora le-a restitutit 60 imobile in centrul clujului, iar fruntasilor pdl le-a dat terenuri pt vile in gradina botanica, premierul ce a taiat 25% din salarii, 15% din pensii, ca premier pdl, apoi pnl, acum pmp cu barcagiul de la nana, joaca la rupere cu fonduri ue???

 55. Opinați că realizarea scutului de la Deveselu ar fi influențat și mentalitățile locuitorilor zonei, , arhetipurile culturale” pentru a-l cita probabil și pe domnul Tucă , pătrunse odată cu astfel de realizări ,influențând probabil și comportamentele locuitorilor zonei,?

 56. Clujul s-a stricat rău cu Boc – un activist mediocru dar activ (să te ferească Dumnezeu de mediocri activi! spune un provrb). Rectorul Marga nu i-a permis să ocupe UBB. Ion Aurel Pop a dischis ușile, ca și lui Rus, Florian coldea, Vasile Dâncu. Puțin lume știe că Aiurel așa se ocupă de universitate că a făcut la norat cate prin care prorectorii au puteri discreționare. Ceea ce nici nu este lagal, dar arată câtg îl interesează cum o duce universitatea. S-a cam stricat totul în instituție, doar că merge în inerție, după ce înaintașul său a lăsa-o la cheie.

 57. Las-o baltă Mișule cu universități și clasamente. Poți avea institute mai bune ca universitățile de azi. Electro, mașini, agronomie, reviste, oamenii curajoși sunt la Craiova mai abitir decît la clujul de azi. Marga ar putea vorbi – el și echipa lui au dus UBB cel mai sus, dar nu l-am auzit vreodată să facă caz de asta. Universitatea din Munchen este foarte bună, dar nu e sus în clamanete. Dă însă oameni pentru BMW, Mercedes, Bayer și altele. Aceasta este mai important decît clasamante, care sunt discutabile.

 58. Azi, 100 de ani de la eliberarea Ungariei de „sovietici”! Evident, Clujul tre să pută rău de tot, nu că n-ar merita puțină zgâlțâială, precum în cazul Cetățeanului Turmentat, dar în subliminal apare aceeași idee otrăvită, toxică a lui „divide et impera!”. Și răgățenilor, și ardelenilor, nu vă lăați iar și iar prostiți! România ÎNTREAGĂ ESTE O APĂ ȘI-UN PĂMÂNT! Poate măcar la un an de la dezbinarea noastră cea rușinoasă ne vine un pic mintea la cap! Eu sunt regățean din județul lui Eminescu, Iorga, Enescu, Antipa, Luchian etc, dar iubesc la nebunie cultura Sarmisegetuzei și „împrejurimilor” ce duc până dincolo de Tisa! Iubesc Clujul, Timișoara, Brașovul, Sibiul Oradea. E Blaga, cu poeziile și trilogiile lui egalat de vreun regățean?! Nu-i egalat decât de el însuși! Se sinchisesc clanurile de gangsteri din sud de Noica, Preda, Stănescu, Arghezi, Sorescu etc?! Hai, să nu ne lăsăm prostiți de diversioniști de 2 parale!!!

 59. @Fred: stai jos mincinosule, Universitatea din Munchen este pe locul 61 in lume, Universitatea din Craiova nu a prins nici top 1000. S-a vazut curajul craiovenilor, sclavii clanurilor lui rechinu, caiac, para, etc… Singura masina care se produce la Craiova este Ford, 100% inteligenta americana. Cand craiovenii si invatamantul lor local de rahat turcesc vor produce masini care sa concureze cu BMW si Mercedes atunci sa scoti capul sa vorbesti. Pana atunci Craiova este centrul economiei negre si al interlopiei. PIB-ul judetului Cluj este de doua ori mai mare decat al judetului Dolj. De Olt si restul judetelor din Oltenia nici nu mai amintesc pentru ca sunt capuse la PIB-ul tarii, nu contribuitori.

  • Și Paris Hiton moștenește un nume mare dar este nulitate. Așa este cu voi Mișulică – moșteniți o universitate dar voi sunteți mult sub ea. Clujul de azi nu mai este cel de acum zece ani. Tot felul de activiști și afaceriști s-au cocoțat pe instituții, dar nu au nici o contribuție. De aceea bine zice Cornel Nistorescu – clujul= caracal cu ștaif.Craiova este peste clujul actual în multe privințe, iar oameni bine pregătiți nu se reazemă pe ce au făcut cei de dinainte. Erai infantil mișule când Clujul se făcea impoortant. Ai rămas același.

 60. @Mișu = „Mihali”: Azi se împlinesc 100 de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta! Ești bun să lași „șopârlele” dezbinării românilor la o parte și să păstrezi un… moment solemn de rememorare?! Spune-ne, este acest moment istoric unul al apropierii dintre români și maghiari SAU… Valea Uzului?! Aici reiterez Addenda cenzurată de Cotidianul: D-le Nistorescu, chiar!!! Unde-i articolul care să marcheze Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta, eliberând-o de sub bolșevici?!

  • Armata Romana nu numai ca a intrat in Budapesta,dar i-a scapat pe maghiari (asa-i zic ei tarii lor,Magyarorszag)de comunism si nu numai pe ei…cred ca aceasta contributie la democratia europeana ar trebui amintita cu orice ocazie,impreuna cu tragedia Ungariei in regimul Bela Kun ; pacat ca ne permitem sa uitam ce perioada cumplita traversa atunci nu numai partea aceasta de Europa,cand bolsevicii ajunsesera sa stapaneasca Bavaria si isi intindeau tentaculele asupra altor tari,sprijiniti de Lenin si de sovietele sale…Aceasta este adevarata fata a victoriei ARMATEI ROMANE ,nu atat faptul ca „a intrat in Budapesta”;chiar nu m-am asteptat sa nu vad nimic despre acest eveniment istoric in presa romaneasca

 61. Investighez! Nu mă las până NU AFLU PE CINE DERANJEAZĂ COMENTARIUL MEU SUPLIMENTAR!

 62. Clujul a fost inclus de CNN pe o lista cu 20 de orase din lume care merita vizitate.
  O „mica” omisiune in articol.

  • Sunt zeci de mii de orașe recomandate să fie vizitate, de sute de agenții. Nu aici este competiția. Faptele aduse în față de Cornel Nistorescu sunt fapte. Nu poți trece peste ele. Așa că rămânem la Caracalul cu ștaif cum zice maestrul.

 63. @Vă amintiți totuși despre domnul Emil Boc ca fan al doamnei Elena Udrea, favorita lui Traian Băsescu, a lui Dâncu a lui Maior, Rus, Coldea, Blaga, Oltean, Ardelean, etc., ?

 64. ce legatura o avea Clujul, devenit oras tinta pentru imigratia interne si nu numai, cu un standard de viata peste 99% din tara , cu Caracal , pol al mafiei oltenesti controlate de maharii locali PSD, asta numai dl. Nistorescu poate sa explice.
  un articol , hodoronc – tronc Fantasio , cum se zice pe la noi la Constanta.

  • Clujul nu are nevoie de apărători. este Cluj. dar ceea ce ați reușit voi – Mișulici, Adine, Tudori etc. – este să-l aduceți jos, cu bocul vostru, cu aiurel, cu ceilalți. Tot dați cu UBB, dar nu luați în seamă că ați cam dus-o în jos de șapte ani. Ia comparați faptele și vă veți lua de cap. ce exemplu mai bun vreți când nu mai este un matematician de vârf recunoscut, nu este un istoric cu operă recunoscută, după ce s-a stins achim Mihu nu mai este sociologie competitivă, la Drept după Tudor Drăgan sunt activiști, la Litere cu mircea Muthu se încheie valoarea neprovincială, la Filosofie după Andrei Marga nu mai este nimeni profilat, la Fizică după Ion Ursu s-a prăbușit cam totul. Putem da un șir lung de căderi. Alte orașe, precum Craiova, urcă. Voi duceți ceea ce era sus direct în jos. Așa că ciocu pe măsură! Cornel Nistoresc știe bine lucrurile și le-a spus pe nume. V-ați cam obișnuit cu șmecheria ascunderii după vorbe, funcții

 65. ‘Clujul este capitala serviciilor secrete românești.”
  NE romanesti!!sa nu zic si nu zic anti romanesti!!

  • Recidivezi în erori Tudorică draghe! Nu este important ce-i la Craiova. Ce-i la Craiova este și la Cluj și invers. cauți cai verzi pe pereți. Iar dacă te tot dai în stambă cu Clujul, află că tot ce este monumental vine de prin secole trecute. Cine merge în periferiile Clujului, cam 800m de centru are tot ce-i la caracal și Craiova. Am fost la o întreprindere și știu bine. Altceva deranjează: fudulia clujeană a unora care nu au contribuit cu nimic nici la fața orașului (cara și sub Ceaușescu era mai curat ca altele!), la economia lui, la universitățile sale etc.dar trag tare să apere ceea ce nu este de apărat: afaceri veroase precum caritas sau Untold. Ia uită-te ce se face în spatele lui Untold. Acum aceștia s-au mutat și la Constanța, că-i mai bine acolo. Vezi Never Seen.

 66. Draga, ideea era ca daca tot cauta Nistorescu asemănări cu mafia interlopă patronată de pesedisti din jud. Olt, mai la inemăna ii era sa caute la Craiova și nu sa vina cu gogosi dinspre departe de la Cluj.

  • Draghe Tudor, acum o dai cotită cu psd și nepsd. Nu despre asta este vorba. Eu sunt votant nicipsd și niciantipsd, dat nu trebuie ca vorbele să împiedice gândul curat. În fond ce tu aperi este clujul psd-iștilor rus, dâncu, pușcaș, maior și – ceea ce este și mai rău – al pd-iștilor boc, iohannis, kovesi, lazăr. Așa că nu lua oamenii cu psd sau nepsd. Nu ai argumente și te repezi în idei fixe. De aceea Cornel Nistorescu are dreptate – Clujul a ajuns pe mâna ideilor greșite, dar fixe.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.