Altfel de carduri pentru angajaţi

Companiile şi angajatorii care vor dori să motiveze şi să recompenseze suplimentar angajaţii vor putea face acest lucru de aici înainte. Compania Up România a primit autorizația Ministerului Finanţelor pentru emiterea tichetului şi cardului de cultură, pentru  anunță un comunicat al companiei. Acordarea tichetelor culturale este reglementată de Legea 165/2018.

Valoarea minimă a unui tichet cultural este de 10 lei, iar valoarea maximă este de 50 de lei. Dacă sunt acordate lunar, valoarea acestora nu poate depăşi 150 de lei pentru un angajat. În cazul în care cardurile sau tichetele culturale sunt acordate pentru un eveniment, valoarea maximă lunară nu poate depăşi 300 de lei. Tichetele culturale se încadrează în categoria cheltuielilor sociale și sunt deductibile la calculul impozitului de profit în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile angajaților. La acordarea a 150 de lei în tichete culturale, angajatorul are un avantaj fiscal de 86 de Lei per angajat, față de aceeași sumă acordată în bani.

Cu tichetul cultural Up Cultură, beneficiarii vor putea merge la spectacole de teatru, filme şi proiecţii cinematografice, concerte, târguri şi expoziţii, festivaluri, vor putea intra la muzee şi parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor. De asemenea, acestea vor putea fi folosite pentru achiziţia de cărţi şi manuale şcolare, filme şi albume muzicale în orice format.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Ce recompensa primesc de la guvern in schimbul acestei actiuni? E imposibil sa fie pleasca pentru angajatori sau societate!

  2. Card si cip paine si circ : instrumentele ocultei iudeomasonice pentru controlul si manipularea popoarelor transformate in populatii…

  3. Demersul are probabil drept unul din efecte cresterea birocratiei, dar mai sunt si altele. Intrebarea care se poate pune este de ce se insista pe tichete de tot felul, deduceri etc, in loc sa se aplice o micsorare cu sumele respective a impozitelor si taxelor, iar cetateanul sa poata decide singur cum isi foloseste cel mai bine banii din salariu. Optiunile indivizilor nu trebuie dirijate (sau limitate) de decidentii de la butoane, fiecare individ are dreptul de a actiona cum crede ca este cel mai bine pentru el sau familia sa.

  4. La începutul anilor 80 un coleg a fost pentru un “schimb de experiență” în Corea de Nord de atunci, pentru un echipament de încărcat minereu în abataj, echipament care facut de colegii inginerii mecanici
    se împotmolea, iar cel al nord coreenilor funcționa. Nu era prea grozav să te miști ca delegat intr-o țară în care traiul era subordonat stării de armistițiu. Acolo au aflat ca stimulentul pentru performanța în muncă era un bilet la cinematograf, sau la spectacole festive. Vad că cei care se minunează în direct de cei ștampilați de dictaturi preiau de la ei modul de recompensă pentru muncă.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.