Cabinetul de la Roma a aprobat proiectul de lege împotriva producției și vânzării de alimente cultivate în laborator, cum ar fi carnea de cultură. Decizia de ieri vine la doar câteva zile după ce guvernul a anunțat că va interzice și utilizarea făinei de greieri în pizza și paste.
Cum văd italienii făina de greieri
Prevederea legislativă legată de carnea sintetică a fost propusă de ministrul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Pădurilor, Francesco Lollobrigida, și ministrul Sănătății, Orazio Schillaci.
Potrivit reprezentanților guvernului Meloni, proiectul de lege urmărește să garanteze atât siguranța sănătății consumatorilor, cât și protejarea patrimoniului agroalimentar italian. Oricine comercializează alimente sintetice ar putea primi o amendă administrativă de până la 60.000 de euro.
„Am vrut să ne protejăm cultura și tradiția, inclusiv mâncarea și vinul. Dacă ar fi impusă pe piețe producția de alimente sintetice, ar exista șomajul mai mare, mai multe riscuri pentru biodiversitate și produse care, în opinia noastră, nu ar garanta bunăstarea”, a declarat ministrul Agriculturii, Suveranității Alimentare și Pădurilor, Francesco Lollobrigida.
O alegere politică neîmpărtășită, însă, de asociațiile italiene pentru protecția animalelor.
„Pentru OIPA Italia, proiectul de lege prezentat de guvernul Meloni împotriva distribuției, vânzării și consumului cărnii sintetice este o palmă în față alternativei care poate fi dată tuturor persoanelor care nu au ales încă o dietă vegetariană sau vegană. Carne mai mult, poate duce la erori.In realitate este carne produsa in laborator din celule animale.Si tocmai pentru ca nu se sacrifica porcii, vacile si gainile ar putea fi garantate atat protectia animalelor cat si protectia mediului. „, a declarat Teleambiente Claudia Taccani, avocat și șef al „Birouului juridic” al Organizației Internaționale pentru Protecția Animalelor (@OIPAItalia).
Peste 2 zile , noaptea , o sa se abroge legea iar presa supusa nu v-a a”afla” si nu v-a publica nimic