Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat cu peste 1 milion de lei mai mulţi operatori economici din Complexul Comercial Dragonul Roşu din Bucureşti, în urma unor nereguli constatate şi a dispus oprirea definitivă de la comercializare a peste 11.000 produse neconforme.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), transmis luni, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a desfăşurat luni o amplă acţiune de control în Complexul Comercial Dragonul Roşu din Capitală, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare.
„Au fost controlaţi 107 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în acest complex, fiind vizate, în mod deosebit, standurile care comercializau rechizite şi jucării”, precizează ANPC.
Verificările sunt încă în desfăşurare, dar până în prezent, comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de peste 1 milion lei, trei avertismente şi au oprit temporar de la comercializare circa 585.000 produse cu deficienţe de etichetare, în timp ce peste 11.000 produse neconforme, în valoare de aproximativ 236.000 lei, au fost oprite definitiv de la vânzare.
Nu în ultimul rând, au fost sigilate peste 6.700 de produse de către echipele CRPC Bucureşti-Ilfov şi de către reprezentanţii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE), care au participat la acţiunile de control, printre produsele sigilate existând unele susceptibile a fi contrafăcute (copii ale unor mărci celebre), vânzarea acestora reprezentând infracţiune.
„Am subliniat, în repetate rânduri, că achiziţionarea produselor trebuie să se facă doar din locuri autorizate, să se urmărească etichetarea şi elementele de identificare ale acestora, astfel încât să nu se comercializeze produse care să pună în pericol sănătatea sau viaţa consumatorilor şi recomand, în mod special părinţilor, să nu neglijeze aceste aspecte”, a spus Sebastian Hotca, preşedinte interimar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, citat în comunicat.
Cele mai frecvente abateri de la legislaţia în vigoare au vizat: comercializarea unor produse nealimentare care puteau pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorilor, inclusiv jucării care imită produsele alimentare; comercializarea unor produse nealimentare fără a avea menţionate pe etichetă: datele de identificare ale importatorului, informaţiile şi instrucţiunile traduse în limba română, fără elemente de identificare ale produsului, fără marcajul CE, comercializarea unor produse nealimentare susceptibile a fi contrafăcute, lipsa autorizaţiilor necesare desfăşurării activităţii.
Adică vr’o 200000 euroi? – FÎSSSSSSSS, FRECŢII LA PICIOR DE LEMN!
Mai bine ar vizita lunar marile supermarketuri ce vand produse alimentare romanilor.
Dacă aveți ” sănge în instalație ” închideți definitiv spelunca aia nenorocită.
Păi acolo sunt mai ieftine nu este normal să se ducă omul sa cumpere de-acolo.ce are nevoie pentru copii V-ați găsit unde sa vă duceți să-i închideți și pe ăia.mergeti unde trebuie mers la mâncare nu la haine și jucării
deci, mai nou, speculantii se numesc ” operator economic ”..??!!!! mdeh, am mai invatat ceva …!
Eu confiscat si ei caiete si jucarii ca tot e sezon…sa le faca cadou copiilor..practic furt pe fata..
S a dus acolo pentru ca a început copii lor scoala și sa numai dea banii le a confiscat:)))
Trebuie făcut planul să-i alimenteze pe vacanționiștii care bagă țara în faliment, mutând banii în străinătate. Sănă- tăte, edu-cât-ți-ie, admin-strat-ți-ie (că doar ți ie, nu îți dă). Tăte tute – numa de vacanțe în străinătate vorbesc. Ăsta când nu-și construiesc case să vadă lumea că-și permit să se întoarcă la origini… Încă tresar la mirosul de balegă :)) asemenea mie… :))
dar in supermarketuri care vand acelasi produs cu 50% sau 200% mai scump…acei ochelari cu + care costa 10 lei in X este 25 de lei…a…eeuropean, dar marfa tot in China e…