Anchetă după moartea mai multor deținuți palestinieni

Armata israeliană a anunţat marţi deschiderea unei anchete după moartea în detenţie a mai multor palestinieni arestaţi în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Hamas, transmite AFP.

Aceşti palestinieni erau ţinuţi în detenţie la baza militară de la Sde Teiman, în apropiere de Beersheva (sud), unde fuseseră transferaţi după ce au fost arestaţi împreună cu alte sute, potrivit cotidianului israelian Haaretz.

Acesta scrie că, la Sde Teiman, deţinuţii ‘sunt legaţi la ochi şi încătuşaţi în cea mai mare parte din timp, (iar) luminile rămân aprinse toată noaptea’.

Un purtător de cuvânt al armatei a indicat pentru AFP că este în curs o anchetă cu privire la ‘decese de terorişti în centrele de detenţie militare’, fără a preciza numărul acestora sau circumstanţele morţii lor.

‘Deţinuţii arestaţi în timpul operaţiunilor Tsahal (armata israeliană, n.red.) în Fâşia Gaza sunt încarceraţi în conformitate cu legea privind detenţia combatanţilor ilegali din 2002, sub suspiciunea de participare la activităţi teroriste’, a afirmat el.

Deţinuţii faţă de care orice suspiciune este îndepărtată ‘sunt trimişi înapoi în Fâşia Gaza’, iar ceilalţi sunt predaţi administraţiei penitenciare.

Armata israeliană a fost intens criticată săptămâna trecută după difuzarea unor imagini cu zeci de bărbaţi palestinieni arestaţi în Gaza şi aflaţi sub paza unor soldaţi israelieni. În imagini, palestinieni apar în lenjerie intimă, legaţi la ochi şi la mâini, stând în şezut sau în genunchi pe o stradă din Gaza sau într-o groapă de nisip.

Armata israeliană a transmis în decembrie că ‘500 de terorişti’ au fost arestaţi în Fâşia Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

9 Comentarii

 1. se repeta ura si prostia inhumana asupra unor inlantuiti de la … ABU GHRAIB ?
  mi-e deja rusine de capeteniile evreilor din Israel !

  Evreii ANTI-SIONISTI❤️ din New York sunt ABSOLUT impotriva evreilor brith-britanici din Orientul Apropiat !
  NTANYAHU trebuie incarcerat … e un rege fals care face … PREA-vizibil ( 😉 ) bibic-rau in fata lui SAVAOT – Domnul Ostirilor evreilor ! 🙁

  SHALOM !

 2. În ochii evreilor toți suntem niște teroriști. Dacă vrei să vizitezi Israelul te purică și te fac să te simți ultimul jeg până-ți dau viză, iar pe aeroport ai parte de scotocire completă și interviu de parcă ai fi un nenorocit de bandit pe care ei au misiunea să-l descopere.

 3. Israelienii îi urăsc pe arabi, sioniştii îi urăsc pe goyimi în general, evreii anti-sioniști îi urăsc pe goyimi, dar şi pe Israel. Odată dezbrăcați de spiritualitatea religioasă, tot ce a mai rămas din evreime este un șablon de negație alimentat de orientare rasială

 4. Mai mult de jumătate din evrei sânt de partea sioniștilor evrei ,deci despre ce vorbim,unicii împotriva sânt evreii ortodoxi și Satmar ,restul sânt toți deacord cu Netanahui.

 5. „Decese de teroristi” ? Au ajuns Sionistii sa fie culmea Na.ismului.

 6. O sa vina curând ciuma și peste evrei, nepoții lui Adolf stau la pândă!!!

 7. Teroriștii erau ” suspecți de terorism” !?! PS= oare de ce , de mii de ani,oamenii care ne-au cunoscut au devenit ” anti” ?

 8. „intox spune:
  19 DEC. 2023 LA 20:27
  Israelienii îi urăsc pe arabi, sioniştii îi urăsc pe goyimi în general, evreii anti-sioniști îi urăsc pe goyimi, dar şi pe Israel. Odată dezbrăcați de spiritualitatea religioasă, tot ce a mai rămas din evreime este un șablon de negație alimentat de orientare rasială”

  cu parere de rau 🙁 trebuie sa-ti dau dreptate ! vezi perfect logic si concis, compact intreaga situatie a culturii
  … evreiesti ieri, azi si … eventual 🙁 MAINE !
  Ti-o spun ca evreu ! 🙁 SHALOM ! (nu-s toti evreii rau cum nu-s toti eroii lumii …morali ! 😐
  🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.