Ion Cristoiu și Andrei Marga, la „Tu ce zici?“

Super ediție marți a emisiunii „Tu ce zici?“.  Lupta politică din PNL, culisele acesteia, principalii actori și scenariile posibile au fost dezbătute de profesorul Andrei Marga și jurnalistul Ion Cristoiu.

 

Profesorul și jurnalistul, alături de realizatorii Cornel Nistorescu și Octavian Știreanu, au despicat firul în patru pe acest subiect mai ales că, „Lupta pentru conducerea PNL-ului poate avea consecințe enorme pentru țară“, după cum scria directorul cotidianul.ro în editorial.

Parțial, despre lupta din PNL a vorbit și fostul parlamentar liberal Aristotel Căncescu la ediția de luni a emisiunii Tu ce zici?

Emisiunea „Tu ce zici?“ este difuzată în fiecare zi de luni până joi, pe site-ul cotidianul.ro, pe FB sau pe canalul de youtube al publicației.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

8 Comentarii

  1. mafalda 17 mai 2021 at 21:05
    Batalia a inceput de mult si la origine nu este o batalie intre Citu si Orban ci intre seful statului si actualul sef al PNL. Totul a inceput o data cu deciziile gresite , voit sau nevoit luate inainte de alegerile parlamentare , decizii nonnecesare ce au facut ca PNL sa piarda alegerile parlamentare . Pretul platit de fostul premier (a pierdut functia de premier )este prea mic .Presedintele tarii nu a putut accepta (dupa numeroasele iesiri personale la TV- multiple conferinte de presa ) aceasta infringere provocata de acele bizare decizii, de moment ,luate de premierul din acele vremuri ,ce au facut ca un numar foarte mare dintre votantii PNL sa renunte la a se prezenta in alegeri .Singurul partid ce nu si-a facut targhetul (toate estimarile erau in sensul unui procent minim de 30 de puncte procentuale )a fost chiar partidul de suflet al presedintelui si numim PNL. In alegerile ce vor avea loc in luna septembrie , alegeri generale in PNL cistigatorul trebuie sa indeplineasca trei conditii esentiale fara de care nu are nici o sansa . Cistigatorul trebuie sa fie depozitarul functiei de premier , trebuie sa fie cel care are la dispozitie fondurile PNNR (ce trebuiesc aduse in tara )si nu in ultimul rind trebuie sa aiba acordul presedintelui tarii si al organizatilor de partid . Orban nu are cum cumula toate aceste nevoi si singurul care o poate face este actualul premier Citu .Intre timp organizatia din Cluj a redesenat decizia privind sustinerea actualului sef de partid si probabil si multe alte organizatii ce sau grabit a acorda un sprijin actualuli sef isi vor reconsidera decizia . Noul sef de partid(PNL) este astfel usor de ghicit .

  2. Partidul de suflet al președintelui, nu este pnl și nu va fi nici dacă aceștia ar scoate din siglă sintagma „Național”.
    Prin urmare, un președinte puternic în fruntea acestui partid „L-ar” deranja enorm iar adevărații liberali cam știu asta. La liberali, la fel ca și la social-democrați „trebuie” să câștige cam cel care are cele mai evidente „calități specifice” unui cal troian. „Cotele” fiind stabilite, trecem direct la pariuri!?

  3. Când îl vezi pe acest ignorant fanfaron de Fekete Tulipan (Jardan Durais etc.) îți vine să denunți liberalismul. Cum s-a putut prăsi asemenea făptură?

  4. @Liberalul:iar tu,Pocitanie, cand Mira,cand Ileana ? Astia-s oameni subtiri, de spirit, depasesc slaba ta interlegere cu mii de ani lumina..Ii asculti doar ca mai intelegi ceva din limba romana, in rest creierul tau refuza valoarea..

  5. Lasă-l pe ignorantul fanfaron Fekete Tulipan să vorbească un minut că te lămurești: vulgar, incoerent, informații de mahala. Halal!

  6. Doar Cristoiu putea sa spele un astfel de sifon politic tinut in formol: USACR, PCR, PNTCD, PNL, PSD.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.