ANI: Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mircea Pop, fost director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), a infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat actul adițional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect „extinderea cu 29 luni a contractului de consultanță pentru furnizarea serviciilor de proiectare și supervizare a lucrărilor de construcție a autostrăzii Arad-Timișoara-Lugoj și a Variantei de ocolire Arad”.

Actul adițional respectiv viza suplimentarea activității personalului consultantului, precum și suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182 euro fără TVA (de la 10.227.694 euro fără TVA la 12.183.876 euro fără TVA), în condițiile în care SC DP Consult SA avea calitatea de subconsultant pentru autostrada Arad-Timișoara și varianta de ocolire Arad.

Mircea Pop a deținut calitatea de acționar majoritar al SC DP Consult SA, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, și a obținut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate în valoare de 1.343.222 lei.

Conform ANI, deși la data de 14 iunie 2012, Mircea Pop a cesionat acțiunile pe care le deținea la SC DP Consult SA, în perioada deținerii funcției de director general în cadrul CNADNR, acesta avea obligația de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru SC DP Consult SA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.