Antonescu îi răspunde lui Ponta, care se întreba cine mai e liberal

Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a răspuns, vineri, premierului Victor Ponta, fără a-i pronunţa numele, la întrebarea despre cine mai este liberal în România.

Antonescu a spus, în conferinţa de presă în care a anunţat nominalizările PNL pentru funcţiile de miniştri, că vrea să îi răspundă cuiva care zilele trecute se întreba cine mai este astăzi liberal în România şi ce mai înseamnă liberalism.

Liderul PNL spus că a fi liberal înseamnă şi „să înţelegi lumea pe care o trăieşti ca pe o lume care are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni”.

„Cineva se întreba zilele trecute cine mai este exact liberal azi în România şi ce mai înseamnă liberalism şi doresc cu toată prietenia să dau în numele colegilor mei un răspuns exact: Noi, PNL, suntem un partid liberal, de dreapta, un partid în care activeaza foarte mulţi oameni care sunt şi vor fi mereu liberali. Nu am avut nicio pretenţie că toţi cei care sunt liberali în România sunt în partidul nostru. Noi suntem liberali şi nu avem niciun fel de confuzie în legătură cu acest lucru. Liberalismul înseamnă să porneşti de la ideea că cetăţenii unei ţări, chiar dacă se constituie şi funcţionează ca o naţiune, ca o comunitate, sunt întotdeauna indivizi ale căror drepturi trebuie tratate ca atare, apărate şi sportite. Liberali înseamnă să lucrăm cu şi pentru indivizi, nu cu gloate, nu cu mulţimi. A fi liberal înseamnă să înţelegi că lumea are nevoie de lideri puternici, ci nu de baroni. Liberal mai înseamnă să vrei să trăieşti şi să faci astfel încât să trăieşti într-un stat de drept în care instituţiile lucrează pentru individ”, a spus Crin Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.