Anunțul ANSVSA: 993 de focare de pestă porcină în 258 de localităţi!

Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 993 de focare. În alte 3 judeţe există doar cazuri la mistreţi, a transmis, vineri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit ANSVSA, vineri, PPA evoluează în 258 de localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 993 de focare, iar în alte 3 judeţe există doar cazuri la mistreţi. ”În total au fost eliminaţi 365.412 porci afectaţi de boală şi există 1.198 cazuri la mistreţi. În total au fost stinse 234 de focare”, a transmis ANSVSA.

Sursa citată a precizat că au fost despăgubiţi 8.558 de proprietari, valoarea totală a plăţilor fiind de 251.346.210 de lei. Prezenţa virusului PPA în ţara noastră a fost semnalată pentru prima oară pe 31 iulie 2017, în judeţul Satu-Mare. Evoluţia bolii este în permanentă monitorizată, prin examene clinice şi de laborator, iar zilnic se analizează situaţia existentă, se aplică măsuri şi se întreprind acţiuni în funcţie de circumstanţe.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar sau DSVSA judeţeană. Pentru a împiedica răspândirea bolii, toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condiţiile prevăzute de legislaţie.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Daca erau cormorani,se implica Daea, dar la porci il lasa pe porcarul din Teleorman!E mai priceput la suine..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.