Apel la schimbare de regim în Rusia, Putin pe lista țintelor militare

John Bolton, consilierul pentru Securitate al Casei Albe

John Bolton, fost consilier pentru Securitate al Casei Albe și fost ambasador al SUA la ONU, sugerează care este miza războiului din Ucraina – nu este vorba doar despre democrație, despre aderarea Ucrainei la NATO, despre eliberarea Crimeii, a Donbasului, a regiunilor Zaporojie și Herson. Miza este răsturnarea regimului Putin și instalarea unui regim pro-occidental.

Dacă Henry Kissinger socotea că urmașii lui Richard Nixon în Biroul Oval vor trebui să recurga la o strategie în oglindă și să se apropie de Rusia pentru a contrabalansa China, John Bolton merge mai departe. El sugerează că viitorul regim de la Moscova trebuie să se alinieze Vestului, inclusive prin aderarea la NATO, pentru a contracara cât mai viguros China.

Toate cele de mai sus sunt dezvoltate de Bolton într-un articol publicat de 19fortyfive, iar fostul consilier de Securitate al președintelui Donald Trump a fost și mai incisiv în cursul unei intervenții la postul CBS. Bolton a sugerat chiar că Vladimir Putin ar putea fi asasinat, fiind ”pe lista țintelor noastre în acest moment”.

”Este o țintă militară legitimă… trebuie să știe că este pe lista țintelor noastre în acest moment”, a spus Bolton. ”Dacă Putin autorizează folosirea armelor nucleare, atunci își semnează sinuciderea”.

”De ce atâta nervozitate?”, se întreabă Bolton, cu referire la reacțiile negative din presa americană după ce președintele Joe Biden, a făcut aluzie la o schimbare de regim in Rusia, imediat după invadarea Ucrainei. ”Nu există perspective pe termen lung pentru pace si securitate în Europa fără o schimbare de regim în Rusia. Rușii discută deja, cu discreție, despre asta, din motive evidente. Pentru SUA și alții, a pretinde că nu se discută despre asta va face mai mult rău decât bine”, scrie Bolton in articolul intitulat ”Putin trebuie să plece: este momentul pentru o schimbare de regim în Rusia”.

”Dincolo de victoriile militare ale Kievului, Vestul nu are o definiție comun acceptată a «victoriei»”, mai scrie Biden, o frază care seamănă perfect cu cea folosită de disidentul rus Alexei Navalnîi, într-un editorial trimis din închisoare, prin intermediul avocaților săi, pentru a fi publicat de The Washington Post exact în ziua în care Vladimir Putin semna pentru anexarea celor patru regiuni din Ucraina.

Disidenții sunt preferații lui John Bolton. ”Pentru a evita prelungirea pe termen nedefinit a războiului, trebuie să ne schimbăm calculele. Răspunsul ar putea fi sprijinirea disidenților ruși pentru a schimba regimul (…) Din moment ce Kremlinul ne acuză de decenii că vrem să subminăm regimul, de ce sa nu le întoarcem favoarea?”, scrie Bolton.

Fostul oficial american arată că unii dintre apropiații lui Putin se pot dovedi niște lideri mai răi decât actualul președinte. De aceea trebuie răsturnat întregul sistem. ”Nicio structură civilă existentă nu poate efectua schimbarea de regim, nici măcar Biroul Politic care l-a înlăturat pe Nikita Hrușciov după criza rachetelor din Cuba. Întregul sistem trebuie să plece”, scrie Bolton.

Iar John Bolton are și rețeta schimbării de regim, o rețetă aplicată, spune el, în țările in lumea a treia. ”În toate regimurile autoritare există dezacorduri și animozități, iar disidenții le pot exploata, dacă se concentrează asupra lor. Imaginea lui Elțîn stând pe tanc, în 1991, ilustra fracturarea clasei conducătoare din URSS. Odată ce se clatină coerență și solidaritatea regimului, schimbarea devine posibilă. În armata rusă, în serviciile secrete ruse, în ministerele de forță este cu siguranță furie și frustrare față de prestația Moscovei înainte și în timpul invaziei în Ucraina. Ca în multe lovituri de stat din lumea a treia, conducerea mișcării de schimbare a regimului nu va veni de la generalii de patru stele și înalții oficiali, care sunt prea implicați în regimul Putin. Nu va veni nici din rândul birocraților de la nivelurile inferioare. Va veni de la colonei și generalii de o stea, de la corespondenții lor din structurile civile, aici conspiratorii își pot asuma conducerea. Aceștia sunt oficialii pe care disidenții trebuie să-i identifice, să-i convingă să susțină și să faciliteze schimbarea de regim. Desigur, rezultatul dorit nu este un guvern militar, ci o autoritate de tranziție care să asigure conducerea până la adoptarea unei noi constituții”, scrie Bolton.

”Este foarte important sprijinul financiar, mai ales având în vedere condițiile economice din Rusia, însă acest sprijin nu trebuie să fie unul mare. Ceea ce Washingtonul va spune public despre schimbarea de regim trebuie să fie atent coordonat cu disidenții și cu aliații SUA. Va fi dificil să menținem acoperirea acțiunilor noastre, însă nu trebuie să vorbim cu voce tare despre ele”.

”Unii spun că implicarea străinilor îi va compromite pe disidenții ruși și îi va permite lui Putin să își mobilizeze propaganda. Răspunsul meu este că Putin face deja asta, că va continua să o facă indiferent de acțiunile noastre. Cel mai probabil, disidenții ruși vor face o analiză cost-beneficii și vor considera că sprijinul nostru este mai important decât retorica anti-americană a lui Putin. Rușii au auzit mult timp această retorică.

Obiectivul strategic evident este ca Rusia să se alinieze cu Vestul, să îndeplinească condițiile pentru a adera la NATO, așa cum am sperat după căderea URSS. Unii ar putea fi nemulțumiți de această nouă Rusie. China nu va privi cu ochi buni căderea unui regim care este vioara a doua în alianțele Beijingului, dacă nu chiar un satelit al Chinei. Nu trebuie eliminată ipoteza susținerii militare chineze pentru Putin.

Ideea schimbării de regim in Rusia poate să sperie, dar obiectivul Americii de a avea o Europă pașnică și sigură, un obiectiv urmărit episodic vreme de un secol, rămâne fundamental pentru interesele noastre naționale. Nu este momentul să fim timizi”, încheie Bolton.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6

57 de Comentarii

 1. Americanii au revenit la epoca în care urmăreau sa-l otrăvească pe Fidel Castro, l-au asasinat pe Salvador Allende în Palatul Prezidențial, au trimis Puscașii Marini în Nicaragua după Noriega (omul lor) șamd.
  Degeaba SALIVAȚI ABUNDENT după bogățiile Rusiei, epoca Bețivului Elțîn a trecut …?

 2. „Miza este răsturnarea regimului Putin și instalarea unui regim pro-occidental” … după care, acapararea de către SUA a bogățiilor naturale enorme ale Rusiei !

 3. Miza este răsturnarea regimului Putin și instalarea unui regim pro-occidental ne spune domnul John Bolton. Intrebarea mea ar fi daca sa dovedit pana la ora actuala ca oamenii ar avea o viata mai buna intr-un regim occidental, de se tot insista pt. instalarea unui regim pro-occidental ? Nici cealalata grije pe care o are domnul asta John Bolton, consilierul pentru Securitate al Casei Albe, de a rasturna regimul lui Putin nu mi se pare in ordine. De cind pana cind cineva are puterea sa rastoarne regimurile politice ale altor tari din lume ? Sint americanii stapanii intregi lumi si trebue ca totul sa functioneze dupa cum vor ei si noi inca nu stim ? Poate pana la urma vom auzii ca NATO va avea pretentie se se intinda pana la granitele Chinei sau chiar mai departe pt. ca asa vor muschii lor,sa aibe grije de linistea si securitatea populatiei intregului glob pamantesc.

 4. „Miza este răsturnarea regimului Putin și instalarea unui regim pro-occidental.”
  Nu este o noutate. Zdrente ca Gorbaciov sau un Eltin (la americani asa rebuturi niciodata n-au fost si nu vor ajunge la conducere) care ptr o lauda sau o vodca sa de-a resursele Rusiei pe mainile firmelor americane (occidentale) este visul niciodata ascuns al occidentului. Problema este intradevar Putin, el vrea sa le exporte pe bani spre profitul rusilor, nu al occidentului. De si eu cred ca rusii, institutiile de forta (exact ca in SUA) nu vor accepta inca o data tradatori in fruntea Rusiei.

 5. adica americanii sint mari iubitori de pace…pai atunci unde si-ar folosi armamentul vechi care apoi sa fie inlocuit cu altul dind astfel satisfactie complexului militar? miza razboului printre altele sint si monsanto si stapinul lui biden si bolton si alte vise ascunse dar nerostite…

  obiectivul americii, mai exact al stapinilor americii nu este deloc o europa pasnica ci o europa care raspunde la comenzi. o europa pasnica ar fi insemnat o europa de la atlantic la pacific insa sua a facut tot posibilul ca asta sa nu se intimple pentru ca s-ar fi tranfsormat intr-o putere regionala si nu ar mai fi putut controla nimic.

  asa ca draga bolton lasa vrajeala ieftina pentru ca in final esti un alt ipocrit care da glas comenzilor venite de la stapani. fara voi si altii care se considera mari puteri viata ar fi o fericire pe aceasta planeta pentru ca exista tot ceea ce e necesar pentru asta.

 6. Adica Ukraina nu mai are caramida pe caramida ca sa cada Putin de la conducere ? Unde-i gasiti pe astia cu dementa senila sa-i citati ?

 7. Da` o schimbare de regim in America n-ar fi buna? Sa dispara editat, cu democratii lui perciunati si sa vina o echipa normala la cap? SUA sa mai stea si dracului acasa la ea!

 8. Păi mă intreb de ar zice la fel un rus, sau hai un chinez,..sau chiar un arab,.Cum ar sări ca arși lichelele și globaliștii, a căror sculă este editat uituc, .Să zici din astea e echivalent cu o declarație de război,. la fel de faci terorist un stat, altu decât cel cu mascarada 9/11,.

 9. Bolton este …, sau se preface?
  Din cate stiu, Trump l-a schimbat, dar t a fost demisie! )))
  Citez finalul, excelent pentru eliminarea oricaror indoieli ! 😉

  „Ideea schimbării de regim in !!!Rusia!!! poate să sperie, dar obiectivul Americii de a avea o Europă pașnică și sigură, un obiectiv urmărit episodic vreme de un secol, rămâne fundamental pentru interesele noastre naționale. Nu este momentul să fim timizi”, încheie Bolton.
  Cuvantul „Rusia” se poate inlocui cu numele oricarei tari care NU are baze militare americane pe teritoriul ei, iar „Europa” se poate inlocui cu „Intreaga planeta”,.., „intregul univers cunoscut” samd.
  Acum serios, pana si Jelenski e mai bun la propaganda!
  A ha ha ha …
  Ps.
  Mai clar de atat nu se poate!

 10. Bolton cade in debilism cu aceste peroratii de mahala.Vrand sa se exprime diplomatic s-a oprit cu un pas in a enumera etapele pe care le sugereaza.Etapa dorita cu adevarat de US nu e schimbarea lui Putin ci subjugarea Rusiei prin asa zisa aliniere asa cum US a facut cu toate tarile prietene.De fapt gazul rusesc e marea problema .Sa ne inchipuim ca US controleaza resursele rusesti.Atunci sa vezi lumea condusa „dupa reguli”,cum se exprima Biden.Asteroidul din calea US e prea mare pentru a putea fi manipulat ca o pietricica de acvariu.Evident ca pentru asta US si toate cadrele lansate de Departamentul de Stat au nevoie de tot globul de data aceasta.Daca pana acum in toate razboaiele s-au folosit de cate un fraier ca UK acum US e constienta ca are nevoie de o larga coalitie pentru a putea crea probleme.De aceea Putin i-a avertizat, pe toti doritorii de aventuri in epoca de piatra, cu arma nucleara.Nu cred ca cineva dintre nebunii planetei care conduc tari vor impinge lucrurile pana acolo.Biden ,dupa cum bea cafeaua,oscileaza intre a-l numi pe Putin cand rational cand criminal.Asta dovedeste ca nu controleaza situatia.Disperarea de a alimenta cu arme Ucraina se inscrie in aceasta logica.Bolton ramane un fost.

 11. Vanatorul de javelini – De acord cu opinia D-vs. americanii ar trebuii sa mai stea si acasa la ei si sa lase in pace intreaga planeta !

 12. Ajunge Bolton, ati batjocorit Irakul (Husein) in razboi cu Iranul, au murit milioane l-ati folosit pe patriotul Ceausescu ,acum folositi NATO ,armata plătită de tolomaci,ajunge gașcă USA,romani ajunge!Serbia bombardata cu uraniu ,pomii in Gorj au ramas fără frunze in septembrie

 13. Daca pun laba americanii pe Putina, streangul il asteapta, ca pe Saddam.
  Nu-i mare branza sa fie debarcat de ai lui, sa-l faca pachet si sa-l dea americanilor, in urma vreunei intelegeri sau schimb.
  Este si teama lui, de aceea sta pitit in buncare secrete din Siberia si isi trimite dublurile……[Rumburak]

 14. Nu inteleg de ce e atat de citat uliul asta rau, criminal de razboi.
  Il stim, stim ce vrea, numai sa poata si gata, ce atata tevatura cu un editat si bolnav.

 15. Bolton se compromisese deja, motiv pentru a si fost înlaturat de Trump, în ideea ca individul s-aiba o batrânete pasnica, nu parazitata psihic. Pacat ca se da înca-n spectacol. Figura printre durii Partidului Republican, care n-au aflat ca pentru Trump ideea însasi a unor lovituri de stat nu intra-n arsenalul rezolvarii unor conflicte. Ori, daca lui Bolton nu-i convine ca SUA pierd, si extrem de grav, confruntarea politico-economica opunându-i Rusiei, îl priveste. Ca, însa, se mai si exprima public, bietul bolnav, e grav. Asta, însa, n-o sa opreasca nici SUA, nici UE, deja izolate, de-a mai conta numai ca puteri regionale, fara nici un fel de rezonanta internationala. N-o sa opreasca, altfel spunând, nici caderea $, nici a euro. Nici macar salutare, umbra nu veche, ci parazitara, toxica, Bolton draga!

 16. Retragerea NATO la linia Berlin a fost cerinta formulata in scris de Putin pentru a fi Pace….Desfiintarea NATO ar opri a doua zi razboiul din Ucraina, Rusia s – ar retrage si din Crimeea……. Nu trebuie uitat nicio clipa ca Razboiul a fost provocat de expansiunea NATO din ultimii ani….

 17. Acest Bolton este DEMENT…adica distrugi Ukraina, mor mii de ukrani si rusi, numai s aiti pui tu SUA un alt Eltin la putere in Kremlin?
  Cu ce dreak a derankjat Rusia din 1990 pana acum Occidentul? A, da …nu au putut americanii pune mana pe bogatiile Rusiei…o crima in ochii lui Bolton!!

  Acum au si o mare problema – 25% din uraniul imbogatit necesar centralelor americane provin din Rusia…Ei, s-ar putea ca rusiii sa spuna PAS!!! daca pun un alt Eltin la conducere pun mana pe sursa de uraniu pe gratis si o declara proprietate americana…la fel si Gazproomul…si minele de litiu si nichel…

  Cea mai mare VINA Rusiei este BOGATIA ei, la care hulpava SUA ravneste!!!

  sa imi spuna si mie americanii ce au facut rusi gresit fara de Occident?

 18. Să recunoşti public că intenția generală a unora este aceea de a răsturna regimuri politice şi nu numai, mizând pe laşii şi trădătorii acelui regim, nu este semn de normalitate. A aşeza țări deținătoare de armament nuclear în rândul celor din lumea a treia, este semn de psihopatie nu de gândire strategică. Toți cei care se află în fruntea acestei mişcări războinice, aparent inteligente, probabil au nevoie de tratament psihiatric. Când te lauzi cu asemenea intenții ar trebui să înțelegi că nici ceilalți nu au stat, nu stau şi mai mult ca sigur, nu vor sta cu mâinile în sân aşa încât, măcar nu te mai lăuzi dacă tot nu ai înțeles că este contraindicat să gândeşti un astfel de plan. Nu mai spun să-l pui în practică. Dacă acesta era sau este planul pentru care atâtea state au luat poziţie de drepți spre „Slava Ucrainei”, atunci e ca şi deconspirat, total compromis şi spre binele tuturor, e bine că se întâmplă astfel. Dacă l-ar fi făcut public mai devreme, probabil mulți s-ar fi dat deoparte de la început. Nu s-au gândit oare, că schimbări de regimuri politice pot avea loc şi în mod natural sau după aceeaşi rețetă şi în rândul aşa-zişilor aliați? Probabil că nu. Suntem martorii, protagoniştii şi foarte posibil, victime sigure ale unui plan de-a dreptul diabolic, ucigaş, cu mari şanse de a deveni sinucigaş. Oprițivă cât incă mai aveți creier în cap şi puneți-l să gândească! Nu-i schimbați locul, rolul şi scopul pentru care a fost creat. Până una alta, „fără minte” îmi pot permite să fiu doar eu dar nu şi fără cap.

 19. „Din moment ce Kremlinul ne acuză de decenii că vrem să subminăm regimul, de ce sa nu le întoarcem favoarea?”, scrie Bolton” !!! Mare imbecil acest John Bolton, si mare lepra cu porniri criminale ! Pina si tizul sau, Michael Bolton (cel care acum vreo 30 de ani facea doamnele sa lesine) cred ca e mai inteligent ! Pai ba bovina cu pretentii de bizon, rusii v-au invinuit tocmai de asta, ca incercati sa destabilizati Rusia si sa aduceti la putere vreo sluga alcoolica precum Eltsin, care sa va sprijine la jefuirea tarii, nicidecum „favoruri” din astea cu asasinari de presedinti legitim alesi ! Da’ ma rog, in tara cu dementi si serial killer la fiecare colt de strada, nimic nu ma mai mira …

 20. Moromete Un presedinte care si-a mobilizat poporul in loc sa fuga ca lasul celalat in Rusia merita sa traiasca si a devenit erou. Putin este lasul care ataca civili,soldatii lui jefuiesc ,violeaza si tortureaza. Asa actoras cum il cred unii si-a jucat rolul vietii. Salvarea tarii de invadatori.Si va reusi. Restul,sunt narative de prost gust din TeroRusia lui Putin. Nu va convine democratia,libertatea si capitalismul? Mergeti in Rusia tovarasi si nu va mai ofuscati atata. Nu de alta dar crapati naibii de oftica.

 21. Pare ca e metoda impecabila folosita inclusiv in irak, doar in siria nu a functionat: intai va ajutam cu absolut tot ce trebuie, apoi va anihilam capul coordonator al vostru sa ramana haos total, vezi afganistanul, irak-ul,+, pentru orice actiuni.

 22. Domnul Bolton e cumva republican? Atunci da, e de înțeles atitudinea domniei sale.

 23. Ești un ratat sau postac platit altfel nu ai uita bombele cu napalm din Vietnam,milioanele de civili in Iran folosind Irakul ,Serbia ,Libia si ce s-a întâmplat in Taiwan pana-n 1975 cu prietenul USA Cracanatule

 24. @ 19:00
  Acelasi lucru e valabil si pentru tine.. Du-te in america. Cine are o alta opinie decit progresisii automat e cu putin si sa mearga in rusia.. Bai panarame indobitocite mai mereti drac cu sorosh si america voastra… Dupa 30 de ani de democrtie romanul e mai prost, mai sarac. Asta le place la americani… Mai greu sa obtina asa ceva in rusia..

 25. Bolton este un obscur cuvintator de basme! Arunca cu laturi doar doar aude vreun fraier! Bai Gica , rusii nu sunt un popor de strinsura ca voi! Au o istorie si o cultura in spate! Nu sunt facuti din consum de droguri! Voi cu istoria voastra abia inceputa si cu sistemul sclavagist nu aveti viitor! Voi va asasinati presedintii, aruncati cu bombe atomice, distrugeti tari si popoare! Cine dracu sa va urmeze? 820 de baze militare in toata lumea, 9 servicii de sanchi securitate! Voi sunteti raul acestei lumi! Un sictir printre dinti!

 26. pt toti milogii in frunte cu neamtu ciuca si tot gunoiul de conduce romania …acest individ bolton este aliatul romaniei …atit doar ca el este oeste ocean iar viu milogilor sinteti vecini cu putin…aliatii nostri n-au ezitat sa-si insceneze atacuri impotriva propriilor cetateni si sa-i asasineze cu premeditare sa porneasca razboaie pentru israel ….uss liberty in 1967 si 11 sept 2001…

 27. @ un crăcănat 19:00
  Dă un exemplu personal:
  Sus pe trotinetă și ia-o spre Zaporojie (orașul), unde rușii au ELIBERAT vreo 160 de locuri în Legiunea Străină urkană, acum 2-3 zile.
  Cu o rachetă din alea cu cip din mașina de spălat rufe, băgată pe fereastră…?

 28. Exact domnule Moromete, mascariciul cu banda lui trebuie sa dispara! Iar Bolton este un bou idiot, Trump l-a dat afara pentru ca era adeptul razboiului cu orife pret! Iar cind vorbeste despre un lider ” pro-occidental ” Bolton se gindeste la alt mascarici , la Navalniisau la un alt trepadus globalist ca acest bou!

 29. @un cracnat = ratat/

  Ma editat util, nu mai imprastia minciuni.
  Putin a fost ales si este suatinut de rusi.
  Ce ar fi sa iasa vreun politician rus si sa declare ca trebuie sa organizeze un complot sa il ucida pe Joe Biden, ca e o tinta legitima pentru ca a provocat cu gaska Nuland-Kagan-Blinken acest razboi?

  Cum ti-ai mai zmulge parul din cap si te-ai jelui….

  De unde stii ca soldatii rusi violeaza, jefuiesc si tortureaza?

  Astea erau metodele batalionului Azov sau Aidar.
  daca un soldat rus face asa ceva il mananca Siberia, pe nazistii ukrani ii primesc congresmenii americani cu mare fast…

  mai nou Bataluionul Azov, care era trevut pe lista organizatiilor teroriste, a fost primit cu mare fast in Congresul american si li s-a promis chiar si modificarea legii care ii include intre organizatiile teroriste. Ce conteaza ce au spsu despre ei organizatiile internationale, acum sunt IDIOTII UTILI ai SUA, ei si organizatiile banderiste, care isi fac veacul prin SUA!!!

 30. Psychopathul asta a spus ce stia toata lumea, mai putin ukropii care cu seninatate ligofrena afirma ca rusii i-au atacat fara nici un motiv.

 31. Ma amuza maxim toti luptatorii astia antirusi care combat din fata ecranului. Baieti, mergeti si luptati cu arma in mana daca aveti cojones, ca e inutil sa injuri anonim, nu-l ajuta cu nimic pe iubitul vostru zdrelenschi. Sunt locuri destule pe front, va da arme, va plateste bine, ce mai asteptati? Daca tot aveti un ideal, mergeti si luptati pe bune pentru el, altfel sunteti doar niste bieti panglicari, niste armchair warriors.

 32. Asta e psihopatul american, fost si sef al CIA, care se lauda la TV cum SUA s-a implicat in schimbari de conduceri democratic alese, care era in functie cand spionau intreaga conducere politica a europei, care a facut tot posibilul sa-l aresteze si extradeze pe Assange pentru ca a facut publice crimele de razboi ale SUA… omul a recunoscut tot la TV ca au incercat sa-l asasineze pe Maduro in Venezuela. „Licuriciul democratiei”… ei care mint cu nerusinare ca nu se implica in politica interna a altor state in declaratii la ONU si de la Casa Alba si Departamentul de Stat, in timp ce faptele dovedesc contrariul

 33. acel BOLTON pare a fi bolnav mintal. L’am vazut vorbind in direct de mai multe ori. Sigur, porcul e rupt de realitate

 34. Pt cracanatul de ani sus , cu teoria „mergeti voi in Rusia”. Bai Cracanatule! Noi ramanem, ca asta e tara noastra…dar te trimtem pe tine in Rusia, la reciclare. Ca de, cu de astia de-alde tine ne-am pierdut independenta si numai contam in nici un domeniu.

 35. Omorarea cuiva, inlaturarea de la conducere prin lovitura de stat a ajuns tema de discutie in media ? Si media tace complice ? Aruncarea in aer cu o bomba exploziva plasata sub scaunul masinii a unei femei, a unei ziariste pentru ce a gandit si/sau ce a exprimat pe gura depaseste orice stat criminal. Dar mai vine pe forum un ciangau betiv si sustine actiunea facand legitim un act terorist si o intreaga redactie nu opreste publicarea lui facand sa para ca il vede pe ciangau purtatorui ei de cuvant in timp ce in majoritatea articolelor scriese gazetarii isi ascund identitatea, sa nu-si faca familia de rusine ? Treziti-va din somnul cel de moarte !

 36. Ma uit ca se arunca insulte si intr-o parte si in cealalta. Daca te iei dupa ce spune Bolton, USA ar vrea prosperitatea UE. Realitatea este ca liderii americani au nevoie de natiuni ingenunchiate, nu care sa li se impotriveasca. Planul cu Ucraina, loveste mai multi iepuri dintr-o lovitura, taierea prosperitatii in Europa, dependenta economica si militara de vecinii de peste ocean, scapa contra cost de armamentul uzat fizic si moral. Cu cat razboiul dureaza mai mult, cu atat distrugerile materiale si pagubele Rusiei cresc, celorlalte puteri emergente li se da de inteles ca li se poate intampla si lor. Problema este ca doar gasca occidentala sustine america, Asia, Africa, America de sus si lumea araba, au alt punct de vedere. In 2 saptamani OPEC reduce productia cu 2 procente, palma e pe obraz american sau rus. Judecati voi. Daca Occidentul ingenuncheaza Rusia, comunismul va inlocui forma actuala de capitalism, cei bogati vor controla tot, iar proletariilor li se va servi paine si circ

 37. „Navalni” are dreptul de Watapp??? Variantă, de scenă! Și cu IQ=0,00000, dacă am fi fost născuți, tot era greu de crezut! Lista este lungă! Și îngustă, pe linia moștenitorilor cu stânga pur, imperial! Rămâne pe altă dată! Și mai terminați cu fumigenele: sunt plictisitoare!

 38. Babacul asta abureste pentru a evita adevarul. Vine cu povesti pentru cei pe mintea useristilor nostri. Miza razboiului este insusirea tuturor bogatiilor Rusiei. Rusia este cea mai bogata tara din lume, in felul acesta americanii ar scapa de viitoare povara de a le da de la ei europenilor aliati si in plus si-ar trage si ei pe gratis partea leului.

 39. Scurt pe 2: Bolton ăsta a fost născut de măsa (tot respectul) vițel, a trecut cu succes la faza de bou, acum e în trecere la faza măgar și o va mierli pe post de sconcs din ăla puturos, de nici dracu nu va vrea să aibă de a face cu el. Noroc cu Zele care îl va lua la el în dormitor că prea seamănă mustața ăstuia cu cea a lu Taras Bulba și în plus, cu mirosul lui, va ține departe comandoul lui Putin.Aferim.

  Comentează
  cea a lu Taras Bulba, plus că mirosul ăluia va ține departe comandoul lu Putin.

 40. Taras Bulba ăsta american a fost născut de măsa (respect) vițel, a ajuns apoi la tinerețe bou iar acuma trece prin faza măgar. Sigur o va mierli ca sconcs, ăla de pute așa de rău că nici dracu nu va vrea să-l îngroape. Hopa, sare Zele care și-l va pune în dormitor pe post de body gard post-mortem, nu de alta dar nici un comandou de al lu Putin nu va îndrăzni să se apropie. Aferim.

 41. „mishteaux (1/1000) spune:
  10 OCTOMBRIE 2022 LA 0:56
  „mishteaux (1/1000) spune:
  10 OCTOMBRIE 2022 LA 0:56
  „Nemuriciu spune:
  9 OCTOMBRIE 2022 LA 20:42
  @Ceva nu se leagă”

  OK ? vad ca va chiar intereseaza !
  Ce-ati spune daca in autoturismul in tandem cu camionul
  (despre care se spune c-a explodat ? ! NU CAMIONUL a fost cel „vinovat” ? ) … BLA-BLA-BLA”

  https://romania.postsen.com/news/102163/The-explosion-on-the-Kerch-Bridge-killed-a-Moscow-judge-who-was-supposed-to-give-a-sentence-for-Kadyrov's-daughter.html

  STRANIE COINCIDENTA … n-asa ?
  Pentru unul cu IQ>145 prea batea la ochi 😉 inca din 10.oct.2022 😉 inainte de-a deveni oficiala moartea magistratului 😉 , autoturismul tandem cu camionul cica … 😉 … explodat ?
  desi se spune ca i el era: „Sergei Maslov, a judge at the Arbitration Court in Moscow, involved in judging a trial against the daughter of the Chechen leader, Ramzan Kadîrov.” 😉
  HEHEHE ? !
  Se poate sa fi explodat altceva ?
  TOTUSI alt coincidenta … tren cu combustibili + autoturism cu judecatorul ficei lui Kadarov TANDEM (conditie pre-definita) + camionul de alibii …toate la un loc si-un timp … al exploziei e cam mult n-asa ?
  Ce putem elimina rational daca avem IQ>145 ?
  = doar CAMIONUL ! … celellte 2-oua constat c-au fost necesare !

  🙂 mishteaux le doar nimereste … din timp …UTIL ! (cui?) 😀

 42. Ceea ce nu intelege imbecilul asta este ca, daca incep sa se foloseasca armele nucleare, prea putini mai au scapare…
  Cu discursurile astea belicoase, raman foarte putine sanse de pace.
  Cand intretii un razboi, inseamna ca nu vrei pace.
  SUA, NATO(tot SUA), Marea Britanie, Franta, Canada, Germania, Cehia, Polonia, etc. prin trimiterea de bani, arme, munitie, tehnica militara si trupe deghizate in mercenari intretin razboiul din Ucraina.
  Daca nu ar fi facut asta, pacea era demult negociata…, pentru ca Ucraina nu ar fi avut alternativa decat negocierile de pace.

 43. Acest expirat putregai amerlican care fac propaganda poponarilor ,drogurilor si crimelor si provoaca razboaie intre tari in interesul Diavolului pedofil si transgender nesatul pe care omenirea nu i mai baga in seama Se pisa BRICS pe NATO

 44. Iara se exporta democratia. Asa, americaneste, prin asasinate. Rusii deocamdata nu au nimic cu China, dar nea Bolton doreste ca ei sa se alature Americii impotriva Chinei. Pentru ca asta este interesul Americii. A, ca din cauza asta vor suferii sute de milioane de oameni, pe cine naiba intereseaza?

 45. Din păcate, cat timp traieste Putin, acest conflict nu mai are alta cale decât continua escaladare. Cat timp trăiește Putin.Dupa care mai discutam.Poate va fi mai rau,nu stim.Lupta se da pe teren.Acolo se decide.Eu cred ca rusii vor pierde si inca rau de tot.Putere de mana a 7-a.Suna prea optimist?Fie atunci:de mana a 15-a.Mai rau nu cobor.Va las,postaci,ca si mine, vrednici,…se incalzaste ciorba pe aragaz.Da in clocot.Daca muncim mai trebuie sa si mancam.Cu drag,Ghita din Marghita.

 46. Asta are si varsta si gandirea unui bun presedinte al RO. Bosorogii salveaza Romania de tineretul inteligent.

 47. Alo, Simeria! Dobitocul asta are proprietatea cuvintelor? Mascariciul asta crede ca are de a face cu Irakul sau Libia sau Siria? In momentul in care (ipotetic vorbind) Putin ar fi asasinat, in secunda imediat urmatoare s-ar trezi in curte cu rachete nucleare. De fapt nu ma mira ca Trump l-a inlaturat pe acest viteaz de carton din functia pe care o detinea.

 48. on …redacted .,..morris clayton show s-a difuzat un interviu cu un al quaida prins de rusi in ucraina finantat de nato si sua…acesta era din siria unde luptaqse impotriva lui assad…freedom fighters..pt democratie buineinteles…jidanu helvig cica vrea sa porneasca o operatiune antiterorista….hahahaha

 49. si totusi…din prostie sau mai degraba intentionat bolton asta da o lovitura napraznica administriei biden…din cele spuse de el ,reiese clar ca ,de fapt ,pe americani ii doare in cot de ucraina si tot narativul lor e praf in ochi…scopul implicarii e atingerea obiectivului lor si implicit a interesului lor: aducera rusiei sub comanda lor printr-o conducere marioneta…ba mai si dezvaluie ,,tintele”rusesti care ar urma sa fie atrase in aceasta lovitura de stat…nu cumva e o atentionare pentru putin:,,in zona asta trebuie sa casti ochii!”

 50. In 2002, se spune că Bolton a zburat în Europa pentru a cere demisia brazilianului José Bustani , șeful Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), și a orchestrat înlăturarea sa la o sesiune specială a organizației. Bustani a fost considerat a fi un obstacol în crearea cauzei pentru invazia Irakului. Cel mai înalt tribunal administrativ al Națiunilor Unite a condamnat ulterior acțiunea ca fiind o „încălcare inacceptabilă” a principiilor care protejează funcționarii publici internaționali. Bustani fusese reales în unanimitate pentru un mandat de patru ani – cu sprijin puternic al SUA – în mai 2000, iar în 2001 a fost lăudat pentru conducerea sa de Colin Powell . Potrivit lui Bustani, John Bolton a cerut să demisioneze în 24 de ore, adăugând: „Știm unde sunt copiii tăi”.

  Deci asta e omul, daca poate fi numit om!!!

 51. Schimbarea de regim trebuie sa aiba loc in SUA. SUA trebuie sa se elibereze de sub dictatura satanistilor sionisti, sa nationalizeze Federal Rezerve si toate bancile apartinand sionistilor. Sa aresteze toata ologarhia sionista si sa le confiste averile care sa intre in proprietatea statului american. Lui Putin si Rusiei trebuie sa li se aduca multumiri pentru curajul cu care au infruntat planurkle.asasine ale marii resetari.

 52. Spune escrocul ca yankeii vor o ‘Europa pasnica si sigura…pt interesul nostru national’ , adica la cheremul lor , la dispozitia lor . De ce n-or sta naibii acasa la ei si sa traiasca bine si tot se baga si ațâță pe unii contra altora , fac numai nenorociri si omoara oameni pe unde se duc . Au umplut pamantul cu baze militare (cca 800). Cat vor fi , vor purta povara masacrarii indienilor si sclavagismul negrilor , mai bine s-ar pocai pt tot ce au facut , in loc sa persiste in rele . Bogatia imensa i-a stricat la cap ! Exista si o justitie divina , sa nu uitam !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.