Reci sau la temperatura camerei, antreurile pe care vi le propunem astăzi au o denumire ușor neobișnuită: Limba soacrei. De ce se numesc așa și care este rețeta lor, aflați din rândurile de mai jos:
Ingrediente pentru două porții
Dovlecel 1 bucată
rosii 1 bucată
ouă de găină 1 bucată
usturoi după gust (functie de cât de afurisită e soacra dvs)
1 cuișoare
maioneză după gust
făină
brânză 60 g
Mod de preparare
Tăiați dovlecelul în felii – cu cât este mai subțire, cu atât mai bine. Presărați cu sare și lăsați 5 minute. Apoi, ștergeți cu un șervețel pentru a îndepărta lichidul.
Bate oul. Înmuiați mai întâi felia de dovlecel în ou, apoi în făină. Prăjiți într-o tigaie (cu puțin ulei de floarea soarelui) până se rumenesc.
Dați brânza pe o răzătoare grosieră. Amestecați cu maioneză și usturoi ras fin. Mai mult usturoi, dacă vreți să vă ia gura foc, mai puțin, dacă nu sunteți mari fani. Tăiați roșia în felii. Ungeți feliile de dovlecel cu amestecul de brânză, adăugați o felie de roșie și rulați-le.
Rulourile pot fi consumate imediat sau după ce au stat o vreme la frigider ca să se răcească.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Unii nutriționiști consideră marmelada cel mai sănătos desert, așa că de ce nu ați încerca să o preparați pentru copiii dvs? Mai ales că e și hrănitoare […]
Dacă nu mai știi ce să mănânci, ai nevoie de ceva rapid și relativ ușor, mâncarea de vinete după rețeta armenească poate fi o (…) […]
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.