Arestare de răsunet, urmată de eliberare

Fosta şefă a guvernului scoţian Nicola Sturgeon a fost arestată în cadrul unei anchete cu privire la finanţele formaţiunii sale politice, Partidul Naţional Scoţian (SNP), anunță agențiile de presă internaționale.

UPDATE Nicola Sturgeon a fost eliberată fără acuzaţii, în aşteptarea cercetărilor suplimentare, relatează bbc.com.

Potrivit sursei citate, după ce a fost chestionată de poliţie, ea a fost eliberată la ora locală 17.24.

Poliţia a anunţat că un raport va fi trimis Oficiului Coroanei şi Serviciului Fiscal al Procurorului.

Poliţiştii au putut să o interogheze pe Sturgeon cel mult 12 ore înainte de a decide dacă o pun sub acuzare sau o eliberează în timp ce se fac cercetări suplimentare. Un suspect eliberat în aşteptarea unor cercetări suplimentare poate fi arestat din nou la o dată ulterioară.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Nicola Sturgeon a precizat că este nevinovată. “A mă afla în situaţia de astăzi, când sunt sigură că nu am comis niciun delict, este un şoc şi mă afectează profund… N-aş face niciodată nimic care să facă rău SNP sau ţării. Ştiu că fără îndoială sunt nevinovată”.

Poliţia scoţiană a indicat că „duminică, 11 iunie, o femeie în vârstă de 52 de ani a fost arestată ca suspect în legătură cu o anchetă ce are loc asupra finanţelor SNP”.

Soţul ei, Peter Murrell, a fost şi el reţinut timp de câteva ore la începutul lui aprilie în cadrul acestei anchete, împreună cu „trezorierul” SNP din acel moment, Colin Beattie. Amândoi au fost eliberaţi fără a fi puşi sub acuzare.

Poliţia a mai anunţat că au avut loc percheziţii la o serie de proprietăţi, inclusiv la locuinţa celor doi soţi, precum şi la sediul SNP din Edinburgh.

Ancheta vizează soarta a peste 600.000 de lire sterline strânşi de susţinătorii independenţei Scoţiei în 2017.

După opt ani la conducerea Scoţiei şi 15 ani în funcţii de răspundere în executivul local, Nicola Sturgeon şi-a anunţat demisia la jumătatea lunii februarie, spre surprinderea generală, explicând că nu mai are energie. Retragerea liderei carismatice, aflată în prim-planul mişcării secesioniste, a slăbit partidul, ieşit divizat din campania internă, care a dus la numirea ca premier a lui Humza Yousaf.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

15 Comentarii

 1. E clar. Creștinii trebuie să cam părăsim Europa și să căutăm, să pornim spre alte meleaguri spre viețuire.

 2. La conducerea scotienilor fost numit Humza Yousaf, scoțian get beget din tata’n fiu. O coincidență fericită de-a dreptul

 3. Humza Yousaf asta cred ca are o mare dilema zilnic, de dimineata cind pleaca la serviciu : „Sa pun kilt-ul scotian sau sa imbrac burka ? Mai bine burka, ca nu sint epilat !” …

 4. Independentismul trebuie sanctionat sever!Dar spiritul lui William Wallace ramane viu!

 5. Nici îndoială că angleterii se răzbună…penibil de tot…

 6. Aşa trebuie procedat cu cei care militează pentru separatism pe criterii etnice.

 7. Mai vreti democratie? Au indraznit scotienii sa ceara independenta! Si…i-au gasit ceva la dosar Nicolei . Unde sunteti mai democratilor? Cand infiintam Institutul pt.studierea arhivelor ” Democratiei” sa aflam marile nedreptati ale acestor nazisti.

 8. Interesant este că doamna e una din vedetele lui Rockfella, înfocată susținătoare a transexualilor cei oprimați, nominalizată ca eroină a celor fără de gen și minte. Hai, bociți acu..

 9. Mai devreme sau mai tarziu, TOTI nationalistii patesc ceva, ba ii lasa franele, ba se imbonavesc subit, ba apare cate un dosarel nestiut pana atunci…
  Asa e in democratie, unde ne bucuram de libertate di prosperitate. Pe datorie, e adevarat, si numai daca avem opiniile corecte, e adevarat, dar totusi ce sistem frumos e democratia!
  Totul e permis, cum spunea Michel Clouscard, dar nimic nu e posibil…

 10. ” Retragerea liderei carismatice, ”

  -carismatica ca liliana mincus
  fosta shefa a loto:
  la ceapeu ar fi speriat porcii.

 11. Aceiasi eliminare de tip sorosist se gaseste un nod in papura la fondurile partidului. Toti politicienii occidentali se pare ca sunt retardati si fura din fondurile partidului ca sa poata fi prinsi. Si ce surpriza Scotia o sa fie condusa de un pchistanez. Aceiasi sorosisti care vorbesc de reprezentativitate de dimineata pana seara pun sefi peste majoritari niste oameni care intodeauna sunt minoritari! Logic nu?

 12. a scapat deocamdata, insa satana isi infuleca progeniturile primele …

 13. Pretutindi doar praf aruncat în ochii pros…populimii: Eva Kaili eliberată reintră în drepturi, dosarele Marilor Corupți din România ”rezolvate” la urmă în favoarea vânaților…Mai pică câte-un fraier, sau fraieră, ca Udrea

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.