Armata cumpără sisteme de artilerie de 850 mil. €

MApN se dotează cu obuziere și obuze care compun sisteme de artilerie. Romtehnica a scos la licitație în SICAP un contract de 4,18 miliarde lei pentru un sistem complet de artilerie autopropulsată format din obuziere și obuzele aferente. Sistem obuzier calibrul 155 mm de nivel Batalion, Lovitură 155 mm cu proiectil exploziv, Lovitură 155 mm cu proiectil fumigen, Lovitură 155 mm cu proiectil de iluminare, Lovitură 155 mm cu proiectil inert (pentru instruire)”, este descrierea achiziției SEAP. Romtehnica este  compania care se ocupă cu activitățile de export-import din cadrul Ministerului Apărării Naționale. 
Contractul se întinde pe cinci ani. Ofertele se deschid în 11 septembrie, departajarea lor se face în funcție de componenta tehnică și de preț. Caietul de sarcini este disponibil doar acelor ofertanți care intră în etapa de precalificare.
Achiziția face parte din programul de înzestrare al Armatei Române cu artilerie autopropulsată de 155 mm anunțat cu doar o săptămână în urmă. MApN a solicitat deja aprobarea parlamentară pentru a lansa mai multe programe de armament, inclusiv proiectul de obuzier autopropulsat. 
Armata are alocate, din acest an, fonduri de 2,5% din PIB, adică circa 10 miliarde de euro. Procentul se va păstra și în anii următori.

 
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 949 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Si uite asa impozitele romanilor se duc catre Washington, D.C., ambalate savant intr-o temeinica si zilnica doza de frica, mediatizata cu spor de o presa monolitica, tovaraseasca, aflata tot la ordine din D.C.
  Ca omul, daca nu-l sperii, uita care-i e binele. Iar binele lui e sa plateasca o consistenta taxa de protectie, cu ochii atintiti la articolul 5, in speranta ca nu se va dovedi o noua pacaleala, ca si restul sperantelor post-’89…

 2. @ Luați-le bă oi, că au alea niște buzoaie și mănâncă și porumb, ceea ce face agricultura necesară și pentru căpitani ca Lupoi, ?

 3. Pentru arme bani fără număr,fără număr.Pentru leafă ,pensii ori trai decent la amărășteni,ioc,nu are bugetul bani.Dar pentru arme inutile de unde pușca și cureaua mea ce lata are,miliarde si miliarde de coco,plătite din taxe si impozite ,nu din leafa lui ciolacu,ciuca ori iohannis !

 4. Uitati-va la acesti nenorociti cum aproape zi de zi ne ” comunica ” cum toaca melearde de Dolari pe tot felul de armamente.Pe deoparte dovedesc cum au dat de fundul sacului Bugetului pe cheltuieli aberante ( aducatoare de parandarat ) risipind cu inconstienta banii publici.Cand vine vorba de pensii,trebuie „armonizata ” Legeas cu posibilitatile Bugetare.Pe de alta parte,cand zi de zi aflam cum toaca” melerdele” de Euro si Dolari,nu mai aduc vorba de” armonizarea” cu posibilitatile Bugetare ale Tarii,si nici cum ” identifica sursa de finantare „.

 5. Mai guvernantilor…taiati pensiile normale si lasati-le numai pe cele speciale !Maciuca,magraoane,dulapule nu este clar ?Vrem submarine,tancuri cu motoare de avion,F35 si multe…multe …pentru ucra !

 6. LA MAI MARE!!! spargem banii pe armament de parca tzara nu e in faliment… asta asa, fara sa luam in calcul impactul masurilor imbecile dictate de stapanii de la UE si votate de tradatorii de neam trimisi de rromania in Parlamentul European

 7. A jefuit America in 30 de ani Romania mai rau comparativ cu cat au carat otomanii pesches/haraci in 400 de ani! Partener Strategic! Well done!
  Slava DC si Slava Securitatea romana supusa!!!

 8. Intrebare pentru SRI:
  Acuzatiile de Inalta tradare se depun tot la Parchetul Militar? Dar cele pentru terorism pe romani la ordinul SUA sa nu deschida sclavii gura impotriva NATO si Pentagon?

 9. McCiuca isi cumpara fotoliul de la presedentie ! Doar auristii inconstienti au 10 candidati.

 10. Daca Romania este in incapacitate de plata, de unde bani si pentru astea?
  Tot din imprumuturi?

 11. indatorarea Tarii la dispozitia strainilor. sifonarea banilor romanilor si donarea resurselor pe comision. atat s-a putut. iar acum urmeaza „a trebuit sa moaaaraaa oaaaameeeni”… pentru ca sefii de lagar-experiment Romania sa prospere si sa indeplineasca ordinul stapanilor lor.

 12. Aceste gunoaie de militari care maninca banii publici si sint mercenarii Diavolului drogat ,pedofil ,tranvestit si criminal amerrlocc ,armata rumuna niste criminali libidinosi care nu au nimic cu interesul poporului roman

 13. Pentru astea sunt bani…
  Pentru copii, pensionari contributivi si salariati(altii decat cei speciali) nu sunt bani.

  P.S.
  Sunt luate tot de la fier vechi sau vor fi donate Ucrainei naziste?

 14. Câte tancuri și tunuri bune au cărat ciumegii ăștia la fier vechi?! Dacă le îngropau în Carpați cu muniție și săpau ceva tunele între ele și mai băgau câteva prin trecători, riscau să transforme România într-o fortăreață inexpugnabilă. Dacă.Dacă mai aveau siderurgie ceva și industrie constructoare de mașini, plus ceva chimie și ceva construcții, în 30 de ani cu doar pensiile celor scoși la 30 de ani din câmpul muncii, recte M.Ap.N și un mic procent din furăciune, securitatea națională era asigurată fără americanii cei pe ducă. Dacă. Dar ciordacilor nu le pasă de flecuștețe precum administrarea cu cap a resurselor statului, mai ales în domeniul securității naționale. Grijile lor sunt conturile din Cipru sau Cayman și procopseala beizadelelor și a amantelor prin sinecuri corporatiste. Cu ploșnițe la butoane România își sapă singură groapa. Și e singurul lucru pe care îl face, într-adevăr, cu spor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.