ASF, anunț de ultimă oră. Nu va depăşi 9.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)  a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone, iar valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0, anunță instituţia printr-un comunicat transmis vineri.

În cadrul şedinţei de vineri, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a adoptat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private.

„Aprobarea solicitării BAAR de avizare a Amendamentului nr. 1 la „Politicile şi procedurile BAAR pentru gestionarea asigurărilor RCA aplicabile asiguratului cu risc ridicat”. ASF a aprobat noua formulă de calcul a primei recomandate pentru categoria asiguraţilor cu risc ridicat, persoane fizice şi juridice, care deţin autovehicule de transport cu o masă maximă autorizată mai mare de 16 tone. Prin utilizarea de către BAAR a acestei noi formule, valoarea maximă a primei recomandate nu va depăşi 9.000 de lei la clasa B0. Noua formulă de calcul va fi aplicată în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF, pe perioada în care se află în vigoare prevederile HG nr.1326/2023, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în documentul citat.

Tot în şedinţa de vineri, Consiliul ASF a aprobat numirea lui Savu Adrian în funcţia de conducător executiv al societăţii One Insurance Broker de Asigurare – Reasigurare SRL, pentru un nou mandat.

De asemenea, au fost aprobate cererea de autorizare a modificării Actului individual de aderare la Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. şi cererea de avizare a modificării Prospectului schemei de pensii private pentru Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii Societate de Administrare a Unui Fond de Pensii Administrat Privat S.A.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. E foarte mult! Cum au fundamentat? Să dea algoritmul de calcul și evaluarea factorilor de risc.

  Mai ales că RCA nu acoperă niciun risc.

  Dacă te accidentează unu’și nu vrea să-ți dea RCA-ul, legea nu-l obligă să dea RCA-ul. Iar poliția nu îl poate obliga. Te îndrumă să-l dai p-ala in judecată pe civil și să-ți dea instanța hotărâre de daune.

  Asigurarea să fie pe șofer, nu pe vehicul!

  RCA-ul este doar un parandarat pe care toți suntem obligați „legal” să-l plătim finanței mondiale.

 2. E valabil si pentru jucariile uriase pe roti care defriseaza padurile din Romania?

 3. Vrajeala mafiei de la asf , mafia psdnl că ei îi numesc, asigurarea sa fie pe șofer, plata in rate , să dispară diferențele mari de preț între RCA pe 6 vs 12, sa se controleze costurile de la servisurile auto, demisia tituro de la asf, scăderea salariilor , au dat faliment doua firme și mai urmează una

 4. Au bagat in faliment toate firmele romanesti de asigurari, nu mai exista niciuna. Firmele romanesti tineau tarifele de prima la un nivel mai coborat pt ca se multumeau si cu un profit mic, motiv pt care firmele straine le-au reclamat pe la ambasade ca practica prime de dumping si ASF le-a bagat in faliment. Au ramas cele straine care vor profit si pun tarife mari introducand in formula un coeficient de profit mare. Ele vor sa faca profit pe fiecare ramura/clasa de asigurare, deci nu compenseaza cu alte clasa. Acum au micsorat tariful la camioane dar, in compensatie, il vor creste la alte categorii de autoveh astfel ca in final sa nu piarda. Asa e cand dai tot timpul prioritate firmelor straine sau gresesc?

 5. mai asefistul lui peste prajit, ala cu 17000E pe luna dar de ce nu ati bagat 9000lei/asigurare si pana azi? Cine va oprea? Care este rolul vostru, hai desfiintarea si la judecata cu voi.
  Vrem Tribunalul Poporului!
  Sii, sa ne dati banii de la fondul de garantare! Cu dobanda!

 6. asf se face lucra … si’nghite la prime … la greu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.