Atacul Stelei, mai slab decât apărarea indiano-thailandeză a Rapidului

Internaţionalii Stelei nu au reuşit să depăşească apărători din campionatele Indiei şi Thailandei. Steaua a făcut cel mai slab joc din ultimii doi ani. U Cluj a scăpat de o înfrângere fluviu acasă. Se ştiu deja echipele ce vor juca în Europa.

Victorie pentru echipa exotică a Rapidului

Derby de tradiţie, indiferent de poziţia din clasament, un meci Steaua – Rapid este întotdeauana interesant. Ce s-a întâmplat însă duminică seara pe arena Ghencea reprezintă însă un mister. După un 3-0 reconfortant şi fără drept de apel în faţa Astrei în Cupa Ligii, Steaua a fost o cu totul altă echipă în meciul contra EXOTICEI echipe a Rapidului. O echipă de diletanţi care nu a reuşit să depăşească „oastea de strânsură” a feroviarilor. Este inacceptabil ca o ofensivă cu foşti sau actuali titulari ai echipei naţionale să nu poată trece de o linie de apărare formată din doi jucători veniţi din campionatul Indiei, unul din campionatul Thailandei şi unul care nu a mai jucat fotbal de 8 luni, ne referim la Săpunaru. Inutil să mai spunem că toţi cei patru apărători giuleşteni au jucat pentru prima oară împreună un meci oficial. Dacă mai adăgă şi un mijloc format din internaţionalul din Curaçao, Rihairo Meulens (acesta vine de la lanterna roşie din prima divizie olandeză, Dordrecht, unde a jucat 449 de minute în 13 intrări în teren, Marcel Gecov cu 285 de minute în 7 meciuri pentru Slavia Praga şi un Pancu fără vlagă, neputiinţa celor de la Steaua chiar ridică semne de întrebare.

Rapid a câştigat cu 1-0 (gol Gecov în minutul 60) la o eroare mare a lui Papp (unul dintre cei mai slabi oamnei de pe teren), dar a mai avut două uriaşe faze de gol, ratate însă incredibil. Adrian Popa, Cristian Tănase, Alexandru Chipciu „vedetele” echipei nu s-au ridicat peste nivelul „C”-ului, Ţucudean nu a existat pe teren, Papp şi Luchin au fost pericole pentru propria poartă, Flip a fost şters, iar Guilherme nu a arătat prea multe. Varela, Bourceanu şi Rusescu au mai arătat a fotbalişti, dar au fost în minoritate. În schimb, steliştii (Papp, Tănase şi Adrian Popa) au fost campioni la faulturi intenţionate, „replici” la faulturi de joc ale adversarilor. Arbitrul Balaj ar fi trebuit să trimită mai repede la cabine pe cel puţin doi din cei trei.

Rapidul a câştigat, dar nu a convins. A câştigat pentru că a avut un adversar foarte slab în faţă şi pentru că s-a descurcat mai bine pe contraatac pe spaţiile largi lăsate de gazde. Totuşi, când va juca acasă şi va trebui să şi construiască, nu prea credem că se vadescurca, mai ales că în atac este suferinţă mare, iar Daniel Nicolae este şi el un jucător terminat.

În minutele suplimentare gazdele au reclamat un penalty, care după cum s-a văzut la reluări, se justifica. O a doua mare eroare de arbitraj, prima fiind ignorarea unui fault din spate şi în calitate de ultim apărător al lui Papp, la 17 metri de propria poartă. Ar mai fi de consemnat şi „cuvintele dulci” rostite de Pancu la adresa gazdelor, când a fost înlocuit. Dacă era jucător la o echipă din Anglia, Germania, Olanda etc, următorul meci, Pancu îl juca în septembrie sau octombrie. Cam atât se taxează astfel de ieşiri în campionatele civilizate.

FCSB Steaua: Cojocaru – Papp, Luchin (Bourceanu, 46), Varela, Guilherme – Breeveld (Stanciu, 63), Chipciu, Lucian Filip — Adrian Popa, Cristian Tănase – Țucudean (Rusescu, 55). Antrenor: Constantin Gâlcă.

Rapid: Buchta – Săpunaru, Borda, Cmovs, Josl – Gecov, Lopez Garai – Meulens (Alexandru Dan, 80), Pancu (Rui Miguel, 51) – Daniel Niculae (Cerlincă, 90), Benson. Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Popa (31), Luchin (35), Rusescu (63), Tănase (73), Stanciu (90) – Meulens (69), Săpunaru (72), Garay (83), Săpunaru (90)

Cartonaş roşu: Săpunaru (90+1)

Arbitru: Cristian Balaj

Asistenţi: Radu Ghinguleac şi Sebastian Gheorghe

0-3 este mai bun decât 0-7

U Cluj a scăpat destul de ieftin în meciul cu ASA Tg Mureş. Scorul de 3-0 în favoarea oaspeţilor nu a reflectat deloc realitatea de pe teren. Un 0-7 sau chiar 0-8 ar fi fost un scor mai aproape de adevăr. Dar modul haotic în care au jucat în ofensivă Hora, Manolov şi Voiculeţ (au ratat oportunităţi clare de gol din cauză că nu au ştiut ce să facă cu mingeaîn faţa unei pseudo-apărări) i-a privat pe cei de la ASA de o victorie la scor în faţa unei echipe foarte slabe. N’Doye a fost motorul echipei în faţă şi Mureşan dirijorul de la centrul terenului. Cei doi au fost artizanii victoriei. Olandezii de mâna a cincea aduşi de Ogăraru, dar şi ceilalţi stranieri plus Lemnaru, devenit zero barat după episodul Steaua”, nu vor putea menţine echipa în prima divizie.

Un meci jucat între minutele 90+1 şi 90+3

După jocul foarte slab prestat în Ghencea, în Cupa Ligii, se anticipa că Astra va avea probleme cu Concordia Chiajna, echipă care se bate pentru a scăpa de retrogradare. Anticipările s-au dovedit a fi valabiloe. Concordia a fost o nucă foarte tare pentru giurgiuveni. Cu toate acestea, Astra a condus pe tabelă cu 1-0, între minutele 38 şi 76. În minutul 90+1, Fatay face dubla şi gazdele răsuflă uşurate. Nu trece decât un minut şi jumătate, şi după o bară a lui Maftei, Welington înscrie şi el a doua oară şi meciul se termină cu un 2-2 nedorit de gazde şi, nesperat, la un moment dat de oaspeţi.

Clasamentul în „zona” europeană

  1. FSCB Steaua: 43p.

  2. Petrolul Ploieşti: 36p.

  3. ASA Tg Mureş: 33p.

  4. Astra Giurgiu: 31 p.

  5. CSU Craiova: 29 p. (un meci mai puţin)

  6. Dinamo Bucureşti: 29 p.

  7. FC Botoşani: 28 p.

Petrolul şi Dinamo nu au drept de joc în cupele europene pentru că sunt în stare de insolvenţă. De asemenea, CSU Craiova nu poate evolua în Europa din cauză ca a intrat direct în Liga 2 din momentul înfiinţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.