Atenție, nu-i de glumă! Dovada

Salvamont avertizează asupra numărului îngrijorător de mare al oamenilor care au murit, în luna iunie, pe munte. 15 persoane au decedat. Sute de acţiuni de salvare au avut loc în aceeași lună, aproape 500 de persoane suferind accidente.

Conform unei postări pe Facebook a Salvamont Maramureș, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România şi Consiliul Serviciilor Publice Salvamont au centralizat activitatea, pe luna iunie, a celor 42 de structuri judeţene sau locale salvamont din cele 24 de judeţe cu activitate de salvare montană din România, iar cifra este „sinistră”.

Zilnic, 250 – 300 de salvamontişti s-au aflat la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare intensivă a sporturilor montane, în punctele medicale şi de intervenţie din cca 90 de posturi şi baze salvamont.

În această perioadă, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 996 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 1.102 de persoane.

Dintre acestea, 422 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 16 persoane elicopterelor de salvare SMURD-IGAV.

Totodată, 15 persoane au murit pe munte.

Salvamont România trage un semnal de alarmă şi lansează în rândul iubitorilor de munte campania „Vara 2019 – vara responsabilităţii pe munte”, prin care se doreşte reducerea numărului de accidente montane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Ma mir cum nu crapa,nu-si rup gatul aia care taie padurile tarii,ca doar din varful muntelui taie!

  2. Nu va mirati! Mai demult, pe munte urcau oameni de valoare, care iubeau drumetia si respectau natura. Unii au deschis trasee alpine. Radu si Serban Titeica, Alexandru Beldie sunt numai cativa dintre ei. Am batut Bucegii acum 50 de ani. Era o placere sa te intalnesti cu alti drumeti. Oamenii cunosteau regulile muntelui, iar cabanierii erau buni sfatuitori. Se infiintase A.D.M.I.R., Asociatia Drumetilor in Muntii Inalti din Romania, cu filiale in Bucuresti, Brasov si Sibiu. Se organizau excursii cu ghid pe toate traseele turistice. Azi, toti cocalarii, toti nespalatii au navalit in munti. Incing gratare si lasa mizerie, se cocoata pe stanci si-si rup gatul, iar salvamontistii trebuie sa-i culeaga. O mare gresala a fost si construirea de drumuri. Transalpina, Transbucegi si Transfagarasanul au permis invadarea muntilor de catre posesorii de ” gipane „, care sperie vietatile si imput aerul. Si ne mai miram ca ursii au coborat in localitati. Pai, daca noi le-am invadat teritoriul, dece n-ar face si ei la fel?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.