Aterizarea unui avion cu simpatizanți pro-ruşi refuzată la Chişinău

Un avion care zbura din Armenia spre Republica Moldova a fost deviat la Bucureşti, după ce i s-a refuzat aterizarea la Chişinău.

Autoritatea aviației civile din Republica Moldova a precizat că aeronava nu a cerut autorizație cu trei zile înainte aşa cum prevede legea.

Aeronava, care transporta 174 de pasageri, a fost supusă unui control de securitate la Bucureşti în urma unei amenințări cu bombă.

Ulterior avionul a făcut cale-ntoarsă spre Erevan.

La bordul aeronavei se aflau pro-ruşi care doreau să participe la Congresul Opoziției de la Chişinău.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

 1. Pai daca erau pro-rusii, cred ca alarma cu bomba a semnalat-o Maia Sandu, ca nu stia cum sa scape de ei.

 2. Moldova știe prea bine de unde vine pericolul.Bravo ei!Păcat că respectivii proruși nu au fost putin frăgezită,sa le piară cheful de scandal și răzmeriță, provocate în țări diferite.Orcia este patria lor.Sa zica mersi că nu au fost ținuți un pic la răcoare,fără mâncare,fără apă.Trebuie tratați precum șobolanii care se înmulțesc peste măsură.

 3. Cam asa arata democratia din Repubica Moldova! Oamenii nu mai au dreptul la opinii si simpatii, toti trebuie sa se supuna regimului jidanesc de la Kiev, care doreste acapararea Moldovei. In toata istoria Ucrainei si impotriva evidentelor lingvistice si culturale, ucrainenii s-au zbatut sa acapareze tinuturile romanesti si in parte au si reusit, datorita influentei lor la Moscova din vremea URSS. Sa nu uitam ca ucraineanul Hrusciov era mana dreapta si succesorul lui Stalin! Maia Sandu isi tradeaza tara si merge pe urmele lui Zelenski si Porosenko in privinta haituirii, a abuzurilor si privarii de drepturi si libertati a minoritatilor. O politica similara dusa de jidanii care au dat lovitura de stat din Ucraina a condus in parte si la actualul conflict dintre Rusia si Ucraina. Traim vremuri aberante in care Romania este condusa la disparitie de un sas, iar Ucraina este distrusa din temelii de un jidan, spun jidan pentru ca jidanii nu sunt evrei si prin urmare acest comentariu nu are conotatii antisemite.

 4. La ce sa ne asteptam de la un guvern de milogi ? (a se vedea sigla de pe frontispiciul aeroportului din Chisinau, poza din articol, cu o mina intinsa care cere de pomana ca la Capu’ Podului)

 5. Solutia este simpla: – vize pentru rusi – interzis zboruri la Chisinau din tari fff prietene cu Rusia, ex. Armenia. Cred ca si Turcia. Imi amintesc de o scena dintr-un film in care un american incerca sa re-intre in SUA dinspre Mexic dupa ce ajunsese acolo in timpul unei betii. La vama a fost intrebat: -Stii unde te afli? intreaba vamesul -Da, la vama Statelor Unite, raspunde ala -Si cine poate trece prin vama Statelor Unite? -Cetatenii amercani? – Unii(!) cetateni americani! – a fost raspunsul genial al vamesului. Deci NU toti moldovenii plecati pe la congrese in Rusia ar trebui primiti inapoi in Moldova

 6. Asa a inceput si invazia Cehoslocaciei in 1968. Cu un avion plin cu rusi speciali, care a aterizat pe aeroportul din Praga.

 7. Simpatizanții ruși trebuie trimiși să i simpatizeze pe ruși de pe teritoriul altor țări,🤔?,atunci inseamănă că lipsesc simpatizanții in tara respectiva.Mai bine sa.i simpatizeze pe ruși direct de pe teritoriul rus!

 8. @Claudiu
  Idiot util poti sa ceri azil politic in Armenia.Nu te opreste nimeni
  Poti sa ai ce opinii vrei acolo.
  Orcii nu au dreptul la opinii.Ei doar trebuie starpiti!

 9. Am înțeles. Prorusii sunt sub oameni în concepția autoritățile de la Chișinău

 10. @ imre
  Tu te faci ca ești, sau chiar ești ?

  @ petrov
  Democratule, tu cine ești pt. a decreta ce trebuie să se întâmple într-o tară care nu-i a ta ?

  @ anonim
  Ești atât de încuiat încât nici nu realizezi ce enormități debitezi ? Adică Rusia nu poate invada Kharkov, dar poate invada toată Rep. Moldova cu pasagerii unui avion low-cost. Geo-strateg mai ești !

 11. In Moldova, tara luata complet de dictatura sorosista nu are ce sa mai caute opozitia. Reteta simpla ii faci pro-rusi pe opozanti si ii blochezi. Asa i-au facut si lui G Simion. Ca sa vedeti cat de grosolan lucreaza. Chestia cu bomba inventata tot asa ca sa fie motiv de returnare a avionului. Grosolan cred ca si aia din Corea de Nord gaseau ceva mai subtil. Dar cand esti tara mica si amarata la granita cu rusii care sunt in razboi si mai si si comunitate rusa cea mai buna tactica sa intrii singur in conflict e sa continui sa te iei de rusi!

 12. Claudele ai complexe. Lucrezi cumva la o banca?

 13. Sa interzici un avion la aterizare nu e ca si cum ai interzice cuiva sa voteze, pentru ca nu are basca, de exemplu ! Sa interzici un avion la aterizare este un gest inconstient si criminal, care poate pune in grav pericol vietile pasagerilor, ca si vieti la sol (ce se intimpla daca avionul respectiv nu avea suficient carburant si cadea peste o localitate, undeva intre Chisinau si Bucuresti ?!). Dar slugile acestei mizerii sorosiste numita Oaia Sandu atita stiu sa faca.

 14. @Colo nelu:

  Te crezi tu colonel dar nu esti decit un racan neinstruit.

  Este un fapt ca asa a inceput invadarea Cehoslovaciei iar Republica Moldova nu este Ucraina ci o biata aschie de pamint.

  Cere sa te lase la vatra, ca poate la dat cu sapa faci si tu ceva bun pe lume.

 15. Oaaauuu bre.. De acu de ai opțiuni politice nedorite de unii, apoi nu mai călătorești, sau ești dus la romanistan. Mă intreb ca tendința de aderare la UE in acest caz mai are valabilitate..

 16. @Marele Urs(de fapt, un mare mincinos cu urechi lungi, foarte incapatinat):

  Optiunile politice sa si le exprime in tara lor, sau acolo unde li se cinta in struna, de exemplu in ungaristan.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.