AUR, Patria, parlamentarele și presa

INQUAM_Photos_George_Calin

Încerc să răspund și eu la cîteva întrebări care privesc apariția neașteptată a Alianței pentru Unirea Românilor. Multe dintre afirmațiile și speculațiile de acum sunt halucinante. Tot felul de jurnaliști au tăbărît cu ciomegele acuzațiilor pe membrii AUR. Unii moderatori se poartă ca niște bivoli gata să-i sfîrtece în coarnele întrebărilor. De îndată ce la exit-poll a fost anunțat procentajul estimat, s-a declanșat bombardeaua cu acuzații și etichetări. Extremiști, de esență fascistă, naționaliști, legionari etc.

N-am marșat pentru simplul fapt că în campania electorală am avut o întîlnire cu George Simion și am organizat o dezbatere transmisă pe Cotidianul.ro și pe Gold FM. Fără contract, fără bani, fără obligații. Totul a pornit de la două cărți de istorie a Basarabiei care îi aparțineau și pe care le-am văzut undeva într-un studio. A trebuit să-l abordez, iar el mi le-a cedat tot pe gratis. De la aceste cărți a pornit invitația la dezbaterea transmisă video și pe radio. Stiam de el de la evnimentele și de la demersurile pro Basarabia. El și un grup de prieteni au umplut ziduri și stînci, separatoare de circulație și calcane din toată România cu mesajul simplu și de mare impact pentru memoria noastră: ”Basarabia este România”.

Ideea s-a dovedit extraordinară și a devenit slogan, marcă politică și campanie de succes. În ultimii 20 de ani, nici un alt partid nu a încercat să lanseze un asemenea mesaj patriotic. George Simion și grupul său au făcut-o! Cinste lor! Nu știam multe altele despre el, cum nu știu nici acum. Şi nici despre partidul cu doi președinți (rezultatul uniunii a două partide conduse de George Simion, respectiv Claudiu Târziu).

La dezbaterea pomenită mai sus, mă interesa mesajul său patriotic, abordarea istoriei și datele identității românești promovate de AUR. La respectiva dezbatere (a urmat încă una la Ion Cristoiu și o alta cu Marius Tucă, presupun că tot gratuite, semn că au fost destui jurnaliști care nu i-au ignorat!) am sesizat două lucruri. Că George Simon are alura unui combatant veritabil pentru o cauză. Nu are o armătură ideologică deosebită, dar discursul său patriotic, garnisit cu atacuri politice hotărîte la conducătorii celorlalte partide, inclusiv la președintele Klaus Iohannis, este articulat și de efect. Aceste cîteva trăsături și tinerețea îl fac convingător și redutabil. Nu poate fi dovedit cu una cu două.

Al doilea lucru surprinzător a venit de la audiență. După emisiune, cei de la tehnic mi-au semnalat, în ciuda faptului că nu am promovat-o decît pe Cotidianul.ro, că pe Facebook emisiunea a adunat de la primele minute peste 25.000 de privitori. Ceea ce, trebuie să recunosc, n-am izbutit să atingem cu nici un politician. A fost primul semn important al interesului enorm pe care îl stîrnește, a susținerii și impactului generat de discursul său patriotic.

Înainte de a mă apleca asupra cauzei care a dus la succesul acestui partid aș vrea să zăbovesc puțin asupra dezbaterii din ziarul Libertatea, intitulată Elefantul galben-negru din cameră. Cum am ratat noi, presa, fenomenul AUR. Unii jurnaliști și-au făcut un program din ignorarea acestui partid. Dan Tăpălagă a zis „Am crezut că dacă îi ignorăm, ei nu există”. Adrian Ursu, zis Hrusciov de la Antena 3, a zis și el că „Nu aveam ce să preluăm în dezbatere, în analiză. Nu erau expuse planuri, doctrine, linii de acțiune. Ceea ce se vehicula în spațiul public, fie și virtual, erau mai degrabă dezavuări ale acțiunilor partidelor clasice, delimitări de acestea”.

Cătălin Tolontan, chestionat și el de ziarul pe care îl conduce, a spus: „Înainte de orice, onest, e de spus că nu am văzut ca jurnaliști întruparea politică a acestei mișcări a nemulțumiților”. Evident, și Tolontan a evitat să înșire atributele nemulțumirii. Nu le cunoaște sau îl stingheresc. Nu știu!

Am citat din trei jurnaliști cunoscuți și cu oarece pretenții. Culmea, jurnaliștii în cauză își declară surpriza sau ignoranța, dar nu găsesc nici o explicație serioasă a ascensiunii fulminante a AUR. Asta și explică de ce unii bivoli ai peniței sau ai microfonului au încercat să se urce cu picioarele pe ce-au găsit la cîțiva oameni mai cunoscuți din acest partid. Că nu știu care are dosar penal, că Sorin Lavric are cîteva propoziții de misogin, că Tîrziu Claudiu are ceva legionar, că Dan Tănasă este anti-maghiar etc. Acuzații care mai de care, dar nici una comparabilă cu șofatul și traducerile făcute de Klaus Iohannis la adopțiile de copii sau cu actele falsificate de doamnia sa în dobîndirea de case. Ca să nu mai vorbim de toate golăniile lui Traian Băsescu ca ministru, parlamentar sau președinte al României, căruia mulți jurnaliști care se strîmbă i-au ciugulit marinarului din palmă.

Li s-a părut nespus de grav că George Simion a trecut pe la tot felul de partide fantomatice sau adevărate, încercînd să iasă la iveală. Din cîte știu, multe povești sunt adevărate. Toate acestea, față de afacerile lui Videanu, Berceanu, Blaga, Băsescu etc sunt doar niște glumițe. Nu este toată scena noastră politică plină de navetiști și dalmațieni? Cele mai cumplite exemple sunt aproape toți politicienii din PNL sau din PSD! Cei de la AUR sunt niște iepurași delicați, față de această gloată politică migratoare și pitecantropică.

Ziariștii români, cu pretenții de oameni mai deștepți decît toți politicenii țării, s-au întrecut în observații, strîmbe, șuturi și flituri, doar-doar izbutesc să dovedească creșterea AUR ca pe o șmecherie. Culmea, în loc să-l minimalizeze, îl sprijină și îi suflă în pînze!

Să ne întoarcem la subiect. De unde vine această ”explozie” a unui partid despre care Klaus Iohannis, cînd a auzit de creșterea sa, a strîmbat din nas? Răspunsul este simplu. De la o infirmitate a partidelor politice din România! De mai bine de 10 ani, poate chiar 15, de cînd Traian Băsescu s-a suit călare pe țară, nimeni n-a mai suflat o vorbă despre patrie.

Imbecilitățile lui HR Patapievici despre Eminescu i-au îngrozit pe toți. România a rămas în gura tuturor doar ”țara asta”. Şi toată ziua, dă-i cu ”țara asta” în sus, ”țara asta” în jos, componenta patriotică a discursului politic dispărînd cu desăvîrșire. Toate partidele s-au dat Dracului, afișînd un discurs european politically correct. Toate au început să se jeneze să mai vorbească românește și în numele valorilor românești. Cel mai grăitor exemplu este chiar PNL!?

Poate spune cineva ce este național în discursul liberalilor în afara cuvîntului din numele partidului? PNL-ul este un ”partid national” cum sunt eu cecen sau hindus! Pe toți i-a băgat în sperieți ”fecala” și ”inima ca un cur” și referirile la ”un popor cu substanță tîrîtă” din mințile lui HR Patapievici și Gabriel Liiceanu. Şi presa a devenit hiper-europeană, socotind patria ca fiind ceva demodat, contraproductiv, descalificant. Jurnaliștii nu AU observant că pe net circulă din ce în ce mai multe bancuri cu puiul de dac Iohannis, cu Hellvig și Ludovic Orban, pui de daci și dînșii. Şi nici unii nu s-au întrebat de unde și de ce?

Pe acest fond a apărut și s-a ridicat AUR. Bîlbele, ezitările și tratamentul aplicat românilor și României, mai ales la Bruxelles și Strasbourg, precum și incapacitatea partidelor politice de a vorbi pe limba și după simțirea electoratului lor (deși toată ziua strigă patetic ”dragi români, iubiți români, românii mei etc) au făcut loc acestui partid care încurcă panglicăreala de după alegerile parlamentare.

Şi încă un lucru. AUR are multe incoerențe. De discurs, de componență, de origine, de biografie, de atitudine, de organizare. Parcă am asista la un răspuns amator la o problemă importantă. Bucuria succesului îi impinge pe reprezentanții AUR la toate emisiunile vizibil nepregătiți. Unii dintre ei se chinuie să răspundă la cele mai imbecile întrebări. Şi spun prostii. Alții improvizează, promit sau își dreg speranțele, după așteptarea interlocutorilor. De fapt, AUR, după succesul enorm în alegeri, a fost împins rapid în faza de luptă, de scuturare, de decantare, de consolidare. Dacă dobîndește coerență poate deveni un partid important pentru țară.

Dacă nu, va fi hărtănit de șacali și rechini!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 70

133 de Comentarii

 1. partidul liberal e o gasca de dusmani tradatori domestici si lumea a cam aflat. udmr traieste politic in stil de lichele impotriva Romaniei. usr e un neomarxism deghizat. psd nu a reusit sa isi faca autocritica de la iliescu si brucan aliatii lui soros si gds. asa sintem cersetori in propria tara pina cind vom fi patrioti adevarati.

 2. Asta-i chiar prea de tot, imi vine sa-mi dau pumni in cap ca eu care am atatea idei pe care unii le numesc „traznite”, ei fiind pe dinafara in materie de istoria marxismului/bolsevismului/nazismului si…legionarismului, nu mi-a venit ideea atat de simpla, care precis scapa ochiului atent al Secu, pardon „binom”, sa pun afise…electorale, in perioade neelectorale, cu acest ghiers atat de drag romanilor inca de acum 30 de ani de cand romanul bolsevizat Mircea Snegur ne implora: „sa ne avem ca…fratii!?”… Nu numai „binomul” Romaniei, dar si „binomul” Uniunii Sovietelor de Capitalisti-KGB si nu-l mai amintesc pe aceia din Ucraina, urmasii lu…Ceapaev, dormeau sau si mai rau au vrut sa-l sicaneze pe Rasputin!
  Si uite asa, dintr-un condei sunt spulberate toate „diversiunile binomului” roman, tardive, ca pana pe 6 decembrie nu a zis nici pas. Ce sa mai spun de Directia SiE a „binomului” care nu a dezlipit afisele…lipite in strainatate de s-au dus
  toti diasporezii useristi/pdlnisti, in par, la vot!? Politiile straine neinstruindu-si angajatii in limbi nu le-au putut traduce. E stiut ca poporul roman n-are somn sa-i readuca pe „fratii” mai saraci la matca, dovada stradaniile de 30 de ani
  care in sfarsit prind contur… Febletzele conducerii de aur sunt teroristul Zelenski Codreanu, cu bune si mai ales cu rele si Antonescu care ne-a tarat intr-un macel bolsevic mondial in care Romania nu avea ce cauta si, s-a soldat doar cu
  bolsevizarea tarii si raptul teritoriilor nord-estice! Teritorii care au servit parsiv ca pretext al intrarii in macel…
  Dl Nistorescu a aplicat perfect indreptatit UN PUMN IN PLEX „binomului”…Adio „teorii ale conspiratiilor”, viitorul de aur al Romaniei se intrezareste la capatul autostrazii Moldovei presarat cu…afise!

 3. Culmea , o gramada de ziaristi care se pretind „specialisti ” ataca pe membrii AUR dar nu iau nici-o atitudine fata de UDMR care la fel ca si presedintele incalca mereu prevederile CONSTITUTIEI !
  S-a ajuns ca in momentul cand cineva vorbeste despre demnitatea romanilor , despre biserica sau patriotism este imediat atacat „la comanda” !

 4. În ultimele 24 de ore AUR a mai crescut câteva procente bune ca urmare a reacției la „mascarada de la Paris cu Colțescu” fiind singurul partid carea aluat atitudine și a apărat românul în timp ce doi așa-ziși ministri își cer scuze „în numele poporului român”.

 5. Aferim maestre.
  De ani de zile am tot spus ca in Romania este nevoie de un partid patriotic, nationalist.
  Fie si numai ca contrapondere la iredentisdmul membrilor de frunte ai udmr.
  Mult succes AUR si la mai mare.
  Fiti vigilenti o adunatura de securisti jegosi incearca deja sa se infiltreze in randurile voastre.

 6. Este ochestiune infint complexa si nu are legatura cu politica. Membrii unui partid din Romania au primitordin sa voteze acest nou partid. Totul este o constructie. Cunoastem autorul.

 7. Va iluzionati! Și veți fi dezamăgit. Ați mai ridicat în slavi niște personaje. Oricum aur ne va asigura circul în parlament. Sau ii iubiți ca propun suspendarea lui Iohanis?!

 8. Excelentă analiză, domnule Nistorescu. Ultima parte, mai ales, ar trebui citită și răs-citită de viitorii parlamentari ai AUR. Care va înţelege, bine; care nu, nu.

 9. E un editorial emotional. No offense dar nu are cuprinse informatii. Pacat. Sloganul pus pe toate zidurile are alta sarcina. Toata lumea comentatorilor a cazut pe spate. E de râs. Nu vad informatii, numai emotii. O analiza cuprinzatoare ar lasa toata lumea fara glas. Inanul 2006 am predictionat in mod public derapajele lui Basescu, Mastasesi Becali, derapaje care s-au confirmat peste cativa ani. De fe? Pentru capredictiile sunt apanajul stiintei. In cazul asa-zisului fenomen din aceste zile, toata lumea a luat hapul. Analiza profesionistilor are o concluzie cumplita.

 10. Interesant că AUR -ul nu apărea în sondajele unor şarlatani care încasează căruţe de verzişori pentru nişte aiureli scoASE DIN BURTĂ DUPĂ CE ÎNGURGITEAZĂ CiFRELE OFERITE pe tavă de cei interesaţi de mersul tabletei, nu de ce se va întâmpla la urne !
  Se vehiculează acum că acest partid are în spate nişte legături securiste, care în actuala stare politică de jale în care se află România, mi se par salutare : înseamnă că iese la iveală şi partea din servicii cu adevărat patriotică, ce şi-a înţeles vocaţia profesională, raţiunea ei de a fi şi de a servi poporul şi Patria, nu şefi şi interese străine !
  Cine crede că-i uşor de pătruns prin jungla politică ce a cotropit România sprijinită de instituţii de stat degeaba, fără a face nimic pentru apărarea intereselor naţionale şi a înfiinţa un partid sau o altă adunare populară ce poate trece de furcile caudine ale cerberilor aflaţi la putere, nu prin proprii merite sau eforturi doctrinare se înşeală amarnic !

 11. Continuare :
  Hai să încercăm să facem noi un partid „Cotidianul ” să vedeţi câţi amatori strângem şi mai ales câte cârtiţe vom aduna printre noi, că nu mă îndoiesc că Zmeul, Grădinaru şi ceilalţi nu vor scăpa ocazia de a-şi schimba cameleonic atitudinea , lucrând încă de la început pentru distrugerea lui !
  Cu siguranţă că această infectare este şi la AUR, dar deocamdată sunt în adormire , dar au timp să se radicalizeze cum au făcut-o pe aici, cei mai sus amintiţi !
  Deocamdată oaza asta de patriotism menţine, chiar dacă cu buna ştiinţă a unei părţi din serviciile noastre şi de pe dincolo speranţa că încă nu e totul pierdut şi de acuma nu depinde decât de noi, mai întâi de a întreţine flacăra naţională, de a o ajuta să nu se stingă deoarece sentimentul patriotic face parte din fiinţa umană, după familie, este cea mai importantă legătură între oameni, iar acolo unde este Dumnezeu ,orice încercare, cît de firavă poate deveni ceva statornic şi benefic dezvoltării unei naţiuni.
  P.S.
  N-aş vrea să fac o presupunere prea îndrăzneaţă, dar aş spune că viitorul acestei formaţiuni va depinde de victoria lui Donald Trump în America !

 12. Foarte multe elemente corecte si pertinente in editorial. Asi zice ca experienta si detasarea de subiectivism isi spun cuvantul.
  O parere personala este ca din numarul enorm de voturi (judecat relativ fata de concurenti si in conditiile unui partid abia format), o parte semnificativa a fost obtinuta fara ca alegatorul sa fi stiut de acest partid. Un vot care a vrut sa fie dat, da nu pentru partidele PSD, PNL, USR, PMP etc. Iar numele AUR (ales inspirat, de care banuiesc ca multi au aflat cand au deschis buletinul de vot) a fost o alternativa seducatoare. Ca sa pastreze insa electoratul, de aici incolo, va depinde majoritar de „aurul” prestatiei lor publice.

 13. Semnificativ in acest context mi se pare prezentarea facuta de Emil Cioran, Romaniei de acum 82 de ani, care seamana izbitor de bine cu cea din zilele noastre.
  “Inainte de Corneliu Codreanu, Romania era o Sahara populata. Cei aflati intre cer si pamant, n-aveau niciun continut, decat asteptarea. Cineva trebuia sa vina.
  Treceam cu totii prin desertul romanesc, incapabili de orice. Pana si dispretul ni se parea un efort.
  Tara nu ne putea fi o problema decat negativa. In cele mai necontrolate sperante, ii acordam o justificare de moment, ca unei farse reusite. Si Romania nu era mai mult decat o farsa reusita.
  Te invarteai in aer liber, vacant de trecut si de prezent, indraznind dispretul dulce al lipsei de menire.
  Biata tara, era o pauza vasta intre un inceput fara maretie si un posibil vag.
  În noi, gemea viitorul. În unul, clocotea. Şi el a rupt tăcerea blândă a existenţei noastre şi ne-a obligat să fim. Virtuţile unui neam s-au întruchipat în el. România din putinţă, se îndrepta spre putere”.
  Cred ca acest tanar, George Simion, cu sau fara voia sa reprezinta renasterea spiritului romanesc autentic care a fost intruchipat candva de Corneliu Codreanu.
  Ma rog ca Dumnezeu sa-i netezeasca calea sacra pe care a ales sa o urmeze si pe care toti romanii, care mai au un dram de credinta in sufletul lor, trebuie sa-i fim alaturi .

 14. Ce a facut Simion George si gasca lui in seara de 10-11 august 2018?

 15. Da, articol matur și corect. În fapt, Șușoacă este mai bună decât Hellwig, Târziu mai cult decât Rareș Bogdan și George Simion mai patriot decât Orban Ludy sau johannis. Să venim la realități.
  România este în derivă, iar Zukermann nu are cum să o salveze. Nici nu-l interesează salvarea ei, fiind out!
  Fundamental, ar trebui să compare fiecare cetățean lucrurile cu capul lui. Unde ne duce johannis și ne duce adunătura lui este acum evident.
  Este bine că apare un partid care vede aceste prostii oficiale. Faptul este istoric. Și johannis și liberalii ar trebui să lase urgent locul altora, care știu despre ce este vorba. Nu mai este de așteptat ceva de la ei, decât austeritate, prostie, tristețe. În definitiv, au murit în România 13000 de oamenii, cei mai mulți degeaba. Adică pentru erorile lui johannis! Crima nu-i de glumă!

 16. Sa speram ca AUR e autentic si sincer. Sa urmarim cu atentie cine sunt si ce fac…… Din pacate am auzit o declaratie tip romaneasca de scuze ca noi nu suntem extremisti ca primim si maghiari si o sa avem un parlamentar maghiar….Simioane cati romani sunt in UDMR ??

 17. AUR, s-a nascut din hoitul PSD-ului peste care BOR s-a scremut sa-i dea duh printr-o mare basina.

 18. Daca imi amintesc bine, Mircea Badea l-a luat in suturi in cateva emisiuni ale lui pr acest George Simion, celalalt Claudiu Tarziu nu am auzit de el. Acest Simion a facut valva peste tot pe unde a mers, mi se pare ca se deplasai cu autocarele in tara. Activitati au avut destule, parca au avut ceva si cu gazele de sist, cu primarii, capii infecti care acaparau ce nu aveau voie, cu rosia montana! Mi se pare ca a avut legatura stransa cu Eduard/Edy sau cum se numea individul din brasov in prioada gaze de sist si rosia montana. Oricum, pare ca forteaza nota prin psd sa scuipe paratrantorul, normal au dreptate pentru ca psd a castigat alegerile si sunt multi parlamentari dar cei de la AUR, vor merge prin tara sa convinga cetateanul de buna lor intentie in comun! Parteneriat loial si benefic pentru natiune si tara!, deocamdata!

 19. Perfect de acord cu autorul. AUR are singurul discurs patriotic din intreaga clasa politica romaneasca. Sunt singurii care sustin activ Unirea, singurii care iau apararea celor calcati in picioare de neomarxim (vezi cazul Coltescu), singurii care nu se exprima in sabloane si vorbesc pe intelesul omului obisnuit, pe teme de interes national. Cine face comparatie intre miorlaiala impotenta a Ciolacului si discursul patriotic coerent al lui Simion isi da seama unde sta acest interes national. Simplul fapt ca media iohanista care ataca peeeseeedeee si-a mutat tunurile contra AUR arata ca noul partid se situeaza de partea corecta a istoriei.

 20. După tot ce se întâmplă acum pe scena politică devine destul de clar că lui Orban i s-a cerut demisia de la şefia partidului şi zăbăucul ăsta a încurcat borcanele şi-a dat demisia de la Guvern !!
  Şi nu-i prima dată când o dă de gard după ce bea !

 21. Această ‘făcătură’ care speculează (printre altele) sentimentul universal denumit patriotism va disparea asemenea partidului lui Diaconescu. Pentru conformitate, trenul numit UNIRE a trecut pe aici acum 30 de ani și este suspendat atâta timp cât va exista Uniunea Europeană și Federația Rusă.

 22. psd..jalnici. i am votat o dată.
  sigur nu își face nimeni nicio problemă din cauza votului meu.
  Din păcate sau fericire ?, copiii noștri se joacă împreună ???

 23. La intrebari imbecile e greu de raspuns. Unii au raspunsuri la toate, dar nu sunt decat clisee repetate in limbajul de lemn.

  AUR nu e un partid al politrucilor, e altceva. Asa s-a nascut si USR, din speranta romanilor ca va fi altceva. Si a fost pana si-au suflat zoaiele-n fasole dovedind ca nu prea au multe in comun cu valorile romanesti.

  Familie, natiune, credinta si libertate sunt pilonii unei tari normale, nu prosteala mutului globalist.

 24. Manualul de ‘Istoria Romaniei’ a devenit Istorie’, ‘Geografia Romaniei’ a devenit ‘Geografie’, masinile politiei nu mai au tricolorul pe ele si arata ca masinile politiei germane (sa ne arate cine-i stapanul), la 15 ianuarie 2020 s-a sarbatorit ‘ziua culturii nationale’ iar Plavanu retard n-a scos un cuvant despre Eminescu, care se nascuse pe 15 ianuarie. Ascensiunea si promovarea in functii de decizie a alogenilor (Johannis, Orban, Arafat, Fritz, Clotilde, Allen Coliban, Astrid Fodor etc.), ploconirea in fata americanilor si nemtilor sunt alte motive temeinice care au condus la aparitia AUR si rezultatele obtinute!

 25. Un articol scris inteligentn si cu precauta echidistanta, se aduc critici obiective pe comportamentul amator al noilor parlamentari si se incheie intr-o nota de prudenta, dar lasa sa se intrevada sansa de a reusi.
  Bravo maestre, dar pe de alta parte publicarea articolului defaimator cu atac la persoana a lui Postu este pe dealta parte o alta fata a lui Ianus.
  Cotidianul joaca la doaua capete?
  Oricum publicarea lui Postu este o compromitere si o coparticipare la un act deplorabil si descalificant, atacul la persoana.

 26. Frumoasa poza? Te duce cu gandul la voievozii care-si executau fara mila tradatorii de neam. Desi mai toti romanii se feresc a o recunoaste , inca din ziua alegerilor AUR a produs dauna totala unor astfel de personaje prin eliminarea lor din Parlamentul Romaniei. Sau crede cineva ca fara participarea AUR-ului la alegeri, romanii ar fi fost in stare sa-i alunge singuri pe unii ca Basescu, Ponta, Tariceanu? Este meritul AUR chiar daca acest succes este colateral marelui lui succes. Este rusinos ca in multe judete PMP a obtinut mai multe voturi ca AUR. Este dovada ca securistii si turnatorii se incapataneaza sa dispara.

 27. Am citit pe undeva-candva, cum ca ar exista o profetie care spune ca Romania va razbi prin ridicarea unui tanar conducator roman, iubitor de Dumnezeu, de Tara si semenii romani de pretutindeni, crestin-ortodox, care va intregi Romania si va uni romanii dezbinati, conducand-o la prosperitatea interbelica…. speranta moare ultima.

 28. Nu numai ziaristi colonei! Nu este de mirare ca presa securista apeleaza exclusiv la tipi verificati pentru a-i soma sa dea urgent cate o copita revelatiei electorale, AUR. Nu a scapat nici madam Nagat, se zice ca o userista de nadejdie. Este tocmai duduia denuntata de un ditamai general ca ar fi fost agenta in slujba unor servicii de informatii straine (o mai fi oare, usereul ala este total dubios nearatand a fi partid) alaturand-o patronului de crasma literara, mai noul lautar Mircica Dinescu. Pai si atunci sa o crezi pe madam Nagat ca este sincera si corecta?

 29. Cel mai mare pericol pentru Aur este mândria si tot ce decurge din această belea care poate compromite mișcarea si duce la dezastru. Numai Dumnezeu poate sa-i fereasca, ca par de multe ori naivi, dacă nu prostovani.
  Dar madam Sosoaca…. O catastrofă.
  Aur pare ca David, un simplu cioban, care s-a pornit impotriva lui Goliat, spunând simplu si naiv – Cine este acesta care il batjocorește pe Dumnezeul cel viu!? – și imediat l-a ucis cu praștia si i-a taiat capul.
  Deci, numai daca ii ajuta Dumnezeu, ca altfel noi sintem descurajați ca Țara asta poate sa mai ridice capul.
  Oecum, un lucru il stiu sigur, pun pariu , deputații si senatorii Aur nu vor pleca la alte partide.

 30. Spre deosebire de mai toti colegii de breasla care s-au repezit cu coarnele inainte la ordin sau pur si simplu din motivatii personale, maestrul Nistorescu a ramas cu condeiul in asteptare pe subiectul AUR dand nastere la tot felul de supozitii personale privind retinerea sa in disonanta cu strechea abatuta peste colegi. Dar dupa zile de cumpanire si analiza, Nistorescu vine in fata tarii cu ceva deosebit, un editorial de substanta si calitate. Arunca pur si simplu in derizoriu si uitare toate scremelile cica lamuritoare ale gramezii de analisti grabiti (unii cu pretentii) si toate cozeriile rautacioase ale unor carturari cunoscuti ca basesti la adresa unui coleg de-al lor despre despre care si-au amintit suspect de brusc. Mare, mare deosebire intre acesti pehlivani ramasi se pare definitiv la dispozitia securitatii si un analist echilibrat, neutru si bine ancorat in deontologia meseriei ca Nistorescu. Interventia lui Nistorescu era asteptata si necesara. Si folositoare cred eu chiar baietilor din AUR.

 31. @Flory Nu te panica ,vei ramane cu Johannis pana la adanci batraneti.Dupa care Romania va arata ca Hiroshima dupa bomba atomica.

 32. Dupa 31 de ani in care tara s-a dus vertiginos in cap datorita celor pe care i-am votat si ii cunostem
  acum ca fiind toti o pleava, tu te intrebi despre ce vor face acesti tipi? Mai rau decat cei dinainte nu mai au ce, mai bine cu siguranta.

 33. Ce facusi bre?! Paratrantorul a inaugurat cu surle si trambite in fata avand un pupitru ca la scoala aceasta statie de metrou, in care ploua in serii, deja avem doua valuri de ploaie ca la coronavirus, dus pentru bucuresteni daca ca tot nu au apa in casa! https://stirileprotv.ro/video/video-ploua-din-nou-intr-o-statie-de-metrou-eroilor-2-inaugurata-in-urma-cu-nici-3-luni/62163465/
  Ce au inaugurat astia din clanul pnl in frunte cu seful clanului de la cotroceni, nu e nimic calitativ dar isi consolideaza imaginea de rahat si cetatenii sufera! Oare toate inaugurarile din timpul guvernarii pnl sunt de proasta calitate? Daca e adevarat, inseamna ca proiectul Romania educata sau cum latra paratrantorul de lux, nu numai ca e slogan, e purul adevar in care va functiona aceasta tara! Si cum tot ce e de proasta calitate este inaugurat de astia, inseamna ca si calitatea lor ca om, ca profesionist si comunicator este de aceeasi calitate infecta si imputita! Dur dar e realitate! Nu motivati ca e vinovat constructorul! Nu constructorul a grabit inaugurarea! Sa fie clar!

 34. Cum naiba sa scrie si sa gandeasca liber jurnalistii sistemului!
  Isi permit asemenea lux!
  AUR are posibilitatea la urmatoarele alegeri sa urce pe podium si sa ia aur, co ditia e sa faca exact pe invers ce fac partidele sistemului!
  Sa militeze pentru scoaterea noi sekuritati din politica!
  Sa adauge la programul de acum tot ce il arde pe popor la buzunar!
  Sa caute sprijinul tuturor profesionistilor din toate domeniile fara a le conditiona apartenenta la partid!
  Romania are nevoie de oameni profesionisti si daca partidul ii propune si sustine va castiga capital electoral major!

  Sa spuna adevarul fara retineri!
  Se stiu foarte bine problemele tarii si nu trebuie ascunse ,spuse pe nume si propusi oameni care stiu carte si au dovedit competenta!

  Romania nu mai vrea peroade ,bisisici, salteliste, Veorici, batisTUTI ,grinzi, daravele , genunche,samd(tot un drac peste tot)!!!

 35. Pe o temă serioasă vă ocupați doar să vă arătați xenofobia oarbă, disprețul pentru alții. AUR este revolta precariatului plecat peste frontieră după un venit mai bun și transmis rudelor de acasă și venitul și disprețul manifestat de străini la adresa lor. Aceasta este situația! La fel și turcii din Germania votează cu entuziasm aberațiile lui Erdogan .Acum un an avea încă succes USR ca protest la clasa politică, acum AUR vrea să-i umple locul.Nu le văd viață lungă.

 36. UN pacient moare deconectat din greseala de la aparate de un brancardier (unde o fi fost asistentele, infirmierile, doctori cu sporuri de covit – eroii suplinitorului?), „democratia” alogenilor se rezuma la biletele pentru functii si ciolanele (votul cat nu a fost fraudat, e sfidat imperial de scrasnila si hienele hamesite de dreapta – arhangheli globalizarii si monopolizari bogatiei in mana catorva bolnavi de trai doar pentru ei), nici o vorba despre dezastrul economic si criza ce iarasi ne va lua prin „surprindere”- refuzand sa vedem bulelile gasti lui Sica (sub bagheta celuilalt scriitor de biletele), iar presa si jurnalisti sunt preocupati de AUR si de macularea membrilor acestuia [Nu am habar de acest partid, nu am cunostinte printre membri lui, dar de o sa continuie cu circul inept ca partidul lui Dan Diaconescu va avea soarta acestuia, iar daca va intra in fratia politica romaneasca ca „sfinti” (ce nu recunosc Biblia / valorile traditionale) USR/PLUS sigur se vor transform in a n roata a puteri]. Sunte noi oameni normali? In loc de desteaptat-te romane, mult mai corect ar fi TREZESTE-TE ROMANE!

 37. Păi bre.. De ce nu vă este clar,. De romania ar fi stat de drept, ar avea justiție nu o mafie in robă, acești mizerabili nu puteau exista.. Un ghuiță trebuia să fie la ocnă, nu la sârbi și să finanțeze ciomăgari,. Niște din cei care au spart și năvălit in cimitirul eroilor maghiari la fel trebuiau să fie in zeghe,. Niște popi jegoși, care sfințesc fărădelegi, la fel măcar răspopiți,. Deci e una din motive,. Cealaltă e firește lipsa de educație și cultură a polimii române, căci evident mizează pe proști, pe analfabeții funcționali care doar la din astea pricep,.Și evident trebuie să fie și o media, presa tembelă, care le caută in coarne și nu condamnă fărădelegile, ci le face osanale,.

 38. Care eroi maghiari, cand s-a afirmat ca acolo erau si eroi romani. Dar din cauza pungilor negre legate pe cruci (!?) nu li s-au mai putut citi numele. Si atunci de ce interventia AUR nu a fost necesara cata vreme niste autoritati locale impertinente si total needucate au inchis premeditat ochii? Pareai om serios, dar dezinformezi mai ceva decat securitatea.

 39. Am văzut o întrebare de gen, ceva făcut AUR în 10 – 11 iunie. Sper că nu au ieșit în stradă că oile la comanda serviciilor. Acum că vi se pregătește un guvern Catzu, țară îndatorată până în gât mii de morți, nu mai ieșiți în stradă cu gecuta roșie. Acum nu vi se confisca tara…

 40. Daca as fi in locul lor mi-aș face țintă demiterea președintelui, in cazul devalizării bunurilor statului aș anula prescripția și i-aș urmari până în panzele albe. Să plătească cei care au vândut, distrus, preluat, devalizat industria și economia românească. La urma urmei pe asta au marșat în campanie. Ar mai câștiga încă 10-15% poate mai mult. Oamenii sunt satului de hoți și hoție.

 41. Din nou, dupa o lunga perioada, hartia de turnesol face noi LIMPEZIRI si ma bucur! Cohorte de prostaci dubiosi care postau timid lasand vag sa se inteleaga pe ce aripa a Secu isi falfaie mediocritatea au iesit la rampa si poti sa-i reasezi
  pe liste, de data aceasta definitiv…Alti prostaci si-au reconfirmat, daca mai era nevoie, apartenenta la Securitatea aia
  …”patriotica”!? „Patrioti” care au actionat sub ochii sefilor buimaci de atata vodca bauta in cesti de cafea ca sa nu fie demascati de contraspionajul capitalist! Parca-i am in fatza ochilor pe sefii KGB si ai Armatei Rosii la pseudo-puciul din URSS care l-a debarcat pe Gorbaciov transformandu-l in reclama…de vodca, sefi ce erau deja critza cand flacaii, tot, „patrioti”, ai lui Rasputin il promovau pe Eltzin, pe un tanc in mijlocul mujicilor aplau-slavi(daci) si cu o sticla de… vodca in mana. Daca cineva mi-a facut o surpriza neasteptata, dar placuta, in sensul realismului comentariului, acesta e „UN…OM”. Mult mai realist este demobilizatul Securiotatii ce ofera dovada lipsei de realism a Dlui Nistorescu confirmand
  ca si AUR e o facatura a Securitatii, aripa „patriotica”, care in loc sa actioneze din interior facand sa se scurga cat mai multe dezvaluiri despre crimele sefilor ILEGALI Comintern, s-au hotarat sa-i imite si sa puna si ei de un partid…
  Suntem luati de prostovani, aceasta alta aparitie meteorica avand ROLUL DE A FURA VOTURI DE LA…PSD , mai precis de a da
  o explicatie FURTULUI/FRAUDARII procentelor PSD si astfel permitand lui Natzi sa iasa din nou din rahatul caruia-i simtise
  mirosul si de aceea a iesit disperat sa ne implore sa iesim din case, sa nu stam izolati, ca de virusul bolsevic chinez are el grija in statistici.Securistii de aur trebuiau sa anunte ca se aliaza cu cei ce vor suspendarea si sa nu foloseasca
  MASHA rasuflata a USR cu schimbarea clasei politice!Ce naste din pisica sunt tot pisoi! Salutari miliardarului Securitatii
  Ghitza, ala din poza cu satarul…

 42. @ 2020 la 9:36 ,. Vorbești prostii ciumete,.Acolo ministrul tău responsabil de eroi a găsit un singur nume care ar fi românesc insă și acesta era soldat in armata maghiară.. Pe de altă parte de cauți in cărțile de istorie, vezi că acolo au năvălit prima dată românii și au suferit bătălii strașnice, au fost desființați in scurt timp, Au cimitirul la 11 km in paragină și bălării, Pe urmă ostilitățile au fost preluate de ruși, Deci acolo maidegrabă a fost bătălie ruso-maghiară, evident cu victoria celor mai buni, căci in câteva luni husarii maghiari intrau in bucurești sub arcul de triumf, iar guvernul marghiloman fugea la Iași și aurul la moscova, căci românii erau convinși de desființare totală..

 43. PN(D)L este o structura de tip mafiot aflata in slujba PPE, de sorginte crestin-democrata, adica neoprotestanti, protestanti si catolici si nicidecum ortodocsi. George Simion are dreptate cand spune ca Basarabia va fi a Romaniei in viitorul apropiat, insa va fi data Romaniei in schimbul Ardealului! Totul se face „pas cu pas” incepand cu lovitura de stat din decembrie 1989: nepartidul UDMR vesnic in Parlamentul Romaniei, cvasimajoritatea investitiilor mari in Ardeal, ofensiva neoprotestantismului pentru dislocarea nucleului ortodox, implicarea in decizia politica ori parazitarea ei prin grupuri, grupulete de la Cluj ori de aiurea, impunerea celor mai slabi prim-ministri ori presedinti etc. Asa cum recunostea Iohannis, totul se face „pas cu pas” ca doar asa iese „lucrul bine facut”! Si uite asa, dupa un secol si ceva, granita va fi din nou pe aliniamentul Carpatilor, ardelenii vor fi in Europa si nu vor mai fi ortodocsi(parca asa era un scenariu, in care Sibiul, ca ultim bastion al ortodoxiei va pica in 2050), iar Romania ortodoxa va fi alaturi de Rusia! Numai Dumnezeu ne mai poate salva!

 44. M-am referit la propagandistul Editat DE AUR al Securitatii pe forum, „Humor” pe care l-au parasit muschetarii „rene”,
  „core”, „marius”, „ileana/Rollason” si ceilalti, reintrati in ilegalitate. Humor din exces de zel da lovitura de aur acestei
  noi facaturi a Securitatii recunoscand ca aurarii legionari sunt din sectia speciala, „patriotica” a Securitatii…

 45. Nu stiu ce va face AUR, are un nume frumos, o are pe dna Sosoaca, buna avocata. Mi-as dori sa faca o buna opozitie la dorintele absurde ale ficusului si sa impiedice desfiintarea SIIJ. Mi-as dori sa-si fi ales bine oamenii astfel incat sa nu foloseasca partidul ca pe o trambulina cum s-a intamplat cu ppdd.

 46. Aseară la A3, Quintala sinistra care raspunde la numele rezonant de bivolita, a sărit la gatul delicat ului patriot dr Cercel. Ferească Dumnezeu, era sa-i votez tocmai pentru discursul patriotic care aseară mi s-a părut ca de fapt este patriotard. Noroc cu Covidul. Nu se poate altfel decât în stil grobian?

 47. acest AUR nu e nimic altceva decat regruparea sub pulpana si mai mult ca sigur finantarea BOR a creierelor infierbantate peremiste initial disipate dupa moartea tribunului dement si ulterior infiltrate in PSD, ALDE, PRO, PD ..
  programul lor politic e inlocuit de un ghiveci de teme publice vehiculate de 30 de ani .. unirea cu Basarabia , jos strainii, sus ai nostri, cine nu e ortodox nu e roman , moarte gheilor .
  De parca ei sunt singurii care doresc Unirea .. niste mucosi care nu au facut nici armata.
  sunt curios cum vad va evolua simbioza bizara intre generali de securitate ajunsi in fruntea AUR, activistii pensionati de cea mai pura extractie PCR, lideri analfabeti de galerie de stadion si neo-legionarii mai tineri AUR.

 48. Partidul AUR(„Ghiul” pe romaneste)a luat voturi predilect de la PSD si PRO Romania,este foarte clar acest lucru!Numai fatarnicii si prostii nu vad acest lucru,inclusiv din media!PSD trebuia sa aiba minim 35% iar PRO Romania aparea in toate sondajele cu 7-8% intentii de vot! Probabil SIE a schimbat garnitura,mai ales ca „patriotismul”atinge o coarda sensibila..Sper ca bezmeticii si coloratii din AUR nu intentioneaza sa ne incaiere cu Rusia

 49. Discursuri patriotice fac toti in politica,fapte mai putin. Am văzut că acum Sosoaia,Simion ,Tirziu fac turul televiziunilor afisand aroganta si dând de prosti la toti ceilalti. Timpul ne va spune daca a fost bine sa fie votati.

 50. Cand spui AUR te rezumi la cei circa 40 de viitori parlamentari sau la sutele de mii de romani care i-au votat? Faci aceeasi eroare tampa cu sasul infumurat care jignind pesedeul ii jigneste incalificabil pe romanii care voteaza acest partid. Dar Iohanis a dovedit de zeci de ori ca are lipsa serioasa de gramaj la dotarea intelectuala nativa. Vrei sa fii cotat ca el?

 51. @ VALU Zici că ar fi nume frumos acest A punct U punct R punct ? Ar putea insemna şi Asociaţia Urlătorilor Rărăriţi de exemplu, să nu zic mai frumoase, pentru intelighenţia romanească,..

 52. @Marele Urs(aka Marele Magar Mincinos): Husarii maghiari au intrat in Bucuresti la remorca trupelor germane. Romania a fost singura tara din Antanta care a luptat simultan, pe propriul teritoriu, contra tuturor armatelor Puterilor Centrale. Cu toata inferioritatea de material, cu toata precaritatatea aliantei cu Rusia, care mai mult a sabotat decit ajutat, manevra de cleste a Puterilor Centrale nu a reusit, Armata Romana reusind sa se sustraga fragmentarii, preconizata prin penetrarea de la sud si nord, si incercuirii in Muntenia, fortele de acolo reusind sa se retraga organizat in Moldova si sa continuie lupta. Pe scurt, Armata Romana, sub enorma presiune concentrica a unui inamic net superior, a pivotat in jurul Arcului Carpatic, pentru a stabili un aliniament defensiv puternic pe linia Siretului si Carpatii Orientali, pe care bravii husari si ulani nu l-au penetrat niciodata. Abia aici, Armata Rusa, ca forta organizata, si-a adus contributia, desi disensiunile au fost prezente, in buna traditie datind inca din campania din 1877-1878, ceea ce a dus la ratarea ofensivei de la Marasti in vara lui 1917. La Valea Uzului, vandalii sovini unguri sint cei ce trbuiau adusi in fata justitiei si pedepsiti exemplar, asa cum nu fusesera nici in urma evenimentelor din 1989 si 1990, la Tirgu Mures. Apropo, cum sint ingrijite cimitirele romanilor cazuti in civilizata si europeana Ungarie? Au cumva insemnele nationale romanesti si monumente asa cum au cele ungare din Romania?

 53. Cuvinte cu terminatia -UR din trei litere:
  A-UR
  B-UR
  C-UR
  D-UR
  F-UR
  J-UR
  P-UR
  S-UR
  T-UR
  Mmi-a scapat vreunul?:))

 54. Aminteam in trecut si am reiterat zilele astea ca extrema dreapta nazista nascuta din chinurile apoplexice ale lui Lenin a primit din nou cale libera de la Filiala Comintern Berlin sub forma AfD intrand in Bundestag cu surprinzator de identice procente, in jur de 10%, rezolvandu-i lui ENGIE problema adversitatii unor largi segmente de populatie, naivii teutonici incolonandu-se impotriva acestei facaturi bolsevice, AfD si uitand de sefa Filialei ENGIE…Am facut paralela ENGIE-Yoha,
  respectiv STASI/KGB-Rasputin, SECU/KGB-Rasputin si avem prin AUR confirmarea, Yoha scapa de apelativul Natziman, exceptie,
  ca de obicei facand „Charlie” in ochii caruia ramane acelasi Kapo.
  Nu inteleg de ce unora ca mine li s-a pus pata pe Securitate, doar vedem cu totii cat de grijulie e cu noi, se intereseaza
  ce preferinte avem si daca nu le avem ni le induce si samariteana cum e praseste partide pe gustul fiecaruia si cum stim cat de dezbinati suntem tot cu sprijinul ei, cloneaza duzini de partide, doar-doar impiedica concentrarea voturilor intr-o
  singura mana, exemplul defectarii lui Dragnea dandu-i fiori reci…

 55. Vorbeam de partidul AUR ca simbioza bizară intre niste categorii sociale istoric adversare (activiști PCR+ securisti pe de o parte si nostalgici legionari plus ortodocsi habotnici pe de alta). cred ca e destul de clar.
  Evident e riscant să dau calificative electoratului lor, dar genul de mesaj al AUR rezonează preponderent în capetele unor categorii sociale știute deja de sociologi Nu zic care is alea.

 56. „Doina Oltului”, ti-a scapat „S-UR/USR” din motive de dogma bolsevic/sörosista…Nu te impacienta, USR si AUR au aceeasi
  Mama care inainte de a fata oul de AUR a fost in SUA imperechindu-se cu Söros care primeste viagra de la Comintern!!!

 57. 1.@ „marele urs”, cat de mic esti,veneticule!
  Cum iti permiti tu sa spui ca la Valea Uzului au fost numai „eroi maghiari”?Din ce servicii faci parte , plavane?Nu ai pic de sange romanesc in tine, ma!Esti dospit la scoala tradarii!
  2.@ „adolf ” : discursuri patriotice nu am intalnit nici macar la corneliu vadim tudor care, in opinia mea, a compromis notiunea de patriotism, datorita arogantei, agresivitatii si intereselor personale.
  Cred ca , dupa foarte multi ani, aud un discurs legat, logic si in apararea acestui popor.O felicit pe doamna avocat Sosoaca pentru ca a ridicat partidul prin eforturile sale uneori supraomenesti!
  3. Ar fi bine ca acest partid sa stea la panda si sa vaneze fiecare greseala facuta de „putere”, sa o arate poporului ; ar fi bine sa isi pastreze aceasta pozitie nationalista si sa o apere in fata tortionarilor de ieri si de azi; ar fi bine sa promoveze oameni capabili si intangibili ; ar fi bine sa fie uniti si sa aiba capacitatea sa sesizeze intrarea unor infiltrati in partid.
  DOAMNE ,AJUTA!

 58. Felicitari Maestre !
  Adevarat jurnalist, profesionalism, obiectivitate, echidistanta. Problema cu acest AUR este ca are cativa comunicatori redutabili, in rest nu stim sau nu vedem pe nimeni. Plus de asta, au o tematica total diferita de ale celorlalte partide. Asta le va aduce foarte multi dusmani, obstacole etc.

 59. Propunere: Toata lumea sa fie obligata sa mearga la vot, si cei care nu vor contributia (obligativitatea) aceasta civica sa fie amendati la fel.De fapt este similar cu acest WW3 de pandemie cu puratare a mastii, etc…Actualmente, anal istii lui Peste (stiu ei cine sunt), reincalzesc ciorba rinceda de 30 de ani, care aduce prin invirtirea cadriilor la butoane aceiasi alogeni cu contributii negative in general la renasterea Romaniei.Ex. s-a inceput cu acelasi cliseu importat de aginturiile din est mai ales, ca AUR este cu Legionarii, mai trebuind adusi din nou Minerii (razboi civil vor ei), ca sa vina Rusii.Lovitura de Stat din 89, nu poate fi pusa pe coperta, pentru ca la Malta, prin agenturiile lor s-a semnat soarta Romaniei. Ramine ca numai noi care simtim romaneste, sa eliminam raul. In acest sens, pentru stoparea propagandei permanente a dusmanilor, trebuiesc si desfiintate toate legile antinationale, gen Zoe Petre, iar de la Buget sa nu mai fie finantate sinecuri dornice de holocash, ci numai tot ce este in folosul general al tarii.Cei care au semnat fara sa intrebe Poporul, cedari de teritorii, patrimonii, etc…sa fie adusi in fata Legii.Nimeni sa nu scape de pedeapsa, chiar daca sunt prin Serbia, Israel, Madagascar,etc…Trebuie sa multumim lui Dumnezeu ca am scapat de impostori ca Ponta, Tariceanu, Basescu, si ca vor avea si ei ocazia sa fie adusi la Judecata Poporului, asa cum a fost si cu Ceascka.Deocamdata lumea a lipsit de la vot, pentru ca nu mai au sperante in tara lor, iar AUR, este beneficiara, mai ales ca patriotii din Basarabia, care ne dau lectii, gasesc vectorul politic de Marea Unire cu Tara lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S.Dumnezeu va salva Romania, pentru ca geopolitica pe mapamond, va lucra in favoarea tarii.Cozile de topor, pe care le stim de altfel sunt prea multe, ca sa putem vedea o indreptare a lucrurilor imediat. Nororc ca Romanul are rabdare si nu dispera.

 60. va urma traiectoria partidelor gen PNG (al lui Becali) PPDD (Dan Diaconescu) sau USR va mai avea o crestere spre 18-20 % dupa care va fi in picaj

 61. MI SE MAI PARE INTERESANT UN LUCRU : DACA IN ALTE TARI, PARTIDELE NATIONALISTE AU APARUT DE CEL PUTIN 20 ANI, ROMANIA DEVINE DIN NOU O TARA ATIPICA, UNDE ACEASTA MISCARE A APARUT FOARTE TARZIU, PE SEST, FARA SA FIE SESIZATA MAI DE NIMENI, IN CEL MAI INCONTESTABIL MOD CU PUTINTA,ADICA CU OCAZIA ALEGERILOR, CRESCAND IN FIECARE ZI.
  SINGURA PROBLEMA ESTE SA NU LI SE URCE LA CAP, ACUM IN CEASUL ULTIM DINAINTEA FURTUNII.
  SI SA NU SE TRANSFORME IN MAREA INSELARE A SECOLULUI,ADICA „NEW AGE”.

 62. ca cenzura este la putere. Traiasca kagebistii, popii si…sectantii.
  Oare, Vadim, nu erea sectant? 1 500 000 de voturi, au valoare!

 63. @ charlie- stai linistit. Nu am parasit pe nimeni. Încă inainte de alegeri imi exprimăm hotărârea de a vota cu orice partid care va solicita suspendarea alogenului. Iata ca a aparut acest partid.
  Ps. Nu-ti fa iluzii ca nu voi fi alături de ei si demersul lor. Si sigur nu numai atât. Cand te lupți cu alogenii, toti cei in care te regăsești sunt aliații tai.
  Ps. E posibil ca si parte din # rezist sa se pcomporte asemeni Sf. Pavel. O sa vedem cat de sinceră e convertirea. Pana atunci mizăm intens pe suspendare. Dacă psd-ul ramane captiv securistilor sai, e problema lui si nu a mea. Oricum, asa securist cum e, tot e mai aproape de Romania si cetățenii sau, comparativ cu peneleprele lgbtiq-isto -Usriste si udemeriste.
  Un partid NATIONAL, antinațional se încrucișează cu unul neomarxist lgbtiq-iste si cu unul iredentist ca să conceapă ce?
  Poate planul de dezmembrarea țării. Vezi Charlie, de aceea voi si eu alături DE AUR.

 64. @ Charlie- ideea suspendării va radicaliza societatea anti Cotrocenista. Cred ca va fi asemănătoare curentului anti Basescu si cred, eu, foarte important va uni cetățenii pe care zerodoctul i-a dezbinat. Vom trai si vom vedea.

 65. Dom´le Nistorescu sunteti MARE, mi-a placut la nebunie „idioteniile lui Patapievici, eu as arunca la wc scrierile i—t” !. Dar sa-l lasam „naibii”, este usor de inteles „ura bolsevica a clasei politice a vremii ” la pachet cu a lui Carol I impotriova lui Eminescu care, milita pentru „unirea romanilor de ambele parti a carpatilor pana la Nistru. Orice miscare politica care nu „bate moneda” cu „ombilicala, ciumatica clasa politica actuala” care a distrus si inchinat strainatatii Romania in ultimii 30 de ani, este imediat „caterisita”, legionara, cumparata de diversi indivizi straini de o parte sau cealalta a oceanului etc, ba chiar napadita de parasute politice, de parca actuala clasa politica ar fi „fecioara virgina a politicii”, care din contra, este plina pana la refuz de „parasute politice, ajutoare slugarnice”. Urmeaza „ciolanul numit Romania care trebuie jumulit”. Plati politice pentru care vor fi inventate „functii guvernamentale fara nici un fel de responsabilitate dar platite cu salarii grase pentru a multumi servilismul politic. Pe langa, buget gras la camerele parlamentului pentru platite pensiilor de lux ale acolitilor care ani la rand au slugarit ambitiile politice, fara a avea vreun rol sau interes pentru nevoile poporului roman. Este din nou, greu de inteles VOTRUL acordat clasei politice care se stie, avea deja planurile facute,. cum sa „jumuleasca ” dupa alegeri, ce mai are de jumulit „bugetul Romaniei. Romania o tara in care nu a fost constryuit nici macar o autostrada intreaga in 30 de ani dar, au fost inaugurat in stuil comunist” bucati de autostrada care ori sau surpat inainte de a fi folosite sau mai au nevoie de contracte aditionale grase pentru finalizare. Tradare, minciuna si furt la drunul mare, acestea sunt calitatile actualei clase politice romanesti de la, comuna, oras, judet, parlament si pana la presedintie. democratie … o gluma.

 66. Fiind impanzit cu cozi de topor cu trese pe umar si baieti cu sortulete, greu de presupus ca ghioaga AUR va lovi si altceva decat strict niste unelte dispensabile ale sistemului. De remarcat mai este si ca ei sustin Unirea, dar doar in cadrul UE…adica atragerea R. Moldova in bordelul UE, nu unirea propriu-zisa cu tara-mama, indiferent de curentele globaliste.
  Bineinteles ca exista si oameni de buna-credinta in acest partid-racheta, dar e probabil sa fie aspirati in vartejul operatiunilor la comanda.
  Sistemul politic e putred in intregime. Nu are cum sa iasa ceva bun din asa-zisa democratie reprezentativa.

 67. Mai frumoșilor,eu nu am auzit de AUR fiindcă votam cu AUR! Bandiții pielea mea și Palada i-a incadrat la și alții de nu au avut curaj să vorbească despre AUR. Fără să tac și să sap precum cei de la „fore”, constat că AUR a fost votat de cei tineri din diaspora și de părinții acestora din tara. Nici Petrov nu a știut că va lua o mare țeapa cu moldovenii lui de cate 1000 de inși într-o garsonieră la care slugile lui le-au făcut bolentine fara sa infunde pușcăria. Petrov i-a băgat pe moldoveni în .u.e. pe ușa din dos in interes personal, adicătelea să sugă sângele proștilor in favoarea lui și a lui EBA! O jigodie de om trădător de neam și țară! Cică inginer cu 4 ani de institut de marină! Huuo jigodie securista trădătoare și mai învață un an!

 68. AUR rămâne speranța noastră împotriva vânzătorilor de țara care au condus și conduc România. La alegerile următoare, care sigur vor fi peste putina vreme, AUR va obține un rezultat zdrobitor. Trăiască România Mare

 69. Toata stima mea pentru Cornel Nistorescu si echipa Cotidianul! Este singura publicatie mainstream care-si pastreaza echilibrul in analize, careia îi mai pasa si mai simte romaneste! E greu ca aceste ziceri sa nu para contrafaceri, dar este un gand autentic. Cat despte AUR, cred are ingredientele sa fie singurul partid conservator care vine sa ostoiasca si setea noastra pentru aceasta doctrina. Mi-as dori ca dupa euforia succesului din alegeri sa capate echilibru si calm in declaratie, pentru hiene vor fi la tot pasul si vor specula orice exces. Cu rabdare si inteligenta se poate consolida ca singura voce politica patriotica din spectrul politic si care poate sa schimbe paardigma politica a celor 30 de ani pierduti .

 70. Bravo, maestre! In sfarsit cineva cu capul pe umeri care judeca lucrurile obiectiv!

 71. „marius”, vad ca ai asteptat momentul potrivit adica ingramadirea prostacilor ca tot ne apropiem de Ignat! Doua mari dezamagiri dureroase am avut pe forum, pe vremuri „c.g.” si mai nou tu, cu Humor, rene, si core m-am lamurit imediat!
  Cred ca tie clar si tie, asa cum te stiu corect, ca justificarile prezentate sunt anemice spre lamentabile. Una e sa votezi, ca parlamentar, de exemplu intr-un fel in care voteaza UDMR sau USR, ori AUR, si cu totul alceva ca cetatean
  liber care-si doreste o Romanie democrata sa votezi USR sau AUR care promoveaza idei amagitoare, chiar periculoase si
  ai trecut peste declaratiile prosecuriste ale „grupului” caruia te-ai alaturat. Deodata elanurile tale antisecuriste
  s-au frant ceea nu poate fi normal si nici de justificat, FLITUL cu „patriotismul” putand convinge doar tembelii sau
  inregimentatii. Nu-ti face probleme, intrucat multi romani sunt spalati pe creiere m-am obisnuit cu dezamagirile! Cat
  sunt eu de anticomunist nu ma pot inhaita cu legionarii, respectiv nazistii care sunt de fapt acelasi lucru. Daca-mi
  citeai comentariile referitoare la miscarile cominterniste fasciste de tip musolinian si naziste de tip hitlerist am detaliat usoarele, respectiv aparent adancile „variatiuni”, spre ex legionarismul adaptat la credinta in Dumnezeu, dar
  la fel de ANTICOMUNIST. Tu pana acum nu ai emanat slogane anticomuniste si ceva imi spune ca cu alte pseudonime chiar
  ai ridicat ode ceausismului ceea ce-ti poate explica „transfigurarea”. Romania mea e fara extremisti de „stanga” si de
  „dreapta” indiferent ca sunt produsul Comintern/Securitatii sau nu…In orice caz iti sta bine langa ANTISEMITUL Humor
  idolatrul Securitatii, apari ca un Grindeanu sau Tudose iesiti din conservare. Voteaza-ti „fericirea” care straluceste
  in reflexe mobilizatoare din pumnalul tinut de miliardarul Securitatii Ghitza in compania noilor tai idoli…

 72. Daca tolontan e considerat jurnalist cu pretentii, e clar ca in Romania NU EXISTA JURNALISTI.

 73. Un partid national roman antiglobalizare.
  Stiu ca dacii spuneau ARGET la ARGINT dar la AUR cred ca spuneau SURIA .

 74. Da,am aflat sau mai bine zis m-am informat mai tarziu de acest „NOU VENIT” in politica romaneasca -AUR-.Sincer ma bucur ca a luat multe voturi de la PNL,USR si chiar de la PSD.Sa nu credeti ca l-am votat.NU.Vreau mai intai sa ma lamuresc cine face parte din acest partid numit AUR,pentru ca am vazut si niste fete care nu au ce cauta in POLITICA.Am vazut si oameni pregatiti cu idei bune,dar trebuie sa faca CURATENIE in „OGRADA” lor.Pe scena politica romaneasaca era nevoie de un partid NATIONALIST,care sa faca fata in primul rand IREDENTISTILOR MAGHIARI,prin aceasta organizatie numita UDMR si care nu a facut nimic bun in aceasta tara si nici in judetele cu populatie majoritara maghiara.Trebuie avut in vedere ca pe viitor sa se schimbe pragul electoral pentru intrarea in PARLAMENT.Sa terminam cu aceste partide de BUZUNAR,care nu au nimic de spus in folosul tarii.Chiar si minoritatile celelalte sa nu mai primeasca din oficiu un loc in PARLAMENT.Sa se inscrie intr-un partid si sa participe la alegeri.In ce tara din EUROPA,mai primesc asa ceva minoritatile?Nici in SUA,unde zicem ca este DEMOCRATIA cea mai avansata si dupa care se iau politicienii nostri.As vrea ca acest partd,surpriza ale acestor alegeri sa fie cu adevarat NATIONAL,dar nu cu EXCESE.Da si PRM-ul a fost NATIONAL,dar uneori exagerau.De ce oare numai la noi nu avem voie sa avem partide NATIONALE si in rest in toate tarile acestea exista?Suntem la mana OCCIDENTULUI.Vad ca si pe aceasta pagina unii POSTACI cu scrieri TEMBELE se leaga de eroii ROMANI si de unii reprezentanti ai lor cum ar fi MARESALUL ION ANTONESCU,care daca exista un partid NATIONAL,trebuie urgent reabilitat.Acest MARESAL a luptat in ambele RAZBOAIE MONDIALE si era o capacitate.Nu el a hotarat intrarea in razboi alaturi de GERMANIA! Daca nu intram ce faceam,eram ca UNGARIA!Dar ce au facut si atunci partidele politice in frunte cu Bratianu si Mihalache?S-au retras.Asa si acum.Pacat ca acest PNL,are in denumire si cuvantul NATIONAL.

 75. @charlie- de unde pana unde nationalismul e extremism? Prea multa retorica apriorica, asemeni celei a lui Ursu, Gadea sau acelor de la Digi 24, Realitatea, etc. Nu va inteleg atitudinea. Sunt la inceput de drum. Nu cred ca începi să critici un om pe care abia l-ai cunoscut si sa-l faci extremist, pentru ca e la moda. Nu v-am auzit folosind acesti termeni in caracterizarea usr- uului.oare, de ce? Fireste, nu e acesta un contraargumente, ci doar o constatare.
  Charli- si eu sunt pentru calea de mijloc, dar in atare conditii, cand nazismul alogenului,neomarxismul matură tot in cale, calea de mijloc ne va matură pe toti. A fost marxismul economic o cale de mijloc? E neomarxismul cultural o cale de mijloc? E alogenul o cale de mijloc? Din punctul meu de vedere balanta nu se echilibrează cu cetățeni care folosesc pendulul ca sa-si argumenteze stările si sa caute calea de mijloc in plina lupta .E nevoie de consecvență. Calea de mijloc e valabilă în perioade lipsite de furtună. Calea de mijloc e calea moralei, a inteligenței, bunului simt, nonagresivitatii, identității, dragostei, adevărului, luminii,unitatii, profunzimi, dorinței de a fi, culturii, respectului, credintei etc. Ti se pare ca pășiti pe calea de mijloc si, noi cei câțiva, care n-o recunostem suntem o excepție in noianul de indivizi care ne decid prezentul si viitorul național si universal? Sincer, nu cred.
  Ps. Pentru orice guvern exista o perioadă de gratie de 100 de zile.Nu e valabilă gratia si pentru un partid, care în septembrie obținea 1.35% si care nu a intrat, inca,în cuptorul fierbinte al parlamentarismului? Adar, citeste, mai cu atenție postarea mea si vezi care dintre noi doi, e mai aproape de santul care ne desparte de CALEA DE MIJLOC?
  F.i. Tinerețea nu e si nici n-a fost o cale de mijloc si apoi nu suntem nici atat de tineri ca să le stim pe toate si nici atat de bătrân ca să afirmăm ca nu stim nimic. Deci suntem, undeva, în calea de mijloc a vieții.

 76. Ar fi foarte util un sondaj serios , acum. Poate-l comanda Cotidianul ! . Cred ca la ora aceasta AUR are deja 14-16 %. Cu acest trend, la alegerile anticipate care vor avea loc, cu siguranta, fix peste un an, AUR ar ajunge la 21-22%. Repet: ar fi foarte util un sondaj intens mediatizat !

 77. PSD a scapat de o parte din cei incomozi, AUR va vota la fel cu pesedistii, tot circul este pentru ca toti politicienii sa ramana cu salariile, pensiile speciale si celelalte privilegii pe care le au. Asa se intampla cand alegatorii actioneaza emotional si voteaza agitatori.

 78. „Un…Neroman”, asta iti este fatza adevarata! Te dai „istoric” peste o istorie de 200 de ani si clachezi lamentabil la istoria ultimilor 30 de ani. Fac eforturi sa nu dau cu tine de pamant cand citesc odele cretine inaltate PRM cunoscut si recu, noscut deschis de SECURISTUL suparat pe SECURISTII LUI ILICI-GENOCID, care l-au si trimis Dincolo, Vadim, PARTIDUL GENERALILOR DE SECURITATE!!!Numai un CEAUSIST ne norocit poate considera „national” un partid autodeclarat al Securitatii,
  Vadim fiind celebru alaturi de celalalt monstru, Paunescu, ca un ceausist infam. Tarziu s-a decis sa dea publicitatii date
  certe, ale Securitatii aflate inca sub Ceausescu, despre LOVITURA DE STAT-Comintern si crimele TERORISTILOR-Comintern si
  a avut soarta tradatorilor Cauzei, soarta pe care a impartasit-o si avocata Iacob a lui Nicusor Ceausescu, si dansa facand
  gafa fatala de a anunta DEZVALUIRI!Neromanule,nici nu ma asteptam la altceva de la tine decat sa te afiliezi legionarilor!

 79. @Tudor 12:13: ce inseamna „is alea”? Ceva nevoie de scoala elementara? Gandire de peovincie?

 80. Ideea suspendării va radicaliza societatea in sensul ca acea pata galbena de pe harta va urmari si mai vartos secesiunea. De ce aproape nimeni nu vede asta? Aia voteaza numai antiromani, sub justificarea mincinoasa de ‘anticomunisti’, de parca nu prin partile alea a patruns cel mai puternic atat comunismul, cat si ‘securitatea’.

 81. cat de repede se simte un ardelian poreclit „un roman”… Il scoti pe Maniu Gyula de sub orice raspundere si-l bagi in fata pe Mihalache, nerusinatule. Cand se stie ca opozantul principal la toate realizarile romanilor a fost acel nu prea roman (catolicizat), absent la Alba Iulia in 1918 si mare dusman al Marii Uniri. A si avut „guvernul lui” de la Kolosvar pana la moartea regelui Ferdinand, cand a venit cu viclenie la Bucuresti si a profitat de naivitatea romanilor instalandu-l la putere pe Carol al II-lea, groparul Romaniei in preajma WW2.
  Cica, „un roman”…

 82. „Şi încă un lucru. AUR are multe incoerențe. De discurs, de componență, de origine, de biografie, de atitudine, de organizare. Parcă am asista la un răspuns amator la o problemă importantă.” Corect Maestre ! Prea multe incoerente. Liderii AUR au mult mai putine pacate decat cei de la PNL, PSD, USR-PLUS sau UDMR dar ei au imbracat mantia idealurilor sfinte pentru romani si deci pretentiile sunt mult mai mari. Au supralicitat nepermis de mult. In problema Basarabiei, cum ar fi daca ungurii ar face la fel cu Transilvania ? Mai usurel deci cu revizionismul pe scari ca s-ar putea sa avem surprize uriase. Si oricum, nu sub comanda unui Georgica, de profesie protestatar scandalagiu, asistat de Sosoaca. A bon entendeur, salut !

 83. Despre tortionarii revolutiei din 1989 de pe listele aur nimic dl Nistorescu? Dar despre deja penalul aur de la bihor condamnat printre altele de trafic de persoane ca orice crestin care se respecta tot nimic. Dar despre cele 27 de familii cu catel si purcel de pe listele aur? Inca o data impostura la putere. A demonstrat-o cu aspra masura Valeriu Nicolae analizand CV parlamentarilor din de acum fosta legislatura. Astept cu intetes volumul II pt viitoarea legislatura. Pun pariu ca o sa ni se para parfum de roze cv din vol I

 84. Un sondaj secret il face la acesta ora securitatea. Vom vedea din reactiile tradatorilor de la putere care este rezultatul.

 85. ce fatza de securist borat are Ghita… si ranjeste la masa cu „salvatorul” Simion… IN ASTIA VA PUNETI SPERANTA… HAHAHAHAHAHA

  Mai tineti minte Partidul Unitatii Romane, n-a reusit sa va prosteasca cu el v-a prostit in schimb cu AUR… a schimbat doar o litera…

 86. Nicu Olahus AUR reprezinta patura needucata. Cea pe care o detinea PSD. Acolo jos va ramane AUR. Doar pe acxei „patrioti” ii va prinde cu discursurile lor de vorbe goale ,sforaitoare. Lumea civilizata e alta. Este cea care si lor le plateste leafa ca tot au ajuns in parlament. Nimeni nu are nevoie de AUR. Insa ei au nevoie de lasi,de panicosi, de fricosi si conspirationisti. Si cei habotnici in necunoasterea credintei. Acolo e AUR si acolo va ramane. Mai sus nu au acces. In lumea intelectualilor, in lumea celor care fac Romania mandra atat in tara cat si in afara. Si ma refer aici la IT-isti, la cei din cercetare, cei care si-au investit banii sa ofere locuri de munca,la cei care din putinul lor fac donatii pentru centre de plasament sau pentru acel spital pentru copiii bolnavi de cancer. Ma refer la cei care nevoiti de imprejurari si-au castigat respectul in afara,muncind si traidn pentru Romania. Trimitand bani familiilor ramase in tara in batjocura politicienilor. Atat a PSD,mai nou am ajuns de rasul AUR. Halal votanti. Dar mai trist pentru nevotanti pe ce mana au lasat tara.

 87. @Limba Romana: Felicitari amfitrionului Nistorescu, felicitari tuturor celor din redactie si distinsilor colaboratori, felicitari tuturor postacilor! Absolut toti sunt de valoare. Cotidianul devine un fenomen pe piata media din Romania. Sunt onorat si satisfacut ca scriu si eu aici.

 88. „marius”, esti tot „marius” care a postat la articolul aristocratului proletar frantuzit? Deosebirea e flagranta, acolo limbajul si adversitatea fiind brutale.
  Numai un naiv poate miza pe AUR in suspendarea bolsevicului natzificat si ma refer inclusiv din punct de vedere tehnic! Cu 10% la activ e de rasul kurului, iar prin declaratia clara ca nu vor intra in coalitii se autodemasca, isi probeaza si mai clar FARISEISMUL!!!Un demers de acest fel viabil presupune coalizarea cu singurul partid parlamentar capabil si interesat
  de suspendare, PSD. De partea cealalta e deja o coalizare criminala la care a achiesat si UDMR, fara ca media securista sa faca clabuci la organul de dejectare a diversiunilor ca se vinde Ardealul in timp ce chiar exista premize pt tranzactie!
  Flitul cu oamenii de buna credinta din Coalitia Tradarii Nationale care vor vota suspendarea o fi pentru bebelusi, nu tine
  la oamenii inteligenti. Coroborand acest fariseism cu declaratiile si activitatile din trecut ale liderilor axate fatzis
  pe resuscitarea legionarismului avem imaginea acestei noi facaturi politice a Securitatii. In plus, schimbul reciproc de
  mesaje „adverse” cu Uniunea Sovietelor de Capitalisti-Comintern aduce si dovada sustinerii de la Rasarit, oricum filonul de baza fiind din zona pe care declara la fel de fariseic ca o vor realipita la Romania. O intrebare s-ar pune stringent,
  de ce nu au incercat DE ACOLO sa militeze pt reunire, intre basarabeni si sa ceara de acolo eventual tot cu 10% initial, in speranta ca mai multi de „marius” li se vor afilia!? E clar ca farsa cu „Diaspora” s-a repetat, fostii „votanti” pe buletinele de vot ale fraudarilor din trecut FIIND TRECUTE IN CONTUL AUR!!! Diasporezii fanatizati anti-Dragnea si pro USR
  s-au dat de trei ori peste cap si au devenit votanti de AUR!? Sa i-o spuneti lui Mutu…

 89. ADRIAN URSU, de la antena3, a devenit o BALEGA MASSMEDIA…cum sa urli tu la GEORGE SIMION , in plina emisiune,„ MARESAL ION ANTNESCU ESTE UN CRIMINAL ????? ce parere aveti despre el???? asa este ca e criminal???? „„ PENTRU ACEASTA CRIMA COMISA DE ADRIAN URSU, o fi jiudeu ? eu i-am tras o flegma direct pe sticla TV, si de acum 3 zile in urma ii voi da IGNORE pentru toata viata…
  la fel si MIHAI GADEA, dupa ce ne-a terorizat 8 luni cu campania covid19 , s-a ratoit tot la AUR, de data asta la CLAUDIU TARZIU, parol ca mi-era indiferent, chiar ma gandeam daca mai joaca sah cu ANA BIRCHALL….cu „NU VA PERMIT SA SPUNETI CEVA URAT DE STREINU CERCEL„, adica un lingau in curul unui nazist in soldele BIG PHARMA….mi-e scarba……

 90. Exagerezi, Simion a declarat limpede ca daca cei din PSD nu o vor face, atunci AUR va initia procedura de suspendare a lui Iohanis. Nu a afirmat niciodata ca vor si reusi pentru ca nu sunt aerieni ca sa nu cantareasca realitatea. In primul rand vor sa-i arate explicit romanilor pe duplicitarii de la conducerea PSD.

 91. @ charlie.Nu vreau sa-mi pun mintea cu tine.Esti un simplu CAROTAS,ca sa nu te numesc alfel.Postarile tale repeta aceleasi cuvinte:bolsevic,securist,nazist,etc.puse in niste fraze AMBILICATE,in care tu crezi ca esti mare „SCRIITOR”.Faci confuzie intre ce inseamna NATIONALIST si IREDENTIST.Tu faci pe altii SECURISTI,dar parerea mea este ca tu faci sau ai facut parte din acele structuri.Da si acele structuri sunt benefice oricarui stat din lume.Depinde cum gandesti,sa vezi realitatea.Da ADRIAN PAUNESCU si CORNELIU VADIM TUDOR,au fost PATRIOTI,NATIONALISTI si nu te poti compara cu ei la ce au scris.Pe cine sa spunem ca sunt mari poeti si patrioti?Pe Dinescu,pe Caramitru sau cine.Unii ca tine care nu cunosc istoria,nu aduc servicii acestei tari si de aceeia suntem luati „peste picior”de altii.Cine sunt patriotii,cei din UDMR,care este recunoscuta de marea majoritate ca este ORGANIZATIE IREDENTISTA.Sau tu care esti un simplu muritor ce faci propaganda defaimatoare acestei tari esti de al lor.Eu nu vreau sa jignesc oameni,pentru ca nu-mi sta in caracter.Dar tu faci acest lucru in toate postarile.

 92. Apariția AUR este cu siguranță rezultatul guvernărilor dezastruoase pesediste. România Normala nu va tolera astfel de tinichele.

 93. „@charlie”, inteligenta nu se exprima prin FRANTURI LOGICE. Nu duplicitatea conducerii PSD e primordiala si am prezentat-o
  suficient de elocvent in ultimele 19 luni de la condamnarea politica a lui Dragnea care a permis TEINCARCERAREA PSD! Acum
  e momentul blocarii nazistilor, numai ca nu te poti astepta la asa ceva de la LEGIONARI autodeclarati. Dar, apropo, esti purtatorul de cuvant al legionarilor? Daca posedai un dram de buna-credinta formulai altfel: „AUR urmeaza sa ceara PSD oficial, in scris, nu in sloganuri fariseice, sa i se asocieze in procedura de suspendare CA O CONDITIE A COALIZARII”!!!
  Ce pot sa-ti cer intelectual daca ce am scris in comentariul de la ora 8:39 a trecut pe langa tine fara consecinte…
  Cum putea trimisul lui Rasputin sa afirme ca o sa reuseasca fiind o absurditate in conditiile RESPINGERII COALIZARII CU PSD? Rastorni logica pentru a-l readuce de la conditia de AERIAN! Conducerea duplicitara a PSD e preferabila TRADATORILOR
  PE FATZA, nu duplicitari, AI ROMANIEI!!! Repet, prioritara e impiedicarea nazistilor sa-si faca in continuare nestingherit
  mendrele, nu pedepsirea PSD ca Securitatea l-a reincarcerat ca pe vremea cominternistilor Geoanica si Del Ponte!!! Ceea ce spui e o mizerie pe care cititorii onesti o vor identifica, securist legionar care nu-ti dai pseudonimul de FRONT…Chiar nu va crapa obrazurile scrofoloage de rusine sa nu va dati pseudonimele, sa va ascundeti ca NAP ARCILE?

 94. Același tricolor,același imn,aceeași patrie.Traiasca Romania dodoloata a spus un copil la marea unire din 1918.Azi politrucilor le tremura izmenele când aud de unire,de parca iau pus în funcții Vladimir Putin.Lacomia acestor nesătui corupți trebuie oprita.Vlad Tepes ia oprit urcandu-i in tepe.Mihai Viteazul și Stefan cel Mare retezandu-le capul cu sabia,barda,iataganul.Astazi după sute de ani nu găsim persoana care să-i elimine din viața politică.Ia speriat numirea ministrului Ciuca premier interimar și imediat a doua zi sau și înțeles să-l pună pe Catu.Cand e de furat hoții se înțeleg de minune.Cand e de dezvoltat infrastructura nu se găsește persoana potrivită.E timpul că românii să-și ceară drepturile.O tara fata hoți la putere face România mare,puternică și unită.Noul partid a ajuns în parlament din dorința românilor pentru unirea Basarabiei cu România,Politrucii nu vor o patrie unită,puternică și suverană pentru că nu-i interesează decât să fure.E timpul că generalul Ciuca sa le arate pisica,și să le spună că patria nu este tagma jefuitorilor.

 95. Preturile au crescut, la alimente, la medicamente… Sigur, pentru votantii liberali sau usristi nu conteaza, ei se descurca, ei gasesc in farmacii medicamentele de care au nevoie, sunt aparati de mal practice, au viata pe care si-au dorit-o la fel cu votantii lui Clotilde. Pentru ei, gunoaiele reprezinta arta abstracta pe care o apreciaza deosebit. Noi, votantii anti Ioha am fost fraieri. Ca sa nu mai vorbesc de pasivi carora le-a fost indiferent cine le va face legile. Ei traiesc intr-o lume roz bombon.

 96. OF, Jardan și Zmeule, voi sunteți descendenții în linie directă ai progresiștilor degenerați de la Sodoma și Gomora, nici exploziile atomice în care au dispărut acele biblice orașe pline de felinare roșii, nu v-a stârpit sămânța…
  Până și Charlie a scăcat de la Hiroshima, de Stalin, de Hitler și Ceaușescu, dar a rămas cu scârbavnice schele moștenite de la Alexandra Sidorovici.
  Nu, Charlie nu a moștenit AUR, a moștenit renumele de acuzator public, blestemată fie Alexandra Sidorovici, metehnele și moștenitorii ei dogmatici, marxiști, cominterniști, comuniști, cârcotaș-comentator-cârnățar de comentarii ca o mașină a timpului pierdut…

 97. Minunat articol , D-le Nistorescu!Ma Asez alaturi de cei care-si pun nadejdi in AUR. Doar adaug ca mesajul acestui partid este simplu si pentru inimile celor care simt romaneste. Sper ca initiativa , posibila, de suspendare a lui KWI sa se finalizeze in bine pentru TARA , si nu numai atat , ci KWI sa aiba soarta lui Fujimori. Ziceam despre ignatul din preajma Craciunului. Poate fi si mai tarziu.Sa ne-au zim de bine! Sus inimile , romani!

 98. Vi-l mai amintiti pe dl Basescu? Romani, vom trece acum printr-o perioada neagra dar… Dar ce, dle Basescu? Unde sunt sperantele mele, unde la-am perdut? Vin din urma continuatorii dlui Basescu, usr si pnl, alte sperante! Si va fi bine, si la vara cald!

 99. Sper ca are intructiuni de folosire la pumnalul ala ca poate fi folosit cu predilectie de femei. :))))
  Astea sunt ustensile speciale folosite de descendenti cum trebuie … nush ce rudenie grad … ?
  Asa ca in Transformers: The Last Knight Official Trailer 1 (2017) – Michael Bay Movie.

 100. @charlie,
  Dragutule, te cam deconspiri! Ai un limbaj tipic acoperit, in text inoculand in mod oportun termeni ca : legionarism , comintern, rasarit…o reteta invechita in care , in mod subliminal, ataci ceea ce nu-ti convine, dar ceea ce e mai grav , incerci sa-i convingi si pe altii.
  Individule, sau grupule de indivizi care semnezi sub acest nume, marturisesti cu tarie ca nu=ti place rasaritul. Nici mie!Dar apusul iti convine? Te unge pe suflet ?Cu ce a demonstrat ca e mai dragastos cu romanii decat ceilalti ?
  Omule, nu rascoli istoria decat daca ai de gand sa inveti cate ceva.Apropos, chiar si Miscarea Legionara mult hulita a fost absolvita de orice vina la Nurnberg.Tu stii asta,dar da bine sa scoti din calculator cuvinte cheie, nu?
  Era mai bine sa isi faca baietii treburile murdare in parlament fara sa fie cineva care sa ii traga de maneca? Era in capul tau acoperit.
  Daca ai vreun pic de sange romanesc si vorbsti asa,esti cel mai amre tradator si cel mai mare lingator de blide.

 101. Adevarat! Un partid care ne-a scos din amorțire. Daca insa au cea mai mica intenție de a apela la serviciile lui Coldea prin Ion Aurel Pop, un istoric plangacios ale carui lucrari nu bat dincolo de Episcopia Bihor (Dle. Tanase, mai vizitati si istorici autentici), nu vor face nici o branza, iar de exaltari de tot felul ne e plin podul. Ar fi pacat!

 102. Ciolos cu Dan Barna, doi saltimbanci, doua caricaturi umane, iubitoare de „arginti” si somn in exces, nu mai sunt credibili! Dan Barna nu are 2 secunde pe cartea de munca, e anchetat de DIICOT pentru evaziune fiscala, trafic de infulenta! Un (editat)… Voi care i-ati votati, taiati-va mainile cu drujba si sa va dati cu capul de tocul usii de doua miliarde de ori….Acum e lupta pe ciolan! PNL si USR egal doua puroaie, doua cancere in politica romaneasca…. TRAIASCA AUR… Servan Nicolae! Crapa ficatii in tine mosule, ca nu mai esti in parlament? 6000 euro net, 1000 litri combustibil lunar…. ce viata, ce viata…….

 103. Nu e nicio surpriză cu AUR.
  DUPA 30 DE ANI DE JAF CARE PARTID Mai e CREDIBIL? PSD? NU. PNL? NU PD? Afos înglobat in PNL. E nevoie de AUR. DACA NU FAC PROSTII SI SE STRUCTURRAZA MAI BINE ,IN 2024 VA CASTIGA ALEGERILE DETASAT.
  OAMENII VOR INLATURAREA SI PEDEPSREA JEFUITORILOR ȚĂRII!
  ÎNCĂ ODATĂ, ROMANIA A FOST PUR SI SIMPLU DE-VA-LI-ZA-TA!
  AUR DACĂ ȚINE CÂRMA PE DREPT INAINTE VA PRODUCE O REVOLUTIE IN ROMANIA! VOTUL MASELOR VA MATURA PSD,PNL,etc
  NU AI CE SA MAI AȘTEPȚI DE LA PARTIDELE CARE AU FOST LA PUTERE IN ULTIMII 30 DE ANI! CE AU FACUT SE VEDE. LA GUNOIUL ISTORIEI CU ELE!

 104. Va recomand daca nu este cu suparare, sa-l cititi pe Stefan Zeletin si a sa capodopera „Din tara magarilor.Insemnari.Nu fac reclama, dar in aceasta carte o sa descoperiti cam ce cred eu despre „Aur” si nu numai.

 105. Stimata redactie! 6000 de euro bob numarat!! Strungarul cu 2 baza Serban Nicolae e in ceasul mortii.. Somn, somn, somn .. Parai multi .. Ce facusi ba nene baaaaa… De la parlamentar la iobag, la sluga, la cersetor …. Liviu Plesoianu! E bine muritor de foame?….

 106. Am cautat esentialul…”Patriotismul magarilor e floarea cea din urma si cea mai mandra ce a rasarit din nazuinta obsteasca a neamului de a-si ascunde magariile, a le spoi pe dinafara si a iesi in lume sub piele omeneasca”

 107. „Un…Neroman”, normal ca nu-ti pui unicul neuron pe care-l numesti „minte” care minte in toate comentariile istorice pe
  care le emite! „Alambicarea” care te dezarmeaza in mod firesc e o combinatie de cuvinte fericit asezate intr-o inlantuire
  pe care un intelectual cu o minima cultura o descifreaza! Acele cuvinte/expresii sunt repetate special pentru a va intra
  in cap si a va baga in turbare. Toate evenimentele istorice pe care le-am abordat aici au fost tratate de o inalta tinuta
  atat ele in sine, cat si in desfasurarea lor interconditionata. Pentru dogmaticii fanatici ca tine capabili sa execute orice ordin, inclusiv sa aduca justificari crimelor abominabile ale legionarilor, numai pentru ca intre timp te-am convins ca au fost/sunt de-ai vostri… Puteam admite un curent „patriotic” in Securitate ca victorie de etapa asupra institutiei
  in genul capitanului Bucur reabilitat si reintrat recent in drepturi, dar gardistii antonescieni raman creaturi la fel de
  sinistre precum bolsevicii. La Nürnberg instanta compusa din juristi din ambele „tabere ideologice”, aceia occidentali fiind ILEGALI stalinisti a ratat datorita prezentei URSS comasarea cu Procesul Comunismului. Ca sa-ti dai seama de ce fel
  de indivizi erau/sunt trimisi de Occident in instante sau organizatii mondiale iti dau exemplul ONU care a accepta in randurile sale un celebru criminal contra umanitatii bolsevic, Vishinsky, care a actionat ca agent si i s-a inscenat
  sinuciderea pentru a fi extras, ceva in genul generalului Milea sau a lui Condrea ca sa dau exemple recente. Repet, iti dau lectii de istorie, iar legionarii au fost scapati de procesul ideologic in Romania si nu era de asteptat sa o faca Occidentul impanat atunci de ILEGALI marxisti/bolsevici. Va repet ca sa intelegeti ca e vorba de o ideologie unitara…

 108. „LUANA”, esti „GODZILLA” sau „Humor”,ori „Un…Neroman”? Eu cred ca toti impreuna intr-o creatura marxist/bolsevica si mai
  nou legionara abjecta!!! De ce spun asta, daca erati mai multi puteati pune neuron de la neuron ca sa incropiti o riposta
  elevata si logica. Ne norocitilor, inainte sa fie lansata aceasta fantoma a Comintern pe piata m-ati catalogat „legionar”
  cu toata ura scarbavnica a unor slugi ale Securitatii si acum, dupa ce ofiterii coordonatori v-au dat noi indicatii, ca
  „aurarii” de 0,1 karate sunt de-ai vostri ati schimbat macazul. Caractere infame, pai,B nu-l mai iubiti pe „legionarul” „Charlie”?
  Ba, Humor mai spunei o data tizului tau „Un…Neroman” ca liderii sunt din „aripa patriotica a Securitatii” ca sa nu ma mai faca securist demobilizat ca voi!

 109. @ charlie.Vroiam sa nu-ti mai raspund ABERATIILOR tale,unde dai dovada ca esti un PROPAGANDIST si tulburi apele degeaba.Eu nu fac PROPAGANDA LEGIONARILOR,pentru ca am avut bunicul din partea mamei,PRIMAR LIBERAL si care a fost impuscat de ei ca nu le-a acordat un sediu.Da LEGIONARII nu au fost citati la PROCESUL de la NUREMBERG,dar a fost citat,GRUPUL ETNIC GERMAN si care a fost reabilitat in JUSTITIA ROMANA prin FDGR-ul condus de KLAUS WERNER IOHANNIS,ca fiind succesorul -GEG-.Nu te mai da mare destept,ca scrii aceleasi lucruri in permanenta.Vrei sa faci pe desteptul,dar nu te duce mintea.Trebuie sa mai pui mana pe carte si sa accepti si celelalte idei ale altora.Asa este in DEMOCRATIE,pe care te FACI ca o RESPECTI,dar est un DENIGRATOR.Nimeni nu mai face asemenea comentarii fara inteles in afara de tine,cu pseudonim de YANKEU,sau est de al lor.Gramatica trebuie invatata permanent si scrisa corect.Asa ca te las in mintea ta…aia…

 110. „Un…Neroman”, cu un asa trecut si considerand prin absurd ca legionarii sefi nu au fost ilegali bolsevici, faptul ca
  ti-au impuscat bunicul pt neacordarea unui sediu solicitat ilegal, presupun, altfel fiind obligat sa-l puna la dispozitie, doar nu a fost tipul actual de „liberal” al Securitatii, trebuia sa te faca nu numai ideologic un dusman al legionarilor.
  Asasinatul avea acoperirea sefilor si reprezenta un instrument de teroare identic cu cel marxist/bolsevic stalinist!
  Daca te dai „istoric” de ce nu ai studiat istoria Garzii de Fier si de ce afland de la mine ca au fost readusi in PRM/PCR
  de PUPILA lui Stalin, Ana Pauker, nu ti-ai transferat ura fata de bolsevici? Aici esti unul din CEAUSISTII cei mai atroci,
  fapt care demonstreaza ca ti-ai „asasinat memoria bunicului”. In orice caz, sa-ti idolatrizezi descendetii asasinilor bunicului si sa intri in turbare cand cineva ii ataca, separat sau impreuna cu bolsevicii care i-au creat, mai mult, sa aperi ca o fiara ranita crimele marxismului/bolsevismului/nazismului/legionarismului iti arata hidosenia caracteriala…

 111. Ma bagi fara ca eu sa doresc pe discursul tau, recunosc destul de elaborat si laborios si chiar justificat. Eu mi-am permis o simpla observatie amintindu-ti ca exagerezi atunci cand punandu-l la punct pe un coleg de pe forum te-ai referit (corect) la imposibilitatea tehnica a acelui 10%. Se interpreta ca cei care vor sa initieze suspendarea sunt naivi si fara simtul realitatii. Cred ca ai ceva pur personal cu liderii AUR, inaintez o ipoteza ce tine de niste posibile autocomplexe in cazul tau. Sper sa nu fie asa.

 112. @charlie
  Formularile schizoide pe care le faci ma fac sa iti recomand sa te duci la psihiatru.
  „Daca te dai „istoric” de ce nu ai studiat istoria Garzii de Fier si de ce afland de la mine ca au fost readusi in PRM/PCR
  de PUPILA lui Stalin, Ana Pauker, nu ti-ai transferat ura fata de bolsevici? ”
  Mai, omule, ce ai vrut sa spui cu fraza asta ?
  Ca legionarii au fost readusi de mizerabila pauker????
  Parerea mea este ca ai invatat limba romana tarziou, in vreo misiune speciala si faci acum dejectii fara sens.
  Daca, cumva , nu esti in evidenta psihiatriei.

 113. @Luana: Este penibila replica ta, de fapt o suita de jigniri incalificabile, la adresa unui coleg de dialog. Nu sunt aparatorul lui Charlie, omul nu are nevoie de asa ceva. Sunt opiniile sale, cel mult era firesc sa le ignori. Cand vrem sa ne etalam pe un spatiu public (cu voia lui Nistorescu) trebuie sa lasam acasa patimile personale.

 114. @luana spune
  Intrebare: formularile protejatului tau cum sunt ?
  Nu crezi ca vremea ideilor subliminale a trecut?

 115. „Dreapta” va chinui cativa ani cu algoritmul puterii. AUR v-a creste precum Vadim si apoi lumea ‘sparieta’ va vota „stanga” din nou.
  @Ovidiu Bufnila Corect!

 116. @Luana, Un roman, etc. : Nu il mai bagati in seama pe Charlie. Va pierdeti timpul. Este pur si simplu un caz de ospiciu.

 117. „Ovidiu Bufnila spune:
  10 DECEMBRIE 2020 LA 22:16
  Este ochestiune infint complexa si nu are legatura cu politica. Membrii unui partid din Romania au primitordin sa voteze acest nou partid. Totul este o constructie. Cunoastem autorul.
  Ovidiu Bufnila spune:
  10 DECEMBRIE 2020 LA 22:38
  E un editorial emotional. No offense dar nu are cuprinse informatii. Pacat. Sloganul pus pe toate zidurile are alta sarcina. Toata lumea comentatorilor a cazut pe spate. E de râs … derapaje care s-au confirmat peste cativa ani. De fe? Pentru capredictiile sunt apanajul stiintei. In cazul asa-zisului fenomen din aceste zile, toata lumea a luat hapul. Analiza profesionistilor are o concluzie cumplita.@ Romanii au votat AUR spune:11 DECEMBRIE 2020 LA 1:10AUR nu e un partid al politrucilor, e altceva. Asa s-a nascut si USR, din speranta romanilor ca va fi altceva. Si a fost pana si-au suflat zoaiele-n fasole dovedind ca nu prea au multe in comun cu valorile romanesti.Familie, natiune, credinta si libertate sunt pilonii unei tari normale, nu prosteala mutului globalist.@tradis etc.-SUNT DE ACORD CU ACESTEI OPINII.

 118. Hop si BEST ia securista „Anonim” ce bantuie ca o stafie a proletariatului pe forum privind atent la evolutiile la care
  contribuie cu alte pseudonime.
  „@Charlie”, e notabil ce spui, dar de ce nu te pezinti! Cel ce trebuia sa aiba ceva cu AUR al carei sefi sunt legionari e „Un Neroman” ce sustine ca bunicii lor i-au asasinat bunicul. Ce zici, prostacul secu are „autocomplexe”?
  „Luana”, limba romana infloreste cand o folosesc, dar tu esti obisnuita cu scaietii! Reproducand pasaje intregi dintr-un comentariu/articol spre „analiza” te deconspiri cu celelalte pseudonime. Daca nu ai inteles ca „readucerea” inseamna ca fusesera „detasati” temporar la conducerea Garzii de PCR in anii 1920-1930 inseamna ca nu am cu cine discuta. Faptul ca te multiplici nu e „schizoid”, nu-i asa? Dar ca reproduci pasaje? In discutie e ADEVARUL ISTORIC nu idei sau opinii ce incearca sa-l presupuna. Vorbiti de idei si opinii, bazati pe FALSIFICATORII MARXISTI ai istoriei. Sunteti ATEI, ANTISEMITI, MARXISTI/BOLSEVICI-NAZISTI(aripi ale Secu). Identificarea ADEVARULUI impune cunoasterea exhaustiva a circumstantelor unui act istoric, adica a tuturor factorilor concurenti in intentionalitatea lor care „tradusa” deschide calea spre ADEVARUL ISTORIC! Adevar rupt de interesele ideologice ale „spectatorilor”! Ce idei sau opinii pot fi avute in vedere marcate de DOGMA? Cum puteti descifra trecutul daca realitatea prezenta va e straina? Asa e, eu ma apar singur exact prin ceea ce spun si o fac in cunostinta de cauza. Ana Pauker la inscenarea judiciara pt EXTRAGEREA ei a trebuit acuzata de complicii la genocid de ceva si astfel romanii au aflat ca ii READUSESE pe sefii legionari in PCR. Nu, asta spun eu prin coroborare si pe logica imbatabila ca bolsevica inraita nu ar fi admis in PCR legionari sau nazisti de alta sorginte, s-a sustinut simplu ca i-a integrat in partid pt a-l…”submina”!? Deci, ca a facut-o in cunostinta de cauza a calitatii lor!

 119. Existenta,sanateta oarecum bruiate in aceste „in aceste zile vitrege pentru Tarisoara naostra”nu ne opreste sa citim atata timp cat simtul vazului nu ne impiedica sa citim.Sa citim si sa vedem.Asadar „docomentul”intitulat Program AUr este edificator in a ne ajuta in fata orbirii, cu putin binevointa de putina gandire.Este un asa zis zis partid sau asa zisa alianta cRE PORNIND DE LA ART.1 cONSTITTUTIE SI URMA.sTAT NATIONAL ,SUVERAN ETC.adica exact ce spune @Romanii au votat AUR-pilonii unei tari normale,deci „programul”trece de mult eori si printre randuri la chestiuni de fond.Este alianta „elitelor spirituale”,respinge „,materialismul vulgar”banii si prosperitatea fiind „mijloace”nu „scopuri”,adica „vulgul materialist „de jos, trolii din Orwell 84 sa stea sa scurme in noroaiele si oasele aruncate de „elitele spirituale”.”Elitele”-A.U.R. afirmă ierarhia valorică şi respinge aprioric orice „aplatizare în numele egalităţii”,in schimba „libertatea”ec.neoliberala ramane aceiasi- statul dereglementat”implicarea excesivă a statului”nu este buna,nu!Politica propriu zisa va fi facuta de ITisti,corporatisti eventual @rezistii”civici”si de „antreprenoriatul politic”.Pe scurt, UE prin Clubul d ela Roma prin calin gerogescu prin acest thinc-tanc .prin „gandiristi”si Gandiristul”Calin gerogescu propus demult de Ponta”premier”,blindeaza purs is simplu un „partid”globalist acoperit de „aura”unionista,mnnationalista care nu este decat o minciuna spre „regionalizarea si uniunea”in care vezi doamne, Ro sa ajunga „lider regional”cu sarmana Rep.Moldova de mana.Un SOROSISM GLOBALIST UE DE „ZILE MARI”!

 120. Daca blindajul ideologic al AUR decurge clar din Clubul de la Roma care pledeaza pt.economiirea resurselor,antipoluare sub care isi acopera „regionalizarea si unificarea””nationalismul si unionismul”fiind de fapt un parteneriata ROplus Rep Moldova sub controlul UE,nicidecum o reintregire efectiva nationala- ac.fiind imposibila datorita „tratatelor”,ideologicul lui KWI si neoliberalilor „PNL”este calr decurgand din „planul si modelul UE” de „dezvoltare,reformare, digitalizare si…”cipuire”…Deci forme relativ diferite care s eintalnesc la mijloc,amble negand -independenta si suveranitatea ec.,financiara, monetara, orice „respiratie vitala nationala si autohtona”fiind interzise si permise doar in lagarul totalitar, concentrationist-UE,NATO.

 121. „Ileana”, prin prolixitatea discursului tau o arati pe „Rollason” care iti sufla in ceafa! Cu greu am inteles mesajul pe care-l salut, ca de altfel si pozitia clara fatza de Trump!!! Parca ai fi sub dush si te racoresti cu un jet de idei care
  ti se precipita pe crestet in stropi multicolori…
  „Luana”, te intreb ca pe toti pseudoanalistii de pe forum: Ce inseamna nationalism si unde s-a plasat dintotdeauna, mai precis a fost plasat arbitrar, in spectrul politic? Am mai dat aici detalii afirmand ca au fost create doua tipuri de nationalism, unul moderat adoptat de cetatenii normali si unul extremist insuflat de ideologia genocidara marxista care
  avea nevoie de mase de manevra/de tun si compromitea concomitent ideea in sine care e generoasa si a stat la baza, a fost
  un pilon important in construirea NATIUNII! Nationalismul sanatos nu inseamna si nu militeaza pentru disparitia celorlalte
  si nici nu intretine adversitati ce pot degenera in conflicte armate! In schimb nationalismul extremist cultivat/organizat
  de INTERNATIONALELE SOCIALISTE si COMINTERN a stat la baza declansarii celor doua MACELURI BOLSEVICE MONDIALE compromitand
  ideea de nationalism, adica demonstrand indirect „avantajele internationalismului”, ale GLOBALIZARII MARXISTE. V-am vorbit
  de RAZBOIUL CIVIL, componenta de baza a practicii marxist/bolsevice si de razboaiele locale si continentale prin care se inarmeaza „clasa muncitoare” care asigura soldatii armatelor beligerante si astfel, prin „intoarcerea armelor” proletarii
  transforma razboiul intr-un razboi civil prin care e spulberata „clasa…asupritorilor”!? Daca nu se poate provoca un razboi, atunci se CUCERESC ARSENALELE sau se distribuie arme de catre…Garzile „patriotice”!?

 122. Sunt impotriva ideii de Uniune Europeana suprantionala nu numai ca si cadru economic,dar se vrea si ideia de ‘cadru cultural”.Vedem ce ravagii a facut in invatamant, cultura ,ideologia adoptata de institutii ,inconstiente, tradatoare.In pofida acestei presiuni ,ideologia in Europa cel putin ramane una nationala ,natiunea ramane si asa trebuie in forma din secolele precedente si in sec.de acum, XXI.Statele naţionale rămân şi pe mai departe exponentuli libertăţii pentrupartea mare a locuitorilor. Aceasta poate să confirme un număr tot mai mare de guverneconservatoare în diferite ţări europene care ar trebui să protejeze „interesele naţionale”ale acestor ţări, de procesul globalizării.Datorita „multiculturalismului”,migratiei promovata de catre o Germanie,Franta,Angelea Merkel si industriasi,afaceristi ,bancheri s-a ajuns la sistemul transnaţional,
  la „biografiile transnaţionale”ceea ce place si convine mult dusmanilor statelor nationale.Este confruntat cu „globalizarea”nu numai statul national,dar si persoana care de ex.lucreaza intr-o tara si isi petrece concediul in tara de origine ,cica „nu ar mai apartine niciunia din aceste state”,ceea ce zic eu nu este adevarat! Locurile de muncă, economia nu mai sunt legate de statulnaţional si de ce se intampla asta ? Tocmai pt.a distruge natiunile, statele nationale si a ajunge la ceea ce un Habermas (1998) si altii ar putea spune ca „starea de natiune este depasita”Ei spun ca starea postnationala este deocamdată atât dedeparte, că nu putem nici să visăm despre ea”.LA ASTA „VISEAZA” ACEL PUTREGAI UE !

 123. Natiunea Romana reprezinta o comunitate solidara cu un trecut comun,limba comuna, cultura comuna si alte valori,compusa din romanii constienti de identitatea lor personala de romani, de identitatea colectiva, cu interesele
  personale şi ale interesului national ROMANESC,avand identitatea constituita intr-un Stat PROPRIU cu organizare proprie si teritoriu; propriu ,suveran si independenta, indivizibil, Stat roman si Natiune romana care s-au nascut din vointa poporului roman si libertatea sa,NU AU ASUPRIT NICI-UN ALT POPOR SAU STAT IN ISTORIE.in prezent un stat de drept,democratic afirmand drepturi egale si libertati constitutionale,fundamentale tuturor cetatenilor sai.
  @Pt.cominternistul udemerist securist Charlie,nu mai bate campul pe aici cu derapajele istorice,citeste, ca erau si „MArx-Engles,Leni,Stalin”nazisti si fascisti,posibil,”proletariatul”a refuzat in WW1 si WW2-„internationalismul” lor !PE @Luana las-o in pace, lasa lumea in pace,”tortionarule de la Pitesti”ce esti!
  Deosebiri intre NAzism si Fascism:
  Nazismul a fost ideologia și politica totalitară naționalistă, rasistă, antisemită și anticomunistă a Germaniei naziste,dorea conolidarea „rasei pure”a germanilor,evreii fiind rasa „inferioara”.
  Fascismul este anticomunist, antidemocratic, antiindividualist, antiliberal, antiparlamentar, anticonservator, antiburghez și antiproletar și în multe cazuri,anticapitalist.Fascismul respinge conceptele de egalitarism, materialism și raționalism în favoarea acțiunii, disciplinei, ierarhiei, spiritului și a voinței.
  Asemanari:Elementul comun esential al acestor 2 dictaturi a fost prezenta unui lider puternic, ferm si carismatic in fruntea statului.Ambele regimuri au constientizat necesitatea recurgerii la militarizare ptr. a-si atinge scopurile,Adolf Hitler respectiv Benito Mussolini.

 124. COLHOZUL BOLSEVIC EUROPEAN e o STRUCTURA POLITICA BOLSEVIC-COMINTERNISTA…SUPRANATIONALA demarata in anii 1950 ca o asociere economica de liber schimb, Hrusciov cu tot tupeul sau de TZARANOI neindraznind sa supraliciteze crearea unui COLHOZ BOLSEVIC in acea perioada. In concluzie, e o ineptie sa afirmi „cadrul cultural” dupa ce ai ignorat „cadrul politic” DETERMINANT al tuturor celorlate „CADRE…DE PARTID!”. Colhozul dispune de Marea Adunare SUPRANATIONALA a Comisarilor Popoarelor Amestecate, de un guvern bolsevic sub acoperire, de o Procuratura STALINISTA mai nou, avand in
  frunte pe Infractoarea Internationala KoeveSSy si mai ramane sa se creeze o ARMATA ROSIE…
  Definirea nazismului si fascismului e de un cretinism care provoaca cel mult compasiune, cele doua curente bolsevice
  recontopindu-se prin crearea PAKULUI ANTICOMINTERN, nazismul adresandu-se STANGII MUNCITORESTI asa cum s-a specificat
  in titulatura nu o data, ci de doua ori: NSDAP = National+Sozialistische(SOCIALIST!!!)+Deutsche+ARBEITER(MUNCITORESC!!!)
  + Partei!!! Cretinismul lui „Humor/rene/marius” in fusta cu crapatura pana la pampersi, „ileana” e demonstrat! Reflexul partidului bolsevic, al „nationalismului”, „socialismului” si de partid al „muncitorilor” tradeaza sorgintea comuna!
  De BOLSEVICUL Musolini aflam cu stupoare ca era simultan „antiproletar” si „anticapitalist”, un fel de ghiveci din rahat
  cu balega…

 125. Domnule Ioan Botezătorul, ferească-ne Dzeu de unul ca Codreanu (cacofonie permisă).Oare ați uitat că patriotismul lui era botezat de la Berlin, de unde avea și pistolul(!!??) și că personal era un criminal după ce l-a ucis le prefectul Manciu de la Iași. Și oricum facea doar un teatru stupid, dar a avut audiență pentru că ,,marile noastre partide istorice,, erau și au rămas imbecile, corupte și nepăsătoare de țară. Deci, Codreanu a însemnat fascism curat (și-a meritat soarta), ,,patriotismul,, lui era de paradă și că după ce adevăratul patriot,Mareșalul Antonescu, le-a tăiat macaroana au ieșit din istorie, fiind de proastă imitație hitleristă?
  Dl Nistorescu este egal cu dânsul, adică face o treabă corectă (nevoia de partiotism curat e super necesară) dar, vedeți, nu se grăbește, ceea ce este normal. Unii zic că AUR ar putea face ca USR-ul, care i-a dezamăgit repede pe români. Stop, stop, USR nu a avut nici un cuvânt despre patrie, ei nefiind în nici un caz și nici pe departe neomarxiști, ci pur și simplu secu/soroșiști cu reflexe fascistoide, servii Ocultei mondiale capitaliste!
  Acum, dacă ,, munții noștri AUR poartă,, să facă bine patrioții AUR să se reverse pe câmpia poporului ca măcar să nu mai cerșim ,,din poartă-n poartă,,. Om muri ș-om vedea, dar oricum de patriotism avem nevoie ca de aer! Deci, salut AUR! Dle Ioan B., dacă sunteți chiar botezător ardeți-le un mătăuz de Bobotează să nu uite ce ne promit!
  Halo, domle Charlie, prea mergi la derută, las-o mai moale!

 126. „SUS PATRIA”, le cam amesteci la…”deruta” si nu e frumos sa acuzi pe altii care au vrut sa va deschida ochii, dar voi ii mijiti doar, din motive de „Oculta mondiala capitalista”!!!Sa cred ca s-a dat la loc comanda si Zelensky e scos din carti?
  Flacau multipseudonim pionier de luni de zile al noului curent pe care-l pritocea Securitatea,USR e intradevar organizatie
  sörosist-securista, asa cum ai auzit de la mine de cand ai fost fatat pe forum, dar e neomarxist-globalist, apucaturile ei
  „fasciste” fiind de tip bolsevic, „bolsevicismul” vorba camaradului de CUIB „marius” creand nazismul/fascismele!Legionarii
  de AUr sunt cum bine spuneai de Garda de Fier a lui Zelensky si a ideologilor IORGA, A.C.CUZA, NAE IONESCU sunt NAZISTII!
  Flacau multipseudonim, marxistii/bolsevicii sunt internationalisti/globalisti, iar creatiile lor, nazistii/fascistii au
  fost legendate…”nationaliste”!!! ARAMATISMUL vostru ANAGRAMAT/DERUTANT explica incapacitatea voastra de a surprinde si infatisa esentele si de a face conexiunile logice, fapt care va tradeaza duplicitatea. Prin lobby-ul facut cu nerusinare
  aurului legionar arati ca ti-ai gresit pseudonimul, cel potrivit fiind… „JOS PATRIA”!!! RUSINE…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.