(VIDEO) Sinner, campion la Australian Open după o revenire de senzație!

Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner a câștigat duminică Australian Open după ce a fost condus cu 2-0 la seturi. Italianul l-a învins pe rusul Daniil Medvedev, 3 mondial, la capătul unui duel spectaculos încheiat în cinci seturi, 3-6,3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Pentru Sinner, care l-a eliminat pe Novak Djokovic în semifinale, acesta este primul titlu de Grand Slam al carierei.

Meciul a durat trei ore şi 44 de minute.

Medvedev a pierdut a doua finală de Grand Slam la rând, după US Open 2023, când a fost învins de Djokovic.

Totodată, sportivul rus a pierdut a doua finală la Australian Open după ce a avut 2-0 la seturi – la fel a fost învins de Rafael Nadal în anul 2022.

Medvedev are în palmares un titlu de Grand Slam, la US Open în 2021.

Sinner, la festivitatea de premiere: „Daniil, tu mă inspiri şi mă faci mereu să fiu mai bun. Sunt absolut sigur că la un moment dat trofeul acesta vor fi al tău. E plăcut să fii acum aici, în Europa ninge, acolo unde stau eu sunt minus 20 de grade, aşa că sunt fericit să fiu aici. Mulţumesc echipei mele pentru tot ajutorul, nu e uşor cu mine, încă sunt cam tânăr. A fost o nebunie felul în care am fost susţinut aici, mă simt ca acasă. Aş vrea ca toţi să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce îmi doresc să fac în viaţă şi nu au pus presiune pe mine. Aş vrea ca toţi copiii să crească în acest fel. Gata, nu prea mai ştiu ce să spun, ne vedem anul viitor, voi fi aici”.

La rândul său, Daniil Medvedev a declarat că data viitoare va încerca să joace mai bine. „Voi încerca să câştig eu data viitoare, când ne vom întâlni în finală. Dasha, Alisa, dacă priviţi şi nu aţi oprit televizorul, voi încerca data viitoare să fac mai bine. Doare să pierzi în finală, dar să fii în finală este mai bine decât să pierzi înainte. Sunt mândru de mine şi voi încerca şi mai mult data viitoare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Da,asta e un italiano vero!…adică un italian născut din părinți din țara creată în 1948…!…

  2. Sinner e un vaccinat care nu mai există demult, e o minciună a propagandei occidentale!

  3. Sinner e reprezentantul tinerei generatii de asi in tenis,care va inlocui expiratii….rusi,sarbi,Nadal etc

  4. De amorul artei e bine, uneori, să lași rezervele sa câștige. Astfel ajung toți slabii să creadă că au și ei șansa lor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.