Avem niște mănuși și un fular. Cum procedăm?

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat, joi seara, la „Marius Tucă Show”, că nu recomandă purtarea mănușilor decât în unitățile sanitare. El a precizat că fularul sau batista nu protejează împotriva COVID-19.

„Purtatul mănușilor nu îl recomand decât în unități sanitare. În momentul în care ne-am pus mănuși nu mai suntem precauți. E posibil că virusul să fi circulat în China mai devreme cu o luna decât a fost declarat de către autorități. În SUA au foarte multe cazuri noi, ei au făcut 2 milioane de tetse până acum, au o rată de pozitivitate de 15%. Și noi în România avem tot 15%. Peste tot s-a vehiculat că ar fi vorba de o armă biologică. Din ceea ce am citit eu se exclude această posibilitate pentru că tipul de mutații găsite la acest virus nu sunt de natură să trezească suspiciuni, nu este un virus perfect. Eu zic că sunt șanse să se reducă transmiterea cu venirea căldurii. Există o corelație între fiecare grad de temperatura. Probabil că o temperatura medie se va corela și cu încetinirea într-un procent apreciabil. În iarnă vom avea iar probleme. Nu știu dacă o să ne mai permitem să întrăm în izolare. Dacă o să o mai lungim așa mult consecințele economice sunt clare. Danezii au cam același număr de cazuri și decese că și noi. Populația daneză are obsinuinta respectării regulilor. Trebuie să ajungem și noi la obișnuință asta. Trebuie să ne pregătim să luăm măsuri în funcție de evoluția pandemiei”, a spus Rafila.

Microbiologul a mai punctat faptul că i se pare o greșeală să se recomande batisate sau fulare drept protecție împotriva COVID-19.

„Se poartă masca când suntem răciți și ne deplasăm. Restul populației poate să poarte o mască în funcție de disponibilitate. Este recomandată cea chirurgicală și a doua una din material de bumbac. Mi se pare o greșeală să se recomande batiste sau fulare care nu protejează în niciun fel”, a subliniat Rafila, la „Marius Tucă Show”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. O esarfa sau orice te protejaza de praf, o parte din polenul care poate produce alergii si crize de astm. Indirect daca picaturile cu virus ajung in aerul plin de praf al oraselor, sigur esarfa protejandu-te de praf te protejaza si de virus.

  2. Avem niște mănuși și un fular. Cum procedăm? Asteptam iarna si facem un om de zapada. Daca ninge..

  3. Are dreptate. Acei virusi nu sint de marimea unei gize, buburuze, sa-i putem vedea, sa fie opriti de orificiile mastii, fularului etc. Marimea acestora este de ordinul nanometrilor ! Multi habar nu au, dar dind indicatii pretioase sa poarte masti, batiste, tot felul de cirpe… Acele indicatii sint valabile pentru cei raciti.
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Nanometru

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.