Avocatul lui Teodosie. „Recorder a şters înregistrările originale”

Avocatul arhiepiscopului Tomisului Adrian Cuculis, în dosarul în care IPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influenţă, a vorbit luni despre înregistrările din dosar.

Cuculis a reiterat, la ieşirea de la DNA Constanţa, că dosarul este „o încercare puerilă de discreditare”.

Procurorii anticorupţie l-au chemat, luni, la audieri pe preotul Petrică Leaşcu, martor cheie, cel care, conform propriei declaraţii, a făcut o investigaţie, mergând la două arhiepiscopii şi o episcopie, pentru a arăta opiniei publice „corupţia din Biserică”.

Cuculis a afirmat că la DNA a avut loc „mai degrabă discuţie, nu o audiere”.

„Există o singură explicaţie. Procurorul, din punctul meu de vedere, l-a apărat extrem de tare pe martorul din această cauză, (…), dar au reieşit câteva elemente importante. În primul rând, se pare că s-ar fi filmat cu mai multe camere. Nu există niciun fel de dovadă că DNA-ul are originalul acestor înregistrări. Tot ce are DNA în acest dosar sunt nişte înregistrări copiate pe un alt dispozitiv, puse la dispoziţia DNA-ului. Deci, atenţie, DNA-ul nu are înregistrările originale, iar Recorder a şters înregistrările originale. Vorbim despre un dosar fabricat din punctul meu de vedere. 80% dintre întrebări au fost respinse, tot ceea ce viza integritatea datelor a fost respins”, a spus avocatul Adrian Cuculis.

Conform acestuia, preotul Leaşcu ar fi înregistrat şi demnitari ai statului.

„În al doilea rând, şi probabil că este bomba audierii de astăzi, au fost înregistrări conform lui Leaşcu, prin care ar fi înregistrat demnitari ai statului român, alţi politicieni, alţi preoţi şi înalţi prelaţi, iar ulterior înregistrările respective le-a şters şi practic ele nu mai există. Singurele care au rămas au fost cele cu Înalt Preasfinţitul Teodosie şi cu consilierul acestuia. Mie mi se pare că dosarul este o încercare puerilă de discreditare, cum am mai spus”, a declarat Adrian Cuculis.

Un al doilea avocat al arhiepiscopului Tomisului, Irina Luminiţa Stanciu, a spus că procurorii DNA au încălcat grav dispoziţiile legale, „paralizând” cererile în probaţiune formulate de către IPS Teodosie.

„De ce spun acest lucru? Am formulat o cerere în probaţiune prin care am solicitat să se dispună expertiză criminalistică asupra integralităţii şi originalităţii înregistrărilor care se află la dosarul cauzei, precum şi percheziţie informatică a suportului optic pe care s-a procedat la filmare. Surprinzător, astăzi martorul a declarat că nu se mai află în posesia acestui suport optic, acesta a fost predat către publicaţia Recorder în 8 ianuarie 2024. (…) Apărarea a solicitat să dispună Parchetul emiterea unei adrese către publicaţia Recorder, pentru a depune înregistrările care au fost avute la bază în momentul în care s-a realizat materialul şi s-a adus la cunoştinţa opiniei publice. Iar solicitare respinsă, într-o singură frază, că nu este utilă. În acest dosar se pare că probele solicitate de apărare sunt inutile şi nu sunt pertinente soluţionarii cauzei. Este adevărat că s-a admis în probaţiune această reaudiere a martorului”, a declarat Stanciu.

La ieşirea de la sediul DNA Constanţa, Petrică Leaşcu a spus, cu privire la reportajul publicat de Recorder, că „filmările sunt corecte, dar că nu s-au dat toate”.

„Eu am acuzat Recorder că n-a dat toate filmările, n-am spus că au fost trunchiate sau nu sunt adevărate. Ce a postat, ce a difuzat Recorder sunt filmări corecte. (…) Eu am precizat foarte clar că filmările pe care le-am realizat n-au fost difuzate de Recorder. Le-am publicat eu, iar pe baza acelor filmări, DNA s-a autosesizat şi a deschis dosar penal. Profit de ocazie să întreb public Recorder cum explică lucrurile acestea, adică filmări pe care ei le-au considerat irelevante, procurorii DNA le-au considerat relevante?”, a declarat Leaşcu.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Petrescu, este cercetat penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, iar un consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

„În luna iulie a anului 2023, suspectul Petrescu Teodosie ar fi promis suma de 160.000 lei unui om de afaceri (martor în cauză), reprezentând un procent de 20% din suma de 800.000 lei, pe care acesta din urmă ar fi trebuit să o obţină pentru Arhiepiscopia Tomisului, în urma folosirii influenţei pe care ar fi afirmat că ar fi avut-o asupra funcţionarilor cu drept de decizie în această privinţă din cadrul Secretariatului de Stat pentru Culte. La acea discuţie ar fi participat şi celălalt suspect, acesta fiind cel care ar fi negociat cu omul de afaceri termenii în care urma să fie pusă în practică ‘înţelegerea’ respectivă”, se arată într-un comunicat transmis de DNA la începerea urmăririi penale a reprezentanţilor Arhiepiscopiei Tomisului.

La sfârşitul anului 2023, jurnaliştii de la Recorder au publicat un reportaj realizat împreună cu preotul Petrică Leaşcu, care are o firmă de construcţii, încercând să demonstreze cum preoţi ai BOR ar comite ilegalităţi, investigaţia jurnalistică vizând şi Arhiepiscopia Tomisului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

32 de Comentarii

 1. Teodosie Spagoveanul este o pata neagra pe obrazul (si asa incarcat al) BOR.
  Acest personaj este extrem de toxic si trebuie sa dispara din viata publica si de la butoane.
  Doamne ajuta!

 2. Eu l-as face mitropolit. As infiinta „Mitropolia Jilava, Rahova si Poarta Alba”, sau mai pe scurt, „Mitropolia ANP”. Acolo sunt cei mai rataciti miei ai Domnului, le-as pune in frunte, la loc de cinste si pe termen lung, un păstor de seama, poate-i readuce pe drumul cel bun. Desigur, daca si dupa ce il regaseste si Prea Sfintia Sa….

 3. Sunt curios daca cei care injura au habar de diferentele dintre o Arhiepiscopie si o Mitropolie si / sau daca au citit nota de fundamentare trimisa la Patriarhie.Totul se reduce la orgoliul unui dement ce vrea scaunul inaltpreafericitului Daniel.Vrea mitropolie,apoi Patriarhir acest preajosnic ierarh Teodosie Spagoveanul.

 4. Nu spun ca susnumituldomn este intr-un fel sau in altul, ci ca eu il percep mai degraba intr-un fel decat in altul. Imi pare a fi un trol putinist, care nu isi tine pacatul pentru el, ci otraveste opinia publica cu ura si dezbinare. Repet, este o opinie si s-ar putea sa ma insel, s-ar putea sa fie cel mai drept dintre drept credincisosi, iar noi sa fim niste neispraviti.

 5. un domn • 2024-01-18 16:02
  In opinia Gaspadinului ( domn e Mult si prea Fin spus) Shpagoveanu Cneazul Moscoviei Vladimir Vladimirovici Putin este un Autentic Credincios Crestin Ortodox, asa, ca, nu e troll, putinist, este Insusi Mana si Vorba lu Putin in Romania

 6. Șpagoveanu nu reprezintă nimic nici acea instituție artificial făcută atenție pe la 1850 în țările române care țineau slujbe în slavonă/scriere chirilică nici pe românii plătitori de taxe și impozite care majoritatea sunt din ale mitropolii, eparhii și episcopii din toată România. Șpagovineanu reprezintă un sistem fanariot medieval bazat pe credulitatea oamenilor fără cultură și educație în magie și magicieni. Acești auto intitulați după o sectă de hicșoși ; creștini care dacă sunt arondați de la naștere parohiilor nu fac ceva deosebit de alți oameni născuți în parohii din India, China, Arabia Saudită sau insulele din Pacific sau Africa. Peste tot sunt sisteme de evidență a noilor născuți.

 7. Un domn
  In opinia Gaspadinului ( domn e Mult si prea Fin spus) Shpagoveanu Cneazul Moscoviei Vladimir Vladimirovici Putin este un Autentic Credincios Crestin Ortodox, asa, ca, nu e troll, putinist, este Insusi Mana si Vorba lu Putin in Romania

 8. Sper ,totusi ,ca indiferent de consecinte,Teodosie sa fie pedepsit cu adevarat si cu prezentarea catre cetateni a dovezilor incriminatoare.Numai astfel biserica va avea de castigat in verticalitatea ei.Altfel va avea numai de pierdut pe termen f lung.

 9. Dacă ăștia sunt slujitorii lui Dumnezeu atunci și eu mănânc de mâine numai fasole bătută făcută de marțieni. Lepre, nimic altceva.

 10. hotul neprins… negustor cinstit! n-ar fi prima oara cand spagoveanul scapa. Ce se intampla la Constanta acolo e stat in stat in stat. Omul ala e intangibil.

 11. Șpagoveanu are susținere la unii habotnici din Constanța. O masă amorfa, numeric inferioara Bunei Credințe din România

 12. Uneori, IPS se arată celor mai credincioși dintre noi zburând printre blocurile din Constanța, și izgonind demonii de pe terase cu rugăciuni puternice, numai de el știute. Alteori, când diavolul face noroi pe străzi, el levitează cu tot cu caleașcă, ca să nu râdă Ăla de el. Ba chiar, de când s-au desființat troleibuzele în C-ța, uneori IPS circulă în picioare pe acoperișul autobuzului 48, cu brațele îndreptate către cer, ca două captatoare, și autobuzul merge electric! Plus că, de când a sfințit acaretele Halepilor, Simona va juca la RG!

 13. Un subofiţer încruntat, îndrăgostit soldăţeşte de Putin”. Orice ar face și orice ar spune, nu poate fi amendat instituțional de nimeni și de nimic

 14. E evident ca cei care intruchipeaza adevarata credinta ortodoxa se vor a fi crucificat pentru păcatul autentatii. Banescu e bine mersi. Marele Alb ii oferă luna de luna avantaje materiale pentru ca e un soldat devotat cauzei sale,cărticele ocultei, aceeași pe acest forum, sunt in extaz, ecumenistii își sorb liniștiți visele de preamarire, Satana joaca de bucurie, neomarxistii aduc jertfe de mulțumire lui Bafometh, neputincioși se privesc in oblinda si se declara satisfăcuți, intr-un cuvânt oamenii necuratului au convingerea ca vor reuși sa devina stapani. Ce trista amăgire. Dumnezeu are aleșii Sai, iar IPS Teodosie e unul dintre ei. Dumnezeu sa-l binecuvânteze și de aici înainte cu harul și cu puterea sa. Doamne ajuta.

 15. Desi cele expuse te fac sa realizezi ca totul e o facatura, si totusi, o multime de „cinstiti” s-au mobilizat pe forum sa arunce cu zoaie. Adica „cinstitii” pe care ii stim deja ca apar cand au ordin sa apara. Deci se pregateste terenul pentru o mare „judecata”

 16. Fără înregistrările originale, Nu se poate formula o acuzație împotriva nimănui.
  În toate țările dezvoltate, înregistrările fără mandat de înregistrare nu sunt luate în considerare în faza de judecată. Sunt indicii dar NU probe.
  Din nou DNA a dat cu bâta-n baltă, trebuiau sa recupereze calculatoarele de la Recorder să poată recupera înregistrările șterse. ATENTIE: chiar daca sunt șterse SE POT RECUPERA daca discul dur nu a fost formatat, de aceea din prima secundă trebuiau sa sechestreze ordinatoarele Recorder. Iar dacă discul dur a fost formatat, Recorder nu a jucat corect, făcând un montaj manipulator ceea ce poate fi grav, chiar penal.

 17. Probabil ăștia care îl acuză ÎNAINTEA pronunțării unei hotărâri definitive nu au habar ce înseamnă să te duci la biserică, să fii un creștin ortodox, să respecți un OM ? Probabil toți sunt vaccinați, de frică să nu se îmbolnăvească la Sfânta Împărtășanie cu aceeași linguriță? Păi , dacă a dispărut PROBA, sau contractul cu Bechtel unde am plătit MILIARDUL de parai pe 0 km de autostradă, vreți să luam banii de la un preot pe chipurile o probă cu prejudiciul de 32 000 de Euro? Nu vreți , mă, să plătească și pentru Roșia montana, aur ROMÂNESC exploatat cu 0,5% redevențe? Vreți să aflați și naționalitatea celor 8 firme care jefuiesc AURUL ROMÂNIEI? Să o întrebăm pe leanța lu popa , ea știe !

 18. Întreb Și EU (sau CEDO) Cum puteti fi atat de ipocriti? De cand credinta, ortodoxia si crestinismul sta intr-un popa securist? De cand Dumnezeu este revendicat de ortodocsii din Ro? Sunteti voi religiosi asa cum sunt melcii.Daca ati fi ati apara credinta de toti impostorii.Dar voi aparati impostorii .Nu am auzit pe nimeni sa spuna ca acest spagoveanu spurca pe Dumnezeu. Ba miticule tu ce aperiu,credinta sau un popa infractor? Decide-te!

 19. maca -maca ( să nu scriu adevărul cu ca pătrat ) – ți-a spus prepuliceanu sau răspopitul de la haznale că e ,,securist” ? Ai așa o minimă decență să acuzi un OM ( cu păcatele lui, cine e fără păcat să arunce primul piatra ) , cum , de unde până unde ai stabilit, mătăluță, neconfiscator de DUMNEZEU , că apăr eu un impostor? Tu nu ești un impostor că folosești o tastatură fără diacritice? Și că faci greșeli de gramatică? Sau poate la mătăluță apare curcubeul zilnic la apus (e grele, au au au , trebuie să și gândești ….)? Hai, mă, sinceritate întruchipată , sari la gâtul tuturor că așa ,,se dă” pe la mașinile de spălat neuronul, tu ești mă, ăla care faci audiența vulpiței și (iartă-mi ignoranța) ….. habar n-am? ,,Eu? Îmi apăr sărăcia și nevoile și NEAMUL”, n-avem oști dar ne putem apăra de cu-rcu-bei că ca tine nu găsim ! Ești avocat, ai citit dosarul, ai văzut urmărirea penală, ai văzut vreo încheiere scrisă de judecătorul cauzei, ai asistat la vreo condamnare DEFINIIVĂ cu acuzațiile , alegațiile tale? Mă tem că nu, faci parte dintr-o galerie spălată……

 20. Nu stiu daca ips teodosie are sau nu vreo vina, pot doar sa-mi dau cu parerea. Parerea mea e ca, da, dar nu neaparat in acest caz. Problemele sunt altele. De ce presa ii da atata importanta si este cautat pentru a-si face reportajele aratand toate ciumbuslucurile ips, de ce patriarhia admite asemenea specimen in randurile ei, de ce specialii nu-si fac datoria fara ajutorul recorder? Daca ips nu e prea intreg la mecla trebuie dus la obreja fost 9, daca face de ras patriarhia trebuie trecut in cel mai bun caz la pensie, dat afara…., daca e otz trebuie trimis la mititica. Simplu. Dar cine are curaj sa se ia de inalt.preahotia.sa? Mai poate spera c-ar avea viata vesnica in rai?

 21. Premiul pentru inepție îl ia ,in seara asta ,,Întreb Și EU (sau CEDO) „plus 20 lovituri cu vâna de bou peste gură.Uutati-va ce gândește strigoiul(om nu poate fi) la min 21:11,va cruciți,nu alta!

 22. Mi-era dor de o povestire palpiranta secu-sorosista un genul raizeproject cu un dragnea ce isi cumparase plantatii cu negri in brazil, isi construise un ditamai viloiul qacolo pe malul uceanului- nu mai vorbesc lacul din teleormam cu care se impropietarise ca sa pescuiasca!!!Noroc cu recorderul asta ca a mai excitat si el aghentura deneea sa mai si ea faca ceva si pe postacii cu leafa nesimtita sa mai aibe si ei ceva de mestecat (gen caca ma(nan)ca & co!),in cotidianul, iar babuinii sa ii citeasca cu pofta Da, acest IPS Teodosie e la fel de corupt ca dragniiia , doar ca i s-au pierdut probele de procurorii cu epoleti! Dar ce mai conteaza! Important sa fie improscat cu caca maca, in baza povestirilor recorderului userist Deci leit ca in cazul dragniia Daca se poate si bagat la zdup! PS Apropos, caca maca, ce se mai aude cu plantatiile lu dragniia din brazil, ca si atinci combateai la lel ca acum, doar ca aveai alt nicneim!

 23. Por…scuze ghițanul, vâna de bou e inutilizabilă svinilor, asta e părerea mea , se pare că tu ai alta dar nu o poți exprima, singura ta cale e violența ? Marș la război , poate acolo o să ai o părere, sunt muuuulte locuri pe lumea asta unde svinii că ca tine sunt așteptați în tranșee…. Poți deveni strigoi cât ai zice pește, scuze oink, oink !

 24. Domnule Cornel Nistorescu, sunt Constantin Barbu Eu sunt chiar eu, Constantin Barbu.
  Personajul care foloseste pseudonimul Viorica Balteanu, este Vasile Banescu, ipochimenul care ii strica imaginea Patriarhului Daniel.
  Asa cum v-am spus in ultima noastra discutie telefonica, am tiparit impreuna cu IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Monumenta Romaniae Historica, in peste 1000 de volume (si cu trei manuscrise inedite din sfintii nostri, Ioan Cassian si Dionisie cel Smerit). Tiparim 132 de manuscrise (in sase limbi) in care apare numele Mitropolitului Marcus al Tomisului, participant la vestitul Sinod din anul 325, de la Niceea. Amintesc ca in anul 2025 se vor implini 1700 se ani de glorie a Bisericii noastre stramosesti, glorie care se datoreaza prezentei Mitropolitului Marcus, ca reprezentant al Mitropoliei Tomisului. Va rog sa atentionati si Dvs, prin ziarul Cotidianul, ca sarbatorirea celor 1700 de ani este o sarbatoare 7nica pentru Romania si pentru Europa.
  Eu am trimis un memoriu de 56 de pagini celor mai importante institutii ale poporului roman.
  Am fost sunat de la Presedintia Romaniei si am primut raspuns scris de la Serviciul Roman de Informatii.
  Reactivarea Mitropoliei Tomisului este un proiect national, nu al Arhiepiscopului Teodosie.

 25. …Nu este vorba despre IPS Teodosie….Am vazut ancheta Recorder si este o manipulare grosolana. Daca un om este condamnat pe baza unor astfel de „probe” inseamna ca suntem in stalinism si ca oricare dintre noi poate fi bagat la inchisoare de un tovaras de partid care ne vrea „binele” pentru o razbunare sau un jaf… Daca este sa fie justitie atunci sa fie justitie intr-un stat democratic! Ce vedem in acest caz este o vendetta ..Ma sperie romanii mei, au decazut si comentacii care incurajeaza un abuz juridic pot sa sfarseasca ca IPS Teodosie….

 26. „Recorder a şters înregistrările originale”
  -pentru ca Domnul le-a luat mintzile
  si vrea sa-i piardă!

 27. s-au pus s a ta n e le sorosh pe singurul Preot apropiat CREDINTEI… frica vine de la diavol, iar IPS Teodosie este fara frica, pentru ca are CREDINTA.

 28. Trebuie sa fii naiv ca sa crezi ca portocalele din DNA sunt capabile sa intocmeasca un dosar beton pe baza de probe corecte si nu masluite. Dar se mai intampla ca si in cazul securistului pedepsit Dragnea ca niste judecatori sa ia de bune astfel de dosare trucate.

 29. marin Singurul popa apropiat de rusi,de Soso-AUR si de hotii.Unii doar vreti sa pareti crestini aliindu-va spagovitului. Dar in realitate popa Teodosie este un nimeni in ortodoxie. Este un hot, un mincinos, un ipocrit.Securist si pupator de criminali .Teodosie este pe langa religie oameni buni.Ce este cu voi?Vazut si ascultat de aproape pe acest scarbavnic. Este hotul din Constanta mai ceva decat Mazare.

 30. Avocatul e materialist:
  -cu voia Altuia inregistrarile…nu au existat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.