Bank of Cyprus vrea să cumpere încă 10% din acţiunile BT

Bank of Cyprus vrea să-şi majoreze participaţia la Banca Transilvania (BT) la 20% din acţiuni, de la 9,99% în prezent, şi a obţinut deja aprobarea băncii centrale din Cipru, aşteptând în prezent avizul BNR.

„Majorarea participaţiei depinde şi de avizul Băncii Naţionale a României, către care grupul a transmis deja solicitarea respectivă”, se arată într-un comunicat al Bank of Cyprus, prezentat luni.

Bank of Cyprus a anunţat, în luna decembrie, că a cumpărat 9,7068% din titlurile Băncii Transilvania (TLV), pentru 58 milioane de euro, şi a devenit astfel al doilea mare acţionar al băncii, după Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care controlează 14,98% din titluri. Anterior, surse bancare şi din piaţa de capital au declarat pentru Mediafax că o bancă din Uniunea Europeană va prelua aproximativ 20% din acţiunile Băncii Transilvania, după ce a cumpărat un pachet reprezentând 4% din titlurile instituţiei de credit prin intermediul bursei.

„Dacă vor fi obţinute aprobările necesare, grupul va putea, dacă va apărea o oportunitate adecvată, să-şi crească procentajul participaţiei la până la 20%”, se spune în comunicat.

O acţiune TLV valora 1,56 lei în jurul orei 11:00, ceea ce înseamnă o capitalizare de 1,6946 miliarde lei. Astfel, 10% din acţiunile Băncii Transilvania valorează aproape 170 milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.