Bașcana Găgăuziei a intrat pe lista neagră a SUA

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva guvernatoarei proruse a regiunii Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a anunțat Departamentul american al Trezoreriei.

Sancțiunile îngheață orice active deținute de Evgenia Guțul în Statele Unite și, în general, le interzic americanilor să facă afaceri cu ea.

„SUA au impus, astăzi, sancțiuni împotriva Evgheniei Guțul pentru implicare în acțiunile hibride împotriva statului Republica Moldova și cetățenilor ei, acțiuni finanțate cu bani din surse criminale. Decizia vine în urma unei colaborări eficiente cu partenerii noștri externi și vom continua să luăm măsuri decisive pentru a contracara corupția și amenințările la adresa securității naționale”, a scris premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, pe Facebook.

Putin, Guțul și Găgăuzia

Bașcana Găgăuziei avertizează Moldova: Este moartea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Actiunile hibride ? Nu trans ? Hegemonul asta face: sancționează, ameninta, exclude, lumea fiind curtea lui din spatele casei albe.

 2. Sa poarte sanctiunea cu mandrie si capul sus, sa te urasca SUA inseamna ca esti o persoana respectabila

 3. De Satan USA se va alege praful si pulberea cu vrerea Prea Sfantei Treimi s-a Maicii Domnului, Fecioara Maria. Aliluia.

 4. Ha! Ce tare e America! Se ‘lupta’ cu cei mai slabi, dar cu cei puternici o cam ‘scalda’… De ce nu impune sanctiuni si printului mostenitor al Arabiei Saudite, care nu a dorit sa prelungeasca acrodul de acum 50 de ani ce a dus la formarea ‘petro-dolarului’?

 5. Niste catelusi putinisti. Sa stea izolati pe langa kurul lui Putin,in occident nu au ce cauta. Oricat de multi bani le da putinica, sunt de kkt.

 6. Are bascana Evghenia active sau orice valori prin banci americane, britanice, vest europene sau proprietati cum au miliardari oligarhi. Sau afaceri cu cetateni amercani.
  Mari dubii ca vor bloca o centima, sanctiuni puse sa se afle in treaba. Gagauzia poate o avea relatii comerciale cu Rusia. Gazul si petrolul rusesc sanctionat ajung prin porturi europene reimportat via India sau alte tari de tranzit cu nave specializate in asa ceva. Nu e pe conducte, vine „la butelie” gaz lichefiat LNG pe vapor. Sau la gramada cum intra si graul si cereale din Ucrainiana oficial sustin ca sigilat, in realitate Ciolacu, Rares Bogdan si generalul dr.Ciuca una sustin public, alta fac.

 7. de regiune cu aprox. 200.000 de locuitori da fiori unui urias de 300 de milioane mai mare deci de 1500 de oari mai numeros…asta da ingrijorare…

 8. Interzic americanilor sa faca afaceri cu ea? BOLSEVICII la fel faceau! Doar ca aia de pe vremea lui Stalin NU erau leghebetisti, ca BOLSEVICII astia de acum.

 9. Pe asta cred ca o bascaneste Putin, de ii sunt atat de dragi rusii……[Rumburak]

 10. „Cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Halal democrație!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.