Băsescu, despre confuziile privind numărul românilor din diaspora aflați pe listele electorale

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat în legătură cu cifra românilor din diaspora aflați pe listele electorale, în condiţiile în care numărul acestora a ajuns, într-o singură zi, de la 9.116 la 609.962.

„Cred că este o eroare de înțelegere care provine din lipsa de explicații clare, într-adevăr pe listele electorale din străinătate s-au înscris circa 9.000 de români, din cele 3,5 milioane din Europa. Dar tot pe listele electorale din străinătate se află și cei circa 600.000 de români, cetățeni români cu domiciliul în străinătate, aceștia sunt pe listele electorale, nu este niciun hocus pocus că au fost 9.000 și au apărut 609.000”, a precizat Băsescu.

Referitor la numărul de semnături care ar trebui să fie cerut unui candidat independent pentru a se înscrie ca și candidat pentru funcția de parlamentar de diaspora, fostul președinte a precizat că ar trebui să fi 1% din numărul celor înscriși.

Traian Băsescu a lansat și un atac asupra PSD și PNL privind situația alegătorilor din diaspora, afirmând că aceștia nu doresc să sprijine dreptul acestora la vot.

„Constantăm din nou o dorință făra limite a celor 2 mari partide care știu foarte bine problema cetățenilor români cu domiciliu și cei cu rezidență, constantăm că cele 2 partide prin legea pe care au votat-o cu 2 mâini nu fac decât să împiedice votul din străinătate”, a precizat fostul președinte.

Traian Băsescu a mai afirmat că ar trebui să fie, din punctul său de vedere, o prezență bună la votul din diaspora, chiar dacă acum sunt doar alegeri parlamentare și nu prezidențiale care atrag mereu interesul celor din diaspora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.