Băsescu, supărat pe români că nu muncesc

În trimestrul I, statul a cheltuit 46% din bugetul pe pensii si programe sociale, susţine preşedintele Traian Băsescu, care a afirmat că Guvernul are obligaţia să traducă în realitate reducerea cu 25% a salariilor.

Totodată, el a mai spus că trebui tăiate toate programele sociale care îndeamnă la nemuncă.

Şeful statului a mai spus că România este o ţară condamnată la nedezvoltare, „dacă nu facem ceea ce trebuie, iar a face ceea ce trebuie înseamnă şi reducerea cheltuielilor sociale”.

Referindu-se la acordarea venitului minim garantat pentru cei din agricultură, Băsescu spune că oamenii nu mai vor să muncească cu ziua. „Ne-am obişnuit să trăim din banii de la stat, îi consumăm la cârciumă sau nu, dar la munci temporare nu ne ducem”, susţine Băsescu.

Băsescu a ţinut să sublinieze ideea impozitării oricărei forme de venit, inclusiv a pensiei şi venitului minim.

El a spus că aceste două tipuri de venituri nu trebuie anulate, dar trebuie impozitate.

În cadrul aceleaişi emisiuni televizate, şeful statului spune că a numărat „18 pagini în care sunt evidenţiate scutirile: transfer de proprietăţi, moşteniri. Suntem o ţară în care foarte multe categorii se consideră exceptate, de la diplomaţi până la cei care moştenesc averi”.

Băsescu a ţinut să-şi exemplifice discursul cu „cazurile de case mari, cu turnuleţe, şi ei merg cu mercedesul să-şi ia ajutorul social”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.